Οι πολικότητες των ζωδίων: Ταύρος – Σκορπιός

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
16/06/2017

Οι επαγγελματίες Αστρολόγοι στην ανάλυση και εξήγηση ενός γενέθλιου χάρτη, λαμβάνουμε υπόψη τον ζωδιακό άξονα και όχι μόνο το ζώδιο, για να έχουμε μια πλήρη προσέγγιση στο προφίλ του ατόμου που έχουμε απέναντί μας.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν Κριό με τον Ήλιο του στον πρώτο οίκο, για να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε δεν θα σταθούμε μόνο εκεί, αλλά θα εξετάσουμε και τον απέναντι οίκο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έβδομο που θα ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία ενός ατόμου θα επικεντρωθούμε στον έκτο και στον δωδέκατο οίκο, για συναισθηματικά θέματα αλλά και παιδιών σε πέμπτο και ενδέκατο οίκο και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε στην Αστρολογία λοιπόν να μιλάμε για έξι ζωδιακά δίπολα και όχι μόνο για δώδεκα ζώδια. Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς θα τρέφετε μια κρυφή αντιπάθεια για το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σας, ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύετε πως δεν ταιριάζετε με τους εκπροσώπους του! Η εξήγηση είναι απλή! Αισθάνεστε κάτι να σας έλκει και να σας απωθεί συγχρόνως γιατί το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε τον πόλο σας, να ολοκληρωθείτε μέσα από αυτά που πρεσβεύει έτσι ώστε να φτάσετε στην τελειότητα! Κάτι σχεδόν ανέφικτο πλην ελαχίστων φυσικά αφού μετά την επιτυχία τους αυτή δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν σε μια ακόμα ενσάρκωση, κατά τον Πλάτωνα.

Όταν καταλάβετε τι είναι αυτό που σας τρομάζει στο ”αντίπαλο δέος” τότε θα επιχειρήσετε να το ξεπεράσετε και θα καταφέρετε να λειτουργήσετε τον άξονά σας κατανοώντας αυτό το κομμάτι που σας λείπει και αφήνει το πάζλ της ζωής σας μισοτελειωμένο.

Άξονας 2ου και 8ου οίκου: Ταύρος και Σκορπιός

Ταύρος «Κατέχω»  – Σκορπιός «Μετουσιώνω»

Ασφάλεια. Υπομονή και αναμονή να ριζώσει ο σπόρος που έπεσε στο χώμα για να δώσει καρπούς που θα δώσουν θρέψη. Εδώ στον Ταύρο είναι που ο άνθρωπος θα αντιληφθεί την γήινη υπόστασή του και τον τρόπο που θα πρέπει να την συντηρήσει. Μέσα από την ακινησία μαθαίνει να συσσωρεύει ενέργεια που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή για να έχει αξία , αλλιώς ο σπόρος θα σαπίσει μέσα στο χώμα και δεν θα δώσει ποτέ καρπούς. Αν ο Ταύρος αναλωθεί στο πρακτικό μόνο επίπεδο συσσωρεύοντας υλικά αγαθά και ξεχάσει την πνευματική του διάσταση , δεν θα καταλάβει τι τον καλεί να πράξει ο Σκορπιός απέναντί του! Γιατί χωρίς το νερό του Σκορπιού η γη του Ταύρου θα παραμείνει ξερή και άγονη , χωρίς καμία ελπίδα καρποφορίας.

Σκορπιός, επιθυμία για συγχώνευση και αναγέννηση. Η βαθιά επιθυμία και το ένστικτο για αυτοσυντήρηση και αναπαραγωγή μέσα από τον έρωτα και το sex έρχονται να χρησιμοποιήσουν το σώμα, το Ιερό Μέλαθρο, που φρόντισε και έθρεψε ο Ταύρος. Αν όμως χαθούν τα όρια και το σώμα δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, τότε η ομορφιά της συνένωσης θα ευτελισθεί θα γίνει διαστροφή και το σώμα θα παρακμάσει. Στον άξονα αυτό Ταύρου – Σκορπιού, το άτομο κινδυνεύει να παρασυρθεί από τις γήινες απολαύσεις και να χάσει την πνευματική του υπόσταση στην περίπτωση που δεν αξιοποιήσει τα δώρα και τις δυνατότητες που του δίνονται. Η χαρά των σωματικών απολαύσεων και της ανάγκης για ασφάλεια που τόσο απλόχερα χαρίζει η Αφροδίτη στον Ταύρο θα κινδυνέψουν να πέσουν στον σκοτεινό βάλτο του Πλούτωνα και να κατασπαραχθούν από την αδηφάγο Λερναία Ύδρα που καιροφυλακτεί. Αν το άτομο αφουγκραστεί σωστά την πολικότητα αυτή και χρησιμοποιήσει με σύνεση το νερό του Σκορπιού πάνω στην γόνιμη γη του Ταύρου, τότε μόνο θα νιώσει την σωματική και πνευματική ισορροπία που επιδιώκει!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα