Ο Άρης στον γενέθλιο χάρτη & στα 12 ζώδια!

ASTROTEAM GUEST
06/03/2024

Ο Άρης είναι ο τέταρτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο, του Ηλιακού μας συστήματος, και ο δεύτερος πλησιέστερος στην Γη.

Στην περιφορά του γύρω από τον Ήλιο συνοδεύεται από δύο μικρούς δορυφόρους τον Φόβο και τον Δείμο. Ο πλανήτης πήρε το όνομα του Ολύμπιου Θεού Άρη, τον Θεό του πολέμου στην ελληνική μυθολογία. Ήταν ο γιος του Δία και της Ήρας. Αν και είχε πολλές σχέσεις με θεές και ανθρώπους, η πιο γνωστή από αυτές ήταν αυτή με την Θεά Αφροδίτη, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Φόβο και το Δείμο. Αυτοί οι δύο συμβολίζουν τον τρόμο και τον φόβο που προκαλεί ο πόλεμος και η άγνοια.

Σε ποια θέση βρισκόταν ο Άρης, πάνω στον ουρανό, τη στιγμή που γεννηθήκαμε;

Είναι καλό να γνωρίζουμε από τον αστρολογικό μας χάρτη τη θέση του γενέθλιου μας Άρη γιατί απ’ αυτή την θέση στην πορεία της ζωής θα δώσουμε τις μάχες μας,  από τη θέση που βρισκόταν ο Άρης, λες και είμαστε εμείς στη θέση του. Σε κάθε πεδίο της ζωής μας, μαχόμαστε καθημερινά, σε κάποια πεδία όμως, αυτές οι μάχες είναι εντονότερες και δεν είναι απλώς τυχαίες, καμμιά φορά ούτε καν η επιλογή μας, άλλα πρέπει να γίνουν γιατί έτσι εκδηλώνεται το αρνητικό μας Κάρμα. Το Κάρμα είναι γεγονότα και είναι αποτελέσματα των θεμάτων που διαδραματίστηκαν σε προηγούμενες ζωές και δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Σε κάθε ζωή εκδηλώνεται τόσο το θετικό όσο και το αρνητικό μας κάρμα, καθώς ζούμε σ’ έναν διπολικό πλανήτη και είναι φυσικό οι αντιθέσεις να είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας μας. Το πώς θα εκδηλωθεί ο Άρης στην ζωή ενός ανθρώπου το δείχνει το ζώδιο που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε, η μοίρα του ζωδίου και ο οίκος που κυβερνά ο πλανήτης στον αστρολογικό μας χάρτη.

Πάμε να δούμε μαζί πως επηρεάζει ο Άρης το κάθε ζώδιο αλλά και τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε οίκο του αστρολογικού μας χάρτη και να πάρουμε μια ιδέα τι εστί η ενέργεια του πλανήτη Άρη μέσα από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας.

Ο Άρης στον Κριό και στον 1ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Κριό σκέφτεται και πράττει παρορμητικά, παίρνει πρωτοβουλίες αβίαστα και τολμά να ρισκάρει. Είναι ανταγωνιστικός και έχει τις ανάλογες αντοχές σε κάθε πρόκληση που θα του παρουσιαστεί. Στον 1Ο οίκο ο Άρης θα δώσει θέματα που αφορούν τον χαρακτήρα, την εμφάνιση, το σώμα και την εντύπωση που δίνει ο άνθρωπος στο άμεσο περιβάλλον του. Με τον Άρη στον 1Ο οίκο μπορεί να βρει το μεγαλύτερο ανταγωνιστή στον ίδιο του τον εαυτό, καθώς η ανάγκη για αυτοπροβολή και επίτευξη των στόχων, τον καθοδηγούν να αγωνίζεται σκληρά για την επίτευξή τους. Είναι σημαντικό να μάθει να διαχειρίζεται τον εγωισμό του και να εργαστεί με την υπομονή του, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να τον φέρουν σε σύγκρουση με άλλους ανθρώπους ή ακόμα και με τον εαυτό του. Με την αυτοσυγκράτηση, την αποδοχή και την υπομονή θα καταφέρει να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους. Επίσης, η έμφυτη ικανότητά του να αναγνωρίζει τα όριά του και να τα ξεπερνάει είναι ουσιαστική για την προσωπική του ανάπτυξη και επιτυχία.

Ο Άρης στον Ταύρο και στον 2Ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Ταύρο σκέφτεται και πράττει σε βάθος χρόνου, είναι αποφασιστικός και δεν αλλάζει εύκολα σχέδιο δράσης, είναι καλόβουλος και αντιδρά στοχευμένα. Αυτός ο άνθρωπος είναι συνήθως ρεαλιστής και πρακτικός, δεν αλλάζει εύκολα τις πεποιθήσεις του και επιδιώκει την σταθερότητα στην ζωή του. Εδώ ο Άρης θα δώσει θέματα που αφορούν την υλική του ασφάλεια, το τρόπο που μπορεί να βγάλει ο ίδιος χρήματα, τα ταλέντα τις ικανότητες που μπορεί να δώσει στον κόσμο και την αξία που δίνει στον εαυτό του. Είναι ένας άνθρωπος που δεν αλλάζει εύκολα πεποιθήσεις και δεν του είναι ευχάριστο να μοιράζεται οτιδήποτε του ανήκει. Ο άνθρωπος με τον Άρη στον Ταύρο επιδιώκει την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η αντίληψη του για την αφθονία και η πρόθεση του να μοιραστεί μπορεί να βελτιωθεί με την πρακτική της ανιδιοτέλειας και την ανάληψη δράσεων που να στοχεύουν στην ανακούφιση και την ευημερία των άλλων.

Ο Άρης στους Διδύμους και στον 3Ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Δίδυμο είναι ένα εγκεφαλικό άτομο. Εδώ, ο Άρης έχει σημαντικές επιδράσεις στον τρόπο σκέψης και στην επικοινωνία του ατόμου. Στον Δίδυμο ενισχύει την ταχύτητα σκέψης και την αναζήτηση για νέες ιδέες και εμπειρίες. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση του Άρη έχουν την τάση να είναι εξερευνητικοί και προσαρμοστικοί, επιδιώκοντας να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες μέσω της εμπειρίας και της γνώσης. Είναι προσαρμόσιμος και η διάθεση του για την ανακάλυψη είναι πηγαία. Εδώ ο Άρης θα εκδηλώσει γεγονότα που θα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που εκφραζόμαστε στο περιβάλλον μας, με τα αδέλφια και τα ξαδέλφια μας, με τις μετακινήσεις και οτιδήποτε θα μας εξελίξει νοητικά. Η αντίληψη του πρέπει να είναι με βάση της λογικής και χρειάζεται να εργαστεί με το νοητικό του και την αποφασιστικότητα. Επομένως θα έρθει αντιμέτωπος με γεγονότα για να μάθει να συγκεντρώνεται, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την έκφραση αυτού, για να καταφέρει να εξελιχθεί στην τέχνη των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ο Άρης στον Καρκίνο και στον 4Ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Καρκίνο είναι ένα άτομο που δεν αντιδρά άμεσα αντιθέτως με επιμονή και υπομονή θα αντιδράσει εύστοχα.
Ο Άρης στον Καρκίνο δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον άνθρωπο γιατί οι μάχες που δίνει είναι εσωτερικές και είναι με τα παιδικά του τραύματα. Μέσα από οικογενειακές καταστάσεις και πατροπαράδοτες πεποιθήσεις θα πρέπει να εργαστεί με τα συναισθήματά του για να είναι αντικειμενικός και νοητικά ισορροπημένος. Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Καρκίνο επιθυμεί την οικογένεια και την συναισθηματική ασφάλεια και αυτό θα είναι το κίνητρο για να αντιμετωπίσει την ζωή σαν αληθινός μαχητής.

Ο Άρης στον Λέοντα και στον 5ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Λέοντα είναι γενναίος και θα έρθει αντιμέτωπος με τον έρωτα, τα παιδιά και τις συνεργασίες του. Είναι σημαντικό για ένα άτομο που έχει τον Άρη στον Λέοντα να αναγνωρίσει τη σημασία της συνεργασίας και της ταπεινότητας στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Η επιθυμία για αναγνώριση και επιβεβαίωση μπορεί να τον οδηγήσει σε ανταγωνισμό και ακραίες συμπεριφορές όταν οι προσδοκίες του δεν ικανοποιούνται, αλλά η δύναμη του Άρη συνδυασμένη με τη θετική πλευρά του Λέοντα μπορεί να επιτρέψει στο άτομο να μάθει να είναι πιο ευέλικτο και ανοιχτόμυαλο σε σχέση με τους άλλους. Οι μάχες που δίνει θα μπορούσαν να εστιάσουν στην εκμάθηση της ταπεινότητας και της συνεργασίας με τους φίλους, τους συνεργάτες και τα παιδιά του. Αυτό θα τον βοηθήσει να εξισορροπήσει την έντονη αυτοπεποίθηση και τον ανταγωνισμό με μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση στις σχέσεις του με τους άλλους και να βρει μεγαλύτερη ευτυχία χαρά και ικανοποίηση στη ζωή του.

Ο Άρης στην Παρθένο και στον 6Ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στην Παρθένο είναι ικανός σε κάθε εργασία αλλά θα πρέπει να μάθει να παίρνει πρωτοβουλίες μέσα σ’ αυτήν. Είναι πρακτικός και πρόθυμος να εργαστεί σκληρά. Οι μάχες που θα δώσει είναι μέσα από την καθημερινότητα την εργασία αλλά και την υγεία του. Σκοπός είναι να μάθει να μην δίνει όλη την προσοχή στις λεπτομέρειες, χάνοντας την ουσία και έχοντας έλλειψη συναισθηματισμού. Επομένως, η χρήση της επινοητικότητάς του είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Σκοπός του είναι να αναπτύξει την δυνατότητα να παίρνει πρωτοβουλίες αφήνοντας πίσω την λεπτομέρεια και κοιτάζοντας μόνο την ουσία μέσα από το συναίσθημα.

Ο Άρης στον Ζυγό και στον 7ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Ζυγό έχει έντονη διπλωματική φύση και δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Αυτό τον βοηθά να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής με ισορροπία και ειρηνικό τρόπο. Ωστόσο, οι μάχες που θα δώσει είναι κυρίως στον τομέα των σχέσεων, ειδικά στις συζυγικές, οικογενειακές και σημαντικές σχέσεις συνεργασίας. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό, η εξάρτηση από τους άλλους και η αναποφασιστικότητα μπορεί να αποτελούν προκλήσεις για τον άνθρωπο. Σκοπός του είναι να μάθει να ζει ανεξάρτητα και να αναπτύξει εμπιστοσύνη στον εαυτό του μέσα από τις καθημερινές του διαμάχες και προκλήσεις για να επιτύχει την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθηση που επιθυμεί.

Ο Άρης στον Σκορπιό και στον 8ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στο Σκορπιό είναι γνωστός για τον παθιασμένο χαρακτήρα και την αντοχή του να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Έχει την δύναμη να επιβιώσει από τις πιο δύσκολες καταστάσεις και να αναδυθεί ακόμα πιο δυνατός και συνειδητοποιημένος. Σ’ αυτήν την θέση ο Άρης δείχνει πως ο άνθρωπος θα δώσει στην ζωή του μάχες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι για να βιώσει την εμπειρία του θανάτου και της αναγέννησης. Στον 8ο οίκο, ο Άρης επισημαίνει την ανάγκη για μεταμόρφωση και ανανέωση μέσω της αντιμετώπισης των σκοτεινών πτυχών της ζωής. Οι μάχες που δίνει εδώ είναι εσωτερικές και συχνά συνδεδεμένες με τον έλεγχο του εαυτού, τον φόβο της άγνοιας, τις ανασφάλειες, το σeξ, την απώλεια και τις εξαρτήσεις. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, σκοπός είναι η αυτογνωσία, η προσωπική εξέλιξη και η εύρεση της εσωτερικής γαλήνης. Οι μάχες εδώ λειτουργούν ως ευκαιρίες για να ανακαλύψει κάποιος την πραγματική του δύναμη και να επιτύχει μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού του.

Ο Άρης στον Τοξότη και στον 9Ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στον Τοξότη έχει μια έντονη πίστη στον εαυτό του και στη δυνατότητά του να αντιμετωπίσει την κάθε πρόκληση. Ωστόσο, ο υπερβολικός ενθουσιασμός μπορεί να τον οδηγήσουν σε λάθη ή προβλήματα. Η σημασία της ισορροπίας και της αυτογνωσίας είναι κρίσιμη για να αποφύγει τις νοητικές παγίδες όταν είναι απόλυτος με τις ιδέες του. Οι μάχες που εκδηλώνονται στον 9ο οίκο είναι με τους ανωτέρους στην εργασία του, με συγγενείς εξ αγχιστείας και με κάθε είδος εξουσίας που παραβιάζει τον κώδικα της ηθικής. Η διαδοχική προσπάθεια να δεχτεί και να κατανοήσει τις ιδέες των άλλων είναι σημαντική για να διατηρήσει μια ισορροπημένη και προοδευτική προσέγγιση στη ζωή. Η διάθεσή του να μάχεται για το σύνολο αντικατοπτρίζει την αλτρουιστική του φύση και το πνεύμα του πολεμιστή.

Ο Άρης στον Αιγόκερω και στον 10ο οίκο

O άνθρωπος που έχει γεννηθεί με τον Άρη στον Αιγόκερω είναι ικανός να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις με αποφασιστικότητα και αντοχή. Σε μάχες ή ανταγωνιστικές καταστάσεις, θα εκδηλώνει μεγάλη δύναμη και ανταγωνιστικότητα, και μπορεί να έχει την τάση να επιδιώξει την εξουσία ή την κυριαρχία. Η έντονη ενέργεια του Άρη σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του Αιγόκερω τον καθιστούν έναν παντοδύναμο και αποφασιστικό αντίπαλο σε οποιαδήποτε μορφή μάχης. Σε αυτή την θέση ο άνθρωπος μάχεται με την αρχέγονη σχέση της μητέρας, την φήμη του και οτιδήποτε θελήσει να ασκήσει εξουσία πάνω του. Η μάχη που δίνει με την αρχέγονη σχέση της μητέρας, τη φήμη του και οτιδήποτε άλλο θέλει να ασκήσει εξουσία πάνω του αναδεικνύει ένα εσωτερικό αγώνα για την κατανόηση του εαυτού του, την ανάληψη ευθυνών για την προσωπική του εξέλιξη και τη συνεργασία με τους άλλους. Αυτός ο εσωτερικός αγώνας μπορεί να αποτελέσει έναν δύσκολο, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι προς την αυτογνωσία και την πνευματική του ανάπτυξη. Η ικανότητά του να αντιμετωπίζει αυτούς τους εσωτερικούς αγώνες με αποφασιστικότητα και αντοχή είναι καθοριστική για την εξέλιξή του ως άνθρωπος και ως ηγέτης της ζωής του.

Ο Άρης στον Υδροχόο και στον στον 11Ο οίκο

Ο άνθρωπος που έχει γεννηθεί με τον Άρη στον Υδροχόο είναι ένας σταθερός μαχητής για τους φίλους τις ιδέες και τα ιδανικά του. Αυτός ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να πολεμήσει για αυτά που πιστεύει και για την κοινωνική αλληλεγγύη. Όταν αντιλαμβάνεται αδικίες, γίνεται επιθετικός και αντιδρά σθεναρά για την προστασία των δικαιωμάτων του και των άλλων. Η συγκέντρωση του νου και η προσαρμοστικότητα για την προσωπική εξέλιξη αποτελούν σημαντικούς στόχους για αυτόν τον άνθρωπο. Η ικανότητα να αναγνωρίσει την ανάγκη του για προσωπική βελτίωση και να προσαρμοστεί στις αλλαγές είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή του ως άνθρωπος και ως ακτιβιστής. Αυτή η ισορροπία μεταξύ αγώνα για τις ιδέες και την προσωπική εξέλιξη μπορεί να του επιτρέψει να είναι αποτελεσματικός και επιρρεπής σε θετικές αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Άρης στους Ιχθύς και στον 12Ο οίκο

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με τον Άρη στους Ιχθύς είναι ένας άνθρωπος με έντονη ψυχική ευαισθησία και βάθος. Οι μάχες που δίνει είναι κυρίως εσωτερικές, αφού αγωνίζεται με τους υποσυνείδητους φόβους και τις παραμένουσες σκοτεινές πλευρές του εαυτού του. Η επιθυμία του για ζωή, για αλήθεια και ειλικρίνεια τον καθοδηγεί στη διαδικασία αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Η ευαισθησία του τον καθιστά ικανό να αντιλαμβάνεται και να αντιμετωπίζει τις εσωτερικές του συγκρούσεις και υποσυνείδητους φόβους με συναισθηματική ειλικρίνεια και ευαισθησία. Η προσήλωσή του στη ζωή και η αναζήτηση της αλήθειας τον καθιστούν ένα ανθρώπινο όν που βρίσκει δύναμη και εξελίσσεται μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Συνολικά, ο Άρης στον Ιχθύ αντιπροσωπεύει έναν μαχητή που αναζητά την αλήθεια και την αυτογνωσία μέσα από τις εσωτερικές του συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις και μέσα από τις πτυχές της ζωής του που παραμένουν κρυφές και πρέπει να βγουν στην επιφάνεια για να εργαστεί ο ίδιος με την αυτογνωσία του και την προσωπική του εξέλιξη.

Η θέση του Άρη στον αστρολογικό χάρτη δείχνει τον τρόπο προσέγγισης του ατόμου σε διάφορες καταστάσεις και προκλήσεις.

Φίλοι μου, ο Άρης στη αστρολογία συμβολίζει, τη δράση, το θάρρος, την πρωτοβουλία, την έκρηξη, την ταχύτητα, την δύναμη του νου και του σώματος, την κυριαρχία αλλά και την βιασύνη, το πείσμα, την επιθετικότητα και τη βία. Η θέση του Άρη στον αστρολογικό χάρτη δείχνει τον τρόπο προσέγγισης του ατόμου σε διάφορες καταστάσεις και προκλήσεις. Συμβολίζει το αρσενικό πρότυπο αλλά αντιπροσωπεύει και την δύναμη που υπάρχει σ’ όλους τους ανθρώπους. Ο Άρης είναι ένας πλανήτης που κυβερνά τον Κριό και παραδοσιακά τον Σκορπιό. Σε έξαρση βρίσκεται στον Αιγόκερω. Σε εξορία στον Ζυγό και παραδοσιακά στον Ταύρο. Σε πτώση βρίσκεται στον Καρκίνο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιερώσατε και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον Αέναο ταξίδι της Αυτογνωσίας!

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα