Οι πολικότητες των ζωδίων: Λέων – Υδροχόος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
16/06/2017

Οι επαγγελματίες Αστρολόγοι στην ανάλυση και εξήγηση ενός γενέθλιου χάρτη, λαμβάνουμε υπόψη τον ζωδιακό άξονα και όχι μόνο το ζώδιο, για να έχουμε μια πλήρη προσέγγιση στο προφίλ του ατόμου που έχουμε απέναντί μας.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν Κριό με τον Ήλιο του στον πρώτο οίκο, για να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε δεν θα σταθούμε μόνο εκεί, αλλά θα εξετάσουμε και τον απέναντι οίκο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έβδομο που θα ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία ενός ατόμου θα επικεντρωθούμε στον έκτο και στον δωδέκατο οίκο, για συναισθηματικά θέματα αλλά και παιδιών σε πέμπτο και ενδέκατο οίκο και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε στην Αστρολογία λοιπόν να μιλάμε για έξι ζωδιακά δίπολα και όχι μόνο για δώδεκα ζώδια. Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς θα τρέφετε μια κρυφή αντιπάθεια για το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σας, ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύετε πως δεν ταιριάζετε με τους εκπροσώπους του! Η εξήγηση είναι απλή! Αισθάνεστε κάτι να σας έλκει και να σας απωθεί συγχρόνως γιατί το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε τον πόλο σας, να ολοκληρωθείτε μέσα από αυτά που πρεσβεύει έτσι ώστε να φτάσετε στην τελειότητα! Κάτι σχεδόν ανέφικτο πλην ελαχίστων φυσικά αφού μετά την επιτυχία τους αυτή δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν σε μια ακόμα ενσάρκωση, κατά τον Πλάτωνα.

Όταν καταλάβετε τι είναι αυτό που σας τρομάζει στο ”αντίπαλο δέος” τότε θα επιχειρήσετε να το ξεπεράσετε και θα καταφέρετε να λειτουργήσετε τον άξονά σας κατανοώντας αυτό το κομμάτι που σας λείπει και αφήνει το παζλ της ζωής σας μισοτελειωμένο.

Άξονας 5ου και 11ου : Λέοντας και Υδροχόος

Λέοντας «Πρωταγωνιστώ» – Υδροχόος «Συμμετέχω»

Μεγαλοπρέπεια. Δημιουργικότητα. Ο καρπός έχει πια ολοκληρωθεί. Λέοντας, το ζώδιο που εκφράζει την δύναμή του μέσα από την μεγαλοψυχία, την γενναιοδωρία και τα καλλιτεχνικά ταλέντα. Εδώ η ενέργεια συσσωρεύεται για να δημιουργήσει, για να αξιοποιήσει τα πνευματικά χαρίσματα και τις ικανότητες που διαθέτει το άτομο. Η σταθερή φωτιά του Λιονταριού είναι αυτή που το φωτίζει και κάνει το περιβάλλον του να το θαυμάζει και να το χειροκροτεί. Και εδώ ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πάρει ο άνθρωπος πάρα πολύ σοβαρά τον εαυτό του, να θεωρήσει πως είναι μονάρχης, βασιλιάς πως έχει μόνο υπηκόους. Τότε η φλόγα της μεγαλοψυχίας και της γενναιοδωρίας του θα σβήσει και όσοι τον προσεγγίσουν δεν θα έρθουν κοντά του από θαυμασμό αλλά από υστεροβουλία, δεν θα είναι φίλοι του, αλλά απλοί κόλακες. Αν όμως τον φυσήξει ο αλτρουιστικός αέρας του Υδροχόου από απέναντι δεν θα αφήσει αυτή την φλόγα της δημιουργικότητας να σβήσει , θα την συντηρήσει με τον καλύτερο τρόπο δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τον ειλικρινή θαυμασμό και το χειροκρότημα του περιβάλλοντός του.

Στον Λέοντα έχουμε την εκδήλωση του εγωιστικού Εγώ, που είναι όμως φανερό και απόλυτα εντοπίσιμο, ενώ στον Υδροχόο απέναντι, έχουμε το απόλυτα αντιδραστικό Εγώ, με τάση να αντιτίθεται σε οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τον δικό του τρόπο σκέψης. Στην πολικότητα λοιπόν αυτή έχουμε την αλαζονεία της εξουσίας από την μια και την αλαζονεία της πίστης από την άλλη, ότι το άτομο ενεργεί με γνώμονα το κοινό ενδιαφέρον βαφτίζοντας ενδιαφέρον το φανατισμό του! Ο άξονας αυτός θα λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο αν το άτομο καταφέρει να ξεφύγει από την ψευδαίσθηση της ανωτερότητας, αν το ενδιαφέρον για τον απέναντι γίνει περισσότερο ειδικό από ότι γενικό και η ιδεολογία προχωρήσει στην πράξη. Έτσι ο ζωοδότης Ήλιος του Λέοντα θα φωτίσει με τον καλύτερο τρόπο τον πρωτοπόρο Ουρανό του Υδροχόου, χαρίζοντας ολοκλήρωση στον άνθρωπο, χωρίς εγωισμό ή φανατική στειρότητα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα