Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου 2022 – Νέες επιδιώξεις!

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
21/12/2022

Ο σπόρος που ρίχνει η τελευταία Νέα Σελήνη του 2022, θα συνεχίσει να ανθίζει και το 2023. Αυτή είναι η Νέα Σελήνη που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας οδηγήσει στη νέα χρονιά! Γίνεται στις 23.12.2022, στη 01°32′ του Αιγόκερω και σε τετράγωνο με τον Δία.

Υπάρχει μία αντίφαση σε αυτό, καθώς το ζώδιο του Αιγόκερω φημίζεται για την ικανότητα του να βάζει όρια αλλά και να εξετάζει τα πράγματα από την σοβαρή τους πλευρά. Οι λέξεις “καθήκον”, “υπομονή”, “επιμονή”, “συνέπεια”, “σοβαρότητα”, ρέουν στις φλέβες του ζωδίου και βοηθούν να καταλάβουμε ποια ενέργεια θα πρέπει να ακολουθούν και οι στόχοι που παραδοσιακά μπαίνουν στο τέλος μίας χρονιάς. Ο Αιγόκερως με πυξίδα τα παραπάνω, στοχεύει ψηλά, πολύ ψηλά, όσο δύσβατη και να είναι η διαδρομή που έχει επιλέξει. Και τα καταφέρνει να φτάσει εκεί που για τους άλλους φαίνεται άθλος! Αυτή η διαδρομή, περνάει μέσα από φόβους, ενοχές και σκληρή αυτοκριτική αλλά τελικά, βγάζει σε ξέφωτο.
Η αντίφαση που αναφέρθηκε, σχετίζεται με την όψη τετραγώνου των Φώτων (Ήλιου και Σελήνης) με τον Δία. Είναι πολλές οι πιθανές εκφράσεις, και η θετικότερη; Το ότι σε πείσμα της απαισιοδοξίας και των φόβων που κατακλύζουν το ζώδιο του Αιγόκερω σε κάθε του επιδίωξη, ο Δίας με το μαγικό του ραβδί, αντιπροτείνει αισιοδοξία και πίστη ότι όλα θα γίνουν, όλα θα πάνε καλά. Έχει την δυνατότητα να χαλαρώσει τα κάπως “σφιχτά” πλαίσια του Αιγόκερω και να εμποτίσει με περισσότερο ενθουσιασμό και τόλμη, το συντηρητικότερο ζώδιο όλων.

Θα πρέπει να κρατηθεί το μέτρο, ώστε ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, να μην καταλήξουν σε αφέλεια κι επιπολαιότητα.

Όμως όλα έχουν την “λεπτή γραμμή” τους να τα καθορίζει. Έτσι κι εδώ, θα πρέπει να κρατηθεί το μέτρο, ώστε ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, να μην καταλήξουν σε αφέλεια κι επιπολαιότητα. Όσα αγαπά ο Δίας, ο Αιγόκερως τα βλέπει με σκεπτικισμό και αν εδώ βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις ενέργειες τους, όλα θα πάνε καλά. Μέχρι το τέλος του μήνα άλλωστε, ο Δίας θα βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα κι αυτό θα μεταφραστεί γενικά με εντάσεις και υπερβολές ,αλλά και κρίσεις στην περίπτωση που κυριαρχήσει η επιπόλαιη πλευρά των πραγμάτων. Το ζώδιο του Κριού είναι ασυγκράτητο και ο Δίας εκεί έχει άγνοια κινδύνου! Το ιδανικό θα είναι να λειτουργήσουν αλληλοσυμπληρωματικά.
Η Νέα Σελήνη του Αιγόκερω, είναι ιδανική για να μπουν στο πλάνο νέοι στόχοι επαγγελματικής και κοινωνικής φύσεως. Επίσης, το να αποφασίσουμε τι λειτουργεί ως τροχοπέδη και θα πρέπει να μείνει πίσω, φεύγοντας μαζί με το έτος που αποχωρεί: Συμπεριφορές; Καταστάσεις; Πεποιθήσεις; Συνήθειες; Ευκαιρία να αφήσουμε τον Δία να μας απαλλάξει από την παρουσία τους και να μας ελαφρύνει από το βάρος τους, ωθώντας μας παράλληλα σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Οι νέοι στόχοι που θα τώρα θα τεθούν – ιδανικά πριν την αναδρομή του Ερμή κοντά στην πρωτοχρονιά – ακόμα κι αν επαναξιολογηθούν στη πορεία, θα είναι εξαρχής “εμποτισμένοι” με όραμα αλλά και με σοβαρότητα!

Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς κι Αιγόκερους των πρώτων ημερών αλλά και Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες των δύο τελευταίων ημερών. Επίσης όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και πλανήτες εκεί. Θα “γλυκάνει” τις μέρες των γιορτών, κάτι που έχουμε ανάγκη όλοι!

Να έχετε υπέροχες γιορτές! Εύχομαι καλά Χριστούγεννα κι ένα 2023 γεμάτο αγάπη, υγεία κι όλα τα καλά του Δία!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα