Ο Ορίζοντας και το ανατέλλον σημείο | Α’ 1 Μέρος

ASTROTEAM GUEST
09/04/2024

Αλήθεια τι σκεφτόμαστε ακούγοντας την λέξη «ορίζοντας»;

Σαν πρώτη σκέψη, κάνουμε εικόνα την «ένωση» της θάλασσας με τον ουρανό. Αυτή η γραμμή που ενώνει τα δύο. Και λέω της θάλασσας, γιατί είναι το απόλυτο σημείο της αρχής της γήινης επιφάνειας. Τα 00 cm. Από εκεί και πέρα μετρούμε σε ύψος το έδαφος της γης. Από αυτό το σημείο στην ανατολή είναι που ανατέλλει ένα ουράνιο σώμα και είναι η πρώτη και πραγματική του εμφάνιση στο δικό μας οπτικό πεδίο. Άσχετα με το εάν είναι ορατό με γυμνό μάτι, δεν παύει να είναι «εμφανές» σε εμάς αφού είναι πάνω από τον ορίζοντα, μέχρι να δύσει στο δυτικό σημείο του ορίζοντα και να «εξαφανιστεί», σύμφωνα με τη φορά της γης στο Ηλιακό μας σύστημα και την διάταξη των ουρανίων σωμάτων. Το κέντρο είναι πάντα η Γη μιλώντας, γιατί εδώ είμαστε και από τη Γη λαμβάνουμε τις ενέργειες όλου του πλανητικού και εν τέλει συμπαντικού συστήματος και η επιρροή που δεχόμαστε την δεχόμαστε σαν όντα στη Γη.

Σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της γης, η ανατέλλουσα ώρα δηλαδή το σημείο 0cm του ορίζοντα, είναι διαφορετική.

Αστρολογικά, ο ορίζοντας έχει τεράστια σημασία στην ερμηνεία του. Θα μιλήσω πιο λεπτομερειακά για το σημείο «0» της Ανατολής. Βασικά είναι η Αρχή της γήινης ύπαρξης μας. Είναι το σημείο που (δια)χωρίζει το άτομο από το ατομικό Εγώ στο κοινωνικό Εγώ και με βάση ΑΥΤΟΥ, φαίνεται η διάταξη όλων των ουρανίων σωμάτων μέσα στον χάρτη του ατόμου. Είναι το σημείο αυτό που προσδιορίζει και χρωματίζει με έντονο χρώμα μάλιστα, την προσωπικότητα μας εξελίσσοντας την σταδιακά και προοδευμένα! Ας ξεκινήσουμε από την αρχή και να πούμε ότι περιμετρικά της Γης, πάνω και κάτω από τον ορίζοντα, υπάρχουν 12 εκπρόσωποι ζωδίων από τους οποίους έκαστος καταλαμβάνει 30° για να βγει ο συνολικός αριθμός 360° που έχει ένας κύκλος. Στην τροπική αστρολογία, έχουμε την αρχή του έτους στις 21 Μαρτίου (με κάποιες ώρες διαφορά κάθε χρόνο) όταν ο Ήλιος βρίσκεται στις 00°00’ Κριού και τελειώνει στις 20 Μαρτίου (πάλι με κάποιες ώρες διαφορά) όταν ο ήλιος βρίσκεται στις 29°59’ Ιχθύων. Όταν έρχεται στον κόσμο ένα μωρό, τότε το ζώδιο του είναι αυτό που διανύει ο Ήλιος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτή η χρονική στιγμή, είναι μια στιγμή μέσα στην χρονιά, η οποία προσδιορίζει το ΠΟΥ βρίσκεται ο Ήλιος. Σε ποιο ζώδιο. Π.χ. αν κάποιος έχει γεννηθεί στις 25 Μαρτίου τότε ξέρουμε ότι είναι Κριός, αν κάποιος έχει γεννηθεί στις 30 Ιουλίου τότε είναι Λέων κ.τ.λ. Αυτό που «λεπτομερειακά» διαφέρει, είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας μέρας και νύκτας και καθώς η γη περιστρέφεται, εκεί στο σημείο 0cm του ορίζοντα στην ανατολή, ανατέλλει και ένα ζώδιο. Αν π.χ. κάποιος έχει γεννηθεί στις 25 Μαρτίου και είναι Κριός, η ΩΡΑ που γεννήθηκε, προσδιορίζει τον Ωροσκόπο του. Αν λοιπόν αυτός ο Κριός έχει γεννηθεί την ώρα που ανατέλλει το ζώδιο του (Κριού) Ήλιου, συνεπάγεται ότι μέχρι το ανατέλλoν σημείο περάσει στο επόμενο ζώδιο, αυτός ο Κριός θα έχει και ωροσκόπο Κριό. Κάποιος που γεννήθηκε 25 Μαρτίου λίγες ώρες μετά την ανατολή του Ήλιου θα έχει ωροσκόπο Ταύρο ή Διδύμους ανάλογα με την ώρα που γεννήθηκε και το σε ποια μοίρα ζωδίου βρίσκεται το ανατέλλoν ζώδιο. Σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της γης, η ανατέλλουσα ώρα δηλαδή το σημείο 0cm του ορίζοντα, είναι διαφορετική.

Οι τομείς που επηρεάζουν τη ζωή μας, εξαρτώνται από το γενέθλιο ωροσκόπο και κατά συνέπεια ολόκληρου του γενέθλιου χάρτη…

Αυτός είναι και ο λόγος που ένας αστρολόγος για να έχει έναν σωστό χάρτη θα πρέπει να έχει ημερομηνία και χρονολογία, τοποθεσία και ακριβή ώρα γέννησης. Βέβαια, ο Ήλιος (το ζώδιο – αυτό που όλοι ξέρουν έστω και αναφορικά) είναι το αρχικό στοιχείο ενός ατόμου, το πολύ γενικό που «φέρει» τα βασικά αρχέτυπα. Ο ωροσκόπος σε συνδυασμό με όλους τους πλανήτες και μαθηματικά σημεία που μελετώνται στην αστρολογία, δίνει ένα ολοκληρωμένο στοιχείο για μια γενέθλια υπόσχεση. Τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη. Είναι σαν να έχεις μια τοποθεσία επάνω στη Γη. Φανταστείτε ότι έχετε ένα χάρτη στο google maps: η χώρα, συμβολίζει τον Ήλιο (ζώδιο). Πολύ γενικό. Ο νομός συμβολίζει τη χρονολογία (αργοί πλανήτες). Η πόλη συμβολίζει την ημερομηνία (προσωπικοί πλανήτες). Η ώρα συμβολίζει την ακριβή διεύθυνση/location (ωροσκόπος). Μέχρι την πόλη (Ήλιος και υπόλοιποι βασικοί πλανήτες) ένας αστρολόγος, μπορεί να κάνει εκτιμήσεις σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό. Θα χαθεί όμως, γιατί θα του λείπει η οικοθεσία. Κάποιος ο οποίος δε γνωρίζει την ακριβή ώρα γέννησης του βέβαια, θα μπορούσε ένας Αστρολόγος με χρόνια εμπειρίας και ενδελεχή μελέτη αλλά και με τη βοήθεια του ιδίου να την βρει. Είναι μια σημαντικότατη λεπτομέρεια που του επιτρέπει να πάει “to the point”! Βάσει αυτού στηρίζεται όλο το ωροσκόπιο το οποίο θα δώσει στον σωστό Αστρολόγο όλες τις πληροφορίες που του επιτρέπουν να κάνει σωστές και έγκυρες εκτιμήσεις. Γιατί, όπως θα δούμε παρακάτω, οι τομείς που επηρεάζουν τη ζωή μας, εξαρτώνται από το γενέθλιο ωροσκόπο και κατά συνέπεια ολόκληρου του γενέθλιου χάρτη, αφού το ίδιο γενέθλιο ωροσκόπιο προοδεύει καθώς το ίδιο το άτομο προοδεύει και εξελίσσεται!

Ένας γενέθλιος χάρτης, είναι το ίδιο «ζωντανός» όσο το άτομο. Ζει και προοδεύει με το άτομο αλληλοεπιδρώντας τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο με τις πραγματικές κινήσεις των πλανητών!

 

Από τη Βωνιάτου Κυριακή

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα