Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω!

ASTROTEAM GUEST
05/01/2024

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (11.1.2024 ώρα 01: 57 π.μ.)

Το νέο αυτό φεγγάρι, το πρώτο για την φετινή χρονιά, πραγματοποιείται στις 11/1 και ώρα 2 περίπου τα ξημερώματα στις 20.40ο του Αιγόκερω. Αφορά το 3ο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους & Αιγόκερους. Είναι μια νέα Σελήνη σε μακρινή σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 29ο του Αιγόκερω ενώ σχηματίζει ένα στενό τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Στην καρδιά αυτής της νέας Σελήνης, όπου πάντα δηλώνει ένα νέο σπόρο που ρίχνουμε για ένα νέο ξεκίνημα που επιθυμούμε, το φεγγάρι αυτό είναι οργανωμένο και έτοιμο να ριχτεί στη μάχη και να αρπάξει τις ευκαιρίες παρόλες τις ανασφάλειες και τις φοβίες που κουβαλά το ζώδιο στο οποίο γίνεται.

Οι όψεις της νέας Σελήνης:

  • σύνοδος με τον Πλούτωνα στις 29ο του Αιγόκερω
  • τρίγωνο με τον Ουρανό στις 19ο του Ταύρου
  • τετράγωνο με τους δεσμούς της Σελήνης στις 20ο Κριού/Ζυγού

Ο Πλούτωνας μπορεί να είναι μακριά αλλά λειτουργεί κανονικά και μας δείχνει πως για κάθε νέο ξεκίνημα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τους μεγαλύτερους μας φόβους για να πάμε μπροστά. Άρα λοιπόν η κάθαρση είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε ακόμη και αν τρέμουμε να δούμε τί μας κρατά τα πόδια δεμένα στο παρελθόν. Μπορεί να εμφανιστούν μεγαλειώδη πάθη μπροστά μας και μία τάση για απόκτηση ελέγχου στη ζωή μας και πάνω στους άλλους. Το δεύτερο θα ήταν καταστρεπτικό όμως αφού οι δεσμοί της Σελήνης είναι σε όψη τετραγώνου και μας υπενθυμίζουν ότι αν δεν αλλάξουμε τακτική θα επαναλαμβάνουμε το ίδιο μοτίβο όσον αφορά την εξουσία που φέρουμε στις προσωπικές μας σχέσεις αλλά και στον επαγγελματικό χώρο. Τουλάχιστον το στενό τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο δίνει την ευκαιρία των λύσεων. Πώς; Σκέψου έξω από το κουτί, μην πας με τους πολλούς ή την πεπατημένη ή αποταυτίσου και δες σας τρίτος το πρόβλημα ή την συμπεριφορά που σε ενοχλεί. Έτσι θα καταλάβεις πολλά!

Μπορεί ο Ερμής να γύρισε σε ορθή πορεία αλλά η όψη με τον Ποσειδώνα δε θέλει βιασύνες στα συμπεράσματα.

Οι άλλες όψεις της νέας Σελήνης είναι το τετράγωνο του Ερμή από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα που δημιουργεί ακόμη ασάφειες στην επικοινωνία και επηρεάζει κυρίως το 3ο δεκαήμερο των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου & Ιχθύων. Μπορεί ο Ερμής να γύρισε σε ορθή πορεία αλλά η όψη με τον Ποσειδώνα δε θέλει βιασύνες στα συμπεράσματα. Θετικότατο είναι το τρίγωνο ανάμεσα στον Άρη από τον Αιγόκερω και τον Δία στις 5ο Ταύρου ενώ από δίπλα είναι και ο Κρόνος (κυβερνήτης της νέας Σελήνης) στις 4ο των Ιχθύων σε εξάγωνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 1ο δεκαήμερο των Ταύρων, Αιγόκερων, Παρθένων, Καρκίνων, Σκορπιών και Ιχθύων έχει μοναδικές ευκαιρίες να αξιοποιήσει κυρίως σε επαγγελματικές υποθέσεις. Τέλος, η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Χείρωνα έρχεται να κλείσει με τον πιο ωραίο τρόπο τις πληγές που έχουν ανοίξει στις σχέσεις τους Κριοί, Ζυγοί και έπειτα οι Τοξότες, Δίδυμοι, Λέοντες & Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου.

Σε κοσμικό επίπεδο μπορεί να δούμε τα προβληματικά σημεία των εξουσιών που επαναλαμβάνουν ένα μοτίβο ελέγχου και πίεσης μέσω της λιτότητας. Πολιτικές κόντρες με αποτέλεσμα επαναληψιμότητα σε βιαιοπραγίες, εμπόλεμες καταστάσεις μιας και ενεργοποιείται ακόμη μία φορά με την έκλειψη αυτή εκείνη η ηλιακή έκλειψη του φθινοπώρου στις 14/10/23.

Σε ποιο τομέα θα κάνουν νέα ξεκινήματα κάθε ζώδιο & ωροσκόπος ξεχωριστά;

Κριός – νέα ξεκινήματα σε επαγγελματικό επίπεδο, ευχάριστες ειδήσεις μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις έχει αυτή η περίοδος για εσάς με την νέα Σελήνη να πραγματοποιείται στο 10ο σας οίκο! Μην βιάζεστε όμως να τα κάνετε όλα μέσα σε μια στιγμή γιατί ο παρορμητισμός κοστίζει. Προσέξτε θέματα με τις αρχές ή το νόμο!

Ταύρος – νέα ξεκινήματα σε επίπεδο σπουδών, μεταπτυχιακών γνώσεων! Ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να σας αλλάξει την οπτική που έχετε για την ζωή σας ενώ η επαφή με πνευματικά άτομα θα σας βοηθήσει ώστε να βρείτε ξανά τη χαμένη σας αισιοδοξία! Τώρα με την νέα Σελήνη στον 9ο σας οίκο μπορείτε να διαφημίσετε τη δουλειά σας στο διαδίκτυο ή να βρείτε νέα κανάλια ώστε να γίνει καλύτερη!

Δίδυμοι – η νέα Σελήνη για εσάς γίνεται σε ένα πιο κρυφό ή μυστηριακό οίκο, τον 8ο. Σχετίζεται με ένα ξεκαθάρισμα που θέλετε να κάνετε στο τι μοιράζεστε ψυχικά και οικονομικά! Η νέα Σελήνη φωτίζει ολα όσα με το/την σύντροφο σας μπορεί να μοιράζεστε, θέλετε να βάλετε νέες βάσεις στο κομμάτι αυτό, νέες ασφάλειες, όλα όσα αφορούν το δημόσιο και την εφορία, οικονομικά τρίτων πηγών έρχονται στο προσκήνιο και απαιτούν λύση! Μια προσοχή εσείς του 3ου δεκαημέρου σε επαφές ή διαφωνίες με συνεργάτες για οικονομικούς λόγους.

Καρκίνος – η νέα Σελήνη γίνεται απέναντι σας στον 7ο οίκο και σας βλέπει με ένα αρκετά αισιόδοξο μάτι! Νέες σχέσεις ή συνεργασίες έρχονται στην επιφάνεια, μπορεί να επισημοποιήσετε τις ήδη υπάρχουσες ή να εκμεταλλευτείτε κάποιες γνωριμίες προκειμένου να αυξήσετε την πελατεία σας! Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ένας χωρισμός τώρα θα σας φανεί ως λύτρωση έστω και αν προσωρινά ζοριστείτε!

Λέων – η νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον 6ο οίκο για εσάς και τονίζει θέματα φυσικής κατάστασης, φίτνες, διατροφής ή τους καθημερινούς ρυθμούς σας που πρέπει να αναδιαμορφώσετε! Θα χρειαστεί να βρείτε νέους τρόπους να βελτιώσετε την υγεία σας αλλά και τον τρόπο που εργάζεστε (αλλαγές σε ωρολόγια προγράμματα) ή ακόμη και τη σχέση με τους συναδέλφους σας.

Παρθένος – η νέα Σελήνη γίνεται στον ερωτικό 5ο οίκο και είναι ευχής ευαγγέλιο για εσάς αυτές οι μέρες όπου θέλετε να βιώσετε ζεστασιά και θαλπωρή είτε να περάσετε όμορφα με αγαπημένα πρόσωπα, με φίλους, να βγείτε, να φλερτάρετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε είναι τα οικονομικά σας καθώς ναι μεν φαίνεται να έρχονται πολλά αλλα φαίνεται αλλα τόσα να φεύγουν! Η είδηση μιας πιθανής εγκυμοσύνης θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα αλλά όσοι είστε στο 3ο δεκαήμερο καλό είναι να έχετε μετρημένα τα λόγια με τους δικούς σας.

Ζυγός – η νέα Σελήνη γίνεται στον 4ο σας οίκο, ένα τομέα που αφορά την οικογένεια και τα ακίνητα σας. Πιθανόν οι Ζυγοί να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε ξεκαθαρίσματα μέσα σας για το ποιος θα μείνει κοντά σας ενώ από την άλλη θέλετε να βρείτε ένα νέο σπίτι για να στεγάσετε τα όνειρα σας!

Σκορπιός – η νέα Σελήνη γίνεται μέσα στον 3ο σας ηλιακό οίκο φωτίζοντας θέματα επικοινωνίας. Με αυτήν την νέα Σελήνη μπορείτε να έχετε άπειρες επαφές, γνωριμίες, φίλους, διευρύνεται ο κύκλος σας. Νέες γνώσεις έρχονται στο προσκήνιο για εσάς και θα θελήσετε να επιμορφωθείτε το επόμενο διάστημα με κάτι νέο! Μόνο μην υπόσχεστε πράγματα από ενθουσιασμό που στη τελική δε μπορείτε να κάνετε λόγω υπερβολικού φόρτου στη καθημερινότητά σας ειδικά εσείς του 3ου δεκαημέρου.

Τοξότης – η νέα Σελήνη στο 2ο οίκο των οικονομικών και της αυταξίας σας, δίνει έξτρα πόντους να κλείσετε μια καλύτερη συμφωνία σε οικονομικό επίπεδο! Θα έρθουν πολλά λεφτά αγαπητοί Τοξότες από εύρεση νέας δουλειάς αλλά μην τα σπαταλήσατε όλα ειδικά εσείς του 3ου δεκαημέρου!

Αιγόκερως  η νέα Σελήνη γράφει το όνομά σας ειδικά όσοι είστε γεννημένοι τέλος 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου έχετε κατά νου ότι έρχεται μια δυναμική νέα αρχή για εσάς! Πιστέψτε στον εαυτό σας ότι το αξίζετε! Νέα αρχή είτε σε επαγγελματικό επίπεδο είτε σε προσωπικό, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα σας πάει καλά καθώς κλείνετε πλέον ένα κύκλο και ανοίγετε νέα κεφάλαια, μάλιστα μπορεί να γίνουν και με ένα απρόσμενο τρόπο που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα! Προσοχή λιγάκι στην υγεία σας αυτές τις μέρες.

Υδροχόος – η νέα Σελήνη γίνεται στον 12ο ηλιακό οίκο & ήρθε η ώρα να κλείσετε κεφάλαια στη ζωή σας ή να κάνετε τον απολογισμό! Προετοιμάζετε νέα πράγματα που θα τα εκδηλώσετε μες τον Φλεβάρη, απλά τώρα προτιμάτε να μείνετε πιο σιωπηλοί και καλά κάνετε καθώς αν πείτε οτιδήποτε δεν θα το τηρήσετε και μπορεί να εκτεθείτε ειδικά όσοι είστε στο 3ο δεκαήμερο!

Ιχθύες – η νέα Σελήνη γίνεται μέσα στον κοινωνικό 11ο οίκο, φίλοι και γνωστοί σας βοηθούν αρκεί και σεις να φανείτε αξιόπιστοι σε ο, τι αναλάβετε. Είναι στο πλάι σας και δείχνουν ένα δρόμο καλύτερο για να καταφέρετε όλα εκείνα τα σχέδια που ποθείτε, με προσοχή εσείς του 3ου δεκαημέρου στα επαγγελματικά σας και στις συμφωνίες που κάνετε κρατάτε μικρό καλάθι.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα