Οι Γητευτές του Επιθυμητού και του Εφικτού | Ερμής – Ποσειδώνας Σύνοδος

ΓΙΟΥΛΗ-ΙΛΛΥΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
01/03/2024

Την ημέρα της Γυναίκας, ο Ερμής με τον Ποσειδώνα, ταξιδεύοντας καιρό τώρα στα νερά των Ιχθύων, πατούν στο κατώφλι της Αφροδίτης.

Της Γυναίκας που έκαμε Θεούς και ανθρώπους να σκιρτήσει η καρδιά τους και να μελώσει η Ψυχή τους. Πατούν στην Πύλη της, την Πύλη της Αγάπης, κορυφώνοντας έτσι την σύνοδό τους. Είναι το σημείο της απόλυτης έξαρσής της, εκεί που η Αφροδίτη, εκφράζει την υπέρτατη δύναμη της Αγάπης, την αγάπη στην Συμπαντική της μορφή. Κι όταν μιλούμε για αγάπη συμπαντική, εννοούμε αυτήν που δίνουμε απλόχερα παντού, ανιδιοτελώς, ακόμη και με αυταπάρνηση, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γινόμαστε θύμα εκμετάλλευσης. Ο Ερμής στο Ιχθυοειδές περιβάλλον, είναι ανίκανος να αντιδράσει ορθά, μιας και το χαώδες πέλαγος των Ιχθύων, δεν του δίνει το ερέθισμα που χρειάζεται για να δράσει, με αποτέλεσμα να γίνεται ονειροπόλος και ανεδαφικός. Ο Ποσειδώνας από την άλλη, που είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, βρίσκεται στα νερά του, στην κυβέρνησή του, και λειτουργεί αβίαστα, χαρίζοντάς μας το ιδεατό όνειρο. Έτσι, σε αυτήν την σύνδεση, νικητής είναι ο Ποσειδώνας, παίρνοντας τα οράματα του νου, να τα ταξιδέψει σ’ όλης της γης τις θάλασσες.

Η διάθεσή μας θα είναι ράθυμη, με τάσεις αναβλητικότητας…

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, χαρακτηρίζεται από ενέργειες που θα μπερδέψουν την προσφορά με την θυσία, τον ιδεαλισμό με τον ρεαλισμό και γενικότερα με αρκετά αντιφατικές ιδιότητες, σκέψεις και δράσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αστοχίες, ψεύδη, εξαπατήσεις, αυταπάτες και αρκετό παρασκήνιο. Εξαπατήσεις που γίνονται χωρίς αναστολές, και ψεύδη τα οποία δεν ενέχουν πάντα κάποιο κίνητρο. Είναι και τα ψέματα που θα πούμε ή θα μας πούνε, μόνο και μόνο για να κάνουμε έστω και νοερά το όνειρο εφικτό. Η διάθεσή μας θα είναι ράθυμη, με τάσεις αναβλητικότητας, οι σκέψεις μας διάσπαρτες και η επικοινωνία συγκεχυμένη. Ωφέλιμο θα είναι να αποφύγουμε την φλυαρία, προκειμένου να μην εμπλακούμε σε παρεξηγήσεις, ακόμη και σκάνδαλα. Ιδιαίτερα ευχάριστες θα είναι οι φιλοσοφικές συζητήσεις και οι πνευματικές προσεγγίσεις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική μας διαχείριση και σε οποιουδήποτε είδους συμφωνιών, διότι καθώς θα υπάρχει τάση κερδοσκοπίας, σοβεί ο κίνδυνος οικονομικών απωλειών και εκμετάλλευσης. Στις σχέσεις, θα κυριαρχήσει έντονα ρομαντισμός, αλλά οι νέοι έρωτες θα είναι απατηλοί, διότι η σύνοδος αυτή μεγεθύνει μεν τον ρομαντισμό, μα δίνει χώρο και στο ψέμα. Ας προστατέψουμε το συναίσθημα, αφήνοντας λίγο τον χρόνο να κυλήσει.

Η σύνοδος Ερμού-Ποσειδώνα στους Ιχθύς, ευνοεί πολύ τους καλλιτέχνες, τους ηθοποιούς, τους εικαστικούς, όσους ασχολούνται με την λογοτεχνία και ειδικότερα την συγγραφή παραμυθιών. Θα δώσει μεγάλη έμπνευση και ζωηρή φαντασία για τα έργα τους. Σε κοινωνικό επίπεδο, απ’ τη μια θα υπάρχει μεγάλη φιλοδοξία χωρίς ανθρωπιστικούς στόχους, και από την άλλη διάθεση για φιλανθρωπία σε σημείο θυματοποίησης. Είναι η αντίφαση της συνόδου αυτής στην συγκεκριμένη μοίρα. Ο τομέας της Παιδείας θα συνεχίσει να ασθενεί, ενώ από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε έντονα τις διακυμάνσεις στις τιμές των αγαθών, καθώς και την έλλειψή τους. Από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης θα ακούσουμε νέα και ειδήσεις που δεν θα είναι εναργώς μεταφρασμένα, και γενικά θα επικρατεί ένα κλίμα σκανδαλώδες και εξαπατητικό, καθώς αναλήθειες θα ακουστούν και από επίσημα χείλη. Παρασκήνιο και μυστικοπάθεια, και ο κόσμος θα μαθαίνει την μισή αλήθεια, αυτή που εξυπηρετεί τις εξουσίες. Μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μέσα από παρασκηνιακές συνθήκες.

Χρειάζεται όλοι να φροντίζουμε την υγεία μας!

Στα πλαίσια της γενικότερης νοητικής σύγχυσης που θα επικρατεί, χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις μας, στα οικονομικά μας, σε κλοπές, και την πνευματική ιδιοκτησία. Καλό είναι να αποφύγουμε αυτό το διάστημα ενάρξεις, ειδικά εάν αφορά σε συνεργασίες, ή ενάρξεις σχετικές με οικονομικές δραστηριότητες. Όσον αφορά στο διαδίκτυο, θα υπάρξουν εισβολές σε υπολογιστικά συστήματα, γι’ αυτό και ο καθένας από εμάς, καλό είναι να προσέχει τις προσωπικές του συναλλαγές και επαφές μέσω διαδικτύου. Χρειάζεται όλοι να φροντίζουμε την υγεία μας, διότι ελλοχεύει έξαρση ιώσεων, ταυτόχρονα μας προϊδεάζει για προβλήματα με το νερό, είτε με αυξημένες βροχοπτώσεις, είτε με μολύνσεις. Να πούμε όχι στο αλκοόλ, σε ουσίες, σε παραβατικές συμπεριφορές.

Είναι μια ωραία περίοδος ωστόσο, για όσους εμφορούνται από Πίστη στην πρόνοια του Θεού, να λειτουργήσουν την ενέργεια αυτή εσωτερικά, μετουσιώνοντάς την σε δύναμη ενσυναίσθησης και συγχώρεσης. Μέσα από την συγχώρεση, απεγκλωβιζόμαστε από την «τιμωρία» του ψυχικού πόνου και της πίκρας, δίνοντας στον εαυτό μας, την ευκαιρία του καθαρμού και της αντίληψης της ουσίας της πραγματικότητας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα