Οι 7 ήμερες της εβδομάδας & οι 7 πλανήτες που κυβερνούν την κάθε μέρα!

ASTROTEAM GUEST
14/03/2024

«Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε την ενέργεια, τη συχνότητα και τη δόνηση».

Νίκολα Τέσλα – Εφευρέτης

Η πλανητική εβδομάδα προέκυψε πριν ανακαλυφτούν οι εξωκρόνιοι πλανήτες ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Προέκυψε από αρχαίες παραδόσεις, όπου κάθε ημέρα της εβδομάδας ήταν αφιερωμένη σε διαφορετική θεότητα ή πλανήτη. Αυτή η παράδοση είχε ρίζες στη χαλδαϊκή και Βαβυλωνιακή πολιτισμική κληρονομιά, όπου τα επτά ορατά ουράνια σώματα συσχετίστηκαν με θεότητες και καθορίζονταν οι ημέρες της εβδομάδας με βάση αυτή τη συσχέτιση. Αργότερα, με τους Έλληνες και ειδικότερα τον Πτολεμαίο, οργανώθηκαν συστήματα για την παρατήρηση και την ανάλυση των πλανητών, των οίκων και των ζωδίων, μία έρευνα και μελέτη που δεν τελειώνει ποτέ και πάντα θα αποκαλύπτει νέες πληροφορίες για την αυτογνωσία και την προσωπική μας εξέλιξη. Αυτά τα συστήματα συμβάλουν ακόμη και σήμερα στην θεωρία στην ερεύνα και στην απόδειξη της αστρολογίας παρά το γεγονός ότι η αστρολογία συνεχίζει να εξελίσσεται όπως συνεχίζει η ανθρωπότητα να ανακαλύπτει νέα ουράνια σώματα.

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορούμε να οργανώσουμε το εβδομαδιαίο καθημερινό μας πρόγραμμα, πηγαίνοντας με την ροή του σύμπαντος!

Δευτέρα με Κυβερνήτη την Σελήνη

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον συναισθηματικό μας κόσμο και τα συναισθήματα μπορούν να μας καθοδηγήσουν σε σημαντικές αποφάσεις και σε καθημερινές προκλήσεις. Είναι μια καλή μέρα για να είμαστε ευαίσθητοι με τους άλλους κοιτάζοντας την ουσία με την καρδιά αλλά και για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας με σκοπό την προσωπική μας εξέλιξη.

Τρίτη με Κυβερνήτη τον Άρη

Ο Άρης συμβολίζει την δύναμη, την πρωτοβουλία και το ψυχικό σθένος η μέρα αυτή είναι κατάλληλη για δραστηριότητες που απαιτούν αποφασιστικότητα δράση και αυτοπεποίθηση. Είναι μια καλή μέρα για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να εκφράσουμε την δυναμική μας. Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγονται οι επαφές που απαιτούν τον συμβιβασμό και την υπομονή μας, με σκοπό την εσωτερική γαλήνη και την αποφυγή συγκρούσεων.

Τετάρτη με κυβερνήτη τον Ερμή

Ο Ερμής συμβολίζει το νοητικό μας κόσμο, τις σκέψεις μας, την κριτική ικανότητα τις ιδέες μας και την επικοινωνία με το περιβάλλον. Είναι μια εξαιρετική μέρα για διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων μέσω της επικοινωνίας με άλλους. Μπορούμε να επιλύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα επικοινωνίας που πιθανώς να αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις μας και να επικοινωνήσουμε με αποτέλεσμα. Επίσης, μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ημέρα για να γράψουμε, να διαβάσουμε, ακόμη και να έχουμε καινούργιες ιδέες. Είναι μια μέρα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και ανταλλαγή απόψεων.

Πέμπτη με κυβερνήτη τον Δία

Ο Δίας συμβολίζει την αφθονία, την προστασία και την επέκταση. Είναι κατάλληλη μέρα για διαλογισμό, προσευχή και πνευματική εξέλιξη. Είναι η ιδανικότερη μέρα για ενάρξεις με υψηλές προσδοκίες και στόχο την επιτυχία.

Παρασκευή με κυβερνήτη την Αφροδίτη

Η Αφροδίτη συμβολίζει τον έρωτα, την αγάπη, την αρμονία και την ομορφιά. Είναι μια ευνοϊκή μέρα για τη φροντίδα της εξωτερικής μας εμφάνισης, την αισθητική διαμόρφωση του χώρου και τις οικονομικές επενδύσεις ή ρίσκα. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για δραστηριότητες που ενισχύουν τις σχέσεις, όπως ο γάμος ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Συνολικά είναι η ιδανική μέρα για να αφιερωθούμε στην αγάπη, την ομορφιά και τις σχέσεις μας.

Σάββατο με κυβερνήτη τον Κρόνο

Ο Κρόνος συμβολίζει το καθήκον, την εξασφάλιση, την οριοθέτηση την δέσμευση και την συνέπεια. Είναι μια εξαιρετική ημέρα για να επικεντρωθούμε στους στόχους μας και τα καθήκοντά μας. Μπορούμε να αναλάβουμε δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο συνέπεια και αφοσίωση. Οποιαδήποτε έναρξη θα έχει δυσκολίες ,θα είναι σε βάθος χρόνου, αλλά η μέρα αύτη εγγυάται σε μεγάλο βαθμό την προσωπική μας εξέλιξη και επιτυχία.

Κυριακή με Κυβερνήτη τον Ήλιο

Ο Ήλιος συμβολίζει την ζωτικότητα, την πνευματική διαύγεια και την θέληση για ζωή. Θεωρείται σύμβολο της ενέργειας και της δύναμης που μας εμψυχώνει. Είναι η ιδανική μέρα για να αναζωογονηθούμε, να ενεργοποιηθούμε με όλες μας τις αισθήσεις και να απολαύσουμε τη ζωή με ευγνωμοσύνη.

Σας προτείνω να σημειώσετε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα με την εύνοια των άστρων της παραδοσιακής αστρολογίας!

Πιστεύω είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για να εξισορροπήσετε τις δραστηριότητές σας με τις αστρολογικές επιρροές. Αν και η παραδοσιακή αστρολογία μπορεί να προσφέρει κάποια γενικά πλαίσια, η προσέγγιση αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη για να προγραμματίσετε την καθημερινότητα σας, με διαφορετική οπτική γωνία. Κατά την εφαρμογή αυτής της προσέγγισης, λαμβάνετε υπόψη τις αστρολογικές επιρροές για κάθε μέρα της εβδομάδας και προσαρμόζετε τις δραστηριότητές σας ανάλογα. Σας προτείνω να σημειώσετε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα με την εύνοια των άστρων της παραδοσιακής αστρολογίας! Πιστεύω πως είναι μια δραστηριότητα που αυξάνει την διαίσθηση και μας παροτρύνει να εξασκηθούμε στην κατανόηση και συνειδητοποίηση των ενεργειών μέσα μας και γύρω μας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο αέναο ταξίδι της αυτογνωσίας!

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα