Ο Τιτανικός και η Δεσποινίς Βάιολετ | ΜΕΡΟΣ Γ’

ASTROTEAM GUEST
10/07/2023

Πριν προχωρήσω στο τελευταίο μέρος του άρθρου, θα ήθελα να αναφερθώ στη καταπληκτική έρευνα της Eileen Grimes, στο βιβλίο της “Titanic AstrologyThe grand design of a famous shipwreck, σχετικά με τις μοίρες του Τιτανικού που είναι οι 19-25 των παρορμητικών. Εξετάζοντας 1200 χάρτες ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τη δημιουργία του Τιτανικού, επιβατών και εργαζομένων στο Τιτανικό και χάρτες γεγονότων, όπως τα εγκαίνια του Τιτανικού, το πρώτο του ταξίδι κλπ, παρατήρησε ότι σε ένα ποσοστό 83% των χαρτών υπάρχουν οι μοίρες του Τιτανικού και μάλιστα αυτές οι μοίρες περνάνε και στους απογόνους τους. Η πιο δυνατή μοίρα είναι η 21η των παρορμητικών και όσοι την έχουν στο χάρτη τους, έχουν και μία ιδιαίτερη σύνδεση με το ναυάγιο του Τιτανικού κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Ακόμα και ο James Cameron που σκηνοθέτησε τη πιο πρόσφατη ταινία «Ο Τιτανικός» (1997), έχει τον Ποσειδώνα, Ουρανό και Χείρωνα στις μοίρες του Τιτανικού και μία Σελήνη στους Ιχθείς. Ο Leonardo DiCaprio έχει το Χείρωνα του στη 21η Κριού, εκεί όπου ήταν ο Β.Δεσμός του Τιτανικού. Ενώ η Kate Winslet έχει Δία στην 20η Κριού και Ερμή στην 20η Ζυγού. Στη πρεμιέρα της ταινίας το Μεσουράνημα ήταν στην 20η Κριού ακριβώς πάνω στο Δία της!! Η ίδια η συγγραφέας Eileen Grimes έχει το Ποσειδώνας της στην 21η Ζυγού στο 4ο της οίκο «κοντά στη καρδιά και τη ψυχή» της όπως λέει. «Αν οι μοίρες του Τιτανικού είναι παρούσες στο χάρτη σας, ίσως ο Τιτανικός έχει κάτι να σας διδάξει».

«Δεν είναι δυνατόν να είχε δίκιο ο γέρο-Στάνλεϋ! Τι ανοησία! Ο Τιτανικός ήταν τόσο τέλειος που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τόσο μάταιο όπως το να βυθιστεί…»

Η Βάιολετ άρχισε να χτυπάει τις πόρτες των δωματίων που ήταν υπεύθυνη, να προσπαθεί να καθησυχάσει, να δίνει οδηγίες για να πάρουνε ζεστά ρούχα, κουβέρτες και ό,τι πολύτιμο και να τους βοηθάει να φορέσουν τις σωσίβιες ζώνες τους. Όσοι είχαν προλάβει να κοιμηθούν, ήταν απαθείς, πιθανόν γιατί όπως εκείνη θεωρούσαν ό,τι όλο αυτό ήταν στη σφαίρα της φαντασίας. Εκείνοι που δεν είχαν προλάβει να πάνε στα δωμάτια τους για τη νύχτα, καθόντουσαν σε ομάδες και κουβεντιάζανε σαν να ήταν μια οποιαδήποτε άλλη μέρα. Μέχρι που ακούστηκε η οδηγία «Όλοι στις βάρκες, απλά για προληπτικούς λόγους». Ακόμα και τότε κάποιοι με απροθυμία, χαλαρά, αστειευόμενοι, έπαιρναν το χρόνο τους μέχρι να ανέβουν στο κατάστρωμα. Όταν πια είχαν αδειάσει όλα τα δωμάτια στο τομέα της, η Βάιολετ πήγε στη καμπίνα της όπου βρήκε την Άννα και άρχισε ήρεμα να τακτοποιεί το νυχτικό της όταν της φώναξε ο Στάνλεϋ από τη πόρτα «Για όνομα του Θεού, δεν καταλαβαίνεις ότι το πλοίο χτύπησε παγόβουνο και θα βυθιστεί; Τρέξε πάνω όσο πιο γρήγορα μπορείς!!!» Αρχίσανε να τρέχουνε με την Άννα και όταν γύρισε να τον χαιρετήσει τον είδε να στέκεται σε μία γωνία παραδομένος στη μοίρα του. Εκείνος δεν θα μπορούσε να έχει μία θέση στη σωσίβια λέμβο λόγω του φύλου του. Επειδή δεν είχε γίνει καμία άσκηση ναυαγοσωστικής λέμβου, το πλήρωμα ήταν κι αυτό χαμένο στο πώς να βοηθήσει τους επιβάτες. Ο Β’ Αξιωματικός ζητούσε οδηγίες από το καπετάνιο αλλά εκείνος ήταν σε κατάσταση σοκ και φαινόταν να έχει χάσει την ικανότητα του να ελέγξει τη κατάσταση. Η αλήθεια ήταν ότι ο Κάπταιν Σμιθ με το ναυπηγό του πλοίου και το διευθυντή της εταιρείας ήταν οι μόνοι που ήξεραν ότι το πλοίο επρόκειτο να βυθιστεί και ενημέρωσαν τους υπόλοιπους αξιωματικούς μετά από 1μιση ώρα (στις δυόμιση ώρες από τη πρόσκρουση ο Τιτανικός θα βυθιζόταν). Έτσι όχι μόνο χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αλλά κι οι πρώτες βάρκες έφυγαν μισοάδειες.

Κοιτώντας το χάρτη του Κάπταιν Σμιθ παρατηρώ ότι ο Δ. Ποσειδώνας στο Καρκίνο μόλις τρεις μοίρες από τη Σελήνη του, έκανε ΤΑΥ με τους Δεσμούς αλλά και με τον Ουρανό/Πλούτωνα του στο Κριό. Ένα ΤΑΥ λοιπόν που εξάγει η Σελήνη του στις μοίρες του Τιτανικού και το ενεργοποίησε η ηλιακή έκλειψη στις 27ο Κριού. Η Σελήνη είναι Κ8 και βρίσκεται γενέθλια στον 8ο οίκο του. Φαίνεται πως περνούσε μια περίοδο έντονης ψυχικής και συναισθηματικής υπερέντασης, ίσως και κατάθλιψης αλλά και μιας Ποσειδώνιας θολούρας. Μόλις ήρθε αντιμέτωπος με το φόβο του θανάτου, κράτησε μια μοιρολατρική στάση. Σταμάτησε τους ασυρματιστές από τις άκαρπες προσπάθειες τους να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιο κοντινό καράβι και αφού έδωσε την εντολή της εκκένωσης του Τιτανικού, ανέβηκε μόνος του στη γέφυρα για να συναντήσει τον Ποσειδώνα, τον τελικό κριτή της ζωής του. Η Βάιολετ στο κατάστρωμα προσπάθησε να βοηθήσει, ως δίγλωσση που ήταν, αυτούς που δεν μιλούσαν αγγλικά και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονταν.

Κοίταζε τον Τιτανικό από το πλάι καθώς κατέβαινε η βάρκα στα μαύρα νερά… ήταν τόσο όμορφα φωτισμένος και σκέφτηκε «Δεν μπορεί…Σίγουρα ονειρεύομαι…».

Οι βάρκες, η μία πίσω από την άλλη έφευγαν τώρα περισσότερο γεμάτες από το επιτρεπόμενο όριο. Άσπρες φωτοβολίδες έφευγαν ψηλά στον ουρανό με μεγάλο θόρυβο. Ήρθε η σειρά του γκρουπ της Βάιολετ να μπει στη βάρκα Νούμερο 16 (16 όλες οι βάρκες, 16 χρονών έχασε το πατέρα της). Βοήθησε την Άννα να κάτσει δίπλα της και πριν φύγουν ένας συνάδελφος της της έδωσε στα χέρια ένα μωρό που κάποιος είχε ξεχάσει. Κοίταζε τον Τιτανικό από το πλάι καθώς κατέβαινε η βάρκα στα μαύρα νερά… ήταν τόσο όμορφα φωτισμένος και σκέφτηκε «Δεν μπορεί…Σίγουρα ονειρεύομαι…». Ακούμπησαν το νερό με ένα μεγάλο γδούπο και το μωρό άρχισε να κλαίει. Καθώς απομακρυνόντουσαν η Βάιολετ δεν άφηνε από τα μάτια της τον αγαπημένο της Τιτανικό, το βασιλιά των ωκεανών. Ασυνείδητα άρχισε να μετράει τα καταστρώματα «ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι» και ξανά «ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε». Δεν μπορεί, έκανε λάθος. Τα ξαναμέτρησε «ένα, δύο, τρία, τέσσερα». Οι γυναίκες στη βάρκα άρχισαν να κλαίνε. Η Βάιολετ έσφιξε το μωρό στην αγκαλιά της και άρχισε να προσεύχεται για όλους αυτούς τους ανθρώπους που άφησε πίσω της ζεστούς και ζωντανούς, «ένα, δύο…τρία». Για όλους αυτούς τους ανθρώπους της τρίτης θέσης που έμειναν κλειδωμένοι κάτω μέχρι να φύγουν οι βάρκες με τις γυναίκες και τα παιδιά της Α’ και Β’ θέσης.

Ήταν ένα πολύνεκρο ναυάγιο που συγκλόνισε και συγκλονίζει το συλλογικό ασυνείδητο.

Τα μάτια της δεν έφευγαν από τον Τιτανικό. Ο παγωμένος αέρας τη διαπέρασε σα μαχαιριά. Ένιωθε παράλυτη από το κρύο και τη στεναχώρια. Ο Τιτανικός κλυδωνίστηκε προς τα μπρος. Ένα από τα τεράστια φουγάρα του έπεσε στη θάλασσα με ένα τρομαχτικό βρυχηθμό σα να ήταν φτιαγμένο από χαρτόνι. Ακούστηκαν κραυγές. Άλλο ένα φωτισμένο κατάστρωμα χάθηκε στη θάλασσα. Και ξαφνικά ο υπερήφανος Τιτανικός βυθίστηκε με το κεφάλι (Βόρειος Δεσμός στο Κριό) ενώ εκρήξεις ακούγονταν από το βυθό της θάλασσας. Για μια στιγμή μαύρο σκοτάδι τους κάλυψε και στη συνέχεια ακούστηκε μια αξέχαστη αγωνιώδη κραυγή από τα 700 άτομα που σώθηκαν για τους 1500 ανθρώπους που είχαν χαθεί, ένας θρήνος και μετά … σιωπή.

Το stellium του Ήλιου με το Β.Δεσμό και τον ανάδρομο Ερμή στο Κριό βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο του χάρτη. Ο Ωροσκόπος στον Αιγόκερω και ο κυβερνήτης του Κρόνος σα Χάρος στην ακμή του 4ου σφραγίζοντας το τέλος. Στο χάρτη των εγκαινίων του Τιτανικού ο Άρης ήταν σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Sheat που κάνει λόγο για τραγωδία, πνιγμό, ναυάγιο και τώρα στη θέση του η Σελήνη στις 27ο Ιχθύων σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στους Διδύμους (το πλοίο κόπηκε στα δύο). Στις Lahiri διελεύσεις αυτή η Σελήνη κάνει σύνοδο ακριβείας με τον Lahiri Βόρειο Δεσμό στις 28ο Ιχθύων (κλείνοντας με τους Δεσμούς της Σελήνης ΤΑΥ τετράγωνο που εξάγει ο Πλούτωνας του Τιτανικού). Ήταν ένα πολύνεκρο ναυάγιο που συγκλόνισε και συγκλονίζει το συλλογικό ασυνείδητο. Δεν είναι τυχαίο που η ιστορία του Τιτανικού είναι τρίτη σε κατάταξη σχετικά με τα γεγονότα για τα οποία έχουν γραφτεί τα περισσότερα, μετά τη ζωή του Χριστού και τη δολοφονία του Τ.Φ.Κένεντι.

ΠΗΓΕΣ:

Titanic Survivor by Violet Jessop
Titanic Astrology by Eileen Grimes
Ghosts of the Titanic by Charles Pellegrino

 

Από τη Χρυσούλα Καρρά

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα