Ο Άγιος Βασίλης Δίας και τα δώρα του για το 2022

ASTROTEAM GUEST
28/12/2021

Το 2022 κάνει τη θεαματική του έξοδο με τη μετακίνηση του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων, τις τελευταίες μέρες (29/12) του 2021. Είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε για να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, να τα δούμε από το πρίσμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της ανανέωσης, μιας και ο βασιλιάς Δίας σε όσους επισκέπτεται, αλλά και σε πολλούς άλλους, χαρίζει απλόχερα τα δώρα του. Η περίοδος που θα βρίσκεται ο Δίας στους Ιχθύες θα είναι από τις 29/12/2021 μέχρι τις 10/05/2022.

Οι πιο ευνοημένοι είναι τα ζώδια του νερού, (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) και αυτά της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως). Στις 11/05/2022 θα περάσει για μια δοκιμαστική πτήση στον Κριό που θα διαρκέσει μέχρι τις 28/10/2022. Από τα μέσα Μαΐου μέχρι τον Οκτώβριο, που ο Δίας θα περάσει στο μαχητικό Κριό, θα ευνοηθούν τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) και τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος). Στις 29/10/2022 επιστρέφει ανάδρομος στους Ιχθύες για τελευταία φορά, μέχρι τις 20/12/2022 οπότε θα εξέλθει οριστικά.

Ο Δίας στους Ιχθύες είναι εκεί που ξαναγεννιέται το όνειρο, το όραμα, η ελπίδα και η αισιοδοξία!

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που όλοι περιμένουμε να μας επισκεφτεί και να μας αγγίξει με το μαγικό του ραβδί, χαρίζοντάς μας κάτι από τη μεγαλοσύνη και τα δώρα του. Κάθε φορά που βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή του, νιώθουμε την ανάγκη να ανανεώσουμε τη διάθεσή μας, τους στόχους μας, να επεκταθούμε, να κάνουμε καινούργια πράγματα, να ανανεώσουμε τις γνώσεις μας και τα ενδιαφέροντά μας. Ο Δίας στους Ιχθύες είναι εκεί που ξαναγεννιέται το όνειρο, το όραμα, η ελπίδα και η αισιοδοξία. Ο Δίας εδώ βρίσκεται στην παραδοσιακή του κατοικία, παράλληλα όμως στη θέση αυτή, έρχεται να διευρύνει την επίγνωσή μας, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τη σύνδεσή μας με το όλον.

«Πίστεψέ το, για να συμβεί»

Στο υδάτινο περιβάλλον των Ιχθύων μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες μεταμόρφωσης της ζωής μας, μέσα από τις ευκαιρίες που πρόκειται να παρουσιαστούν μπροστά μας. Κάτι που θα ταίριαζε σαν έκφραση εδώ θα ήταν «Πίστεψέ το, για να συμβεί». Η διαίσθηση και η φαντασία θα είναι οι κύριοι υποστηρικτές μας το διάστημα αυτό και είναι τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για τη μεταμόρφωσή μας, αρκεί να αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα που λαμβάνουμε γύρω μας ή μέσα μας. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά του Δία στους Ιχθύες, που είναι η έλλειψη μέτρου. Υπεραισιοδοξία, καθώς και τα συνειδητά ή ασυνείδητα ψέματα, που μπορεί να μας οδηγήσουν σε εξαπατήσεις. Κάτω από την επιρροή του, μπορεί να γίνουμε φυγόπονοι, να επιδιώξουμε παθητικότητα και όχι δράση, να ζητήσουμε υποκατάστατα και όχι αυθεντικά πράγματα, κάνοντας εκπτώσεις σε αυτά που θεωρούμε σημαντικά. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε πράξη είναι η αυτοδέσμευση, η πειθαρχία μιας και θα έχουμε την τάση να είμαστε πιο χαλαροί, πιο ανέμελοι και να αφήνουμε στην άκρη ακόμα και ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται.

Όταν Δίας από τα μέσα Μαΐου 11/05/2022 θα περάσει στο ζώδιο του Κριού, θα είναι ένα δημιουργικό διάστημα για όλα τα ζώδια, αφού ο Δίας σχηματίζοντας δυναμικές πλανητικές όψεις, θα επηρεάσει με θετικό τρόπο όλα τα ζώδια. Είναι μία καλή ευκαιρία να ενισχύσουμε το θάρρος και την αυτοπεποίθησή μας, να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας, να ταξιδέψουμε αλλά και να δούμε κάποιους τομείς της ζωής μας να εξελίσσονται με μεγαλύτερη εύνοια της τύχης και δημιουργικότητα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα δώρα που θα φέρει ο Δίας στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Κριός – Αναζητήστε τη δική σας αλήθεια και χαμένοι δε θα βγείτε!

Ο Δίας από το ζώδιο των Ιχθύων λειτουργεί σε ένα επίπεδο εσωτερικό. Θα μπορούσατε μαχητικά μου Κριάρια να συνδεθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας, γιατί θα νιώθετε την ανάγκη να ανακαλύπτετε τί είναι εκείνο που σας κρατάει πίσω από την δράση και δεν είναι άλλο από τον ίδιο σας τον εαυτό. Μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων που θα βρίσκεται ο Δίας, θα αρχίσετε να βλέπετε τον κόσμο με άλλη οπτική, μια οπτική πιο ζέστη, πιο αλληλέγγυα. Παράλληλα, η περίοδος αυτή θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κι ένα πιο πνευματικό μονοπάτι. Ίσως μέσα απ’ όλα αυτά να ανακαλύψετε και κρυφούς εχθρούς, που μπορεί να βρίσκονται γύρω σας. Από τις 11 Μαΐου που ο Δίας θα περάσει στο δικό σας ζώδιο, καλό θα ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα που θα βρίσκεται στους Ιχθύες, να φροντίσετε να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα, για να μπορέσετε να περάσετε στη δράση και να διεκδικήσετε τους στόχους που εσείς έχετε ορίσει.

Ταύρος – Μέσα από τη συλλογικότητα θα υπάρχει ισορροπία.

Ο Δίας από τη νέα του θέση έρχεται για να τονώσει την αισιοδοξία σας, την οπτική σας, τις σχέσεις σας και να αντιληφθείτε καλύτερα τί είναι αυτό που σας ενώνει με τους άλλους κι όχι αυτό που σας χωρίζει. Είναι μια εποχή που θα έχετε την ανάγκη να συνδεθείτε με ένα νέο τρόπο, με τους ανθρώπους γύρω σας. Με τους ίδιους υπάρχοντες φίλους να ξαναμπείτε σε ένα καινούριο πλαίσιο, αλλά και να δημιουργήσετε νέες φιλίες. Ο Δίας θα φέρει στη ζωή σας, φίλους οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν πολύ σημαντικοί για εσάς, αρκεί να είστε ανοιχτοί. Είναι μία περίοδος που μέσα από τη συλλογικότητα μπορείτε να συνυπάρξετε σε μία ήρεμη και ισορροπημένη ζωή. Η εποχή αυτή έρχεται για να σας δώσει ένα ακόμα ερέθισμα, που αφορά την επαγγελματική σας ζωή και τις δράσεις της. Ιδιαίτερα οι του α’ δεκαημέρου αν έχετε εργαστεί, όπως πρέπει το προηγούμενο διάστημα η περίοδος αυτή μπορεί να σας απογειώσει. Τώρα στην ερωτική σας ζωή, μπορεί να εξελιχθούν σε σχέση ζωής, στο χέρι σας είναι πως θα το διαχειριστείτε.

Δίδυμοι – Νέοι δρόμοι σας οδηγούν στο φως.

Μια σημαντική στιγμή για εσάς, μιας και το ζώδιο των Ιχθύων που θα βρίσκεται ο Δίας, θα σχετίζεται με την επαγγελματική σας ζωή και τις εξελίξεις της. Έχετε ένα ανοιχτό πεδίο δράσης, μέσα από το οποίο μπορείτε να διεκδικήσετε το καλύτερο για εσάς. Είναι μία περίοδος που θα μπορέσετε να δείτε να ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι, που σας καλούν να τους διαβείτε. Επίσης, μπορεί να εξαπλωθεί η φήμη σας, το όνομά σας και να ακουστείτε περισσότερο. Βέβαια, για όλο αυτό θα παίξει ρόλο το πως έχετε κινηθεί μέχρι τώρα. Από τη στιγμή που θα περάσει ο Δίας στον Κριό, θα είναι μία εποχή που θα μπορέσετε να επωφεληθείτε μέσα από σχέσεις και ό,τι αφορά την επαγγελματική σας ζωή. Σκεφτείτε ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε την όποια επαγγελματική αλλαγή, αν την έχετε προετοιμάσει σωστά, γιατί αυτό είναι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο επιτυχημένη θα είναι. Μπορεί να είναι Δίας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η προετοιμασία που έχει γίνει.

Καρκίνος – Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα

Είστε από τους ευνοημένους με τον Δία στου Ιχθύες την πρώτη περίοδο του 2022. Το πρώτο πράγμα που θα ανανεώσετε είναι την οπτική σας, είναι η τάση που δημιουργείται μέσα σας, να κάνετε κάτι διαφορετικό, κάτι που αλλάζει την καθημερινότητά σας. Είναι μια όμορφη περίοδος να εισάγετε νέα πράγματα στη ζωή σας. Μπορείτε να επεκταθείτε σε διάφορα πράγματα, όπως η εκπαίδευση. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, μπορεί να έχετε την επιθυμία να διευρύνετε τις γνώσεις σας και την οπτική σας για πολλούς λόγους. Μπορεί μέσα από την επέκταση των γνώσεών σας, να υπάρχει και η ανάλογη ανάπτυξη στην εργασία σας. Επίσης, μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να προγραμματίσετε ένα ταξίδι που επιθυμούσατε από καιρό. Η κοινωνική σας ζωή φαίνεται πως αυτό το διάστημα θα είναι πιο ενδιαφέρουσα.

Λέων – Ξεκαθάρισμα επιλογών

Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος για εσάς Λιοντάρια μου, ο οποίος έρχεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία μπορεί να είχατε το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν τα οικονομικά σας. Ο Δίας το πρώτο διάστημα του 2022, έρχεται να σας εξυπηρετήσει και να σας δώσει λύσεις σε απορίες που είχατε, δίνοντάς σας την δυνατότητα με κάποιο τρόπο να ωφεληθείτε οικονομικά. Μπορεί να αυξηθούν τα οικονομικά του/της συντρόφου σας και μέσα από αυτά να επωφεληθείτε και εσείς ή να αποκτήσετε αύξηση των εσόδων σας μέσα από κάποια κληρονομιά. Ιδιαίτερη προσοχή όμως χρειάζεται την περίοδο του Απριλίου, που ο Δίας θα συναντηθεί με τον Ποσειδώνα, διότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται. Καλό είναι την περίοδο εκείνη να κρατήσετε μία στάση αναμονής. Ο Δίας στους Ιχθύες θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε οριστικά κλεισίματα στην ζωή σας, με κάτι που έχει τελματώσει από καιρό. Από τις 11 Μαΐου που ο Δίας περνάει στο ζώδιο του Κριού, θα σας ανοίξει ένα θεαματικό κύκλο, μέσα στον οποίο θα μπορέσετε να κινηθείτε. Οπότε, τώρα είναι μια εποχή που χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε τί θέλετε και τί όχι.

Παρθένος – Σχέσεις, συνεργασίες ανοίγονται μπροστά σας.

Ο Δίας βρίσκεται απέναντί σας. Βρίσκεστε σε μια σημαντική περίοδο που σας βάζει στη διαδικασία να κατανοήσετε ποιος είναι ο κόσμος που σας περιβάλλει προσωπικά και επαγγελματικά. Τί δίνετε, τί παίρνετε και τί περιμένετε από τους άλλους, είναι ερωτήματα που θα σας απασχολήσουν αυτή την περίοδο. Μέσα από τη διέλευση αυτή, σας δίνετε η δυνατότητα να μπείτε σε νέους κόσμους και δυνατότητες, οι οποίες δυνατότητες έχουν να κάνουν με τη διαδρομή σας και με καινούργια πρόσωπα που έρχονται τώρα στο προσκήνιο. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν προτάσεις για νέες συνεργασίες. Ιδιαίτερα τις περιόδους που ο Δίας θα συναντήσει τον Ουρανό και τον Πλούτωνα (περίοδος Φεβρουαρίου-Μαρτίου), είναι μια εξαιρετική κομβική στιγμή για εσάς και να λάβετε ανοίγματα και δυνατότητες που δε θα μπορούσατε να φανταστείτε. Χρειάζεται όμως, νωρίτερα να έχετε θέσει τους στόχους σας, για να μπορέσετε να λάβετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η κοινωνική σας ζωή διευρύνεται, παράλληλα όμως η περίοδος αυτή μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε έναν εποικοδομητικό συνεταιρισμό, μέσα από τον οποίο θα μπορέσετε να επωφεληθείτε. Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να έρθει ένας έρωτας σημαντικός ή αν βρίσκεστε σε σχέση, μπορεί με τη διέλευση του Δία να σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε ένα γάμο. Στο χέρι σας είναι!

Ζυγός – Ηθική και υλική ανταμοιβή

Με τη διέλευση του Δία στους Ιχθύες είναι μια περίοδος που θα αισθάνεστε ότι πρέπει να δώσετε περισσότερα από αυτά που θα λάβετε. Μπαίνετε σε έναν κύκλο πραγμάτων που θα έχει αρκετές υποχρεώσεις και ευθύνες. Αυτό αφορά κυρίως την εργασιακή σας ζωή, μιας και η περίοδος αυτή δημιουργεί έναν κύκλο εξελίξεων, στον οποίο καλείστε να υποστηρίξετε. Μπορεί με τον Δία στους Ιχθύες να νιώσετε ότι δε μπορείτε να κινηθείτε όπως θα θέλατε, μην αισθάνεστε άσχημα για την πίεση στην εργασία σας που μπορεί να έχετε, γιατί το ηθικό και υλικό μέρος που θα αποκομίσετε θα είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Όταν ο Δίας θα έρθει απέναντί σας, στο ζώδιο του Κριού, θα απογειωθείτε στην εργασία σας, αν βέβαια έχετε ενεργήσει σωστά το προηγούμενο διάστημα. Είναι μια εποχή που θα νιώσετε πιο γρήγορα καλά με ό,τι έχει να κάνει με ανάρρωση ή ίωση. Καλό θα είναι βέβαια να προσέξετε το βάρος σας, γιατί μπορεί να πάρετε κιλά, χωρίς να το καταλάβετε.

Σκορπιός – Ξαφνικές αλλαγές στην ζωή σας

Ο Δίας στο ζώδιο των Ιχθύων είναι συμπαραστάτης σας. Πέρα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε, θα δείτε αρκετοί τομείς στη ζωή σας να ανανεώνονται και κατ’ επέκταση να ανανεώνεται και η ψυχολογική σας διάθεση. Είναι μια εποχή που μπορείτε να ξεδιπλώσετε κάθε δημιουργικό σας ταλέντο και να το δείτε να απογειώνεται. Επίσης, η περίοδος αυτή μπορεί να σας δώσει χαρά μέσα από τα παιδιά. Είτε να αποκτήσετε κάποιον απόγονο, είτε να πάρετε χαρά από τα παιδιά σας. Ένας άλλος τομέας που ανανεώνεται είναι η κοινωνική σας ζωή, αυτή η περίοδος μπορεί να σας δώσει ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα μέχρι τις 11 Μαΐου. Η αλήθεια είναι ότι τα ζόρια δε σταματάνε, μιας και παρέα θα έχετε τον Κρόνο, όμως είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε όλα όσα σας προσφέρει ο Δίας.

Τοξότης – Η ενδοσκόπηση θα σας πάει παρακάτω

Ο Δίας θα σας δώσει το ερέθισμα να ασχοληθείτε με το σπίτι και την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι η περίοδος αυτή σας δημιουργεί την ανάγκη να ασχοληθείτε με το σπίτι σας. Ακόμα και σε σύνθετα θέματα που μπορεί να είχατε προβληματισμό το προηγούμενο διάστημα, μπορείτε πια να βρείτε λύσεις. Καλό είναι να βρείτε εκείνα τα σημεία που θα εξισορροπήσουν ακόμα και δύσκολες καταστάσεις. Είναι μια εποχή που είτε έχετε ανάγκη να μείνετε περισσότερο στο σπίτι και να χαλαρώνετε, είτε να έχετε επιθυμία να ανανεώσετε το χώρο σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε το μέσα σας, ποιος είναι ο στόχος, ο προορισμός σας, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη ρίζα των προβλημάτων που σας είχαν ταλαιπωρήσει την προηγούμενη χρονιά. Μετά τις 11/5 που ο Δίας περνάει στο ζώδιο του Κριού, θα σας βάλει στη διαδικασία να περάσετε στη δράση. Η σωστή προετοιμασία θα σας βοηθήσει.

Αιγόκερως – Η αλληλοκατανόηση φέρνει την ισορροπία

Ανοίγει ένας κύκλος για εσάς μέχρι τις 11/5. Θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καθημερινότητά σας. Έρχεται ένας νέος κόσμος στη ζωή σας και αυτό που θα διευκολυνθεί αρκετά το διάστημα αυτό, είναι η επικοινωνία. Καλό θα είναι όμως, να είσαστε προσεκτικοί, μη λέτε πράγματα με υπερβολή, που μπορεί να σας εκθέσουν. Φροντίστε αυτό που λέτε να είναι σαφές και συγκεκριμένο. Διευκολύνεται αρκετά η καθημερινότητά σας και οι συναλλαγές σας. Θα παρατηρήσετε πως και οι άλλοι θα δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση σε ό,τι έχει να κάνει με εσάς. Η διάθεσή σας να αφιερώσετε χρόνο στην εκμάθηση-εκπαίδευση, θα είναι έκδηλη. Μετακινήσεις και κοντινά ταξίδια ευνοούνται από αυτή τη θέση του Δία, όπως και σχέσεις με συγγενείς μπορεί να βελτιωθούν ή να αλλάξουν.

Υδροχόος – Εστίαση στις πραγματικές ανάγκες

Ο Δίας φεύγει από το δικό σας ζώδιο και ο νέος κύκλος θα αφορά τις ανάγκες σας, τί πραγματικά θέλετε. Προσοχή, γιατί ο Δίας από αυτή τη θέση μπορεί να σας βάλει στη διαδικασία πλαστών αναγκών. Να καταναλώσετε σε πράγματα, που στην ουσία δεν έχετε ανάγκη. Είναι εποχή που σας δίνετε η ευκαιρία να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, αφού έχετε δρομολογήσει τις ενέργειές σας από πριν. Γενικά τα έξοδα και οι όποιες επενδύσεις σας πρέπει να γίνονται με σύνεση, προγραμματισμό και αυτάρκεια, διότι μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με το Δία φιλοξενείτε και τον Κρόνο στο ζώδιό σας, που ως γνωστόν δεν του αρέσουν οι επιπόλαιες κινήσεις. Όμως, αν έχετε σωστή και μεθοδευμένη διαχείριση, το σίγουρο είναι ότι μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι.

Ιχθύες – Αξιολόγηση όλων των ευκαιριών

Είστε οι ευνοημένοι αυτής της περιόδου. Στη ζωή σας θα υπάρχει επέκταση, εξέλιξη και θα ενισχυθεί πολύ η ψυχολογία σας. Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και η ζωή σας θα αρχίζει να εξελίσσεται. Στην επαγγελματική σας ζωή θα υπάρξουν ανοίγματα και ευκαιρίες. Νέες ενάρξεις θα αφορούν τα επαγγελματικά σας. Προσοχή το γ’ δεκαήμερο του ζωδίου την περίοδο του Απριλίου, διότι τότε θα βρεθεί σε σύνοδο ο Δίας με τον Ποσειδώνα και μπορεί να οδηγηθείτε σε διαφορετικό μονοπάτι, από αυτό που είχατε σα σκέψη. Όμως, έχετε τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί η ζωή σας προς το καλύτερο, φτάνει κι εσείς να το διεκδικήσετε.

 

Από τη Γεωργία Γεωργίου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα