Ο Δίας στον Ταύρο | Δίας, ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού!

ASTROTEAM GUEST
10/05/2023

Ύμνος Εις Δια

Ζεῦ, φύσεως ἀρχηγέ, νόμου μετὰ πάντα κυβερνῶν,
χαῖρε· σὲ γὰρ καὶ πᾶσι θέμις θνητοῖσι προσαυδᾶν.
ἐκ σοῦ γὰρ γενόμεσθα, θεοῦ μίμημα λαχόντες
μοῦνοι, ὅσα ζώει τε καὶ ἕρπει θνήτ᾽ ἐπὶ γαῖαν·
τῷ σε καθυμνήσω, καὶ σὸν κράτος αἰὲν ἀείσω

(Κλεάνθης (στωικός φιλόσοφος, 330 – 232 πχ)

Δίας, ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, πατέρας Θεών και ανθρώπων όπως μας γράφει ο Ησίοδος στην Θεογονία. Ευσπλαχνικός και προστάτης των αδυνάτων, άρχοντας του Ουρανού και της γης αλλά και ότι υπάρχει μέσα σε αυτήν (χθόνιος). Ο Αισχύλος στον Αγαμέμνων και τις Ικέτιδες τον ονομάζει Δικαιοκρίτη και ο Αρχίλοχος του δίνει τον ρόλο του επόπτη της ηθικής τάξης.

Δία, πατέρα Δία, τ᾽ ουρανού κύβερνε,

συ των ανθρώπων βλέπεις τ᾽ άδικα,

παράνομα έργα, συ εποπτεύεις και των ζώων

τις δίκαιες πράξεις και τις άδικες!

Ο Πλάτωνας στον Τίμαιο τον προσφωνεί Πανόπτη Δία διότι βλέπει όλων των θνητών τις πράξεις παντού και πάντα και δίκαια πράττει και στον Κριτία μας δείχνει πως τιμωρεί τους Άτλαντες για την ηθική και πνευματική τους παρακμή δίνοντας μας ένα δείγμα της παντοδυναμίας του και της Θεϊκής δικαιοσύνης. Ο Δίας λοιπόν, ο θεός των θεών, που κυβερνάει σύμφωνα με τους νόμους, επειδή μπορεί να βλέπει τέτοια πράγματα, παρατηρώντας ότι αυτός ο χρηστός λαός τραβούσε για την καταστροφή, αποφάσισε να τον τιμωρήσει, για να γίνουν νουνεχείς αφού συνετιστούν … (Πλάτων, Κριτίας 109b-121c). Στον Πρωταγόρα του Πλάτωνα βλέπουμε επίσης πως ο Δίας έδωσε στους ανθρώπους την Αιδώ και την Δίκη τον σεβασμό και την δικαιοσύνη ώστε να ζήσουν αρμονικά μεταξύ τους με ειρήνη θεσπίζοντας νόμους και φτιάχνοντας κοινωνίες. Αυτός είναι ο Δίας, ο Σοφός και ο Δίκαιος, η πνοή και η αρχή των πάντων ανθρωπομορφικά δοσμένη στην τυπολογία των μύθων. Ο προσφέρων τη ζωή εξού και το προσωνύμιο Ζωοδότης Ζευς κατά τον Σωκράτη στον Κρατύλο.

Αστρολογικά κυβερνά τον Τοξότη που με το βέλος του εστιασμένο στοχεύει τον Ουρανό εκεί που εδράζει η θεϊκή διάνοια και το πνεύμα, πάντα σε αναζήτηση και διάλογο με τα ανωτέρα ιδανικά ώστε να τα πραγματώσει και να τα διαδώσει στους άλλους γύρω του. Το αστρολογικό σύμβολο του Δια αποτελείτε από το ημικύκλιο της ψυχής δίπλα στον σταυρό της ύλης βλέπουμε έτσι πως η ψυχή επεκτείνεται πέρα ​​από την ύλη, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και την μορφή της μέσα σε αυτή. Είναι κυβερνήτης πλανήτης του Τοξότη και παραδοσιακά των Ιχθύων. Σε έξαρση είναι στον Καρκίνο. Σε εξορία στους Διδύμους και παραδοσιακά στην Παρθένο. Σε πτώση βρίσκεται στον Αιγόκερω. Ο Δίας είναι ο πλανήτης που προωθεί την επέκταση την εξέλιξη και την πνευματική ανέλιξη, πολλαπλασιάζει και μεγεθύνει ότι αγγίζει και ότι βρίσκει μπροστά του είτε με θετικό είτε αρνητικό πρόσημο (κάλλιστα μπορεί λόγω υπερβολής να λειτουργήσει το ίδιο με κάποιον κακεργέτη πλανήτη βλ. Κρόνο, Άρη),δίνει στο άτομο ελπίδα, πιστή, έμπνευση, για ενασχόληση με φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις, αφθονία και όραμα. Δίνει αισιοδοξία και χαρά για την ζωή.

«Έχει την ιδιότητα και την παρόρμηση να διευρύνεται και να αναπτύσσεται, να ανεβαίνει και να  προοδεύει, να βελτιώνει και να μεγεθύνει, να ενσωματώνει αυτό που είναι εξωτερικό για να κάνει μεγαλύτερο το σύνολο».

Η αρχετυπική δύναμη του Δια στον χάρτη μας υποδεικνύει το κομμάτι εκείνο που έχουμε τύχη, και θεϊκή προστασία, το κομμάτι εκείνο που μας καλεί μια ανώτερη δύναμη να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να μετουσιώσουμε στις γήινες εμπειρίες μας το υψηλότερο νόημα της ζωής. Ο συγγραφέας Richard Tarnas στο βιβλίο του Κόσμος και Ψυχή (Cosmos and Psyche ) πολύ εύστοχα μας μιλάει για το αρχέτυπο του Δια και μας χρωματίζει τις ιδιότητες του: «Έχει την ιδιότητα και την παρόρμηση να διευρύνεται και να αναπτύσσεται, να ανεβαίνει και να  προοδεύει, να βελτιώνει και να μεγεθύνει, να ενσωματώνει αυτό που είναι εξωτερικό για να κάνει μεγαλύτερο το σύνολο».Ο Δίας κάνει ένα κύκλο 12 ετών και μένει σε κάθε ζώδιο μια ολόκληρη χρονιά. Θα μπει στο ζώδιο του Ταύρου στις 16 Μαΐου του 2023 και θα τον δούμε να κινείτε ορθόδρομα από την 0η μοίρα έως και την 15η μοίρα του ζωδίου χαρίζοντας εύνοια στα πρώτα και δεύτερα δεκαήμερα των Ταύρων Παρθένων Αιγόκερων και ωροσκόπων (αλλά και Λεόντων, Σκορπιών και Υδροχόων όπου θα τους κάνει τετράγωνα και αντιθέσεις). Έως της 8 Σεπτέμβρη όπου και γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος έως την 5η μοίρα του ζωδίου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από το νέο χρόνο θα συνεχίσει την ορθή του πορεία χαρίζοντας εύνοια στα τρίτα δεκαήμερα του ζωδίου για να ολοκληρώσει την διέλευση του στο ζώδιο του Ταύρου τον Μάιο του 2024.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα θα έχουν οι συναντήσεις που θα κάνει στο Ουράνιο στερέωμα με άλλους πλανήτες. Καθώς αυτές οι συναντήσεις, είναι που μεταμορφώνουν, διευρύνουν και εξελίσσουν τη συνειδητότητα μας εδώ στην γη. Θα τον δούμε λοιπόν να σχηματίζει μια εξαιρετικά αφυπνιστική και καρμική όψη για όλη την ανθρωπότητα με τους δεσμούς της Σελήνης και συγκεκριμένα με τον Βόρειο δεσμό (το κεφάλι του Δράκοντα ) τέλος Μαΐου του 2023,και επίσης την πολύ σημαντική συνάντηση του με τον αφυπνιστή πλανήτη Ουρανό, όπου εκεί όπως μας εξηγεί ο αστρολόγος Ebertin στο βιβλίο του “Συνδυασμοί Κοσμικών Eπιρροών” παρουσιάζονται τα ξαφνικά γυρίσματα της τύχης, ξαφνικές αλλαγές, εύνοια και αναπάντεχα θετικά γεγονότα. O Ευεργέτης Δίας στον Ταύρο και ο Ουρανός στο ίδιο ζώδιο ανοίγουν ένα νέο κύκλο οικονομικών ευκαιριών. Οι Κύκλοι του Δια χαρακτηρίζονται από επέκταση, αφθονία χαρά, τύχη και ωρίμανση. Η καινούργια ετήσια πορεία του στο Γήινο ζώδιο του Ταύρου που το κυβερνά η Αφροδίτη περιμένουμε ότι θα μεγεθύνει θα διευρύνει και θα ευνοήσει τα θέματα καλοπέρασης, θέματα ασφαλειών υλικών και ψυχολογικών και οικονομικά θέματα. Περιμένουμε αυξήσεις σε αγαθά και τιμές αλλά και νέες οικονομικές ευκαιρίες.

Παρακάτω θα δούμε πως θα ευνοήσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά και σε ποιο τομέα.

Για τους Κριούς ο Δίας περνάει σε ένα τομέα του ωροσκοπίου σας όπου έχει να κάνει με τα οικονομικά σας, τα αποκτήματα και τις ασφάλειες σας υλικές η μη. Νέες πηγές εσόδων προβλέπονται και χρήματα έρχονται σε εσάς και αυτό μεγαλώνει την αυτοπεποίθηση σας καθώς αισθανόσαστε ότι οι προσπάθειες σας ανταμείβονται. Συναισθηματικά τα πράγματα πάνε το ίδιο καλά καθώς τώρα αισθάνεστε τον σύντροφο σας περισσότερο παρών στη ζωή σας και νιώθετε ότι η σχέση σας πλέον έχει αποκτήσει γερά θεμέλια. Προσοχή σε υπέρμετρες σπατάλες και επίσης στην διατροφή σας.

Στον Ταύρο η επιστροφή Δια που έχετε στο ζώδιο σας θα φέρει επέκταση στα επαγγελματικά, θα επεκτείνει και θα διευρύνει το άμεσο περιβάλλον σας με νέους ανθρώπους στην ζωή σας, νέους συνεργάτες, η νέο σύντροφο, θα σας εμφυσήσει αέρα ανανέωσης και θα ανεβάσει την ψυχολογία σας. Θέματα υγείας θα δρομολογηθούνε και θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις, θα αποκτήσετε περισσότερο αυτοπεποίθηση και θα ατενίσετε την ζωή με βλέμμα αισιοδοξίας Προσοχή διότι η επεκτατική διάθεση του Δια μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη και να αυξηθεί και το βάρος σας παράλληλα.

Στους Διδύμους ο Δίας φέρνει ψυχική ανάταση και ανάκαμψη. Αρκετή ξεκούραση αλλά και ανάγκη για ενδοσκόπηση και επαφή με ότι εσείς θωρείται θείο και ιερό. Η ψυχολογία σας θα είναι καλή και θα βρεθείτε να μάθετε ίσως τώρα πράγματα που είτε διαισθητικά τα ξέρατε είτε δεν είχατε γνώση για αυτά αλλά τώρα θα βγουν στην επιφάνεια και θα έρθουν στο φως. Αυτό θα σας βοηθήσει για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα των πραγμάτων και θα συνεχίσετε πλέον έχοντας γνώση του παρασκηνίου.

Στους Καρκίνους ο Δίας θα φέρει εύνοια σε σχέση με φίλους και διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου, θα υπάρξει καλυτέρευση στα οικονομικά σας και στις επιχειρήσεις, νέες γνωριμίες προβλέπονται με αξιόλογους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και χόμπι με εσάς καθώς και καλυτέρευση των σχέσεων με τα παιδιά σας. Ίσως λάβετε τώρα μέρος σε συλλογικές προσπάθειες για ένα κοινό σκοπό και όραμα μαζί με άλλους ομοϊδεάτες.

Για τους Λέοντες η επαγγελματική επιτυχία και κατοχύρωση είναι σίγουρη και εξασφαλισμένη καθώς ο Δίας στην κορυφή του Μεσουρανήματος σας θα ευνοήσει το τομέα των επαγγελματικών και της δημοσίας εικόνας σας προς τα έξω. Θα γίνεται περιζήτητοι, θα προβληθεί τώρα η δουλειά σας με πολύ θετικές αντιδράσεις από τους άλλους,καινούργια σχέδια και φιλοδοξίες θα σας εμπνεύσει ο Δίας και θα αναγνωριστείτε σαν αυθεντία πλέον στο τομέα της δουλειάς που με τόσο κόπο χτίσατε. Προβλέπεται να έχετε στήριξη από άτομα κύρους.

Οι Παρθένοι θα βρουν νέο νόημα στη ζωή τους με τον Δια να επηρεάζει τον τομέα του ωροσκοπίου τους που έχει να κάνει με υψηλές ιδέες και ιδανικά, γνώση, ταξίδια, σπουδές, θρησκευτικότητά και διεύρυνση πνεύματος. Πολλά ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς είτε για σπουδές είτε αναψυχής, νέες φίλιες και σχέσεις με ανθρώπους άλλης κουλτούρας, νέες σπουδές, ιερά προσκυνήματα σε χώρους δύναμης, ψυχολογική ανάταση αλλά και αισιοδοξία. Αποκτάτε αντίληψη της μεγάλης εικόνας των πραγμάτων και αυτό σας δίνει αισιοδοξία και πίστη για το μέλλον.

Για τους Ζυγούς ο Δίας χαρίζει τα δώρα του στον τομέα των οικονομικών μέσω αποζημιώσεων που μπορεί να πάρετε, νέων συνεργασιών ανάληψη δανείων, επιστροφή χρημάτων από την εφορία, ή τρίτους, ή δώρα. Θα υπάρξει ερωτική έντονη διάθεση και ανεβασμένη λίμπιντο και θα έχετε εύνοια στις συνεργασίες σας.

Οι Σκορπιοί με το πέρασμα του Δια απέναντι σας θα έχετε εύνοια και βοήθεια από τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, νέες σχέσεις και συνεργασίες, νέοι πελάτες και συνεργάτες, ίσως υπάρξει επέκταση στην ήδη υπάρχουσα σχέση σας με τυχόν επισημοποίηση. Οικονομικά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλυτέρα και γενικά θα είναι ένα διάστημα κοινωνικό με πολλές συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και διασκέδαση.

Οι Τοξότες εύνοια στο κομμάτι της φυσικής και ψυχικής τους υγείας καθώς ο Δίας περνάει από τον 6ο οίκο τους αλλά και καλυτέρευση της καθημερινότητα τους, και της εργασίας τους. Βοήθεια στο να κοπούν συνήθειες που δεν τους είναι αρεστές και δεν τους εξυπηρετούν πλέον και στο να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο ζωής να γίνουν πιο δραστήριοι και να αποκτήσουν νέα χόμπι και ασχολίες. Αρκετές νέες προτάσεις για εργασία και νέα πρότζεκτ.

Ο Δίας για τους Αιγόκερους φέρνει άπλετη χαρά και έρωτα, διασκέδαση και επαφή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, νέες σχέσεις, ενθουσιασμό για την ζωή, νέα δημιουργικά σχέδια, εξομάλυνση σχέσεων με τα παιδιά και εύνοια, ίσως μια εγκυμοσύνη, τύχη στο χρηματιστήριο και γενικά εάν αέρα αισιοδοξίας και ανανέωσης.

Οι Υδροχόοι έχουν την εύνοια του Δια κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι τους καθώς ο τομέας που επηρεάζεται είναι της οικογένειας και του σπιτιού Υπάρχει βελτίωση σε σχέσεις με γονείς αλλά και εύνοια σε σχέση με ακίνητα που ίσως πωληθούν η ενοικιαστούν καθώς και σε μετακομίσεις Ξεκούραση μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού με αγαπημένα πρόσωπα και σύσφιξη σχέσεων με την οικογένεια, ευχάριστες επισκέψεις από φίλους ή συγκατοικήσεις.

Για τους Ιχθύς βελτίωση στην επικοινωνία και στην διεύρυνση της σκέψης τους, νέες ιδέες, εύνοια σε νέες σπουδές, μετακινήσεις, κοντινά ταξίδια, σεμινάρια, βελτίωση στις σχέσεις με τα αδέλφια και τους συγγενείς, νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στον ορίζοντα και γενικά πολύ καλή διάθεση και αισιοδοξία.

 

Από τη Νικολέττα Γεωργομήτρου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα