Οι όψεις των Δεσμών της Σελήνης στη συναστρία

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
03/10/2018

Έχει ειπωθεί πολλές φορές, θα ειπωθεί κι άλλη μία: Ερχόμαστε στον κόσμο μία συγκεκριμένη στιγμή, με ένα συγκεκριμένο ωροσκόπιο, για να «εξυπηρετήσουμε» τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη, προκειμένου να βαδίσουμε τον δρόμο που οφείλουμε.

Οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας, είναι βέβαιο ότι θα έχουν και σημαντική σχέση με αυτόν τον άξονα. Άνθρωποι που είτε μέσω διευκολύνσεων, είτε δυσκολιών, θα λειτουργήσουν ως «φάροι» στο Μονοπάτι μας. Με τους ανθρώπους αυτούς, είναι βέβαιο ότι μας συνδέει ένα κοινό παρελθόν, κάπου, κάποτε. Η μνήμη μας δεν έχει τέτοιες καταγραφές, υπάρχουν όμως σε έναν μεγαλύτερο «σκληρό δίσκο» από τον οποίο τίποτα δεν ξεφεύγει. Αυτή η σύνδεση, είναι ορατή σε μόνιμη βάση στην αστρολογία. Δεν υπάρχει περίπτωση, ο σημαντικός «Άλλος» να μην έρχεται σε επαφή με τον άξονα των Δεσμών μας (και με πολλά άλλα ασφαλώς).

Η σημασία των όψεων των πλανητών του ενός με του άλλου

Όταν πλανήτης του ενός βρίσκεται σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου, η έλξη είναι απόλυτα ισχυρή. Αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν συναντηθεί ξανά και είναι αδύνατον να μην συνάψουν κάποιου είδους σχέση πάλι. Το ίδιο ισχύει και για την όψη τετραγώνου: Κάτι έμεινε ημιτελές και πρέπει να συνεχιστεί (χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι κι εύκολο). Αυτό, συμπεριλαμβάνει και τον Ωροσκόπο: Οι Δεσμοί πάνω στον άξονα του Εγώ – Εμείς, των σχέσεων και των συνεργασιών, έχει να διδάξει μαθήματα σχέσεων και στις δύο πλευρές. Εξίσου σημαντική και η επαφή με τον άξονα 4ου – 10ου. Με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη) υπάρχει ισχυρός μαγνητισμός και η αίσθηση ότι οι δύο άνθρωποι γνωρίζονται καλά (κι αυτό είναι αλήθεια). Ζητήματα που αφορούν το Εγώ και την συναισθηματική κάλυψη, αναπτύσσονται σε αυτή την περίπτωση. Η Σελήνη είναι ούτως άλλως ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο που συνδέει το παρελθόν με την παρούσα ενσάρκωση. Σε κάθε περίπτωση, είναι σοβαροί δείκτες καρμικής σχέσης και η σύνδεση συνεχίζει να υφίσταται ακόμα κι αν η σχέση τελειώσει.

Οι όψεις τριγώνου – εξαγώνου, δείχνουν μία πιο εύκολη ροή της ενέργειας μεταξύ των δύο, χωρίς τις δυσκολίες κι εξάρσεις που προκύπτουν με όσες αναφέρθηκαν νωρίτερα  και όσα θα αναφερθούν στην πορεία.

Με τον Ερμή, τα ζητήματα είναι διανοητικά – επικοινωνιακά, κάτι πρέπει να διδαχθεί σε αυτό το επίπεδο. Ο τρόπος σκέψης του ενός, επηρεάζει τον τρόπο σκέψης του άλλου. Η Αφροδίτη αφηγείται συναισθηματικά αλλά και οικονομικά ζητήματα. Όταν πρόκειται για ερωτική σχέση, η «αποκόλληση» είναι δύσκολη και το να ανοίξουν «πληγές» ευκολότερο. Με τον Άρη, τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν είναι ερωτικά, σεξουαλικά και αφορούν τη δράση που μπορεί και να περιορίζεται. Η σεξουαλικότητα μεταξύ των δύο είναι συνήθως έντονη: Το ίδιο και οι διαφωνίες που προκαλούν εντάσεις. Ο Δίας σχετίζεται με θέματα που αφορούν και την ύλη αλλά και την πνευματικότητα. Πιθανόν να υπήρξε στο παρελθόν και σχέση δασκάλου – μαθητή. Τα τετράγωνα του με τους Δεσμούς, εγείρουν διαφωνίες σε θέματα πολιτικής, θρησκείας, φιλοσοφίας, ηθικών αξιών και γενικά, του νοήματος της ζωής.

Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και υπευθυνότητα απέναντι στις δυσκολίες που νομοτελειακά θα προκύψουν.

Με την περίπτωση του Κρόνου, πολλαπλασιάζεται η «καρμικότητα» της σχέσης, όταν έχουμε δύσκολες όψεις. Άλλωστε, για τον Κύριο του Κάρμα μιλάμε. Το πώς θα λειτουργήσει ακριβώς, εξαρτάται από όλη την συναστρία, το σίγουρο όμως είναι ότι πρόκειται για μία σημαντική σχέση από την οποία θα προκύψουν πολλά μαθήματα. Με όψεις τριγώνου – εξαγώνου, ο ένας ωθεί τον άλλον να εκφράσει το καθήκον που περιγράφει ο Κρόνος  ενώ με την σύνοδο και το τετράγωνο, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και υπευθυνότητα απέναντι στις δυσκολίες που νομοτελειακά θα προκύψουν. Με τον Ουρανό, διασπάσεις, ρήξεις και ανάγκη για «επανάσταση» συχνά (κάτι που μοιάζει με καταστάσεις κρύου – ζέστης, μιας και δεν «φεύγει» κανείς εύκολα από τον Νότιο Δεσμό) αλλά με όψη τριγώνου – εξαγώνου και ώθηση προς την αυθεντικότητα, την προσωπική πρόοδο. Φιλική σχέση είναι δυνατόν να έχει υπάρξει στο παρελθόν. Ο Ποσειδώνας μαρτυρά είτε μία σύνδεση λόγω πνευματικότητας σε κάποιες περιπτώσεις, είτε λόγω πρότερης εξαπάτησης σε άλλες. Τα ίδια θέματα θα απασχολήσουν τα άτομα και τώρα. Πλατωνικοί έρωτες.

Η πληγή αυτή, θα ανοίξει πάλι, σε σύνοδο με τον Νότιο.

Εξαιρετικά σημαντικός, είναι σε κάθε περίπτωση ο Πλούτωνας, που ως πλανήτης συνδέεται έτσι κι αλλιώς με πρότερη εμπειρία: Η ενέργεια που εκλύεται εδώ, είναι τεράστια. Η έλξη είναι μοιραία και αστείρευτη, το ίδιο και τα ακραία συναισθήματα. Θέματα χειραγώγησης, σεξουαλικότητας, πάθους, ακόμα και βίας, έχουν προηγηθεί και είναι εδώ προς επαναδιαπραγμάτευση. Ένας από τους δύο, πιθανόν να πένθησε για τον άλλον σε προηγούμενη ενσάρκωση. Με τον Χείρωνα, υπάρχει μία πληγή που έχει προηγηθεί και πρέπει να αναζητηθεί η θεραπεία. Η πληγή αυτή, θα ανοίξει πάλι, σε σύνοδο με τον Νότιο. Επίσης μπορεί να προϋπήρξε μία σχέση «μαθητείας» ανάμεσα στους δύο, αλλά και η εμπλοκή του σεξουαλικού στοιχείου σε αυτή.

Όσα γράφτηκαν, δεν είναι καν σταγόνα στον ωκεανό των στοιχείων που υπάρχουν για να ξετυλιχτεί το κουβάρι αιώνων, ανάμεσα στη σχέση δύο ανθρώπων. Είναι ελπίζω κατανοητό το μέγεθος ανάμεσα στη σχέση πλανητών και Δεσμών σε δύο ωροσκόπια, με δύσκολο και εύκολο πρόσημο, προκειμένου να βγει ένα τελικό συμπέρασμα. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που συν – εξετάζονται. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική αστρολογικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να θυμόμαστε.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα