Ο Κρόνος στο ζώδιο των Ιχθύων

ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΚΕΔΙΚΓΙΑΝΝΗΣ
11/04/2023

Ο Κρόνος αποχωρώντας από το ζώδιο του Υδροχόου έκανε αισθητή την απαίτηση του για όρια, πειθαρχία και υπευθυνότητα σε κοινωνικό επίπεδο.

Επειδή οι κοινωνίες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του για σοβαρότητα και οριοθέτηση, τις τιμώρησε με την αυστηρότητα που ο ίδιος ορίζει, αλλά δίκαια αφού έδωσε πρώτα αρκετές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Ο Κρόνος δεν παραπονιέται, απλώς τιμωρεί την μη τήρηση των ορίων και των κανόνων. Από το κοινωνικό ζώδιο του Υδροχόου έθεσε περιορισμούς σε κοινωνικές δραστηριότητες και δομές που έγιναν πιο αυστηρές ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες που εκπροσωπεί ο Κρόνος, μέσα σε ένα πλαίσιο καθολικότητας αφού λειτουργεί οριζόντια μη αφήνοντας πεδίο στην ατομικότητα.

Στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα ζώδιο ανθρωπισμού, που όμως τον χρησιμοποιεί για να εξαπατήσει πολλές φορές θα έρθει να δείξει τα όρια και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε, δίνοντας μας το περιθώριο να διορθωθούμε μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2025 όπου θα αρχίσει να φλερτάρει με τον Ποσειδώνα με τον οποίο θα κάνει σύνοδο, στις 20 Φεβρουαρίου 2026 στην 0 μοίρα του ζωδίου του Κριού, και ο οποίος θα του διαλύσει τα τείχη του Κρόνου και θα μας προετοιμάσει για μια νέα χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα. Σε αυτό θα συντελέσουν οι αλλαγές και άλλων πλανητών, όπως ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Υδροχόου και ο Ποσειδώνας στο ζώδιο του Κριού. Η αναδρομή του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω από 12 Ιουνίου 2023 μέχρι 20 Ιανουαρίου 2024 όπου θα ολοκληρώσει ότι έχει αφήσει, παίρνοντας μαζί του καταστάσεις αλλά και άτομα εξουσίας θα προετοιμάσει το έδαφος για το νέο σκηνικό.

Από την θέση των Ιχθύων θα μας κάνει να αισθανόμαστε τον πόνο των άλλων και να τον βιώνουμε σαν δικό μας…

Οι αλλαγές θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο του 2025. Από εκεί και μετά θα μπει η ανθρωπότητα σε μια νέα φάση ευημερίας μακράς διάρκειας για όλους. Από τον Δεκέμβριο του 2020 που μπήκε στο ζώδιο του Υδροχόου στέρησε στις κοινωνίες το αγαθό της ελευθερίας και της αλήθειας. Επέβαλλε πέτρινα όρια, ίδια για όλους και το έδωσε ως ισότητα, την αυστηρή ισότητα του Κρόνου που τελικά είναι άδικη. Τώρα από την θέση των Ιχθύων θα μας κάνει να αισθανόμαστε τον πόνο των άλλων και να τον βιώνουμε σαν δικό μας  και αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε ευθύνη η οποία θα μας κινητοποιήσει στο να βάλουμε τάξη στο χάος των ανισοτήτων και να πάρουν ανάσα οι αδικημένοι που προστατεύονται από το υδάτινο ζώδιο της θυσίας. Από την άλλη πλευρά ο Κρόνος θα βάλει όρια στα θέματα που αντιπροσωπεύουν οι Ιχθύες.

Τα ψέματα που έχουν ειπωθεί σε χώρους περίθαλψης η εγκλεισμού, στα φάρμακα, την χημεία –τροφίμων κυρίως-, στην θρησκεία και τους εκπροσώπους της θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται και θα αποδοθεί αυστηρή τιμωρία. Επίσης οι περιορισμοί στα θέματα των Ιχθύων που αναφέραμε πιο πάνω, και σε άλλα όπως το νερό θα βάλουν όρια. Περιορισμοί λοιπόν στην χρήση νερού, στα φάρμακα, στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και στην θρησκευτική έκφραση, ίσως για λόγους συνύπαρξης με διαφορετικούς λαούς όπως επιβάλλει ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Υδροχόου.  Για το κάθε ζώδιο θα επηρεάσει ένα τομέα όπου θα πρέπει επιδείξουμε πειθαρχία και ωριμότητα, είτε για να ανταμειφθούμε είτε απλά για να μην έχουμε απώλειες.

Κριός

Σηματοδοτείται μια περίοδος απομόνωσης και ενδοσκόπησης. Θα το επιλέξετε η θα προκύψει από τις καταστάσεις. Αυτό από το οποίο θα θέλετε να ησυχάσετε θα είναι οι δημόσιες σχέσεις και οι τυπικές υποχρεώσεις. Αφού θα είναι έτσι αντί να γκρινιάζετε καλύτερα θα είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό το διάστημα για αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση. Μετά από τους Ιχθείες ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο σας, και θα υιοθετήσετε μια πιο αυστηρή και πειθαρχημένη εικόνα, όσο και αν σας είναι δύσκολο να επιβληθείτε στην βιασύνη σας.

Ταύρος

Οι φίλοι σας και οι παρέες θα σας οδηγήσουν σε τεστ αντοχής των σχέσεων που αναπτύσσετε και θα γίνουν ξεκαθαρίσματα. Όσοι προάγουν τους στόχους σας και έχουν ταύτιση απόψεων μαζί σας θα μείνουν βαθαίνοντας τις σχέσεις σας. Κάποιες σχέσεις θα παγώσουν. Επίσης οι στόχοι σας θα επανεξεταστούν σε σχέση με τον ρεαλισμό τους και πιθανόν να ξεχάσετε κάποια όνειρα που δεν είναι εφαρμόσιμα. Οι καταστάσεις θα σας καταστήσουν αναγκαίο να ξέρετε με ποιους έχετε κοινές αντιλήψεις και μπορείτε να στηριχτείτε σε περίπτωση ανάγκης.

Δίδυμοι

Ο τομέας της καριέρας, της κοινωνικής προβολής και της δημόσιας εικόνας σας, θα είναι πηγή πίεσης για το επόμενο διάστημα. Άτομα κύρους και ισχύος θα σας φορτώνουν με καθήκοντα και ευθύνες ενώ θα σας κρίνουν αυστηρά μη δίνοντας σας αναγνώριση. Θα πρέπει να θυμάστε πως ο χρόνος δουλεύει για εσάς. Αφού δεν μπορείτε να το αποφύγετε, περιμένετε υπομονετικά την στιγμή της δικαίωσης. Θα πρέπει να διαχειριστείτε προσωπικές κρίσεις χωρίς την βοήθεια των άλλων, αυτό όμως θα σας δυναμώσει για την μετέπειτα πορεία σας.

Καρκίνος

Οι γνώσεις σας και η χρήση τους για τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις θα σας απασχολήσουν φέρνοντας ευκαιρίες με ευχάριστο τρόπο να τις αυξήσετε και να επεκταθείτε σε νέους τομείς. Σπουδές που αφήσατε στο παρελθόν μπορεί να επανέλθουν και γενικά θα προσπαθήσετε να μάθετε αλλά και να πιστοποιήσετε αυτά που μάθατε. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες αποτελούν κίνητρο και σας βοηθούν. Αλλά και οι φιλοσοφικές η θρησκευτικές σας πεποιθήσεις θα επανεξεταστούν και θα υιοθετήσετε νέες που θα είναι πιο κοντά στις δικές σας ανάγκες, φεύγοντας από τις επιρροές του περιβάλλοντος.

Λέων

Τα κοινά οικονομικά ζητήματα, δάνεια, επενδύσεις, κοινές υποχρεώσεις με σύντροφο και συνεργάτες, θα σας φέρουν αντιμέτωπους με διλλήματα για το πως πρέπει να τα διαχειριστείτε. Θα έχετε την ανάγκη να βάλετε όρια και να ξέρετε τι είναι δικό σας και τι αφορά άλλους είτε αφορά υποχρέωση είτε δικαίωμα. Αυτό θα οριοθετήσει η παγώσει τις κοντινές σας σχέσεις. Επίσης το σεξ θα είναι περισσότερο πεδίο σκέψης και λιγότερο έκφρασης και απόλαυσης και μπορεί να απομακρυνθείτε η να απέχετε. Θέλετε να ξέρετε τι παίρνετε και τι δίνετε και αυτό μπορεί να σας κάνει πιο αποστασιοποιημένους.

Παρθένος

Αυτή την περίοδο θα ασχοληθείτε με τις στενές σας σχέσεις και συνεργασίες πιο σοβαρά και θα δείτε αν εξυπηρετούν τις επιδιώξεις σας η αποτελούν τροχοπέδη για εσάς. Περνώντας από τεστ αντοχής κάποιες θα σταθεροποιηθούν η θα επισημοποιηθούν σε ένα πλαίσιο δέσμευσης, ενώ άλλες που δεν εξυπηρετούν πρακτικούς σκοπούς θα παγώσουν. Οι γάμοι θα συναγωνίζονται τους χωρισμούς και οι σχέσεις που θα μείνουν θα είναι πιο βαριές με άτομα πιο σοβαρά και αξιόπιστα η μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό μπορεί να εντείνει το αίσθημα απομόνωσης η αποξένωσης.

Ζυγός

Η καθημερινότητα σας, η υγεία και η εργασία θα απαιτήσουν προγραμματισμό και οριοθέτηση. Οι κανόνες θα είναι το κύριο μέλημα σας σε αυτά τα θέματα περισσότερο από εναλλακτικούς πειραματισμούς. Κανόνες που πρέπει να τηρείτε αυστηρά για να αποφύγετε τους περιορισμούς του Κρόνου. Η καλή οργάνωση του προγράμματος σας, και οι τακτικοί έλεγχοι της υγείας θα πρέπει να είναι βασικός τρόπος διαχείρισης αυτής της περιόδου. Το σπίτι και η οικογένεια θα σας θέσουν πιο σφιχτά όρια και θα πρέπει να διατηρήσετε τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες, μέσα από διλλήματα για τις προτεραιότητες που θα ορίσετε.

Σκορπιός

Τα όρια του Κρόνου έρχονται σε ότι αποτελεί διασκέδαση. Ο έρωτας, το φλερτ, το παιχνίδι και οι σχέσεις με τα παιδιά θα γίνουν πιο συγκροτημένες και πιο σοβαρές από εσάς τους ίδιους που θα θέσετε τους κανόνες για όλα αυτά χωρίς να σας τους επιβάλλει κάποιος. Θέλετε πλέον όλα αυτά να οδηγούν κάπου και όχι απλά να περνάτε την ώρα σας. Σας ενδιαφέρουν σοβαροί έρωτες και ίσως αποφασίσετε να κάνετε παιδιά με τρόπο περισσότερο ασφαλή και λιγότερο διασκεδαστικό. Οι κανόνες μπαίνουν από εσάς τους ίδιους με σκοπό την εξέλιξη μέσα από την δημιουργία.

Τοξότης

Το σπίτι, η οικογένεια, οι σχέσεις σας και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό θα αποτελούν πεδίο πίεσης και ορίων. Θα πρέπει να βάλετε κανόνες που να εξυπηρετούν τους δικούς σας σκοπούς αλλά να σέβονται και τις μεταξύ σας ισορροπίες. Οικονομικοί περιορισμοί και ηθικά όρια θα σας τεστάρουν τις οικογενειακές σας σχέσεις και τα λάθη θα βαραίνουν περισσότερο εσάς. Πιθανόν τώρα να αποχωρίσει κάποιο μέλος της οικογένειας η να προστεθεί ένα νέο. Η ωριμότητα σας μπορεί να μην αναγνωριστεί αρχικά και να νιώσετε πως αδικείστε. Ο χρόνος θα δουλέψει για εσάς και η υπομονή σας θα αναγνωριστεί.

Αιγόκερως

Ο τρόπος σκέψης και επικοινωνίας σας θα αλλάξει σε πιο σοβαρό ύφος και ο χρόνος θα σας φαίνεται πιο περιορισμένος και πιεστικός. Οι σχέσεις με συγγενείς και γείτονες μπορεί να γίνουν πιεστικές, αλλά τα όρια που θα τεθούν θα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό σας. Τα μεταφορικά μέσα και οι μετακινήσεις θα πρέπει να οργανώνονται πολύ καλά και θα πρέπει να προβλέπετε τυχόν ανατροπές. Οι επικοινωνίες θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα. Μπορεί να πιστοποιήσετε κάποιες γνώσεις η να ολοκληρώσετε σπουδές που είχατε εγκαταλείψει.

Υδροχόος

Αρχίζει μια περίοδος που θα πρέπει να κάνετε αυστηρό προγραμματισμό στην διαχείριση των οικονομικών σας και στα έξοδα που θα πρέπει να περιοριστούν. Θα γίνετε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι, όχι μόνο σε σχέση με τις ασφάλειες σας αλλά και με τις αξίες γενικότερα. Η ηθική θα αποτελεί κριτήριο για όλα. Θα αξιολογείτε πιο αυστηρά τις σχέσεις σας αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό, με περισσότερο συναισθηματικά η πνευματικά κριτήρια και λιγότερο αντικειμενικά από ότι σας ταιριάζει μέχρι τώρα.

Ιχθύες

Με τον Κρόνο να σκεπάζει το ζώδιο σας θα γίνετε πιο αυστηροί και πειθαρχημένοι με τα όρια τα δικά σας και των άλλων. Οι ευθύνες θα είναι πολλές αλλά με οργάνωση θα μπορέσετε αν ανταποκριθείτε και να αναγνωριστείτε από άτομα ισχύος. Η εμφάνιση, η συμπεριφορά και η δράση σας θα είναι πιο συγκρατημένες και συντηρητικές. Φίλοι και παρέες θα περιοριστούν με σκοπό να εξυπηρετούν τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Το ευχάριστο είναι πως θα αποδίδουν οι δίαιτες για να χάσετε βάρος αλλά και γενικότερα θα περιορίσετε αρνητικές συνήθειες που σας επιβαρύνουν.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα