Κρόνος στους Ιχθύς: Από το βαθύ σκοτάδι στη μεγάλη αφύπνιση

ASTROTEAM GUEST
06/09/2022

Ο Κρόνος θα περάσει στους Ιχθύς στις 7/03/23 και θα παραμείνει μέχρι και τις 14/02/26 μαζί με τις αναδρομές του. Το πέρασμα του σε αυτό το ζώδιο έχει τεράστια σημασία για την ανθρωπότητα, καθώς από αυτή τη θέση θα κλείσει έναν μεγάλο κύκλο που διήρκεσε 30 χρόνια, για να ανοίξει από την αρχή ένα νέο.

Ο 12ος οίκος και το ζώδιο των Ιχθύων είναι δύσκολα στη μετάφραση, γιατί έχουν να κάνουν με το υποσυνείδητο και με «εχθρούς» που μεταμφιέζονται συνεχώς, προκαλώντας ψυχολογικά προβλήματα τα οποία άλλοτε μας οδηγούν σε εθισμούς, άλλοτε σε παραβατικές συμπεριφορές, άλλοτε στη τρέλα και άλλοτε μας αναγκάζουν να ακολουθήσουμε τη πνευματική οδό ούτως, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους δαίμονες που δεν είναι άλλοι από τους προσωπικούς μας φόβους, ανασφάλειες και ενοχές που μας κάνουν σαμποτάζ και εμποδίζουν το πραγματικό σκοπό αυτού του ζωδίου που είναι η πλήρης ένωση με το Όλον.

Αυτή η ένωση όμως, προϋποθέτει την διάλυση του εγώ (της ταυτότητας) και της ασφάλειας που προσφέρει καθετί υλικό ή ψευδοπνευματικό. Ο Κρόνος στους Ιχθύς είναι ο πραγματικός Γκουρού, ο σοφός Δάσκαλος που θα έρθει να αποδομήσει την ψεύτικη αίσθηση ταυτότητας, που έχουμε χτίσει για να προστατευτούμε από ό,τι θεωρούμε απειλή (εσωτερική ή εξωτερική), η οποία έχει καταλήξει να είναι η ίδια μας η φυλακή και να μας στερεί τη πραγματική αίσθηση ελευθερίας. Η αποδόμηση θα γίνει μέσα από δύσκολα γεγονότα που θα ταράξουν το καθένα ξεχωριστά -και όλους σαν σύνολο- για να φτάσουμε στη συνειδητοποίηση. Σε αυτό το πρώτο στάδιο θα αναγκαστούμε να αποδεχθούμε ότι η πίστη μας (όποια κι αν είναι) έχει σαθρά θεμέλια και πρέπει να χτιστεί από την αρχή επάνω σε πιο γερές βάσεις.

Από αυτή τη θέση τα ψέματα τελειώνουν, γιατί είμαστε πλέον υπόλογοι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Στο επόμενο στάδιο ο Κρόνος θα ζητήσει επιτακτικά να θυσιάσουμε τις ψεύτικες ασφάλειές μας και να στραφούμε προς τα μέσα για να βρούμε την πραγματική θεραπεία, σε ένα πλήθος ψυχοσωματικών προβλημάτων που θα έχει συσσωρεύσει η ανθρωπότητα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ πόνο, εσωτερική αναζήτηση και αλήθεια. Από αυτή τη θέση τα ψέματα τελειώνουν, γιατί είμαστε πλέον υπόλογοι στον ίδιο μας τον εαυτό. Επιπλέον, αυτή η φάση θα απομυθοποιήσει οποιαδήποτε θρησκεία, πνευματικό ρεύμα, δόγμα, αίρεση, μυστικιστή ή σωτήρα είχε εμφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια και εξαπατούσε τους άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Η συγκεκριμένη διεργασία θα αναδείξει μόνο τους ειλικρινείς και άξιους καθοδηγητές.

Τη διαδικασία θεραπείας του εαυτού θα ακολουθήσει και η ανάγκη ίασης της ανθρωπότητας και του ίδιου του πλανήτη. Στο σημείο αυτό θα έρθει να βοηθήσει και ο Πλούτωνας που θα περάσει σχεδόν ταυτόχρονα στον Υδροχόο, ένα αλτρουιστικό ζώδιο που θα στρέψει πιο ουσιαστικά το βλέμμα στη κοινωνία και θα λειτουργεί περισσότερο με γνώμονα το εμείς παρά το εγώ. Πρώτα όμως ο κυβερνήτης του Σκορπιού θα κάνει τα πέρα-δώθε του στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω για δύο χρόνια, ώστε να αποκαλύψει τον βούρκο της τωρινής τάξης πραγμάτων με σύμμαχο του τον Κρόνο.

Θέλουμε δε θέλουμε, το τέλος αυτής της «ψυχοθεραπείας» θα μας βρει πιο ταπεινούς, πιο αληθινούς και με αυξημένη ενσυναίσθηση για τον διπλανό και τον πλανήτη ολόκληρο, έτσι θα είμαστε πλέον έτοιμοι να οδηγηθούμε στην ενοποίηση με το Όλον. Θα έχουμε συγχωρέσει και θα έχουμε πετάξει οτιδήποτε περιττό για να κολυμπήσουμε πιο αγνοί στη μήτρα του σύμπαντος, ώστε να αναδυθούμε ξανά σαν ένα νεογέννητο μωρό. Μέσα από τη μεγάλη αφύπνιση θα περάσουμε στο τελικό στάδιο, της έναρξης ενός νέου κύκλου, όπου ο Κρόνος θα περάσει πλέον στον Κριό και ο Πλούτωνας θα μπει για τα καλά στον Υδροχόο.

 

Από τη Σουλάη Κατερίνα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα