Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου στον Ζυγό: Ανάγκη ειδικών χειρισμών

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
25/09/2022

Νέα Σελήνη σημαίνει “σπόρος” που φυτεύεται, η διάθεση και η ενέργεια που την συνοδεύει, ώστε να γεννηθεί κάτι νέο.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού, αφορά σχέσεις, συνεργασίες, την διάθεση μοιράσματος και την εύρεση ισορροπιών σε κάποιο τομέα της ζωής μας, ανάλογα με το ωροσκόπιο μας. Σε αυτόν τον τομέα, θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε ώστε να φέρουμε αρμονία και θετικότερες συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη Νέα Σελήνη όμως, προκύπτει ανάγκη ειδικών χειρισμών. Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό, αν σκεφτούμε ότι σε περίοδο φαινομενικής ανάδρομης πορείας του Ερμή, δεν προτείνονται επίσημες ή ανεπίσημες ενάρξεις. Με τη Νέα Σελήνη σε αντίθεση με τον Δία από το ζώδιο του Κριού δε, η επικρατούσα διάθεση είναι εκείνη της υπερβολής, σε πολλά επίπεδα. Υπονοεί μία εσωτερική αίσθηση παντοδυναμίας και υπερενθουσιασμού, μία βεβαιότητα ότι όλα θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο και πως οι αποφάσεις μας, οι ενάρξεις που θα κάνουμε εκείνη την περίοδο είναι πλήρως προστατευμένες. Η αισιοδοξία – και η υπεραισιοδοξία μπορούμε να πούμε – θα δίνει τον βηματισμό.

Το Σύμπαν πάντα δίνει αντίβαρα κι εδώ έχουμε ένα σημαντικό, το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο.

Το σκηνικό αυτό υπογραμμίζεται ακόμα περισσότερο από την Αφροδίτη – είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο της Νέας Σελήνης και την παραπλανητική αντίθεση της με τον Ποσειδώνα: Η εικόνα δεν έχει σαφή πλαίσια και ο κίνδυνος να πιστέψουμε ότι η δική μας οπτική είναι ολόσωστη και διαυγής, είναι υπαρκτός. Το Σύμπαν πάντα δίνει αντίβαρα κι εδώ έχουμε ένα σημαντικό, το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο. Αυτό όμως δεν αρκεί για να υποθέσουμε ότι ακυρώνονται τα προηγούμενα. Αντίθετα, δίνει την ευκαιρία αυτοσυγκράτησης, στοχευμένης δράσης και μελετημένων κινήσεων, απέναντι στην Ποσειδώνια ασάφεια και την ορμητικότητα του Δία.

Ερμής, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας και Χείρωνας, είναι ανάδρομοι!

Πολλοί, ακόμα και στον χώρο της αστρολογίας, μπερδεύονται στην αξιολόγηση των φαινομένων, με αποτέλεσμα να… χάνονται και στη μετάφραση. Η νέα αρχή που συμβολίζεται πάντα από τις νέες σελήνες, δεν είναι απαραίτητο να εκφράζεται εξωτερικά, με δυναμικές ενάρξεις βασισμένες στον υλικό κόσμο αποκλειστικά, ιδιαίτερα όταν ο ουρανός μας προειδοποιεί για το αντίθετο. Και στην παρούσα φάση, οι Ερμής, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας και Χείρωνας, είναι ανάδρομοι! Ο σπόρος που προαναφέρθηκε, κάλλιστα μπορεί να ποτιστεί για ένα διάστημα από εμάς, από την εσωτερική μας πηγή. Να επεξεργαστούμε τρόπους να συνεργαστούμε με τους άλλους, επιδιώκοντας την αρμονία και την ισορροπία. Να διαλογιστούμε πάνω στο το τι δίνουμε, τι παίρνουμε και πώς σχετιζόμαστε και να βελτιώσουμε την προσωπική μας στάση απέναντι στους άλλους. Να αποφασίσουμε να μοιραστούμε κομμάτια μας, που ως τώρα δυσκολευόμασταν. Αυτό απαιτεί θάρρος απέναντι στον καθρέφτη – και ο Δίας έχει την διάθεση να το δώσει σε αφθονία – και αντικειμενικότητα: Αυτή θα είναι η πρόκληση της Νέας Σελήνης, ώστε πολύ σύντομα, και με ωριμότερες συνθήκες, να βρούμε ουσιαστικά σημεία επαφής με τους άλλους, να τοποθετήσουμε σχέσεις και συνεργασίες – παλαιότερες και καινούργιες – εκεί που πρέπει, για το καλό όλων!

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στις 25.9.2022 και στις 02°48′ του Ζυγού. Η επιρροή θα είναι εντονότερη για τα Παρορμητικά ζώδια των πρώτων ημερών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σε όσους έχουν Ωροσκόπο και μαθηματικά σημεία από την 0° έως και την 7η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα