Νέα Σελήνη Νοεμβρίου 2022 στον Τοξότη – Σαν αχτίδα σε κλειστό δωμάτιο

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
22/11/2022

Το Σύμπαν φροντίζει να δίνει “αντίβαρα” και βοήθειες, ιδιαίτερα σε παράξενες περιόδους για την ανθρωπότητα, όπως αυτή που διανύουμε. Ένα τέτοιο αντίβαρο αποτελεί και η Νέα Σελήνη της 24ης Νοεμβρίου στο ζώδιο του Τοξότη και συγκεκριμένα στη 1°37′ και σε ασύμβατο τρίγωνο με τον κυβερνήτη του Τοξότη, Δία.

Η είσοδος των Ερμή και Αφροδίτης αλλά και του Ήλιου στο ζώδιο του Τοξότη, θα βελτιώσει αρκετά την γενική ενέργεια, κάτι που η αλήθεια είναι πως έχουμε ανάγκη. Φυσικά, δεν μπορεί να ακυρώσει όλες τις υπόλοιπες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, κι έτσι είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως οι υπερβολές παντός είδους – που εύκολα προκύπτουν από το ζώδιο του Τοξότη – όπως και η όποια επιπόλαιη διάθεση, δεν προτείνονται. Στον Τοξότη – και τον κυβερνήτη του Δία – αρέσουν τα πολλά και μεγάλα πράγματα και συχνά προσπερνάει, ή τουλάχιστον προσπαθεί, τα απαραίτητα ενδιάμεσα στάδια μίας κατάστασης, κάτι που δεν λειτουργεί υπέρ του και δεν είναι και η εποχή κατάλληλη για τέτοιου είδους άλματα! Το τετράγωνο μεταξύ του Άρη και του Ποσειδώνα βρίσκεται σε ισχύ, άρα καλό είναι να υπάρχει η επίγνωση του ότι η περίοδος συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από ασάφεια και κίνδυνο παρανοήσεων αλλά και εξαπατήσεων. Η τάση αδηφαγίας του ζωδίου μπορεί εύκολα να εκφραστεί σε πολλά επίπεδα.

Η πρόθεση του ουρανού κατά την εποχή του Τοξότη, είναι ο νους και η καρδιά να συνδεθούν με την μεγαλύτερη εικόνα και να ανοίξουν ακόμα περισσότερο.

Όμως, η εσωστρέφεια, η μελαγχολία, τα πιο σκοτεινά σημεία του προηγούμενου διαστήματος αφήνουν κομμάτια τους πίσω και αντικαθίστανται από πιο φωτεινά χρώματα. Σε εμάς, αφήνεται η επιλογή του αν θα τα δούμε ή όχι. Άλλωστε ένα από τα ζητούμενα του ζωδίου του Τοξότη είναι η ευγνωμοσύνη, που ως γνωστόν ανταποδίδεται. Ας πούμε λοιπόν πως αυτές τις μέρες το Σύμπαν έχει την πρόθεση να μας δώσει μικρούς και μεγάλους λόγους να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη για κάτι και να το επικοινωνήσουμε! Η πρόθεση του ουρανού κατά την εποχή του Τοξότη, είναι ο νους και η καρδιά να συνδεθούν με την μεγαλύτερη εικόνα και να ανοίξουν ακόμα περισσότερο. Ιδανικά, όταν αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στην εικόνα αυτή και νιώσουμε όλα τα μεγέθη, χαμηλώνουν τα εγωικά ένστικτα και “ψηλώνουν” ενεργειακά και οι δικές μας προθέσεις. Κάθε τι άλλωστε έχει δύο πλευρές και η κατεύθυνση είναι απόφαση δική μας. Έτσι, θα δούμε να λειτουργούν όλα τα παραπάνω, σίγουρα όμως θα υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, εκδήλωση θετικών συναισθημάτων και λόγοι για να χαρούμε.

Ο Δίας, που παίζει σημαντικό ρόλο στον χάρτη της Νέας Σελήνης κι ένα βήμα πριν αποχωρήσει από το ζώδιο των Ιχθύων, ίσως μας ψιθυρίζει ένα μυστικό: Το κλειδί της απελευθέρωσης το κρατά η συγχώρεση και δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει κάτι να συγχωρήσει. Μας καλεί να πετάξουμε βάρη πίσω μας πριν την οριστική επανεκκίνηση που γίνει όταν περάσει στο ζώδιο του Κριού, σχεδόν μαζί με την αποχώρηση του έτους. Και αυτή η διαδικασία είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, εσωτερικού αποστάγματος, δεν έχει καμία αξία αν γίνει μηχανικά. Ο Δίας διανύοντας το τέλος των Ιχθύων, κλείνει και “λογαριασμούς” με την ανθρωπότητα και δεν θα μπορούσε από το συγκεκριμένο ζώδιο να μην εγείρει θέματα πίστης, φιλανθρωπίας, θρησκευτικών ζητημάτων, που απασχολούν και την κοινωνία μας έντονα. Οι τρόποι που το Σύμπαν εκδηλώνει τα πράγματα δεν είναι σίγουρα ευχάριστοι πάντα για εμάς αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα του κόσμου μας και οι ουρανοί βοηθούν να την αντικρίσουμε και να την βελτιώσουμε. Και πάλι η επιλογή είναι δική μας ως προς την διαχείριση της πραγματικότητας αυτής.

Ας στείλουμε λοιπόν το βέλος του Τοξότη σε ένα νέο στόχο καλών προθέσεων, σε μία νέα ιδέα, σε μία ευχή για καλύτερες μέρες! Νέες επιδιώξεις έρχονται και είθε να είναι για το κοινό καλό. Καλή και γόνιμη Νέα Σελήνη σε όλους!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα