Ο Κρόνος στους Ιχθύς 2023 – Σοφός Μέντορας ή ανασφαλής Βασανιστής; – Της Alexandra Karacostas – Β’ Μέρος

ASTROTEAM GUEST
20/07/2022

Η Αλεξάνδρα Καρακώστα είναι επαγγελματίας αστρολόγος με έδρα τη βόρεια Καλιφόρνια. Με δεκαετίες εμπειρίας ως σύμβουλος, προσφέρει πρακτική σοφία, διορατικότητα και συμπόνια για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πλοηγηθούν με επιτυχία στη ζωή τους. Μανιώδης φοιτήτρια Αστρολογίας από το 1975, ασκεί το επάγγελμά της από το 1984. Η Αλεξάνδρα διδάσκει και δίνει διαλέξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και εξυπηρετεί ένα διεθνές πελατολόγιο. Το 1989 συνίδρυσε τη Syn-Sig, μια ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος για τις σχέσεις.

Η Αλεξάνδρα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Επαγγελματικής Αστρολογίας (ΟΠΑ) από το 2007, ως Πρόεδρος μεταξύ 2010-2014, και συνεχίζει να υπηρετεί στο εκπαιδευτικό τους συμβούλιο. Η Αλεξάνδρα συμμετέχει σε διάφορους αστρολογικούς οργανισμούς και είναι συντάκτρια της Διεθνούς Εταιρείας Αστρολογικών Ερευνών (ISAR) και της Υπηρεσίας Αστρολογικών Ειδήσεων (ANS). Έχει δημοσιευτεί σε διάφορα αστρολογικά περιοδικά και έχει γράψει κεφάλαια για δύο βιβλία, τον Επαγγελματία Αστρολόγο και τη νέα Βασική Αστρολογία που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Κατά την είσοδό του στους Ιχθύς τον Μάρτιο του 2023, ο Κρόνος θα συνοδεύεται από ένα περίγυρο πλανητών. Το συγκεκριμένο καστ των πλανητών δημιουργεί ένα ξεχωριστό σκηνικό, όπου οι παίκτες συμμετέχουν στην πράξη και εκφράζουν τα χαρακτηριστικά τους, συχνά εναλλάσσοντας στροφές καθώς περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο και μετατοπίζουν σχετικές θέσεις. Αυτή τη φορά, το διάγραμμα εισόδου δείχνει τον Κρόνο στριμωγμένο ανάμεσα στον Πλούτωνα στους 29° Αιγόκερω και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς των 24°. Συμβολικά, αυτοί είναι ισχυροί παράγοντες μετασχηματισμού και αλλαγής, ειδικά καθώς βρίσκονται στους τελευταίους βαθμούς των αντίστοιχων σημείων τους, που υποδηλώνουν καταλήξεις. Το Τ-τετράγωνο μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που αντιτίθεται στην Πανσέληνο της Παρθένου, τετραγωνίζοντας τον Άρη στους Διδύμους, υποστηρίζει την επίλυση, αν και πυροδοτείτε ίσως από ιδεολογική σύγκρουση.

Το ένα από τα ψάρια κολυμπά προς την εγκόσμια ύπαρξη της ζωής, ενώ το άλλο κολυμπά προς το πνεύμα και την κοσμική συλλογικότητα.

Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Το ένα από τα ψάρια κολυμπά προς την εγκόσμια ύπαρξη της ζωής, ενώ το άλλο κολυμπά προς το πνεύμα και την κοσμική συλλογικότητα. Οι Ιχθύς είναι πιο πρακτικοί από ό, τι συχνά πιστώνονται, αλλά εξίσου απόκοσμοι. Υπάρχουν τρεις εκδηλώσεις που προσφέρουν μια εικόνα για αυτό το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου: αυτή του καλλιτέχνη/χορευτή/ποιητή, του μυστικιστή και του χρήστη/εξαρτημένου ουσιών. Αυτό που έχουν κοινό και οι τρεις είναι ότι εμπλέκουν, συνειδητά ή όχι, την ενοποίηση με το ιερό και το θείο.

Οι Ιχθύς κυβερνούν τα πόδια, τα οποία υποστηρίζουν ολόκληρη τη μάζα του σώματος.

Κάθε ζώδιο προσφέρει δώρα, τα δικά του μαθήματα. Οι Ιχθύς αφορούν τη δημιουργία υγιών ορίων, τη σύνδεση με το θείο και την ολότητα της ζωής που μοιράζονται όλα τα αισθανόμενα όντα. Η ενέργεια των Ιχθύων είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, έντονα επηρεασμένη από το υποσυνείδητο, νιώθοντας τα πάντα στα περίχωρά του. Τα όνειρα, η φαντασία, η πνευματικότητα, η συμπόνια, η αυταπάτη, οι ταινίες/εικόνες, όλες οι μεθυστικές ουσίες του νου και η διαφυγή, όλα ανήκουν στον τομέα των Ιχθύων. Υπάρχει μια στενή σχέση με τον Χριστιανισμό, που μοιράζεται το ίδιο σύμβολο των ψαριών, την Εποχή των Ιχθύων, τα μηνύματα του μαρτυρίου, της άνευ όρων αγάπης, του πόνου και της αυτοθυσίας. Η κατανόηση και η αποδοχή είναι το κλειδί για την ευθυγράμμιση. Οι Ιχθύς κυβερνούν τα πόδια, τα οποία υποστηρίζουν ολόκληρη τη μάζα του σώματος. Τα βάσανα των άλλων, κατά κάποιο τρόπο νιώθοντας υπεύθυνοι, και η επιθυμία να υπηρετήσουν περισσότερο, είναι στοιχεία του θέματος. Ως το τελευταίο ζώδιο του φυσικού ζωδιακού κύκλου, οι Ιχθύς ενσαρκώνουν τις απολήξεις προετοιμάζοντας έναν νέο κύκλο εμπειρίας, αρθρώνοντας το Άλφα-Ωμέγα της ύπαρξης.

Όταν ένας πλανήτης εισέρχεται για πρώτη φορά σε ένα ζώδιο, βιώνουμε ένα τράνταγμα καθώς η ποιότητα της ενέργειας μεταμορφώνεται. Κατά τη διάρκεια των μεσαίων μοιρών μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε εποικοδομητικά. Στους τελευταίους βαθμούς υπάρχει μια κορύφωση και ένα μέτρο αποφασιστικότητας.

Το θάρρος, η προσπάθεια και η πειθαρχία θα είναι απαραίτητα για να γειωθεί η κατάσταση, να αντιμετωπιστούν οι παράλογοι φόβοι, η σύγχυση και η απογοήτευση που προκύπτουν από τους ωκεανούς της συλλογικής μας ψυχής και αγωνίας.

Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να εκδηλωθούν οι ιδιότητες του Κρόνου στους Ιχθύς ; Λόγω της εγγενούς έλλειψης δομής στους Ιχθύς , ο Κρόνος μπορεί αρχικά να φοβάται την απώλεια ελέγχου, σαν να σκοντάφτει σε κάποια χαοτική άβυσσο. Είναι μια εποχή για επανεξέταση της θρησκείας και της πνευματικότητας, μια εποχή μεγαλύτερης σύγκρουσης σχετικά με τις πεποιθήσεις, τα ήθη και τις σχετικές συμπεριφορές και ανησυχίες. Το θάρρος, η προσπάθεια και η πειθαρχία θα είναι απαραίτητα για να γειωθεί η κατάσταση, να αντιμετωπιστούν οι παράλογοι φόβοι, η σύγχυση και η απογοήτευση που προκύπτουν από τους ωκεανούς της συλλογικής μας ψυχής και αγωνίας. Η συνάδελφος και φίλη μου, Jacqueline Janes, περιγράφει τη μεγάλη εικόνα ως “να πάρουμε τα πόδια της θάλασσας μας”, σαν να βρισκόμαστε στον βαθύ ωκεανό σε μια εξέδρα πετρελαίου αγκυροβολημένη στον πυθμένα της θάλασσας, προσπαθώντας να κερδίσουμε ισορροπία στα βαθιά ρεύματα του ταραχώδους περιβάλλοντος.

Μιλώντας για νερό, το πέρασμα του Κρόνου από τους Ιχθύς πιθανότατα θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα του καθαρού νερού. Η φαρμακοβιομηχανία μπορεί επίσης να διαδραματίσει εξέχουσα θέση. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την ψυχική υγεία, τον εθισμό και τον πνευματικό σκοπό. Φτάνουμε σε μια ευρύτερη κατανόηση και αποδοχή της κοινής μας εμπειρίας και των αναγκών μας, οδηγώντας μας προς συμπεριφορές και πράξεις που αντικατοπτρίζουν ελπίδες και όνειρα. Ο Κρόνος απαιτεί συγκεκριμένα, ορατά αποτελέσματα. Το φυσικό μας περιβάλλον, οι παγκόσμιες και κοινωνικές συνθήκες που μας ενώνουν, μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε την ολότητά μας, μέρος των περιοχών των Ιχθύων. Οι Ιχθύς επιδιώκουν πάνω απ’ όλα την ενότητα και τη σύνδεση. Η πίστη είναι ζωτικής σημασίας καθώς πορευόμαστε στο μονοπάτι προς τα εμπρός. Στους Ιχθύς, μπορεί κάλλιστα να είναι θυελλώδης και θυελλώδης στα ισχυρά, βαθιά ρεύματα των ωκεανών της ζωής.

Τον Ιανουάριο του 2025, ο Κρόνος πιάνει τον Ποσειδώνα στους 29ου βαθμούς των Ιχθύων. Ο συλλογικός πόνος και ο πόνος μας έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν την προθυμία να δοκιμάσουμε θεραπείες που δεν έχουμε ακόμη φανταστεί.

Ο Κρόνος στους Ιχθύς προσπαθεί να βάλει τάξη στις εκτυλισσόμενες, απείθαρχες συνθήκες της εποχής. Υπάρχει μια λαχτάρα για κοινό έδαφος, και μια εξάρτηση από την πίστη, σε ένα περιβάλλον που ευνοεί το μοίρασμα των ονείρων, των ελπίδων και των φόβων. Οι νέες κοινωνικές δομές, η υλική και πνευματική αναδιοργάνωση και η λογοδοσία κατέχουν εξέχουσα θέση στην επίτευξη του στόχου αυτής της τοποθέτησης. Είναι ένα συλλογικό ταξίδι που κάνουμε μαζί.

Ο Κρόνος στους Ιχθύς μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε πνευματικά, καλλιεργώντας την πίστη αντί του φόβου.

Καθώς αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή, την παγκοσμιοποίηση και τα ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, το σκηνικό του Κρόνου στους Ιχθύς ενδυναμώνει τη σκόπιμη φύτευση σπόρων που μπορούν να ωφελήσουν όλους, όχι μόνο τους λίγους. Η θρησκεία και η πνευματικότητα μπορούν να συγχρονιστούν πιο στενά, αντιμετωπίζοντας τον κοινό πόνο, αντί να επιδεινώνουν τις συνθήκες που προκαλούν πόνο. Ο Κρόνος στους Ιχθύς μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε πνευματικά, καλλιεργώντας την πίστη αντί του φόβου. Αναγνωρίζουμε την κοινότητά μας ως μέλη της ανθρώπινης φυλής. Όλοι έχουμε ανάγκη από στέγη, καθαρό νερό, αέρα, φαγητό, ασφάλεια και αγάπη. Είναι με μια στάση ταπεινοφροσύνης, ευθύνης, αυτοσεβασμού και πίστης, που πραγματοποιείται με συνειδητή πρόθεση, που βρίσκουμε το μονοπάτι προς την ανάπτυξη και την καρποφορία.

Ιστορία εν συντομία

Οι τρεις τελευταίες ημερομηνίες της θητείας του Κρόνου στους Ιχθύς είναι:

 • Φεβρουάριος 1935-Ιανουάριος 1938
 • Μάρτιος 1964- Μάρτιος 1967
 • Μάιος 1993-Απρίλιος 1996

Αυτά είναι μερικά, ενδιαφέροντα παραδείγματα που απεικονίζουν πώς τα όρια του Κρόνου μπορούν να τεντωθούν, να βυθιστούν σε κοσμικό, αχαρτογράφητο, μη χαρτογραφημένο και ευφάνταστο έδαφος, τα αποτελέσματα να είναι καταδικαστικά, ισχιακό στυλ.

1935-1937

Εκπληκτικές στιγμές που εξακολουθούν να θυμούνται ορισμένοι. Τα δόγματα και τα συστήματα πεποιθήσεων παρασύρθηκαν. Τα νερά περιορίζονται, τα όρια κατακερματίζονται, η φαντασία, η πτήση και η φαντασία αγκαλιάζονται. Ο φόβος χρωματίζει το τοπίο.

 • Το 1935 θεσπίζονται οι νόμοι της Νυρεμβέργης. Αυτοί ήταν αντισημιτικοί, ρατσιστικοί νόμοι που απαγόρευαν τον γάμο μεταξύ Εβραίων και Γερμανών, συμπεριλαμβανομένων αργότερα των πληθυσμών Των Ρομά και των Μαύρων. Αυτός ο πληθυσμός αναφερόταν ως «εχθροί του κράτους».
 • Τα φράγματα των ποταμών υπάρχουν από την εποχή της Μεσοποταμίας. Το 1936, το «θαύμα της μηχανικής» του φράγματος Χούβερ ολοκληρώθηκε αξιοποιώντας τα νερά της λεκάνης του ποταμού Κολοράντο. Αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας εποχής που χαρακτηρίστηκε από αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις και υδροηλεκτρική ενέργεια. Σήμερα, σχεδόν το 70% των ποταμών του κόσμου πνίγονται από φράγματα.
 • Το 1937 η Αμέλια Έρχαρτ εξαφανίζεται, ο Χάουαρντ Χιουζ σπάει το δικό του ρεκόρ ταχύτητας πτήσης και ο Γερμανός Χίντενμπουργκ τυλίγεται στις φλόγες.
 • Η Disney κάνει πρεμιέρα στο “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι” και ο J.R.R. Tolkien δημοσιεύει το “The Hobbit”.

Μάρτιος 1964-Μάρτιος 1967

Αυτές ήταν αξιοσημείωτες στιγμές που θυμόμαστε ακόμα τόσοι πολλοί από εμάς. Από μια πληθώρα κοσμοϊστορικών γεγονότων, εδώ είναι μερικά που αναφέρονται. Ένα από τα σημαντικά και μοναδικά χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 1960, ήταν η σπάνια εμφάνιση του Ουρανού και του Πλούτωνα στην Παρθένο, κάνοντας μια σειρά αντιθέσεων στον Κρόνο στους Ιχθύς. Η ώθηση κατά της εξουσίας, πρόσθεσε ώθηση για να περάσει κάποια πρωτοποριακή νομοθεσία.

 • Στις ΗΠΑ το 1964, ο «Πόλεμος κατά της Φτώχειας», ο «Νόμος για τα Πολιτικά Δικαιώματα», το «Κίνημα της Ελευθερίας του Λόγου» το νομοσχέδιο κατά της φτώχειας της «Μεγάλης Κοινωνίας» ψηφίζεται μαζί με πολλά άλλα κοινωνικά κινήματα σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ισότητα και ένωση.
 • Οι Beatles φτάνουν στην Αμερική στο σόου του Εντ Σάλιβαν. Για μερικούς από μια ορισμένη ηλικία, αυτό άναψε τα φώτα σε έναν κατά τα άλλα σκοτεινό και θλιβερό κόσμο. Το 1965 σχεδόν 800 άνθρωποι συλλαμβάνονται, πολλοί τραυματίζονται από την αστυνομία στη Σέλμα, AL κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της «Ματωμένης Κυριακής» που οργανώθηκαν από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
 • Ο «νόμος για τα δικαιώματα ψήφου» υπογράφεται από τον πρόεδρο Τζόνσον, διευκολύνοντας τους μαύρους του Νότου στις ΗΠΑ να ψηφίσουν. Οι βίαιες, “Watts Riots” στο Λος Άντζελες αφήνουν πολλούς νεκρούς. Ο ρατσισμός, οι κακές συνθήκες, η παραμέληση και ο διχασμός μέσα στις κυρίως μαύρες κοινότητες, προηγούνται των ταραχών.
 • Μεγάλες ποσότητες LSD γίνονται διαθέσιμες όταν η Owesly ξεκινά το πρώτο εργοστάσιο LSD. Ο όρος «χίπις» γίνεται επίσημος στο Σαν Φρανσίσκο και περιγράφει την αντικουλτούρα. Ο ελεύθερος έρωτας, το σεξ, τα ναρκωτικά και το ροκ εν ρολ αγκαλιάζονται από τη νεότερη γενιά.
 • Το 1965, ο Timothy Leary πραγματοποιεί μια συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τη δημιουργία μιας ψυχεδελικής θρησκείας, του «Συνδέσμου πνευματικής ανακάλυψης». Το LSD παίρνει κακό τύπο καθώς το FBI δημοσιεύει κυβερνητικά αρχεία. Το μεγάλο “Human Be-In” λαμβάνει χώρα στο Haight Ashbury καθώς ο Timothy Leary ισχυρίζεται ότι “ενεργοποιήστε, συντονιστείτε, αφήστε έξω” που γίνεται η φράση του κινήματος της αντικουλτούρας.

Πιο πρόσφατα, μεταξύ 1993-1996

 • Είδαμε την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα να δημιουργείται, εξαλείφοντας τους εμπορικούς φραγμούς εντός της ΕΕ. Η ΕΕ έχει επισημοποιηθεί και η Συμφωνία σένγκεν τίθεται σε ισχύ, επιτρέποντας στους πολίτες της ΕΕ να διασχίζουν εύκολα μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.
 • Το κινούμενο σχέδιο “DreamWorks” βρίσκεται από τους Σπίλμπεργκ, Γκέφεν και Κάτσενμπεργκ.
 • Το πρώτο συνέδριο αφιερωμένο στον Παγκόσμιο Ιστό ξεκινά στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ εγκαινιάζει το Fox News. Το τηλεσκόπιο Hubble τραβάει τις πρώτες φωτογραφίες του Πλούτωνα. Η Νότια Αφρική υιοθετεί ένα μόνιμο σύνταγμα μετά το απαρτχάιντ.
 • Ο βοσνιακός πόλεμος μεταξύ των Σέρβων, των Κροατών και των Βόσνιων Μουσουλμάνων, είχε ως αποτέλεσμα έναν καταστροφικό θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ 1992-1996. Μέλη της θρησκευτικής λατρείας “Heaven’s Gate” με έδρα το UFO, συμμετέχουν σε μια μαζική αυτοκτονία κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ομοσπονδιακοί πράκτορες επιτίθενται στη θρησκευτική λατρεία του Waco, TX. Η Καλιφόρνια ανακοινώνει το τέλος της θετικής δράσης, τερματίζοντας την ασυμφωνία με βάση τη θρησκεία, το φύλο, τη φυλή ή την εθνική καταγωγή.

Δύο διάσημοι άνθρωποι με τον Κρόνο στους Ιχθύς είναι:

Κιάνου Ριβς

Η πτυχή Κρόνος-Ιχθύς απεικονίζεται καλά στο γενέθλιο διάγραμμα του Keanu Reeves. Ένας Καναδός ηθοποιός, και βαθιά πνευματικός φιλάνθρωπος, η φιλοσοφία του hεκφράζεται μέσα από πολλά αποσπάσματα, όπως «Αν έχεις σπάσει βάναυσα, αλλά εξακολουθείς να έχεις το θάρρος να είσαι ευγενικός με τα ανθρώπινα όντα, τότε είσαι κακός-κώλος με την καρδιά ενός αγγέλου». Και, ́ ́Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί. Ροές ενέργειας. Πρέπει να είναι προς μια κατεύθυνση, με κάποια εσωτερική, συναισθηματική, πνευματική κατεύθυνση. Πρέπει να έχει κάποιο αποτέλεσμα κάπου».

Ο14ος Δαλάι Λάμα

Η όψη του Κρόνου-Ιχθύων απεικονίζεται μοναδικά από το γενέθλιο διάγραμμα της Αυτού Αγιότητας του 14ου Δαλάι Λάμα, που γεννήθηκε στο Θιβέτ το 1935. Σε ηλικία 15 ετών έγινε ο πνευματικός ηγέτης των θιβετιανών βουδιστικών παραδόσεων και ο εγκόσμιος επικεφαλής του θιβετιανού λαού. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο σοφίας, συμπόνιας, ειρήνης και κοινωνικής και πολιτικής ηγεσίας. Ως ακτιβιστής n, ίδρυσε πολλά ιδρύματα που προωθούν την εκπαιδευτική, πολιτιστική, οικονομική και πνευματική πρόοδο.

 

Της Alexandra Karacostas

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα