Ο Δίας ως κακεργέτης – Δίας στον Σκορπιό

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
09/04/2018

Ο Δίας στην αστρολογία θεωρείται ο “μεγάλος ευεργέτης” των πλανητών, εκείνος που απονέμει χάρη όπως ο καλός Ζευς στη μυθολογία, εκείνος που ανοίγει πόρτες κι ευκαιρίες στη ζωή μας, εκείνος που προσφέρει αφθονία, όραμα κι αισιοδοξία. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα φέρνει όλα αυτά, αναλόγως βέβαια των δικών μας καρμικών συσσωρεύσεων, μόχθου, επιλογών και διαχείρισης ευκαιριών και καταστάσεων.

Υπάρχει όμως η περίπτωση που ο Δίας μπορεί να λειτουργήσει ως κακεργέτης. Πότε; Όταν έχουμε αφέλεια, επιπολαιότητα, ανωριμότητα και κάνουμε κακές εκτιμήσεις. Τότε, τα δυσμενή αποτελέσματα των πράξεών μας μπορεί να είναι μακροχρόνια – αλλά ακόμα και σ’ αυτή τη περίπτωση συχνά συνεχίζουμε να λέμε “έλα μωρέ, δεν πειράζει”! Έτσι, ένα πέπλο ανοησίας οδηγεί σε πολλαπλά προβλήματα και περιπλοκές στη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, όσο βρίσκεται ο Δίας στον Σκορπιό, μέχρι το Νοέμβριο του 2018, (αλλά και όποιος τον έχει σε γενέθλια θέση στον Σκορπιό ή στον 8ο οίκο), θα πρέπει να προσέχουμε ώστε η αφέλεια και η επιπολαιότητα να μην μας κάνουν να χάσουμε τον έλεγχο σε καταστάσεις και δημιουργηθούν περιπλοκές. Θα πρέπει επίσης να προσέχουμε με την εμπιστοσύνη μας σε άλλους ανθρώπους, να μην εμπιστευόμαστε αφελώς ανθρώπους που ουσιαστικά δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας. Ο Σκορπιός μάς λέει ότι υπάρχει και το κακό στη ζωή – όχι απαραίτητα ότι οι άνθρωποι είναι κακοί, αλλά ότι λειτουργούν κακές επιρροές κατά διαστήματα. Είναι αδυναμία να επαναπαυόμαστε στη σκέψη ότι οι άλλοι είναι αγαθοί, μάς λέει ο Δίας απ’ τον Σκορπιό.

Με τις αρνητικές επιρροές του Δία έχουμε την τάση να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη. Και όσο βρίσκεται στον Σκορπιό μπορεί να αφήνουμε στην τύχη κληρονομικά και οικονομικά θέματα ή επενδύσεις και οικονομικές συνεργασίες, δημιουργώντας και πάλι περιπλοκές.

Η σεξουαλική επιπολαιότητα επίσης μπορεί να δημιουργήσει δυσμενείς επιπτώσεις για το μέλλον.

Η ενέργεια του Δία διοχετεύεται επιπόλαια και προβληματικά όταν δεν υπάρχει όραμα στον άνθρωπο, όταν διασκορπίζεται η προσοχή του στα φαινόμενα των αισθήσεων, όταν δεν τον καθοδηγεί ο Θεός, όταν λείπει η ενέργεια του Θεού που προσφέρει διάκριση, στόχο και δημιουργικότητα. Ακόμα, η ευπιστία και η αφέλεια είναι ένα είδος ανευθυνότητας και άγνοιας, και τελικά ανοίγουν το δρόμο για πολλά κακά κι αποτυχίες στη ζωή μας.

Οπότε, προσοχή στην υπερβολική καλοσύνη, στην ευπιστία και στην επιπολαιότητα – αυτές είναι ποιότητες που δείχνουν ότι δεν παίρνουμε την ευθύνη της ζωής μας. Όμως ο Δίας απ’ τον Σκορπιό τώρα μας προσφέρει τη μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουμε έλεγχο της ζωής μας. Ας την εκμεταλλευτούμε.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα