Ο Δίας στον Ταύρο, Μάιος 2023 – Προβλέψεις για τα 12 ζώδια

ASTROTEAM GUEST
03/03/2023

Κριός – Οικονομική και συναισθηματική ευδαιμονία (Δίας 2ο οίκο)

Για τους Κριούς και όσοι έχουν ωροσκόπο Κριό ο Δίας στο 2 οίκο, θα τους χαρίσει εύνοια στα οικονομικά τις αποταμιεύσεις και στην απόκτηση συναισθηματικής ασφάλειας. Θα τους φέρει ευκολία στο να βρίσκουν πρακτικές και έξυπνες λύσεις να πείθουν αρκετά στην απόκτηση υλικών αγαθών (λόγω συνόδου και με Ερμή). Ενδεχομένως τα κέρδη τους να προέλθουν από πολλαπλές πηγές εισόδων (μεταβλητό διπλό ζώδιο), ακίνητα, επενδύσεις, τουρισμό, διδασκαλία, επαγγελματικές συναλλαγές με εξωτερικό ή καλλιτεχνικά ταλέντα. Θα νιώσουν μεγάλη αυτοπεποίθηση-σιγουριά και γενναιοδωρία μοιράσματος συναισθηματικού και υλικού πλούτου. Με περίσσια ανεμελιά και εσωτερική αρμονία, αυτοπεποίθηση, η γοητεία τους θα εκτοξευτεί στα ύψη. Θα έλξουν δυνατά ερωτικά πάθη με βαθιά συναισθήματα. (άξονας 2-8). (Προσοχή Να μην επαναπαύονται στις δάφνες τους. Να κάνουν προσεκτική οικονομική διαχείριση και περιουσιακών αποκτημάτων να αποφύγουν τις σπατάλες καθώς ως ζώδιο δρουν με παρόρμηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλό θα είναι να εκμεταλλευτούν την περίοδο αυτή που θα τους βοηθήσει από οικονομικά αδιέξοδα. Επίσης να μην μπλέξουν τα αισθηματικά με τα οικονομικά τους. Προς αποφυγή ξαφνικών οικονομικών απωλειών, να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά την υπεραισιοδοξία που θα νιώσουν, την επιρροή από ομάδες ή φίλους και λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις ή τυχερά παιχνίδι. Αυτό λόγω της δύσκολης όψης που θα σχηματίσει ο Πλούτωνα στον 11 και ο Άρης από τον 5 τους οίκο και της συνόδου του Ουρανού στο 2 οίκο)

Ταύρος – Εύνοια τύχης, αισιοδοξία, ευκαιρίες προσωπικής επέκτασης ανάπτυξης και εμπιστοσύνης (Δίας 1ο οίκο)

Για τους Ταύρους η είσοδος του Δία στον 1 τους οίκο θα φέρει προστασία και τύχη. Θα τους κάνει χαρούμενους και θα χαρίσει μεγάλες δόσεις αισιοδοξίας απέναντι στη ζωή. Οι Ταύροι θα είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί, θα λάμπουν όπου και να βρίσκονται και θα μεταδίδουν αυτήν την θετική ενέργεια και στους άλλους. Παράλληλα, θα αποκτήσουν μεγάλη σωματική ενέργεια δύναμη και αγάπη για κίνηση και δραστηριότητα και ελευθερία. Θα τους κάνει δραστήριους για μετακινήσεις. Την περίοδο αυτή, θα έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Γεγονός που θα τους προσφέρει ευκαιρίες επέκτασης των προσωπικών τους στόχων. Λόγω της ευγενικής και γενναιόδωρης – αρχοντικής φύσης τους, θα είναι αγαπητοί και θα εμπνέουν αξιοπιστία. Αυτό θε έχει ως αποτέλεσμα να έλκουν σταθερές σχέσεις και καλές συνεργασίες (άξονας 1-7). Όσοι Ταύροι ασχολούνται με τον αθλητισμό θα έχουν δυνατές αποδόσεις και εύνοια να διακριθούν. Επίσης να προσέξουν τις υπερβολές στη διατροφή, καθώς η είσοδος του Δία θα φέρεις και σωματικές επεκτάσεις. Σε παιδικά ωροσκόπια θα υπάρξει μεγάλη σωματική ανάπτυξη ύψους- βάρους. Σε δύσκολες όψεις, ίσως να φέρει υπεραισιοδοξία, πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, οκνηρία, ιδιοτέλεια, φανατισμό σε προσκολλήσεις, τυχοδιωκτισμό.

Δίδυμοι – Ανακάλυψη εσωτερικού πλούτου και πνευματικού κόσμου (Δίας 12ο οίκο)

Το πέρασμα του Δία στο 12 οίκο των Διδύμων, το φυσικό οίκο της έξαρσής του, θα τους φέρει σε επαφή με τον πνευματικό τους κόσμο. Θα νιώσουν αρμονία και επέκταση της ηρεμίας ψυχής (ψυχικής υγείας). Ελεύθεροι από τα δεσμά της ύλης, με ρομαντική διάθεση, ανεπτυγμένο ένστικτο, θεϊκή προστασία και πίστη, θα αισθανθούν πως μέσα από τη σιωπή και την προσφορά μπορούν να βιώσουν την πραγματική ομορφιά της ζωής. Όσοι ασχολούνται με πνευματικά επαγγέλματα, ή εργάζονται σε ιδρύματα θα έχουν πολλές ευκαιρίες να καταφέρουν σπουδαία πράγματα. Αυτήν την περίοδο θα έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένη τη διαίσθηση και καλό ύπνο.

Καρκίνος – Επέκταση φιλικού κύκλου, κοινωνικών ομάδων & δημοφιλία (Δίας 11ο οίκο)

Οι Καρκίνοι από μία πολύ τυχερή θέση εξαγώνου του Δία στον Ταύρο, θα λάβουν γενναιόδωρη στήριξη υλική και συναισθηματική από φιλικά τους πρόσωπα, ή άτομα που διαμένουν στο εξωτερικό ή κοινωνικές ομάδες. Θα νιώσουν προστασία και ασφάλεια. Ενδεχομένως να συνάψουν νέες φιλίες με κοινούς σκοπούς και στόχους που θα τους γεμίσουν με χαρά και ικανοποίηση που θα έχουν διάρκεια στο χρόνο. Επίσης Θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στον κύκλου που κινούνται αλλά και στον έρωτα. Κερδοφόρα περίοδος για όσους ασχολούνται με την τέχνη και το ελεύθερο εμπόριο συναλλαγές με εξωτερικό, την πολιτική, θρησκευτικούς κύκλους (άξονας 11-5).

Λέων – Σταθερή επαγγελματική ανάπτυξη & κοινωνική αναγνώριση (Δίας 10ο οίκο)

Με αισιοδοξία, πίστη, επιμονή και προσήλωση στο στόχο, οι Λέοντες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια (δύσκολη θέση τετραγώνου), και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη καλών επαφών που θα τους στηρίξουν στην επαγγελματική τους πρόοδο. Ως γεννημένοι ηγέτες, θα καταφέρουν να έχουν μια σταθερή και διαρκή ανάπτυξη και καταξίωση στην εργασία και το κοινωνικό τους περιβάλλον. Ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην σπατάλης της ενέργειάς τους προς αποφυγή υπερκόπωσης και κινδύνου δυσφήμησης (σε περίπτωση δύσκολων όψεων με προσωπικό τους χάρτη πχ με Σελήνη).

Παρθένος – Φιλοσοφικές αναζητήσεις, ταξίδια γνώσης (Δίας 9ο οίκο στο σπίτι του)

Ο Δίας από το ζώδιο του Ταύρου θα επηρεάσει άμεσα τον 9ο οίκο της Παρθένου. Μέσα από το βασίλειό του, θα δώσει τροφή για την διεύρυνση νέων γνώσεων σπουδών και εμπειριών για τη ζωή. Την περίοδο αυτή θα υπάρξει εύνοια και τύχη (σχηματισμός τριγώνου) εσωτερικής ανάπτυξης. Είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί κάποιο πολυπόθητο ταξίδι στο εξωτερικό, είτε για επαγγελματικούς ή λόγους αναψυχής που χρόνια ονειρεύονταν. Θα λάβουν την υποστήριξη από συγγενείς, ή από άτομα που προέρχονται από το εξωτερικό ή εργάζονται σε πολυεθνικούς οργανισμούς ή να συσχετιστούν με άτομα από άλλες κουλτούρες. Σπουδαστές θα έχουν εύνοια στην ολοκλήρωση των στόχων και διάκριση στις σπουδές τους. Όσοι βρίσκονται σε νομικές αντιδικίες θα έχουν προστασία και εύνοια.

Ζυγός – Εσωτερική ισορροπία, ερωτισμός και κέρδη από άλλους (Δίας 8ο οίκο)

Η διέλευση του Δία στον 8 οίκο θα ωριμάσει τους Ζυγούς ψυχολογικά. Θα του δώσει ασφάλεια στην απόκτηση γνώσεων του εαυτού τους. Θα έχουν τη δύναμη του ελέγχου των παθών τους (εμμονές, παιχνίδια ελέγχου). Με αυτογνωσία και με αισιόδοξη ματιά, θα αποκτήσουν τη χαρά της ζωής και της εσωτερικής ισορροπίας που θα τους κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς και μαγνητικούς. Θα έλξουν χρήματα άλλων, είτε αυτά θα προέρχονται μέσω επιτυχημένων επενδύσεων – συνεργασιών, κληρονομιές, χρήματα συντρόφου, επιστροφές από φορολογικά ζητήματα ή θετικής έκβασης μιας δικαστικής διένεξης. Με αναπτυγμένο ψυχικό σθένος, τη γνώση και την τύχη με το μέρος τους, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάθε αντιξοότητα που θα τους παρουσιαστεί στο δρόμο τους. Τελειώματα κύκλων ζωής μεταφορικά και κυριολεκτικά θα είναι ειρηνικά. Η μουσική και όλες οι μορφές τέχνης, η επαφή με τη φύση, γενικά τα όμορφα πράγματα της ζωής θα φέρουν αρμονία. Ότι αφορά τη σεξουαλική τους δράση αυτή θα ανθίσει και θα ξεχειλίζει από πάθος και αισθησιασμό. Οι σύντροφοι που θα έλξουν θα είναι όμορφοι με καλό γούστο, τρυφεροί και κτητικοί. Θα βιώσουν ένα έντονα ερωτικό διάστημα που θα τους τροφοδοτήσει με αυτοπεποίθηση. Είναι καλή περίοδος για να σχεδιάσουν την στρατηγική τους και να κάνουν οικονομικά πλάνα για το μέλλον. Προσοχή στις υπερβολές στην περίπτωση δύσκολων όψεων στον προσωπικό τους χάρτη. Ενδέχεται την περίοδο αυτή να χαθεί το μέτρο και ο ηθικός κώδικας. Να γίνουν ιδιαίτερα χειριστικοί εις βάρος οικονομικά άλλων. Να μην υπερβάλουν στις γήινες απολαύσεις (μεγάλων εναλλαγές συντρόφων λόγω υψηλού κινδύνου σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων, τάσεις βουλιμίας ή στέρησης τροφής και υπερβολικής κατανάλωσης ποτού).

Σκορπιός – Πλούτος σχέσεων και συνεργασιών (Δίας 7ο οίκο)

Η διέλευση του Δία στο 7 οίκο θα χαρίσει πλούσιες σχέσεις και σταθερές συνεργασίες. Οι Σκορπιοί θα βιώσουν όμορφα συναισθήματα, ψυχική και υλική ασφάλεια. Η επικοινωνία και φροντίδα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα είναι πληθώρα, αρμονική και ευχάριστη. Οι Σκορπιοί θα γίνουν ιδιαίτερα αγαπητοί, θα χτίσουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Γεγονός που θα τους χαρίσει και επαγγελματικές επιτυχίες. Όσοι ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις, καλλιτεχνικά επαγγέλματα, επενδύσεις ή αγροτικά θα έχουν να λαμβάνουν. Ως από μηχανής θεός ο Δίας θα τους χαρίσει προστασία από φανερούς εχθρούς και δικαστικές διενέξεις. Κάποιοι θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν το σύντροφο της ζωής τους, είτε να προχωρήσουν σε έναν τυχερό γάμο, που θα τους παρέχει συναισθηματική ασφάλεια και υλικές ανέσεις. Καλό θα είναι να προσέξουν, ούτως ώστε να μην γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης λόγω της καλής τους να δοθούν αλλά και να μην πέσουν στην παγίδα αισθημάτων κτητικότητας-καταπίεσης, προσκόλλησης σε σχέσεις που έχουν τελματώσει λόγω συνήθειας.

Τοξότης – Επαγγελματική ανέλιξη, σωματική & ψυχικής ευεξία (Δίας 6ο οίκο)

Οι Τοξότες ως τυχερά παιδιά του Δία, θα αποκτήσουν μεγάλο εύρος αξιοπιστίας. Θα έχουν εύνοια τόσο στην επαγγελματική τους ανέλιξη όσο και στην καθημερινή τους ζωή. Θα οπλιστούν με υπομονή, επιμονή και υποδειγματικό προγραμματισμό για να τηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για να μην υποθάλψουν την υγεία τους. Είναι ευνοϊκή περίοδος για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ώστε να αποφύγουν περιττό βάρος. Η περίοδος αυτή ενδείκνυται για την πρόληψη της σωματικής τους ευεξίας. (πχ κάνοντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις). Όπως γνωρίζουμε οι Τοξότες είναι παιδιά της υπερβολής. ΄…Ίσως κάποιοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν ένα καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να ασχοληθούν και επαγγελματικά με αυτό. Γενικά η καθημερινότητα για τους Τοξότες θα κινηθεί με πιο αργούς ρυθμούς και θα τους προσγειώσει κατάλληλα για να πραγματοποιήσουν – γειώσουν συγκροτημένα όσα ευρέως οραματίζονται.

Αιγόκερως – Εύνοια στον έρωτα και τυχερά παιχνίδια (Δίας 5ο οίκο της πτώσης του)

Ερωτική χρυσόσκονη θα σκορπίσει ο Δίας στον 5 οίκο. Αέρας ανανέωσης για τους Αιγόκερους που θα ερωτευτούν, θα έχουν την τύχη με το μέρος τους να συναντήσουν το άλλο τους μισό. Να μπορέσουν να αφεθούν και να απολαύσουν τις ομορφιές και χαρές της ζωής. Όσοι ασχολούνται με την τέχνη, όπως την ηθοποιία, τη μουσική, θα πριμοδοτηθούν με δημιουργική έμπνευση (Ουρανό στον Ταύρο) και θα έχουν την τύχη με το μέρους τους να διακριθούν και να λάμψουν. Όσοι ασχολούνται με το εμπόριο και ελεύθερα επαγγέλματα η τύχη θα τους χαμογελάσει. Προσοχή στις υπερβολές. Όσοι είναι δεσμευμένοι ίσως να αποκτήσουν ένα απόγονο.

Υδροχόος – Όμορφες οικιακές στιγμές (Δίας 4ο οίκο της έξαρσης)

Ο πλανήτης των ευκαιριών υπόσχεται όμορφες οικογενειακές στιγμές και εύνοια σε θέματα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Ενδέχεται κάποιοι να θελήσουν να αναβαθμίσουν την αισθητική του σπιτιού τους, ίσως κάποιοι τώρα να μετακομίσουν σε άλλη όμορφη κατοικία που θα τους παρέχει όλες τις ανέσεις που προσδοκούν. Ως επαναστάτες, παιδιά του ουρανού θα έχετε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε την ατομικότητά σας και να συμφιλιωθείτε με το οικογενειακό σας περιβάλλον και παραδόσεις. Όσοι ασχολούνται με οικογενειακές επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης ή το real estate θα λάβουν χέρι βοηθείας για επιχειρηματική επέκταση.

Ιχθύες – Ανάδειξη επικοινωνιακών χαρισμάτων και πλούτου ιδεών (Δίας 3ο οίκο εξορίας)

Η θέση του Δία στον 3 οίκο θα είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς θα αυξήσει την επικοινωνιακή και διανοητική ικανότητα των Ιχθύων. Ο λόγος τους θα είναι αρκετά πειστικός και ο γλυκός τρόπος μετάδοσης της πληροφορίας, θα μαγεύει τους γύρω τους. Θα είναι ιδιαίτερα αξιαγάπητοι και δημοφιλείς. Όσοι ασχολούνται με το εμπόριο, τις εκδόσεις, την επικοινωνία (ΜΜΕ) – δημόσιες σχέσεις, τις μεταφορές θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η θέση του Δία θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική για σπουδαστές, καθώς θα τους στηρίζει για να μαθαίνουν γρήγορα και εύκολα. Επίσης θα παρέχει το αντίστοιχο πείσμα και προσήλωση για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Οι δεσμοί με τα αδέλφια και τους γνωστούς του κοντινού τους κύκλου (γειτονιά) θα συσφιχθούν παρέχοντάς τους συναισθηματική ασφάλεια.

 

Από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα