Οι εκλείψεις του αποχαιρετισμού του 2020

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
02/12/2020

”Από τότε δεν ήφαγα ξανά γλυκό ψωμι”
Γεώργιος Βιζυηνός

Όσοι λαοί και κουλτούρες σε όλη την πλάση, τόσοι οι μύθοι και οι δοξασίες για το φαινόμενο των Εκλείψεων των Φώτων μας, Ήλιου και Σελήνης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα! Όλοι γνώριζαν, όλοι καταλάβαιναν πως κάτι παράδοξο γινόταν, πάνω από τις δικές τους δυνάμεις που όμως κατά κάποιον τρόπο τους εξουσίαζε και έπρεπε να το εξευμενίσουν.

Οι Βίκινγκς μαζεμένοι γύρω από τις φωτιές μιλούσαν για ένα ζευγάρι λευκών λύκων που κυνηγούσαν κάπου – κάπου τον Ήλιο και όταν του κατάφερναν μια γερή δαγκωματιά αυτός πληγωμένος κρυβόταν για λίγο.

Στο Βιετνάμ μιλούσαν για μια απάτη, μια κλοπή που γινόταν την ώρα της Έκλειψης, καθώς πύρινοι σκύλοι έκλεβαν τη Σελήνη μα αυτή τους ξέφευγε και επέστρεφε στη θέση της.

Στη Μεσοποταμία ο βασιλιάς της χώρας «κατέβαινε» από το θρόνο του για όσο χρόνο διαρκούσε η Έκλειψη και την θέση του έπαιρνε ένας άτυχος κοινός θνητός ο οποίος και θυσιαζόταν αμέσως μετά, σε μια προσπάθεια να παραπλανηθεί το Σύμπαν για να μη μείνει η χώρα ακέφαλη!

Οι Ναβάχο με βαθιά σοφία και γνώση θεωρούσαν ιερή την στιγμή της Έκλειψης, μια ευκαιρία για περισυλλογή, προσευχή και νηστεία.

Στο Μεσαίωνα οι μάγισσες μάγευαν τη Σελήνη και την έκαναν για λίγο να τις ερωτευτεί και να εγκαταλείψει το στερέωμα.

Στην Αρχαία Αίγυπτο ο Θεός Ήλιος Ρα, πάλευε με τον τσακαλόμορφο θεό του Κάτω Κόσμου και άφηνε για μερικά λεπτά τον θρόνο του, τόσο όσο διαρκούσε η Έκλειψη…

Οι ιστορίες είναι ατέλειωτες και μπερδεύονται σε αυτές και άλλα μυθικά πλάσματα, μονόκεροι και νεράιδες, ξωτικά και παγανά… και όλα αυτά τα εξωπραγματικά, καταλήγουν στην μοναδική πραγματικότητα που πασχίζουν με τόση αγωνία να δώσουν όλοι αυτοί οι μύθοι, την αγωνία για το απρόβλεπτο και τις αλλαγές που προκαλεί στη φύση αλλά και στους ανθρώπους!

Την πραγματικότητα αυτή εξηγεί ο Krupp πολύ όμορφα καθώς σαν διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Griffith, έχει μελετήσει άπειρες Εκλείψεις. Όλα αυτά γίνονται, λέει, γιατί εξαρτόμαστε από τα Φώτα. Η παρουσία τους είναι μόνιμη, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Και ξαφνικά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σαιξπηρική τραγωδία, με μια διασάλευση της μηχανής του χρόνου, ο Ήλιος και η Σελήνη κάνουν κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε κανονικά να κάνουν , εξαφανίζονται.

Μια λεπτή χαραμάδα ανοίγει στον Ουρανό κάθε που μια Έκλειψη Ηλιακή, ή Σεληνιακή πραγματοποιείται και απορυθμίζει τα κεκτημένα και τις συνήθεις μας. Οι Εκλείψεις αποτελούν αστρονομικά φαινόμενα που η Αστρολογία αναλαμβάνει να ερμηνεύσει σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο σε σχέση με την επίδραση τους στις ζωές των ανθρώπων.

Είναι οι στιγμές αυτές που το βαρύ μάνταλο του Χρόνου ανοίγει και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια κρυφή ματιά στα μυστήρια του Σύμπαντος. Μια μικρή λαίμαργη ματιά στο μέλλον ή στο παρελθόν μας, καθώς οι Εκλείψεις είναι κοσμικά γεγονότα που ενώνουν το πριν με το τώρα και το μετά. Προγενέθλιες Εκλείψεις, Μεταγενέθλιες Εκλείψεις, Transit Εκλείψεις, έρχονται και μας δείχνουν πως να ξεκλειδώσουμε τις πόρτες της εξέλιξης της ζωής μας.

Οι Εκλείψεις πέρα όμως από την προσωπική αστρολογική τους αναφορά είναι ισχυρά αστρονομικά φαινόμενα, δυνάμεις γιγαντιαίες που ευθύνονται για αλλαγές που μας επηρεάζουν κοσμικά και γεωφυσικά. Οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις και η εκάστοτε απόσταση τους από τη Γη φέρνουν αλλαγές στο κλίμα, στο έδαφος και στο υπέδαφος της.

Καθώς ανήκουν σε συγκεκριμένες οικογένειες SAROS και ακολουθούν τους κύκλους του Μέτωνα, έχουν προβλεπόμενη επαναληπτικότητα 18 με 19 έτη. Έτσι φέρνουν ανάλογα γεγονότα κοσμικά ή προσωπικά, αλλά ενεργοποιούν και γεγονότα του παρελθόντος όταν σημαντικοί πλανήτες περνούν πάνω από τα χνάρια τους.

Οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του 2020 θα έχουν βαρύ Καρμικό πρόσημο. Οι Δεσμοί της Σελήνης που ορίζουν τις Εκλείψεις έχουν μετακινηθεί πλέον στον φυσικό τους άξονα, αυτόν της αιώνιας μαθητείας, Διδύμων/ Τοξότη.

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

Η τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου θα μας αποχαιρετήσει με την Σεληνιακή Έκλειψη του Aldebaran και του Antares , στον άξονα Διδύμων/ Τοξότη στις 9 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Δυο πολεμικοί απλανείς Αστέρες θα σταθούν απέναντι και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Στρατιωτικός ο Aldebaran, με όλα τα χαρακτηριστικά της Άριας φύσης του, γνωστός και ως Λαμπαδίας, ο φωτεινός Αστέρας που ακολουθεί τις Πλειάδες στα δάκρυα τους. Απέναντι, ο Antares, το φωτεινότερο Αστέρι στο τέλος του Σκορπιού, με την τριπλή του φύση Ερμή, Άρη και Διός, έχει στρατηγικές ικανότητες, αλλά μπορεί να επηρεάσει την όραση και να επιφέρει τη μερική ‘’τύφλωση’’ που χρειάζεται ο καθείς για να δικαιολογήσει τις πράξεις του αργότερα… Μια νευρική, ευέξαπτη και με πολεμική χροιά Έκλειψη. Το βάρος της δυσκολίας της θα το σηκώσουν Δίδυμοι 28, 29, 30 Μαΐου, Παρθένοι 29, 30, 31 Αυγούστου, Τοξότες,29, 30 Νοεμβρίου/ 1 Δεκεμβρίου και Ιχθύες 27,28, 29 Φεβρουαρίου. Η διάρκεια της επιρροής της για έξι μήνες την πραγματοποίηση της και έξι μήνες μετά. Όσοι επηρεάζονται γνωρίζουν ήδη λοιπόν τις ανατροπές που πρόκειται να φέρει, από το καλοκαίρι. Ένταση και διεκδίκηση σε κοσμικό, πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο, τρομοκρατικές ενέργειες, αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα, αλλά και γεωφυσικά.

Σε προσωπικό επίπεδο, πέρα από διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και απομακρύνσεις, θα θέσει θέματα διαπροσωπικών σχέσεων και θα φέρει γενικότερη ένταση σε νευραλγικούς τομείς της ζωής μας. Το διάστημα θα αυτό θα παράγει απίστευτη νευρικότητα με συνέπεια την απροσεξία. Πιθανώς να ακούσουμε ατυχήματα που θα αφορούν σε νέους ανθρώπους, εντάσεις και περιστατικά βίας. Προσοχή και στα αγαπημένα μας ζωάκια!

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ

Η τελευταία Έκλειψη του 2020 θα είναι Ηλιακή, θα πραγματοποιηθεί στις 23 μοίρες του Τοξότη και το πρόσημο της θα είναι ‘’μοιραίο’’ και ιμπεριαλιστικό. Ενδέχεται να φέρει αναταραχές, ανακατατάξεις σε επίπεδο πολιτικής και κρατών, φανατισμό σε θρησκευτικά θέματα, ατυχήματα, εξτρεμιστικά γεγονότα, αλλά και γεωφυσικά και καιρικά φαινόμενα, ιδιαιτέρως στο μονοπάτι από το οποίο θα είναι ορατή. Κυρίως Αμερική, Νότια Αφρική και Ανταρτική με αποτελέσματα μακροπρόθεσμα και διαβρωτικά για τον υπόλοιπο πλανήτη. Θα είναι μια Έκλειψη που θα ενεργοποιήσει την οικολογική μας συνείδηση και θα μας κάνει να κατανοήσουμε πως οι κλιματικές αλλαγές μας αφορούν όλους, γιατί ο πλανήτης που ζούμε και ‘’πληγώνουμε’’ είναι το πρώτο σπίτι όλων μας.

Σε προσωπικό επίπεδο θα επηρεάσει Διδύμους 13, 14, 15 Ιουνίου, Παρθένους 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου, Τοξότες 13 ,14, 15 Δεκεμβρίου και Ιχθύες 13, 14, 15 Μαρτίου. Αλλαγές σε συναισθηματικά, επαγγελματικά και οικογενειακά για τα μεταβλητά του τρίτου δεκαημέρου που ίσως μετρήσουν και ‘’ελλείψεις’’ σε πρακτικό και συμβολικό επίπεδο. Χρονική διάρκεια για τους επηρεαζόμενους, ένας χρόνος πριν την πραγματοποίηση της και ένας χρόνος μετά… τα σημάδια της λοιπόν τα έχει δώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο!

ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΖΩΔΙΑΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ

ΚΡΙΟΣ / ΖΥΓΟΣ
Φιλικές οι δύο τελευταίες εκλείψεις του χρόνου για τους ΚΡΙΟΥΣ σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια, θα φέρει ευχάριστα νέα, μετακινήσεις, αλλά και νέες ιδέες που θα ευδοκιμήσουν μέσα στο νέο χρόνο. Μπορεί να αποδειχθεί θετική και σε θέματα σπουδών, νομικών αποφάσεων , αλλά και επιχειρηματικές επιδιώξεις! Για τους ΖΥΓΟΥΣ θα σημάνει διανοητική αφύπνιση και αποφάσεις αξιοποίησης ευκαιριών στο εξωτερικό που είχαν προκύψει και στο παρελθόν. Ευκαιρίες αποκατάστασης σχέσεων με αδέρφια και συγγενείς.

ΤΑΥΡΟΣ / ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Προκλητικές οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του έτους , θα θέσουν επί τάπητος τα οικονομικά και τις συναισθηματικές ασφάλειες και… ανασφάλειες των ΤΑΥΡΩΝ. Προσοχή σε επενδύσεις αλλά και σε ρυθμίσεις οφειλών σε δημόσιο και οικονομικές υπηρεσίες. Τα οικονομικά των ΣΚΟΡΠΙΩΝ θα ‘’φωτίσουν’’ τα Φεγγάρια του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη, αλλά και τις φοβίες τους σε σχέση με αυτά. Προσέχετε για να έχετε!

ΔΙΔΥΜΟΣ / ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι Εκλείψεις του τέλους του χρόνου στα δικά σας χέρια και στις δικές σας σχέσεις. ΔΙΔΥΜΟΙ, οι αποκαλύψεις θα είναι εκτυφλωτικές και θα δείτε επιτέλους καθαρά το πραγματικό πρόσωπο των ατόμων που σχετίζεστε σε όλα τα επίπεδα. ΤΟΞΟΤΕΣ, θα ενηλικιωθείτε με σκληρή αγάπη στο τέλος του 2020, γιατί θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ποιοι είστε και που θέλετε να πάτε!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ / ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του 2020 για εσάς τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ, θα φέρουν στο προσκήνιο τα θέματα της υγείας σας που είχατε παραμελήσει το προηγούμενο διάστημα, με όλα αυτά τα δύσκολα που είχατε να αντιμετωπίσετε. Ακούστε το σώμα σας και δώστε προσοχή στη διατροφή και την άθληση σας. Με την ψυχολογία των ΑΙΓΟΚΕΡΩΝ θα παίξουν οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του χρόνου και θα εγείρουν φόβους καλά κρυμμένους μα όχι ξεχασμένους. Πρέπει να βρείτε το κουράγιο να κάνετε τις αλλαγές που επιτάσσουν οι μέρες αυτές… με κάθε τρόπο.

ΛΕΩΝ / ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του 2020 έχουν θετικό πρόσημο για εσάς τους ΛΕΟΝΤΕΣ, καθώς σας ενεργοποιούν ερωτικά και θα φέρουν στη ζωή σας τη χαρά με κάθε τρόπο σε σχέση πάντα με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε. Έρωτες, χαρές από παιδιά, δημιουργικότητα, αλλά και ευκαιρίες για νέες αισιόδοξες συνεργασίες με την αρχή του νέου χρόνου. Για εσάς τους ΥΔΡΟΧΟΟΥΣ, αυξημένη κοινωνικότητα και φιλικές σχέσεις που ίσως αποδειχθούν… ερωτικές. Νέοι επαγγελματικοί στόχοι με την εύνοια δυνατών ανθρώπων του κοινωνικού σας περιβάλλοντος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ / ΙΧΘΥΕΣ
Οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του 2020 θα απαιτήσουν την προσοχή των ΠΑΡΘΕΝΩΝ στα οικογενειακά θέματα, αλλά και στα θέματα ακίνητης περιουσίας. Προσοχή στην υγεία των θηλυκών μελών της οικογένειας, κυρίως όσων ήταν ευάλωτα από το τέλος του προηγούμενου χρόνου. Οι ΙΧΘΥΕΣ θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιλογές των επαγγελματικών τους, αυτών που έκαναν το καλοκαίρι που μας πέρασε και που τα αποτελέσματά τους θα φανούν τώρα. Θα απαιτηθούν προσεκτικές κινήσεις προκειμένου να μην απειληθούν επαγγελματικό κύρος και δημόσια εικόνα.

Οι Εκλείψεις αυτό ακριβώς μας δείχνουν , πως είμαστε όλοι ικανοί για το αναπάντεχο , ακόμα και οι δυο σταθερές αναφορές της ζωής μας, τα Φώτα! Το αναπάντεχο που φέρνει τις αλλαγές που έχουν αρχίσει να συντελούνται χωρίς να το καταλαβαίνουμε και που η κορύφωσή τους γίνεται την στιγμή της Έκλειψης και η ζωή μπαίνει σε νέους ρυθμούς.

Πριν φοβηθείτε ή αναστατωθείτε από όλα αυτά που έχετε ακούσει για τις Εκλείψεις, σκεφτείτε το κάπως έτσι, σαν μια διακοπή της ροής της Ηλιακής ή της Σεληνιακής ενέργειας. Βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους ανθρώπους, διασκεδάζετε, συζητάτε, χαλαρώνετε και ξαφνικά κόβεται το ρεύμα!

Προς στιγμήν επικρατεί απόλυτη ησυχία, μετά οι άνθρωποι μετακινούνται μέσα στο χώρο, όσοι κάθονταν σηκώνονται όρθιοι, μερικοί ψάχνουν την έξοδο , άλλοι προσπαθούν να βρουν κεριά και άλλοι να ανεβάσουν τον γενικό! Το ρεύμα επανέρχεται και κανένας πια μέσα στο δωμάτιο δεν βρίσκεται στην προηγούμενη θέση του! Η διακοπή ενεργοποίησε τον καθένα με διαφορετικό τρόπο!

Οι Εκλείψεις κρύβουν εκπλήξεις, κρύβουν αποκαλύψεις και μας αποδεσμεύουν από αυτά που πολλές φορές θεωρούμε απαραίτητα στη ζωή αλλά δεν είναι. Δείτε τις σαν ευκαιρίες εξέλιξης, αφεθείτε στα καρμικά χέρια τους και αυτές θα σας πάνε εκεί που πρέπει και εκεί που προστάζουν οι Δεσμοί της Σελήνης τους και οι δικοί σας Δεσμοί.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ο Οδυσσέας, μετά από περιπλάνηση είκοσι ετών επέστρεψε στην Ιθάκη μια μέρα που ο Ήλιος κρύφτηκε και επικράτησε σκοτάδι, όπως είχε προφητέψει ο μάντης Θεοκλύμενος (Οδύσσεια Ραψωδία Κ).

Στις 16 Απριλίου του 1178 π.χ. στις 12 το μεσημέρι, το σκοτάδι της ολικής Ηλιακής Έκλειψης κάλυψε τα νησιά του Ιονίου Πελάγους , την στιγμή που ο ταλαιπωρημένος βασιλιάς της Ιθάκης γυρνούσε πίσω στην πατρίδα του, στην γυναίκα του και στο παιδί του και έπαιρνε στα χέρια του το βασίλειο που του ανήκε, εξολοθρεύοντας τους μνηστήρες…

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα