Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
31/12/2020
Μετά την πολύμηνη παραμονή του στον Κριό, ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου, ένα ζώδιο στο οποίο δεν νιώθει άνετα αφού πρόκειται για την θέση της αδυναμίας του παραδοσιακά. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά, τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι). Η είσοδος του εκεί λαμβάνει χώρα στις 7.1.2021 και είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι περιγράφει την έντονη ενέργεια που θα πλανάται κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, μέσω των προκλητικών συναντήσεων του με τους Δία,  Κρόνο και Ουρανό πρωτίστως.

Φαίνεται λοιπόν ότι παραμένει μεν η αίσθηση εγκλωβισμού που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό, με κάποιες διαφοροποιήσεις: Ο νέος χρόνος μας συστήνεται με άγριες διαθέσεις, διατεθειμένος να ανοίξει τη στρόφιγγα από την οποία θα ξεχυθεί θυμός, ένταση, με τρόπο εκρηκτικό και ανατρεπτικό. Θα προκληθούν κοινωνικές αλλά και προσωπικές εκρήξεις ως αποτέλεσμα του συσσωρευμένου θυμού όλου του προηγούμενου διαστήματος και είναι βέβαιο ότι θα είναι πολλές οι αντιδράσεις. Πρόκειται δε για έναν μήνα κατά τον οποίο αυξάνονται οι τάσεις για έντονα γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα αλλά κι εκρήξεις παντός είδους, μεταφορικές και κυριολεκτικές.

Φυσικά, σε γενικές γραμμές, αλλάζει ο τρόπος αλλά και οι τομείς της σφαίρας επιρροής του Άρη σε ό,τι αφορά το κάθε ένα από τα ζώδια:

Κριός

Το κέντρο βάρους μετατίθεται ακόμα περισσότερο στον οικονομικό τομέα. Φαίνεται ότι προκύπτουν πιέσεις και αλλαγές που μπορεί να φέρουν κι αλλαγή σχεδίων, προκειμένου να εντοπίσετε με ποιο τρόπο θα ανακτήσετε την πολυπόθητη ασφάλεια. Αρχικά θα εκδηλωθεί ως οικονομικό άγχος και θα σας ενεργοποιήσει προκειμένου να βρείτε λύσεις. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, απαλλαχθήκατε από το βάρος του Κρόνου, που από τη νέα του θέση προτίθεται να βοηθήσει περισσότερο, παρά να “δοκιμάσει” τις αντοχές σας. Θα βάλετε νέους οικονομικούς στόχους ακόμα κι αν χρειαστεί να δείτε να ανατρέπονται σχέσεις που βασίζονται στο δούναι και λαβείν. Αποφύγετε οικονομικές υπερβολές για να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού και προσπαθήστε να περιορίσετε τον παρορμητισμό σας ώστε να μην βγάλετε τα “πόδια έξω από την κουβέρτα”.

 

Ταύρος

Με τον Άρη να περνά στο ζώδιο σας, ενεργοποιήστε σε κάθε επίπεδο. Νέα ξεκινήματα (υπό καθεστώς στρες και πίεσης βέβαια). Όσα προετοιμάζατε ή καταστάσεις που “σιγο-ψήνονταν” το τελευταίο διάστημα, θα εκφραστούν τώρα, θα βγουν στην επιφάνεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό τομέα. Χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις σας με τους ανωτέρους σας και γενικά, πρόσωπα εξουσίας. Είναι πιθανόν να προκύψουν κάποιου είδους υποχρεώσεις με έναν από τους δύο γονείς. Μέσα σε όλα, θα αυξηθούν και οι κοινωνικές σας υποχρεώσεις ή ό,τι αφορά τον δημόσιο βίο. Φυσικά, θα είναι μία έντονη περίοδος για εσάς που θα σας αναγκάσει να αφήσετε για λίγο πίσω τη “ζεν” πλευρά σας: Θα υπάρξουν απαιτήσεις που θα σας στρεσάρουν αλλά όλα θα λειτουργήσουν υπέρ των απαραίτητων αλλαγών που πρέπει να λάβουν χώρα στη ζωή σας. Προσοχή σε ζημιές, ατυχήματα, ρήξεις.

Δίδυμοι

Χάνετε τον ύπνο σας από τον Γενάρη κι αυτό μπορεί να είναι και κυριολεκτικό. Από τη μία, η νέα θέση των Δία και Κρόνου στον Υδροχόο, θα λειτουργήσει προστατευτικά και θα προωθήσει τις ανάγκες και τα σχέδια σας, κάτι που θα έχετε ανάγκη: Οι εκλείψεις σας έχουν βάλει στο στόχαστρο για το 2021. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας τρομάζει, θα συμβεί στο πλαίσιο των απαραίτητων αλλαγών και της εξελικτικής σας πορείας. Άλλωστε, είστε από τα πλέον ευπροσάρμοστα ζώδια. Καιρός λοιπόν να σκεφτείτε σε βάθος και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε με σχέσεις και συνεργασίες που σας προβληματίζουν ή ζητούν τη προσοχή σας. Εξετάστε τα πράγματα με ειλικρινές βλέμμα. Προσοχή σε πισώπλατα “χτυπήματα” και παρασκηνιακές κινήσεις. Περίοδος προετοιμασίας θεμάτων που θα εκδηλωθούν λίγο αργότερα. Προσέξτε την υγεία σας και κάντε υπομονή με τον εγκλεισμό, παντός είδους διότι δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμος, ψυχολογικά τουλάχιστον. Δυσκολίες στον ύπνο.

Καρκίνος

Παρά το ότι η νέα θέση του Άρη είναι αρκετά φιλική και υποστηρικτική για εσάς, θα σας προβληματίσει αρχικά (λόγω των όψεων που θα κάνει), κυρίως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του συντρόφου, των συνεργατών ή το κράτος. Έρχεστε σε επαφή με τις ανάγκες όμως, οι οποίες λόγω της πραγματικότητας που βιώνετε να δημιουργούν δεύτερες σκέψεις. Οι φίλοι δρουν υποστηρικτικά αλλά καλό θα είναι να προσέξετε παρεξηγήσεις: Άρης είναι, εντάσεις φέρνει. Το ίδιο ισχύει και για ομάδες ή συλλόγους στους οποίους συμμετέχετε. Το πολύ σημαντικό είναι ότι η νέα θέση του Άρη, θα σας βάλει στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσετε τους μελλοντικούς σας στόχους ή να θέσετε νέους αλλά και να ενεργοποιηθείτε προκειμένου να υποστηρίξετε τα σχέδια σας. Ενασχόληση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σε μεγαλύτερο βαθμό.

Λέων

Αναμφισβήτητα, οι σχέσεις και οι συνεργασίες θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σας, ήδη από την αρχή του νέου έτους. Οι δε επαγγελματικές εμπλοκές που θα προκύψουν, θα σας αναγκάσουν να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που λειτουργείτε σε  αυτό τον τομέα. Ο Ιανουάριος θα είναι ένας έντονος μήνας λοιπόν, σε επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο: Δεν θα λείψουν οι υποχρεώσεις, η επανεκκίνηση θεμάτων καριέρας αλλά και το “ξεσκαρτάρισμα” του ποιους θα κρατήσετε και ποιους θα αφήσετε πίσω. Προκύπτουν νέες επαφές και γνωριμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνίες. Περίοδος που θα δεχτείτε αλλά θα αναγκαστείτε να βάλετε νέα όρια στους άλλους και το πιθανότερο είναι να γίνει μέσω εντάσεων. Προσοχή σε ατυχήματα και καυγάδες, ειδικά με ανωτέρους αλλά και τους γονείς, με τους οποίους πιθανόν να προκύψουν και κάποιες υποχρεώσεις.

Παρθένος

Το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο του Ταύρου, θα λειτουργήσει θετικά για εσάς. Διανύετε μία φάση (και θα συνεχίσετε) όπου με κάποιο τρόπο αλλάζει και η οπτική σας αλλά και η θεωρία σας για τα πράγματα και το νόημα τους, γενικώς. Ο Άρης θα ενεργοποιήσει μέσα σε όλα και θέματα σπουδών αλλά και νομικά ζητήματα. Αν σχεδιάζετε το οτιδήποτε σχετίζεται με το εξωτερικό, υπάρχει διευκόλυνση και υποστήριξη, παρά τις δύσκολες όψεις που θα κάνει κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Λόγω των όψεων αυτών όμως, θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας, διατροφής και άσκησης αλλά και στον χώρο εργασίας, προκειμένου να αποφύγετε εντάσεις και συγκρούσεις με συναδέλφους και υφισταμένους. Επίσης, προσέχετε περισσότερο τα κατοικίδια σας αυτό το διάστημα, για παν ενδεχόμενο. Το ζήτημα είναι ότι βρίσκεστε σε πλεονεκτικότερη θέση και αυτό θα σας στηρίξει ώστε να ξεπεράσετε ευκολότερα δυσκολίες. 

Ζυγός

Θα έχετε ήδη πληροφορηθεί ότι είστε το πλέον ευνοημένο ζώδιο για το 2021. Οι Δίας και Κρόνος θα λειτουργήσουν επεκτατικά και υποστηρικτικά υπέρ σας, όλη τη χρονιά. Η θέση του Άρη στον Ταύρο μπορεί να μην είναι η ιδανική για εσάς διότι θα φέρει κάποια διλήμματα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σας συναλλαγές, έκτακτα έξοδα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και έσοδα. Θα ενεργοποιηθούν κάποιοι φόβοι σας εκ νέου όμως θα βρείτε τον τρόπο να τους ξεπεράσετε και να προχωρήσετε ελεύθεροι από αυτούς. Πιθανόν να προκύψουν κάποια μικρά χειρουργεία. Μέσα σε όλα, ενεργοποιείται περισσότερο η σεξουαλική σας ζωή. Οι Ζυγοί δε, που σχεδιάζατε ή σκεφτόσασταν να αρχίσετε ψυχοθεραπεία, κάντε το. Για άλλους, η σχεδόν δίμηνη παραμονή του  πλανήτη εκεί, θα σημάνει μία περίοδο αναγκαστικής ενασχόλησης με κληρονομικά θέματα ενώ  άλλοι θα εστιάσετε στα οικονομικά του συντρόφου ή των συνεργατών αλλά και στο κατά πόσο λαμβάνετε συναισθηματική ασφάλεια από τους άλλους. Ακόμα κι αν δημιουργηθούν κάποιες κρίσεις πάνω σε αυτό, θα βρείτε την άκρη.

Σκορπιός

Ανήκετε στον Σταυρό των Σταθερών ζωδίων άρα των ζωδίων εκείνων που θα δουν να αλλάζει η ζωή τους ποικιλοτρόπως, σε κάποιον (ή κάποιους) τομείς. Σκοπός του Σύμπαντος είναι να σας φέρει μπροστά στις αλήθειες που πρέπει να δείτε και ο Άρης θα βοηθήσει πολύ σε αυτό. Θα πυροδοτηθούν όσα πρέπει, προκειμένου να αποφασίσετε τι πρέπει να μείνει και τι πρέπει να αποχωρήσει από τη ζωή σας. Η περίοδος παραμονής του πλανήτη στο ζώδιο του Ταύρου λοιπόν, θα είναι έντονη γιατί δεν θα λείπει το στρες και οι απαιτήσεις από τους απέναντι σας που θα οδηγήσουν σε ξεκαθαρίσματα αλλά και ρήξεις. Αυτό μπορεί να σας προκαλεί άγχος αλλά η κάθαρση που θα λάβει χώρα, θα είναι απαραίτητη. Ερωτικές, συζυγικές αλλά και συνεργατικές σχέσεις λοιπόν, υπό δοκιμασία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αγχώνει γιατί θα μείνει στη ζωή σας ό,τι έχει γερά θεμέλια και χαρακτηρίζεται από αλήθεια. Και η αλήθεια, είναι αυτό που πάντα ψάχνει στο βάθος, η πραγματική σας φύση.

Τοξότης

Δεν θα χαρακτηρίζαμε ιδανική την νέα θέση του Άρη για το ζώδιο σας, που φαίνεται να έρχεται με σκοπό να κάνει πιο έντονη την καθημερινότητα σας και τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν εκεί. Περισσότερο στρες και “τρέξιμο” λοιπόν, που θέλει προσοχή σε δύο – τρία βασικά πράγματα: Καταρχάς, στον εργασιακό χώρο, που φαίνεται να παίρνει “φωτιά” με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θα χρειαστεί να εξυπηρετήσετε ανθρώπους και υποχρεώσεις, παραπάνω από το συνηθισμένο. Δεύτερον, θα χρειαστεί να προσέξετε την υγεία σας, τη διατροφή σας και τις συνήθειες σας (ιδανικά, θα πρέπει να σας ενεργοποιήσει γι’ αυτό και να αλλάξετε όσα δεν σας εξυπηρετούν). Σε αυτό το πλαίσιο, προσέξτε ατυχήματα, εκδορές, εγκαύματα, πυρετούς και λοιμώξεις. Τέλος, περισσότερες υποχρεώσεις με τα κατοικίδια σας, τα οποία με τη σειρά τους καλό είναι να προσέχετε κατά το διάστημα παραμονής του Άρη στον Ταύρο. Είναι μία ευαίσθητη περίοδος και για εκείνα.

Αιγόκερως

Ο Άρης από τη νέα του θέση, δεν θα σας φέρει απλά ανακούφιση (η πολύμηνη παραμονή του στο ζώδιο του Κριού ήταν δοκιμασία για εσάς) αλλά θα λειτουργήσει και πολύ υποστηρικτικά! Μπορεί οι όψεις που θα κάνει κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου να μην είναι και οι ιδανικές σε γενικό πλαίσιο αλλά για εσάς θα είναι ευκολότερα τα πράγματα. Αυξημένη διάθεση για δημιουργία και επιχειρηματική δραστηριότητα για όσους προετοιμάζετε πράγματα, περισσότερη ενέργεια. Παράλληλα, ενεργοποιείται και ο ερωτικός σας τομέας που πλέον εξετάζετε με άλλα δεδομένα, με βάση το κατά πόσο τροφοδοτείστε από εκεί και πώς μπορείτε να  νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Πολλοί Αιγόκεροι θα δώσετε ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας ή γενικώς το θέμα των απογόνων εάν σας απασχολεί και οι δύο πρώτοι μήνες του χρόνου θα είναι “γόνιμοι” υπό αυτή την έννοια. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο Άρης δεν θα έχει εύκολες “συναντήσεις” με τους πάντες, όλα τα παραπάνω δεν είναι απίθανο να σας στρεσάρουν και με κάποιο τρόπο. Σημασία έχει όμως ότι περνάτε σε καλύτερη φάση και στηρίζεστε πλέον πολύ δυναμικά.

Υδροχόος

Θα ανήκετε στους πρωταγωνιστές της περιόδου: Ο Άρης από το ζώδιο του Ταύρου θα λειτουργήσει προκλητικά για εσάς και θα σας ωθήσει να κινητοποιηθείτε με κάποιο τρόπο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σπίτι και τις ανάγκες του, την οικογένεια, την ακίνητη περιουσία και τους γονείς. Δυστυχώς όλα αυτά θα γίνουν υπό το καθεστώς στρες και θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε ψυχολογικά ώστε να είστε σε θέση να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας, ειδικά απέναντι στους οικείους σας και τα μέλη της οικογένειας σας. Επιπλέον υποχρεώσεις με γονείς. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να σας απασχολήσουν και τεχνικά θέματα, πχ, ζημιές στο σπίτι και στην ακίνητη περιουσία, οπότε έχετε υπόψιν ότι μπορεί να βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Επειδή λοιπόν ξεκινά μία περίοδος έντασης, είναι καλό να προσέχετε σε γενικό πλαίσιο ώστε να μην διοχετευτεί σε ατυχήματα και λοιμώξεις. Ανήκετε δε στα ζώδια που περιμένουν μεγάλες αλλαγές, εσωτερικές και μη, οπότε είναι βέβαιο ότι μέσα σε όλα, θα υπάρξουν και πολλά ξεκαθαρίσματα.

Ιχθύες

Ο Άρης από το ζώδιο του Ταύρου, θα σας φέρει πιο κοντά στους άλλους, μιας και θα αυξήσει την επικοινωνία, τις μετακινήσεις αλλά και τις επαφές μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για μία ευνοϊκή για εσάς θέση, που θα βοηθήσει να προχωρήσετε θέματα συμβολαίων, συμφωνιών, όσα αφορούν τα μεταφορικά μέσα και τις μικρές μετακινήσεις. Συναντήσεις με συγγενείς και αυξημένη επικοινωνία με αδέρφια, ξαδέρφια κλπ. Όσοι σκέφτεστε να ξεκινήσετε σπουδές ή σεμινάρια, φαίνεται να το αποφασίζετε ευκολότερα και να κάνετε το βήμα. Πολλές πληροφορίες, ξαφνικά νέα (μπορεί να μην σας αρέσουν όλα όσα θα ακούσετε) αλλά και ένας επικοινωνιακός οίστρος που θα μεταφραστεί σε πολλά τηλέφωνα, γραπτά, συνεννοήσεις κλπ. Ο Άρης θα φερθεί ευγενικά στο πρόσωπο σας σε γενικές γραμμές αλλά λόγω των δύσκολων όψεων που θα κάνει, είναι καλό να προσέχετε λεκτικές εντάσεις, τις μετακινήσεις σας για τυχόν ατυχήματα και το μεταφορικό σας μέσον ή τον υπολογιστή σας και τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε.
 
*Για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, είναι χρήσιμο να διαβάζετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα