Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Aκούγεται το σάλπισμα, αρχίζει η μάχη…

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
25/08/2022

Καθώς μας αποχαιρετά ο Αύγουστος του 2022, μας αφήνει μία Νέα Σελήνη που υπενθυμίζει με κάθε τρόπο πως ο Σεπτέμβρης που πλησιάζει θα έχει πολλές απαιτήσεις πρακτικού τύπου και καθημερινές μάχες που θα πρέπει να δοθούν. Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι μήνας επιστροφής στην καθημερινότητα και κυρίως στις ανάγκες της. Μήνας κατά τον οποίο επαναπρογραμματίζεται η ρουτίνα μας, αποτοξινωνόμαστε ιδανικά από τις διατροφικές ή ακόμα και πνευματικές τοξίνες του καλοκαιριού, επανερχόμαστε στα συνήθη εργασιακά δεδομένα. Με λίγα λόγια, μπαίνουμε ξανά στο “μελίσσι” μας.

Φαίνεται πως αυτή η μετάβαση, θα γίνει με αρκετά έντονο τρόπο, με τη Νέα Σελήνη στις 04°03′ της Παρθένου να βρίσκεται σε ακριβείας τετράγωνο με τον Άρη από τους Διδύμους και να δημιουργεί πολλά πεδία μαχών, στον κόσμο αλλά και στα προσωπικά ωροσκόπια. Θα έλεγε κανείς πώς ο Αύγουστος αποχωρώντας, μας πετάει “δυναμίτες” πίσω από τον ώμο του, σαν να μας δείχνει συμβολικά ότι το επόμενο διάστημα θα έχει πολλές αφορμές να δοκιμάσει την ψυχραιμία μας, αρετή που θα χρειάζεται να επικαλούμαστε συχνά.

Δεν καλύπτονται εύκολα ανάγκες, συναισθηματικές και υλικές κι αυτό φέρνει ένταση.

Αν λοιπόν προσμένουμε μία ήρεμη μετάβαση στη καθημερινότητα ως είθισται τον Σεπτέμβριο, δεν θα την έχουμε. Δυστυχώς, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό και η αντίθεση της με τον Κρόνο στον χάρτη της Νέας Σελήνης, θα εκφραστεί με έλλειψη ικανοποίησης, ξαφνικές οικονομικές αλλαγές, ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ πολύς κόσμος παράλληλα θα έρθει αντιμέτωπος με αξίες του που δείχνουν να αποσταθεροποιούνται. Φυσικά, πρόκειται για μία περίοδο δοκιμασίας και σε ό,τι αφορά τις προσωπικές σχέσεις, όσων τουλάχιστον η βάση δεν είναι φτιαγμένη από γερά υλικά. Δεν καλύπτονται εύκολα ανάγκες, συναισθηματικές και υλικές λοιπόν, κι αυτό φέρνει ένταση.

Σε κοσμικό επίπεδο η ενέργεια δεν διαφοροποιείται πολύ, με την έννοια του ότι θα εκδηλωθεί θυμός και αγωνία. Ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου και στο εξής θα δούμε πολλές μορφές του να μας απασχολούν. Προμηνύονται οξείες καταστάσεις και αντιδράσεις και δυστυχώς θα εκφραστεί περισσότερος θυμός σε ένα κοινωνικό σύνολο που ήδη κρατά μεγάλο βάρος στους ώμους του και που δεν ξέρει που να στρέψει τα βέλη του. Το ζώδιο της Παρθένου αφορά εργασιακά θέματα, την τροφή, το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία, τις ασθένειες, τους ιούς, τους γιατρούς και όλα τα παραπάνω έρχονται να απασχολήσουν την καθημερινότητα της κοινωνίας σημαντικά. Σε αυτό συνυπογράφει συμβολικά το μεσοδιάστημα των Φώτων με τον Χείρωνα: Εκεί, συναντάμε τον Ποσειδώνα. Ασθένειες, γνωστές και μη – αλλά και αγωγές, έρχονται πάλι στο προσκήνιο.

Έξυπνες ιδέες και ευκολότερη προσαρμογή για όποιον καταφέρει να δει με ψυχραιμία.

Το μυστικό κλειδί του χάρτη, κρατά ο πλανήτης – κυβερνήτης της Παρθένου, ο Ερμής, ως η φωνή της λογικής – εάν κι εφόσον χρησιμοποιηθεί έτσι. Το συγκλίνον τρίγωνο του με τον Άρη, δείχνει ότι υπάρχουν οι βάσεις για διπλωματική ανεύρεση λύσεων και για προσπάθεια εξισορρόπησης καταστάσεων. Έξυπνες ιδέες και ευκολότερη προσαρμογή για όποιον καταφέρει να δει με ψυχραιμία όχι μόνο την άλλη πλευρά των πραγμάτων αλλά και εναλλακτικές λύσεις, που όπως ξέρουμε, δεν έρχονται εύκολα σε ένα “ταραγμένο” μυαλό.

Μπορεί να μην ανταποκρίνονται στη παρούσα φάση τα πράγματα, στην εικόνα που θα θέλαμε γι’ αυτά, αλλά στην εποχή των διλημμάτων, της απόλυτης πόλωσης, των ακραίων αντιθέσεων και της διαχωριστικότητας (πιστέψτε με, θα δούμε να διογκώνονται ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες), έχει σημασία που επιλέγουμε να βρισκόμαστε: Σε συνεργασία με τις προσωπικές μας δυνάμεις και τους άλλους – από όπου σίγουρα μπορούν να κερδηθούν πράγματα – ή σε εμπόλεμη κατάσταση με τον εαυτό μας και μαζί τους; Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε μία ρήξη που ήρθε η ώρα να γίνει και είναι συνειδητή, έχει σημασία να μην προκαλείται από την αδυναμία να ελέγξουμε το θυμικό μας αλλά και η συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους.

Η Νέα Σελήνη θα έχει ακόμα εντονότερη επιρροή στα Μεταβλητά ζώδια του Α’ δεκαημέρου: Διδύμους που γεννηθήκατε 22 με 28/5, Παρθένους που γεννηθήκατε 24 με 31 Αυγούστου, Τοξότες που γεννηθήκατε 24 με 29/12 και Ιχθύες που γεννηθήκατε 21 με 27/2. Επίσης όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο και λοιπά μαθηματικά σημεία κοντά στη 4η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη σε “επικεφαλίδες” για τα 12 ζώδια:

Κριός και Ωροσκόπος Κριός

Επιπλέον ένταση στη καθημερινότητα και κυρίως την εργασιακή. Προσέξτε την επικοινωνία σας, τις μετακινήσεις σας, τις εντάσεις στο διαδίκτυο. Επίσης, τα κατοικίδια σας και την υγεία σας, ιδιαίτερα ιώσεις και ατυχήματα. Ευκαιρία να ξεκινήσετε διατροφή, άσκηση, εξετάσεις, προκειμένου να εκτονώσετε την ένταση του φαινομένου.

Ταύρος και Ωροσκόπος Ταύρος

Θα θελήσετε να ξεκινήσετε κάτι ώστε να νιώσετε καλά αλλά ίσως σας φέρει ανασφάλεια. Προσοχή στον προϋπολογισμό σας, ειδικά σε ό,τι αφορά παιδιά, χόμπυ, διακοπές και διασκέδαση αλλά και την επιχείρησή σας. Επαγγελματικές συζητήσεις και κινήσεις που μπορούν να αποδειχθούν επικερδείς, παρά το ότι τίποτα δεν φαίνεται να σας ικανοποιεί εύκολα αυτή την εποχή.

Δίδυμοι και Ωροσκόποι Δίδυμοι

Μπαίνετε στα βαθιά και όχι σε κάποια παραλία αλλά στις ανάγκες του σπιτιού, της οικογένειας και των μελών της. Η Νέα Σελήνη σας κινητοποιεί αρκετά αλλά φέρνει και στρες, προκειμένου να τα καλύψετε όλα. Δεν θα είναι δύσκολο να φέρει και συγκρούσεις ενώ είναι καλό να προσέχετε ατυχήματα, εγκαύματα, ιώσεις κλπ.

Καρκίνος και Ωροσκόπος Καρκίνος

Θα σας φέρει σε επαφή με αρκετή πληροφορία, κομμάτι της οποίας θα σας αναστατώσει με κάποιο τρόπο. Φαίνεται ότι επιδιώκετε κι εσείς κάποιες επαφές, όχι φανερές ακόμα. Έναρξη κάποιου μαθησιακού κύκλου ή ενός διαδικτυακού project. Κάποιοι ξεκινάτε να μετακινείστε για κάποιο λόγο.

Λέων και Ωροσκόπος Λέων

Ψάχνετε να βρείτε τρόπους που θα σας κάνουν να νιώσετε ασφαλείς κι αυτό μπορεί να σας ωθεί δυναμικά στην εφαρμογή νέων σχεδίων. Οι φίλοι σας απασχολούν για κάποιο λόγο ενώ και οι ίδιοι βιώνετε μία εσωτερική σύγκρουση αξιών αυτή τη περίοδο. Να θυμάστε ότι η έλλειψη ικανοποίησης που βιώνετε τώρα, δεν θα κρατήσει για πάντα.

Παρθένος και Ωροσκόπος Παρθένος

Πρόκειται για μία πολύ δυναμική Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας, που σηματοδοτεί εξελίξεις στον επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό τομέα. Ενάρξεις, ευθύνες αλλά και πιθανές ρήξεις στον επαγγελματικό χώρο, εγκαινιάζουν έναν κύκλο που θα διαρκέσει πολλούς μήνες και θα σας εστιάσει στην δουλειά σας. Προσοχή στην υγεία σας και στις σχέσεις με ανωτέρους σας.

Ζυγός και Ωροσκόπος Ζυγός

Χρειάζεται προσοχή σε θέματα υγείας και μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία μίας θεραπείας, σωματικής ή ψυχολογικής. Είναι η αρχή του τέλους ενός μεγάλου κύκλου που θα σημάνει μία νέα, προσωπική σας αρχή σε κάτι σημαντικό λίγο αργότερα. Θα φέρει “υλικό” από το υποσυνείδητό σας, που θα πρέπει να διαχειριστείτε συνειδητά και θα επηρεάσει τη διάθεση σας. Προσοχή σε μετακινήσεις.

Σκορπιός και Ωροσκόπος Σκορπιός

Μπορεί να διανύετε μία έντονη ψυχολογικά περίοδο που έχει φέρει πολλούς από τους φόβους σας στην επιφάνεια, όμως αυτή η Νέα Σελήνη θα σας ωθήσει να σχεδιάσετε διαφορετικά το μέλλον σας – και τον μελλοντικό σας εαυτό. Οι σχέσεις αλλάζουν και εστιάζετε και στο οικονομικό κομμάτι, ιδιαίτερα αν αφορά και άλλους (σύντροφο, συνεργάτες) ή το κράτος.

Τοξότης και Ωροσκόπος Τοξότης

Τα επαγγελματικά, η κοινωνική σας εικόνα και οι σχέσεις σας με συνεργάτες και ανωτέρους, θα παίξουν σημαντικό ρόλο με αυτή τη Νέα Σελήνη, με την οποία ξεκινά μία νέα σελίδα σε αυτόν τον τομέα. Δεν θα λείψουν όμως και οι συγκρούσεις, ιδιαίτερα στις προσωπικές σας σχέσεις, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν λόγω έντασης και οι επαγγελματικές. Προσοχή σε επιθέσεις, εντάσεις και αντιδικίες.

Αιγόκερως και Ωροσκόπος Αιγόκερως

Πρόκειται για μία Νέα Σελήνη που ανοίγει προοπτικές, φέρνει σπουδές, ταξίδια, διαδικτυακές ενάρξεις. Φαίνεται όμως πώς παράλληλα, τρέχουν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ιδιαίτερα οι επαγγελματικές και αυτό φέρνει αρκετό στρες. Για να συνδυαστούν όλα, θα κουραστείτε αλλά όλα θα γίνουν αν προσέχετε την υγεία σας, την διατροφή και τα κατοικίδια σας. Ευκαιρία να ξεκινήσετε άσκηση, διατροφή ή να κάνετε ένα τσεκ-απ.

Υδροχόος και Ωροσκόπος Υδροχόος

Έρχεται να σας φέρει συνειδητοποιήσεις που θα επηρεάσουν την προσωπική σας ζωή, ενδεχομένως και την σεξουαλική. Θα βγάλει φόβους και ανασφάλειες που θα σας κινητοποιήσουν (και οικονομικά) ενώ θα σας βάλει και στη διαδικασία “κάθαρσης” από κάτι που αποτελεί βάρος για εσάς. Ευκαιρία να τακτοποιηθούν οικονομικά ζητήματα που αφορούν τρίτους ή το κράτος, π.χ μία διατροφή, ένα δάνειο ή και να μπείτε σε καθεστώς δόσεων.

Ιχθύες και Ωροσκόποι Ιχθύες

Είναι μία αρκετά προκλητική Νέα Σελήνη, που προετοιμάζει νέες σχέσεις και συνεργασίες για κάποιους (αλλά με αρκετό “τρέξιμο και άγχος” αλλά και νέα δεδομένα σε αισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις για άλλους. Παράλληλα φαίνεται ότι το σπίτι και η οικογένεια απαιτούν πολλή από την ενέργεια σας. Προσοχή στην υγεία σας, σε οικιακού τύπου ζημιές αλλά και στις σχέσεις με τους οικείους σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα