Ο Κρόνος στους Ιχθύς

ASTROTEAM GUEST
04/03/2023

Ο Κρόνος, είναι ο Μεγάλος Δάσκαλος, είναι αυτός ο οποίος διδάσκει τα «πρέπει» στη ζωή μας, αυτός που θέτει όρια και ασκεί τον έλεγχο στις πράξεις μας δίνοντάς τους θετικό ή αρνητικό πρόσημο, και είναι αυτός που μας δείχνει ποιο είναι το μάθημα που έχουμε να πάρουμε σ’ αυτή τη ζωή.

Όταν βρίσκεται σε ένα ζώδιο μας δείχνει με ποιο τρόπο εμείς:

  • οργανώνουμε τη ζωή μας,
  • ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας,
  • χειριζόμαστε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θέτονται για να πάρουμε τα αναγκαία για εμάς μαθήματα και να εξελιχθούμε, αφού αυτό είναι και το ζητούμενο του Κρόνου, του Μεγάλου Δασκάλου.

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της ευαισθησίας, του ονείρου, της φαντασίας, της θυσίας, της προσφοράς στον αδύναμο, της ουράνιας και άδολης αγάπης, της καλλιτεχνικότητας, αλλά της σύγχυσης, της αναποφασιστικότητας και της εξαπάτησης (αυτοεξαπάτησης). Στις μέρες μας και μάλιστα από τις 8 Μαρτίου του 2023 και για ένα μεγάλο διάστημα, μαζί με τις αναδρομές, έως τις 23 Μαρτίου του 2025 ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύες.

Τι αναμένουμε;

Όταν, λοιπόν, βρεθεί ο Κρόνος σε περιβάλλον Ιχθύων θα θέσει το βασικό θέμα της απόκτησης δεξιοτήτων, για την ορθολογική οργάνωση της ζωής μας και θα μας μάθει τον τρόπο να πραγματώσουμε τις αξίες του ζωδίου των Ιχθύων.

Πρακτικά για να καταλάβουμε ο Κρόνος δηλώνει:

  • Ότι οφείλουμε να ονειρευόμαστε, αλλά οφείλουμε να αποκτήσουμε και τον τρόπο να υλοποιούμε τα όνειρά μας και όχι να ονειροβατούμε.
  • Να οργανώσουμε τη ζωή μας αξιοποιώντας τη διαίσθηση, τη φαντασία και την καλλιτεχνικότητα, για να την κάνουμε πιο ουσιαστική, και πιο δημιουργική.
  • Να πάρουμε τα δύσκολα μαθήματα της πειθαρχίας, της συντηρητικότητας, του περιορισμού, των υποχρεώσεων, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ενσάρκωσης μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποκτήσουμε την απαιτούμενη σοφία και την αίσθηση του δικαίου μέσα στο «ιχθυακό» περιβάλλον.
  • Τα «ιχθυακά» περιβάλλοντα θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν πρακτικές διαφάνειας, μεγαλύτερης επιμέλειας και εργατικότητας με την έννοια του Κρόνου για το καλό όλων εκείνων των αδύναμων που εκπροσωπούν και σαφώς συνετή διαχείριση των οικονομικών πόρων οι οποίοι διατίθενται.
  • Η δυσκολία να αντιληφθούμε τις Ιχθυακές «υποχρεώσεις» ενέχει τον κίνδυνο της απογοήτευσης, της μοναξιάς, της απόσυρσης και της ενοχής, γιατί ίσως θεωρηθούν οι στόχοι πολύ απαιτητικοί για αυτά τα δεδομένα, ένα άπιαστο όνειρο. Αν όμως προσπαθήσουμε με την κρόνια συνταγή (καθήκον-σοβαρότητα-υπομονή), θα πάψουμε να τρέφουμε αυταπάτες για την πραγμάτωση του σκοπού και των στόχων μας.
  • Τέλος, θα συναντηθούν ύλη και πνεύμα, ορθολογισμός και συναίσθημα, σκληρότητα και ευαισθησία, υποχρέωση και χάος, φαντασία και πρακτικός

νους, διαίσθηση και πειθαρχία…. Αν ακολουθήσουμε τη μέση οδό σε όλες αυτές τις αντιθέσεις και καταφέρουμε τον έλεγχο και την αυτοκυριαρχία στα δεδομένα του Κρόνου στους Ιχθύες, όλοι μας θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο Κρόνος μάς δίνει το δικαίωμα στη δίκαιη ζωή, το δικαίωμα στο όνειρο και τη συμμαχία-συμφιλίωση με τον εσωτερικό μας εαυτό. Και αξιοποιώντας τις αναδρομές του θα ωφεληθούμε, γιατί μας δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής στις απαιτήσεις του και παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε τη ζητούμενη εσωτερική σοφία και την κοινωνική καταξίωση των χώρων λειτουργίας των δεδομένων των Ιχθύων!

 

Από τη Μάγδα Καραπαναγιώτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα