Οι περιπέτειες του Άρη – Διέλευση από τον Τοξότη – Μέρος Α’

ASTROTEAM GUEST
20/12/2021

Πλανήτης της παρόρμησης, της δύναμης και της δράσης, ο κύριος της φωτιάς, της κινητήριας δύναμης και του πολέμου Άρης, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το παραδοσιακό ζώδιο της κυριαρχίας του τον Σκορπιό, για να βρεθεί στο ζώδιο της αιώνιας μαθητείας, τον Τοξότη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 24/1/2022.

Οι διελεύσεις του Άρη χρήζουν προσοχής, αφού ως πολεμιστής του ζωδιακού γίνεται κύριος πυροκροτητής γεγονότων. Έτσι, η ενέργεια χρειάζεται σωστή εκτόνωση, για να μην αποβεί μοιραία, είτε μέσω μιας ενεργειακής έκρηξης, είτε με τη συσσώρευση θυμού και μπλοκαρίσματος του νευρικού συστήματος.
Έχουμε ήδη δει αυτές τις μέρες την υπερένταση που έχει φέρει και τις δονήσεις στις ασφάλειές μας -ειδικά στα σταθερά ζώδια-, με τη διέλευσή του από την 27η μοίρα, τη μοίρα δηλαδή που έχει φιλοξενήσει την πρώτη Έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου. Έχουμε δει, επίσης, τις επιβλαβής καταστροφές που επέφερε σε θέματα γης ανά τον κόσμο, τις πλημμύρες αλλά και την επαναστατική ένταση που επικρατεί, σε συνδυασμό του με τον Ουρανό.

Έχει φυσικά και την τύχη με το μέρος του, που τον «σώζει».

Τώρα με τη διέλευσή του στους Τοξότες, θα μπορούσαμε να λέγαμε ότι θα μας δώσει το αίσθημα αισιοδοξίας και θετικότητας, αφού έχει απέριττη ανεξαρτησία, δε δέχεται κανένα περιορισμό και ρισκάρει για αυτά που θέλει, με κινητήρια δύναμη την περιπέτεια και την αφθονία γνώσεων που θα αποκομίσει από κάθε του «ταξίδι» προς την ελευθερία της ψυχής του. Με άφθονη ζωτικότητα δραστηριοποιείται σε νέα ξεκινήματα παράλληλα, με αποτέλεσμα να διασκορπίζει την ενέργειά του χωρίς να φτάνει στο στόχο του, αφού στην τελική τον αποδυναμώνει και τον κάνει να φαίνεται επιπόλαιος και αναξιόπιστος. Έχει φυσικά και την τύχη με το μέρος του, που τον «σώζει».

Λεβέντης και καλοσυνάτος σε γενικές γραμμές, μάχεται με καλές προθέσεις, μα έχει τη δική του ηθική ιδιοσυγκρασία, που όταν ξεφεύγει μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και να γίνει στόχος επιθέσεων. Έντονη είναι η δράση του στα πιστεύω και στις ιδεολογίες του, που φανατικά υπερασπίζεται ακόμα και εάν είναι λάθος, απερίσκεπτες και ευμετάβλητες. Αυτό χρειάζεται προσοχή, αφού η δικαίωση και η αυτό-δικαίωση έρχεται με την αναγνώριση πρωτίστως των απαράβατων δικαιωμάτων «όλων». Επίσης, υπάρχει έντονη η ατυχηματική τάση από βιασύνη και αδεξιότητα.

Όπως έχουμε αναφέρει, με τη διέλευσή του στον Τοξότη ενεργοποιεί τις Εκλείψεις της χρονιάς που έχουν γίνει 26/5, 10/6 και 4/12 στην 5η, 19η και 12η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη, προσφέροντας ακόμα και μέσα από εντάσεις στα μεταβλητά ζώδια, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες να κλείσουν οριστικά κύκλους, ώστε να δραστηριοποιηθούν με νέους στόχους και κατευθύνσεις τη νέα χρονιά.

Δύναμη και επιθυμία προς την αναγέννηση!

Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα, από τις 18 του μήνα θα συναντήσει κρυφά τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη (σε όψη αντισκιάς), με τη δύναμη και την επιθυμία προς την αναγέννηση και δημιουργία να ισχυροποιείται, και η ενέργεια να φανερώνεται στις 19/12 με το φως της Πανσελήνου. Αυτοί οι τρείς θα συναντηθούν σε «σύνοδο Κορυφής» στις 3/3/2022 στην 27η μοίρα του Αιγόκερω (θέση απόλυτης έξαρσης του Άρη), γεγονός ακράδαντα σημαντικό για την ανθρωπότητα . Έτσι η μυστική αυτή συνάντηση προϊδεάζει το γεγονός αυτό. Μέχρι τις 22/12 ο Κένταυρος πολεμιστής, θα βρεθεί στην 5η μοίρα του Τοξότη και θα πυροδοτήσει την Έκλειψη του Μαΐου, όπου θα είναι η αρχή του επίλογου 18ετίας, που θα συνοδεύονται από εκρηκτικά σοκαριστικά, όπως και διλληματικά συναισθήματα.

Έντονοι τόνοι, με τη γλώσσα να μη μπορεί να κρατηθεί στην υπερβολική κριτική…

Η περίοδος των εορτών θα μας βρει με μια ενέργεια να σιγοβράζει, αφού ο Άρης προχωρώντας στο εν λόγω ζώδιο, θα συναντήσει σε «κρυφή» όψη τον Ερμή, με το λόγο και τη σκέψη να κεντρίζονται ακόμα πιο πολύ. Ο λόγος, το τρόπος σκέψης και η δράση θα γίνονται γρήγορα και απερίσκεπτα καμία φορά. Έντονοι τόνοι, με τη γλώσσα να μη μπορεί να κρατηθεί στην υπερβολική κριτική και το αποτέλεσμα είναι να γίνεται ο λόγος μαχαίρι. Υπάρχει δυσκολία στην έκφραση, ειδικά των εσωτερικευμένων συναισθημάτων, που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα ανοίξουν πληγές. Πληγές στην τελική που θα δοθεί η ευκαιρία επούλωσής τους, εάν η σκέψη και η ομιλία γίνεται με τόλμη, ειλικρίνεια και με στρατηγική ώστε να μιληθούν και να ολοκληρωθούν κύκλοι, με την ενεργοποίηση της πιο πρόσφατης Έκλειψης 4/12.

Η θετική του συνάντηση με τον Χείρωνα, ανήμερα Χριστουγέννων και μέχρι τις 29/12, μπορεί να τον ενεργοποιήσει σε χειρουργό γνώσεων και λέξεων, ώστε η κάθε παρελθούσα πληγή να βρει εν μέρει θεραπεία μέσα από τον όμορφο λόγο. Πράγμα πρακτικά δύσκολο, αφού η 9η και 11η μοίρα με τον Antares και τον Rastaban μας προϊδεάζουν για ευερεθιστικότητα, ατυχήματα, ασέβεια και υποκρισία που μπορεί να «τραυματίσει», παρά τις στρατηγικές ικανότητες. Επίσης, οι εσωτερικές αστραπές του Ουρανού από την 11η μοίρα του Ταύρου, ζητούν από το νεαρό πολεμιστή να ανακαλύψει την αλήθεια του, ακόμα και αν τον σοκάρει ή ξεσηκώνει με τις ξαφνικές του εκρήξεις. Ταχυκαρδίες και αϋπνίες που θα ήταν καλό να εκτονωθούν με πρωτοτυπία, αυθεντικότητα και αλήθεια.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα