Ο Δίας στους Διδύμους και η απέραντη σκέψη έξω από το κάδρο…

ASTROTEAM GUEST
24/04/2024

Ο αγαπημένος μας Δίας συνεχίζει το ταξίδι του και στις 26/05/24 θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων οπού θα παραμείνει έως τις 9/6/25.

Αφήνει την εύφορη κοιλάδα του Ταύρου, την σιγουριά, το πείσμα και την κτήση και προχωρά στον αέρα οπού θα συναντήσει τον Ερμή και μαζί θα έχουν πολλά να σκεφτούνε, να πουν και να φιλοσοφήσουν. Σε εμάς τους ανθρώπους μας αρέσει πολύ ο Δίας γιατί είναι αυτός που μας κάνει δώρα, μας δίνει λόγους για να χαμογελάμε και να είμαστε αισιόδοξοι. Είναι αυτός ο γλυκός πατέρας που θέλει να μας καλομάθει αλλά να μας κάνει και τα χατίρια κάποιες φορές. Είναι ο θεός της αφθονίας και δεν του αρέσει η τσιγκουνιά, του αρέσει να μας φυλά από κάθε τι κακό και να μας δίνει προστασία. Είναι ο νόμος και η ηθική, υπερασπίζετε το δίκαιο και την αλήθεια, μας μαθαίνει την πίστη αλλά και την ευγνωμοσύνη. Τα όρια δεν του αρέσουν γι αυτό και κάποιες φορές γίνεται υπερβολικός, ακόμη και ατσούμπαλος ή αφελής. Όμως ακόμη και έτσι εμείς τον αγαπάμε πολύ γιατί παρόλο που είναι θεός… εμείς του μοιάζουμε. Ο Δίας ήταν ο μικρότερος γιος του Κρόνου και της Ρέας και ήταν αυτός που έδειξε το σθένος να πολεμήσει τον πατέρα του, όπου και τα κατάφερε. Ήταν αυτός που νίκησε ακόμη και τα όρια του κάνοντας την προφητεία αληθινή. Μαζί με την βοήθεια των αδερφών του Άδη και Ποσειδώνα μοίρασαν την κυριαρχία τους σε όλον τον κόσμο. Το βασίλειο του ήταν ψηλά στον Όλυμπο όπου μπορούσε να δει τα πάντα. Τα όπλα του ήταν η αστραπή, η βροντή και ο κεραυνός και αυτά τον έκαναν τον δυνατότερο και σπουδαιότερο όλων.

(…Πρώτε των θεών, πολυώνυμε, παντοτινή εξουσία, αρχή της πλάσης, που όλα εσύ τα κυβερνάς με νόμο, ω Δία σε χαιρετώ. Γιατί κάθε θνητός εσένα είναι σωστό να προσφωνεί. Βαστούμε από την γενιά σου, απ όσα πλάσματα στη γη ζουν και σαλεύουν, μόνοι εμείς είμαστε ομοίωμα του σύμπαντος. Για τούτο σε υμνώ, γι αυτό θα τραγουδώ τη δύναμη σου πάντα…)

Ο Δίας στους Διδύμους μπορεί να μην είναι στην πιο δυνατή του θέση αλλά ακόμη και εδώ έρχεται με τα δώρα του. Το ζώδιο των Διδύμων είναι φιλοπερίεργο, γεμάτο με απορίες και όρεξη για μάθηση. Έτσι λοιπόν εδώ ο Δίας θα μας κάνει να γίνουμε πιο κοινωνικοί, θα θέλει να επεκτείνει την σκέψη και θα μας δώσει λαμπρές ιδέες. Το μυαλό δεν σταματά να δουλεύει αλλά αυτήν την φορά βρίσκει λύσεις. Η σκέψη ξεφεύγει από την στενομυαλιά και βρίσκει νέους τρόπους έκφρασης. Η επικοινωνία μεταξύ μας θα έχει μεγαλύτερη σημασία, εφόσον πλέον θα θέλουμε πιο πολύ να μοιραστούμε τις ιδέες μας και θα θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον μέσω αυτής. Με τον Δία στους Διδύμους ίσως να μας έρθει και η επιθυμία για νέες σπουδές όπου πριν μπορεί να μην τα καταφέραμε. Τα ταξίδια θα είναι επίσης πολύ σημαντικά για να δούμε αγαπημένους ανθρώπους ή πολύ απλά αγαπημένους προορισμούς. Η χαρά και η αισιοδοξία θα είναι μία έξτρα πινελιά εφόσον και οι δύο αυτές ποιότητες ταιριάζουν και στον Δία αλλά και στους Διδύμους. Επίσης θα είναι μία καλή περίοδος για διπλά πράγματα… δηλαδή αν κάποιος από εμάς θελήσει να κάνει δύο σπουδές ή να πάρει δεύτερο αμάξι ή δεύτερο κινητό, τότε αυτή η περίοδος θα είναι ιδανική. Τέλος κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η πίστη μας. Ο Δίας αγαπά την αγνή πίστη, από την άλλη μεριά ο Δίδυμος αγαπά τις αποδείξεις. Άρα ίσως να είναι και μια περίοδος όπου η πίστη μας μπορεί να κλονιστεί ή να χαθεί μέσα από τον κυνισμό ή τον άκρα ρεαλισμό. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν και εμείς να δοκιμαστούμε μεταξύ της εμπιστοσύνης στο άυλο και στην στεγνή αμφισβήτηση του μυστηρίου.

Ας δούμε λοιπόν τί θα φέρει για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά!

Κριός – Ο Δίας θα είναι φιλικός για εσάς εφόσον θα σας δώσει αρκετές ευκαιρίες για ταξίδια, νέες σπουδές, καλή τύχη με έγγραφα και βελτίωση της σχέσης σας με τα αδέρφια ή τους γείτονες. Ευνοούνται οι αγορές για νέο μεταφορικό μέσον, υπολογιστή ή gadgets. Η επικοινωνία σας γίνεται πιο άμεση αλλά και η αντιληπτικότητα σας επίσης.

Ταύρος – Κατά την περίοδο αυτήν θα θέλετε να εστιάσετε στα κτήματα αλλά και στα αποκτήματα σας. Σας ευνοεί να αυξήσετε τα έσοδα σας αλλά και την αυτοπεποίθηση σας. Η αυτοαξία σας θα είναι πιο αυτονόητη και θα μπορέσετε να νιώσετε περισσότερη ασφάλεια.

Δίδυμοι – Εδώ ο Δίας θα έρθει με όλα του τα δώρα και θα έχετε πολλές ευκαιρίες επέκτασης αλλά και αναγνώρισης στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Όλα είναι πιθανά και είναι στο χέρι σας να αρπάξετε τις ευκαιρίες ή να τεμπελιάσετε.

Καρκίνος – Ο Δίας για εσάς θα είναι το αόρατο χέρι που θα σας φυλάει τα νώτα σας. Θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε θεραπεία σε κάτι που μπορεί να σας απασχολεί και θα έχετε προστασία από κρυφούς εχθρούς.

Λέων – Για εσάς τους Λέοντες η βοήθεια και τα δώρα θα έρθουν μέσα από τις κοινωνικές ομάδες και τους φίλους. Επίσης είναι η στιγμή για να φυτέψετε νέους σπόρους για πιο μακροχρόνια σχέδια και οι ουρανοί είναι ανοιχτοί για να ακούσουν τις ευχές σας.

Παρθένος – Ευκαιρίες πάνω στην καριέρα σας θα παρουσιαστούν χωρίς να αποκλείουμε και έναν ευτυχή γάμο. Μία πολύ δημιουργική χρονιά με επιτυχίες.

Ζυγός – Ακολουθεί μία επεκτατική χρονιά για εσάς με πολλά ταξίδια, νέα γνώση αλλά και αισιοδοξία. Μεγάλες ιδέες σας έρχονται που μπορούν να σας φέρουν την επιτυχία.

Σκορπιός – Έσοδα από το κοινό πορτοφόλι ή από επενδύσεις, φόρους ή αποπληρωμές. Το μυαλό σας μπορεί να γίνει πιο οξύ κάτι το όποιο θα σας βοηθήσει στην αγαπημένη σας έρευνα.

Τοξότης – Είστε τα αγαπημένα παιδιά του Διός και σε εσάς θα φερθεί με πολύ ωραίο τρόπο φέρνοντας σας νέες συνεργασίες αλλά και σημαντικές σχέσεις. Αν υπάρχουν νομικά θέματα η τύχη θα είναι με το μέρος σας.

Αιγόκερως – Η τύχη σας για αυτήν την περίοδο θα είναι στην εργασία σας, θα έχετε πολύτιμη βοήθεια από τους συναδέλφους και η καθημερινότητα σας θα γίνει πιο ευχάριστη. Αν σας απασχολούν θέματα υγείας θα είναι μια πολύ καλή περίοδος για να ασχοληθείτε και να βρείτε θεραπεία.

Υδροχόος – Χαρά, διασκέδαση και αισιοδοξία θέλει ο Δίας να δώσει σε εσάς. Η αυτοέκφραση σας θα είναι σημαντική και ίσως έρθετε πιο κοντά στην τέχνη. Ευχάριστες ασχολίες με τα παιδία σας χωρίς να παραμερίζετε όμως και το φλερτ.

Ιχθύες – Αφθονία και ευημερία μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Χαρούμενες στιγμές με την οικογένεια και ένα αίσθημα ασφάλειας να σας αγκαλιάζει. Τέλος ευνοούνται αγοραπωλησίες ακινήτων.

 

Από τη Δασκαλάκη Πηνελόπη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα