Ο Δίας στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα

ASTROTEAM GUEST
19/11/2020

Στην Αστρολογία, πέρα από τα Ζώδια, τους πλανήτες κλπ, ελέγχουμε και κάποια σημεία που λέγονται μεσοδιαστήματα. Είναι το κέντρο μεταξύ δύο πλανητών. Για παράδειγμα αν ο Δίας είναι στην 10 Ταύρου και ο Άρης στην 16 Ταύρου, τότε το μεσοδιάστημά τους είναι στην 13 Ταύρου. Αυτά ενεργοποιούνται όταν υπάρχουν εκεί πλανήτες. Είτε σε γενέθλιο Χάρτη, με γενέθλιο πλανήτη στο σημείο, είτε όταν περνάει κάποιος πλανήτης από διέλευση ή πρόοδο στο σημείο του μεσοδιαστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τις καθημερινές διελεύσεις. Συναντιούνται οι πλανήτες μεταξύ τους σε διάφορες όψεις και δημιουργούν σχήματα.

Στις 26 με 30 Νοεμβρίου αγγίζει ο Δίας το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα, στην 25η μοίρα του Αιγόκερω. Επιπλέον στις 26 του μήνα ο Ήλιος βλέπει τον Δία με όψη αντισκιάς! Η όψη αντισκιάς έχει φύση συνόδου και είναι σαν εκείνη την ημέρα ο Ήλιος να “δείχνει” τον Δία. Σαν να μας λέει να επιστήσουμε την προσοχή μας σε αυτόν τον πλανήτη.

Ο άξονας Κρόνος/Πλούτωνας σύμφωνα με Ebertin είναι άξονας ομαδικού περιορισμού, δικτατορίας, κατάλυσης της εξουσίας. Όταν περνάει από εκεί ο Δίας είναι: Δυσκολίες που έχουν σαν βασική αιτία κάποια ασθένεια (από το βιβλίο “Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών” σελ. 201 ).

Όλοι είδαμε τί μας έφερε η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα το 2020. Ο Δίας ως πλανήτης, πέρα από τις αγαθές ποιότητες που κατέχει, είναι και ο πλανήτης της διόγκωσης, της μεγιστοποίησης. Άρα στο κέντρο αυτών των δύο πλανητών, πιθανόν αυξηθούν όλες αυτές οι ποιότητες που τους προσάπτονται όταν βρίσκονται μαζί, μάλιστα στο Ζώδιο του σκληρού Αιγόκερω!

Ίσως ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα που θα προκαλέσουν ασφυξία στα κράτη. Υπάρχει πιθανότητα επέκτασης και του ίδιου του ιού, αν θυμηθούμε οτι “γεννήθηκε” και άρχισε να “καρποφορεί” με την κοσμική σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα. Ο,τιδήποτε αφορά αυτόν τον άξονα, εκείνες τις ημέρες υπάρχει πιθανότητα να το βιώσουμε έντονα.

Από την Αρετή Γεωργακοπούλου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα