Νέα Σελήνη στις 20.16° Ιχθύων | 10.3.2024

ASTROTEAM GUEST
06/03/2024

Νέα Σελήνη στις 20.16° Ιχθύων | (10.3.2024 – ώρα 11.00 π.μ.)

Η νέα Σελήνη του μήνα Μάρτη πραγματοποιείται στις 20ο Ιχθύων σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες και σε εξάγωνο με τον Ουρανό στο Ταύρο. Αφορά στα τέλη του 2ου, αρχές 3ου δεκαημέρου γεννημένους Διδύμους (8-12/6), Τοξότες (10-14/12), Παρθένους (10-14/9) & Ιχθύες (8-12/3) αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από την 18η – 22η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Δηλώνει ευθαρσώς ότι χρειάζεται πάντα το όραμα για ένα καλύτερο αύριο!

Όπως κάθε νέα Σελήνη έτσι και αυτή είναι μια στιγμή για νέα ξεκινήματα στη βάση των οποίων θα είναι έντονο το όραμα, η διαίσθηση αλλά και το αίσθημα της αυταπάτης ή εξιδανίκευσης ή φυγοπονίας μιας και γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Η νέα Σελήνη γίνεται σε όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα (που είναι και κυβερνήτης της) σε θέση ισχύος όπου ανάγει τον συλλογικό ασυνείδητο πόνο και την θυσία σε κάτι ανώτερο από τις γήινες επιταγές. Θέλει να μας πει ότι οραματιζόμενοι ένα καλύτερο κόσμο μήπως αποφεύγουμε να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να κάνουμε στη πράξη και μένουμε μόνο στη θεωρία, αισθανόμενοι τελικά ανήμποροι; Τη λύση δίνει ο Ουρανός στον Ταύρο από το εξάγωνο που σχηματίζει μαζί της. Δηλώνει ευθαρσώς ότι χρειάζεται πάντα το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά να βλέπεις καθαρά ποια είναι τα προβλήματα που έχεις μπροστά σου να λύσεις, να μην φυγοπονείς αλλά να συμμετέχεις ενεργά σε μια ομάδα υποστήριξης ή να γίνεις η φωνή εκείνων που δεν μπορούν να βρίσκονται στο πεδίο «μάχης». Η θεωρία δεν λέει τίποτα από μόνη της χωρίς ενεργό συμμετοχή στα κοινά! Και αυτό συμβαίνει ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο.

Σε μια άλλη μετάφραση, σε κοσμικό επίπεδο μπορεί να εμφανιστούν νέες θεραπείες που αφορούν φάρμακα, αγωγές, ή να δούμε νέες στρατηγικές που ακολουθούνται από μεγάλους οργανισμούς ή εταιρίες φαρμάκων. Το στοιχείο του νερού (ωκεανοί, ποταμοί) μπορεί να μολυνθεί από χημικά ή από ναυάγια ή από ύπουλες ενέργειες κρατών σχετικά με την ρίψη ακατάλληλων υδάτων. Έρχεται ξανά στην επιφάνεια το θέμα των μεταναστευτικών ροών από εμπόλεμες ζώνες ή για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Στην καρδιά της νέας Σελήνης καταστρώνεται ένας χάρτης όπου βλέπουμε δύο όψεις. Ο Ερμής από τον Κριό σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα & ο Άρης από τον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Στη πρώτη περίπτωση βλέπουμε πως θα συζητηθούν ουσιαστικά κάποια πράγματα που αφορούν τα παραπάνω ενώ στη δεύτερη περίπτωση μας δείχνει ότι οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά και των φωνών στα κοινοβούλια είναι ακραίες. Λόγω της νέα Σελήνης και της όψης Άρη – Ουρανού μπορεί να παρατηρηθούν έντονα μετεωρολογικά ή γεωλογικά φαινόμενα που σχετίζονται με το στοιχείο του νερού, πλημμύρες σε παράκτιες περιοχές ή εκρήξεις υποθαλάσσιων ηφαιστείων. Αποκαλύψεις σε σκάνδαλα που σχετίζονται με την εκκλησία, τον κλήρο, ιδρύματα, νοσοκομεία.

Ποια η επιρροή της νέας Σελήνης στα 12 ζώδια; Τι είδους νέα ξεκινήματα θα κάνουν και σε ποιο τομέα;

Κριός – ώρα για παραδοχή λαθών, κλείσιμο κεφαλαίων σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, εργαστείτε καλύτερα μόνοι σας μακριά από κόσμο και δεν είναι ανάγκη να μαθαίνουν όλοι τα πάντα. Προσοχή σε αποκαλύψεις μυστικών. Η ψυχοθεραπεία ή μια εναλλακτική θεραπεία θα βοηθούσε αρκετά να αντιμετωπίσετε το στρες που ελλοχεύει μέσα σας.

Ταύρος – τα νέα ξεκινήματα αφορούν σε σπουδές ή μια εναλλακτική επιλογή στα σχέδια και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Μπορεί να υπάρχει μια διαφοροποίηση ή μια προσωρινή απογοήτευση στα σχέδια σας με ένα συνεργάτη ή φίλο αλλά θα βρείτε την λύση.

Δίδυμοι – η νέα Σελήνη στους Ιχθύες δίνει την έναρξη νέων επαγγελματικών προοπτικών αλλά οφείλετε να αφήσετε στην άκρη τις προσδοκίες και να δείτε πιο ρεαλιστικά τα υπέρ και κατά των προτάσεων που θα δεχτείτε καθώς εύκολα μπορεί να εξαπατηθείτε ή να μην υπολογίσετε τις συνέπειες των επιλογών.

Καρκίνος – νέα ξεκινήματα που αφορούν το εξωτερικό, ένα ταξίδι, σπουδές και το μέλλον ως μια έναρξη στη ζωή σας εμφανίζει αυτή η νέα Σελήνη που γίνεται στο φιλικό για εσάς ζώδιο των Ιχθύων. Το μόνο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι η φαντασιακή εικόνα που έχετε για το μέλλον και κατά πόσο αυτή βασίζεται σε ρεαλιστικά γεγονότα. Οι φίλοι που είναι στο πλευρό σας βοηθούν να αντιληφθείτε οτιδήποτε τώρα δεν μπορείτε να δείτε εσείς.

Λέων – οικονομικής και ψυχολογικής φύσεως γεγονότα θα παρουσιάζει το νέο φεγγάρι του Μάρτη για εσάς. Τώρα θα δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε φοβίες ή ανασφάλειες σχετικά με τα οικονομικά που δεν είναι στον απόλυτο έλεγχο σας, πώς εμπιστεύεστε ή όχι τους ανθρώπους δίπλα σας και κυρίως το σύντροφο σας. Μπορεί να χρειαστεί να αποτανθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας για να βρείτε τα πατήματά σας.

Παρθένος – η νέα Σελήνη πραγματοποιείται απέναντί σας και τώρα σας βάζει σε διαδικασία προσαρμογής νέων δεδομένων σε σχέσεις και συνεργασίες αφού οι άλλοι έχουν τον πρώτο λόγο από εδώ και κάτω για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μπορεί κάποιοι από εσάς να βρείτε τον ιδανικό στα μάτια σας σύντροφο, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα καθώς η επιρροή του Ποσειδώνα θολώνει την κρίση σας. Δείτε τα πράματα σαν να συμβουλεύατε κάποιο φίλο και η λύση θα παρουσιαστεί πιο εύκολα.

Ζυγός – για εσάς φαίνεται ότι ξεκινούν νέες συνθήκες στις εργασιακές σχέσεις και στη καθημερινότητα. Προφυλάξτε τη υγεία σας από μολύνσεις, κρυολογήματα ή ακόμη και από άτομα που στο περιβάλλον όπου εργάζεστε δημιουργούν ίντριγκες ή σας μοιάζουν αναξιόπιστα. Αν ξεκινήσετε μια νέα εργασία μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το κατά πόσο σας ταιριάζει ή όχι.

Σκορπιός – για εσάς το νέο φεγγάρι γίνεται στο φιλικό ζώδιο των Ιχθύων και είναι άκρως καλλιτεχνικό, δημιουργικό και συναισθηματικά αρκετά εκφραστικό. Ξεκινά μια περίοδος όπου μπορεί να δημιουργήσετε νέα πρότζεκτ και να έχετε μεγάλη απήχηση. Επίσης μπορεί να δείτε να εμφανίζεται ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον ή να έρθετε πιο κοντά στο ταίρι σας.

Τοξότης – νέες συνθήκες μέσα στο σπίτι, μια μετακόμιση ή μια αλλαγή στο οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να σας αποδιοργανώσουν ή να συγχύσουν τα όρια και τους ρόλους που έχετε. Ίσως τώρα να δουλέψετε περισσότερο από το σπίτι ή να μείνετε περισσότερες ώρες σε αυτό και να δημιουργηθεί ένα επιβαρυμένο κλίμα στη ψυχολογία σας εξαιτίας κάποιων καταστάσεων που δεν έχετε οριοθετήσει. Ασφαλίστε το σπίτι ή ελέγξτε το όταν λείπετε για να μην έχετε διαρροές ή απώλειες.

Αιγόκερως – η νέα Σελήνη έρχεται για να σας κοινωνικοποιήσει περισσότερο αυτό το διάστημα. Μπορεί να τρέχετε στη καθημερινότητά σας με πολλές υποχρεώσεις ή να ξεκινήσετε σεμινάρια που θα βοηθήσουν την δουλειά σας ή να πρέπει να μετακινείστε για λόγους εργασίας. Προωθήστε τα σχέδιά σας αλλά φροντίστε να είστε ως είθισται οργανωμένοι για να μην χάσετε την μπάλα. Δεν αποκλείεται αυτό το διάστημα να κάνετε νέες γνωριμίες που θα βελτιώσουν την ψυχολογία σας.

Υδροχόος – αυτό το νέο φεγγάρι μιλά για οικονομικά νέα ξεκινήματα και για ανανέωση του πορτοφολιού σας. Προσέξτε μονάχα οτιδήποτε νέο πάτε να ξεκινήσετε να έχει την σταθερή προοπτική που επιθυμείτε ή να αποφέρει το ανάλογο κέρδος γιατί τα έξοδα σας είναι αυξημένα.

Ιχθύες – η νέα Σελήνη γίνεται στο δικό σας ζώδιο και μάλιστα η όψη με τον Ποσειδώνα μας λέει πως δεν πρέπει να εθελοτυφλείτε, ειδάλλως αργότερα όποια νέα αρχή και να κάνετε, θα ματαιωθεί. Προσοχή σε υγεία και μολύνσεις ή ιώσεις. Υπάρχει προοπτική για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους αλλά θα πρέπει να σταματήσετε να λειτουργείτε ευθυνόφοβα ή με μεμψιμοιρία.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα