Οι πολικότητες των ζωδίων: Κριός – Ζυγός

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
16/06/2017

Οι επαγγελματίες Αστρολόγοι στην ανάλυση και εξήγηση ενός γενέθλιου χάρτη, λαμβάνουμε υπόψη τον ζωδιακό άξονα και όχι μόνο το ζώδιο, για να έχουμε μια πλήρη προσέγγιση στο προφίλ του ατόμου που έχουμε απέναντί μας.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν Κριό με τον Ήλιο του στον πρώτο οίκο, για να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε δεν θα σταθούμε μόνο εκεί, αλλά θα εξετάσουμε και τον απέναντι οίκο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έβδομο που θα ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία ενός ατόμου θα επικεντρωθούμε στον έκτο και στον δωδέκατο οίκο, για συναισθηματικά θέματα αλλά και παιδιών σε πέμπτο και ενδέκατο οίκο και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε στην Αστρολογία λοιπόν να μιλάμε για έξι ζωδιακά δίπολα και όχι μόνο για δώδεκα ζώδια. Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς θα τρέφετε μια κρυφή αντιπάθεια για το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σας, ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύετε πως δεν ταιριάζετε με τους εκπροσώπους του! Η εξήγηση είναι απλή! Αισθάνεστε κάτι να σας έλκει και να σας απωθεί συγχρόνως γιατί το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε τον πόλο σας, να ολοκληρωθείτε μέσα από αυτά που πρεσβεύει έτσι ώστε να φτάσετε στην τελειότητα! Κάτι σχεδόν ανέφικτο πλην ελαχίστων φυσικά αφού μετά την επιτυχία τους αυτή δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν σε μια ακόμα ενσάρκωση, κατά τον Πλάτωνα.

Όταν καταλάβετε τί είναι αυτό που σας τρομάζει στο ”αντίπαλο δέος” τότε θα επιχειρήσετε να το ξεπεράσετε και θα καταφέρετε να λειτουργήσετε τον άξονά σας κατανοώντας αυτό το κομμάτι που σας λείπει και αφήνει το πάζλ της ζωής σας μισοτελειωμένο.

Άξονας 1ου και 7ου οίκου: Κριός και Ζυγός

Κριός «Εγώ» – Ζυγός «Εμείς»

Η αρχή. Το ξεκίνημα. Κριός το ζώδιο της εκκίνησης της ζωής. Η λαχτάρα για την επιβολή του Εγώ. Εδώ καθορίζεται η ατομικότητα και ο άνθρωπος ξεκινάει το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού του. Η φωτιά του Κριού ξεκινάει ορμητική και για να μην γίνει καταστροφική στο πέρασμά της πρέπει να καταλάβει τι της φωνάζει ο Ζυγός που βρίσκεται απέναντί της. Ο δικός του ο αέρας αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα είναι αυτός που θα την κάνει ωφέλιμη. Ζυγός, ισορροπία και διατήρηση της αρμονίας. Εδώ η ανάγκη για επικοινωνία εκφράζεται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και η παρόρμηση του ατόμου είναι η κατάκτηση των πάντων μέσα από την ομορφιά και την αρμονία. Στον Κριό ο άνθρωπος θα πρέπει να ανακαλύψει τον εαυτό του για να βρει το εγώ του. Στον Ζυγό θα πρέπει και πάλι να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα από τους άλλους αυτή την φορά και να προσπαθήσει να τους καταλάβει .

Η λέξη κλειδί αυτής της πολικότητας είναι η Συνείδηση. Όταν υπάρχει η έλλειψή της το άτομο δεν μπορεί να κινηθεί και να ενεργήσει όπως θα έπρεπε . Γι΄αυτό χρειάζεται η ενδυνάμωσή της για να υπερνικηθεί το Εγώ και να προχωρήσει ο άνθρωπος σε αληθινές σχέσεις κατανόησης με το Εμείς , τους άλλους. Τότε η παρόρμηση του πολεμιστή Άρη που θέλει να επιβάλλει την παρουσία του με κάθε τρόπο χωρίς να σκέφτεται την ισοπέδωση που προκαλεί , θα γίνει η παρόρμηση της Αφροδίτης να κλείνει συμφωνίες , να διατηρεί ισορροπίες και να κερδίζει εκεχειρίες αφήνοντας όσο γίνεται λιγότερα θύματα στο πεδίο της μάχης.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα