Οι πλανητικές επιρροές και τα πολύτιμα δώρα τους

ASTROTEAM GUEST
08/07/2019

Οι άνθρωποι που στρέφονται στην αστρολογία αναζητούν απαντήσεις και έχουν έντονες εσωτερικές και μεταφυσικές ανησυχίες. Όσο περισσότερο την γνωρίζουν, τόσο την ερωτεύονται και την αγαπούν, γιατί ανοίγεται ένας νέος κόσμος, ο έναστρος ουρανός που είναι γεμάτος συμπαντική σοφία.

Επιπλέον οι άνθρωποι καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην ζωή. Βιώνουμε έντονους έρωτες, χωρισμούς, αδιέξοδα, απόρριψη, ασθένειες και απώλειες που μας στιγματίζουν και καθορίζουν την εξέλιξή μας. Οι κρίσεις είναι για όλους. Ο καθένας ζει το δικό του έργο. Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις. Μια απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου στην ζωή, κάποιους τους οδηγεί στην κατάθλιψη, άλλους σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και άλλους τους στρέφει στην ψυχοθεραπεία και τους αλλάζει την ζωή. Τους κάνει δυνατότερους, αντιλαμβάνονται το μάθημα και ζουν πιο συνειδητά οδηγώντας τους στο μονοπάτι της ευτυχίας. Έτσι και οι πλανήτες έχουν πολλά να μας διδάξουν. Έχουν ενέργειες που μπορούμε να τις λειτουργήσουμε αρνητικά ή θετικά και εποικοδομητικά και να εξελιχτούμε.

Ας δούμε λοιπόν τι έχει να μας προσφέρει η αστρολογία γιατί οφείλουμε να ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά τις όψεις, τις εβδομαδιαίες αναλύσεις, να επισκεπτόμαστε αστρολόγους. Όλη λοιπόν αυτή η πολύτιμη γνώση πρέπει να μετουσιωθεί, να ξεκλειδώσει την σοφία ώστε να εξελιχτούμε. Ας εμβαθύνουμε και ας λειτουργήσουμε την αστρολογία σε βαθύτερο επίπεδο και ας πάρουμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Όλοι ακούμε για τον Πλούτωνα ή τον Κρόνο και την Αφροδίτη. Σε τι μας ωφελεί αυτό; Η γνώση έχει αξία όταν της δίνουμε υπόσταση και την λειτουργούμε για να προχωρήσουμε. Η γνώση και εφαρμογή της αστρολογίας είναι τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής!

Ας δούμε τις επιρροές των πλανητών και πώς μπορούμε να τις λειτουργήσουμε στη σωστή δόνηση για να λάβουμε τα μαθήματα και να απολαύσουμε τα δώρα που μας χαρίζει το σύμπαν. Ας ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του σύμπαντος!

Πλούτωνας – Η μεταμόρφωση

Η μεταμορφωτική αυτή περίοδος θα μας χαρίσει τα μεγαλύτερα δώρα!  

Όταν τελούμε υπό την πλουτώνια επιρροή, δηλαδή είτε δεχόμαστε έντονες όψεις του Πλούτωνα σε μια περίοδο της ζωής μας ή έχουμε γεννηθεί με έντονες όψεις του Πλούτωνα, τότε βιώνουμε μεγάλες κρίσεις στην ζωή μας. Χαρακτηρίζεται από εμμονές, αρνητικές σκέψεις, έντονα συναισθήματα, εξαρτήσεις, απώλειες, πόνο, εγκατάλειψη. Ίσως η δυσκολότερη και πιο επίπονη επιρροή γιατί ο πλανήτης του σκότους μας φτάνει στα άκρα για να ανακαλύψουμε τις αναγεννητικές δυνάμεις που κρύβονται μέσα μας, να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να δούμε την σκοτεινή μας πλευρά για να μπορέσουμε να περάσουμε στην φωτεινή μας. Μετά το άγγιγμα του Πλούτωνα τίποτα δεν είναι ίδιο. Γεννιέται η νέα μας εξελιγμένη εκδοχή γεμάτη δύναμη και αυτογνωσία. Η πλουτώνια επιρροή εκτονώνεται σωστά και γίνεται λειτουργική μέσω της ψυχοθεραπείας. Είναι η ιδανική περίοδος να προχωρήσουμε σε τέτοιες διαδικασίες. Εδώ η ενδοσκόπηση είναι το κλειδί, να πάμε βαθιά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας να ανακαλύψουμε τον λόγο ύπαρξης μας, να διδαχτούμε μαθήματα, να αποδεχτούμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας και να λυτρωθούμε. Επίσης η αστρολογία με τον χάρτη θα μας δώσει απαντήσεις σχετικά με το κάρμα καθώς η αστρολογία αποτελεί εγχειρίδιο αυτογνωσίας. Η έρευνα, ο εσωτερισμός, ένα πνευματικό μονοπάτι που μας εμπνέει, η μελέτη βιβλίων και η στροφή στον εσωτερικό μας εαυτό. Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες μας και να πειθαρχήσουμε, να ελέγξουμε τα πάθη μας. Ο πλανήτης επιτάσσει να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο και πειθαρχία.

Ποσειδώνας –  το όραμα

Η συγχώρεση θα αποτελέσει το μυστικό για να λυτρωθεί η ψυχή μας!

Εδώ ο απατηλός Ποσειδώνας αυξάνει τις αυταπάτες μας, διαστρεβλώνει την εικόνα μας και των άλλων, αισθανόμαστε σωματική και ψυχική αδυναμία και η επιθυμία για φυγή απ’ την πραγματικότητα γίνεται έντονη.  Δεν βλέπουμε καθαρά, θολώνει την κρίση μας, ερωτευόμαστε παράφορα και ζούμε το παραμύθι μας. Η ποσειδώνια επιρροή είναι όμως η πιο όμορφη και ανυψωτική απ’ όλες. Μπορούμε να την λειτουργήσουμε σωστά και να βιώσουμε το μεγαλείο της ανθρώπινης μας ύπαρξης. Εδώ το κλειδί είναι το όραμα, η δημιουργία και η καλλιτεχνία. Οι καλλιτεχνικές μας ανάγκες πρέπει να εκφραστούν. Έχουμε έμπνευση και ενόραση, γι’ αυτό η συγγραφή λειτουργεί θεραπευτικά. Οι τέχνες, ο χορός, η γιόγκα, οι πνευματικές αναζητήσεις, ο διαλογισμός και φυσικά τα ταξίδια είναι η σωστή δόνηση και η επιταγή αυτού του πλανήτη. Να έρθουμε κοντά στην φύση και ειδικά στο υγρό στοιχείο. Η επαφή μας με τον Θεό, οι πνευματικές αναζητήσεις και ο διαλογισμός εκτονώνουν αυτή την ενέργεια θετικά, μας συνδέουν με την εποικοδομητική πλευρά του πλανήτη. Ο Ποσειδώνας είναι η αγνή καθαρή μορφή της αγάπης γι’ αυτό και οφείλουμε να τον λειτουργήσουμε σωστά μέσω της φιλανθρωπίας. Η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο και οι πράξεις μας θα μας ανυψώσουν. Ιδανική περίοδος να αποτοξινώσουμε το σώμα μας.

Ουρανός – η αλήθεια

Η αλήθεια απελευθερώνει, η αλλαγή ανανεώνει και η αποδοχή λυτρώνει!

Ο πλανήτης της αλλαγής και της εξέλιξης έρχεται για να μας προχωρήσει, να μας ξεκουνήσει και να μας αλλάξει. Οι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές και δεν τις τολμούν εύκολα. Στους ουράνιους λειτουργεί πιο ομαλά και σε άλλους πιο βίαια. Ο πλανήτης επιτάσσει την αλλαγή, την προσωπική μας επανάσταση, την αποδοχή του διαφορετικού και ξένου. Μας ζητάει να προχωρήσουμε, η στασιμότητα είναι ο φόβος της αλλαγής και ο λόγος που δεν εξελισσόμαστε. Εδώ το κλειδί είναι η αλήθεια. Η αλήθεια η προσωπική μας, που φωτίζει τους φόβους μας και το μονοπάτι μας, που μας οδηγεί στην πλήρη αποδοχή του εαυτού μας. Εδώ απογυμνώνονται οι άνθρωποι, σοκάρονται, αντιδρούν, αντιστέκονται στην ενέργεια αυτή. Αν όμως ακολουθήσουμε την ροή του πλανήτη, επαναστατήσουμε, αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής, κυνηγήσουμε αυτά που θέλαμε αλλά δεν τολμούσαμε, σπάσουμε δεσμά και αποκοπούμε από τοξικές σχέσεις ή ανθρώπους που δεν μας εξελίσσουν και μένουμε από συνήθεια.  Αποδοχή πλήρης, όσα απορρίπταμε και καταδικάζαμε, τώρα τα αγκαλιάζουμε. Αποδοχή του εαυτού μας, των άλλων της διαφορετικότητας. Η αστρολογία ως παιδί του ουρανού και οι εναλλακτικές θεραπείες είναι επίσης κλειδί για την σωστή λειτουργία του πλανήτη.

Κρόνος – η οριοθέτηση

Ο σοφός του ζωδιακού μας χαρίζει μαθήματα ζωής και τελικά θα λάβουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε! 

Η Κρόνια επιρροή χαρακτηρίζεται από δυσκολία, κούραση, απόρριψη, εμπόδια, περιορισμό και μη αναγνώριση. Σκληρά μαθήματα από τον αυστηρό δάσκαλο που μας πιέζει, μας οριοθετεί, μας ζητάει πολλή δουλειά με χαμηλές απολαβές. Αισθανόμαστε την ψυχολογία μας και το σώμα μας βαρύ, συναντάμε εμπόδια, δυσκολίες, απώλειες. Θα βιώσουμε την απομόνωση και την ταπείνωση. Βιώνουμε ενδεχομένως μια καταθλιπτική περίοδο που κρύβει όμως την σοφία της ζωής και τότε το μάθημα γίνεται το πολυτιμότερο δώρο για να εκτιμήσουμε την ανθρώπινη ενσάρκωση μας. Εδώ το κλειδί είναι η πειθαρχία, η εκτίμηση, η οριοθέτηση, η σκληρή δουλειά που οδηγεί στην επιτυχία, η εγκράτεια, η υπομονή και ο σεβασμός. Μας διδάσκει την δομή και τα όρια, ώστε να μας θωρακίσει και να μας κάνει πιο υπεύθυνους και αξιόπιστους.

Αφεθείτε στις ενέργειες ώστε να ζήσετε το μεγαλείο και να νιώσετε την ευγνωμοσύνη για τα δώρα που θα λάβετε!

Από Νικόλ Δημητροπούλου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα