Νέα Σελήνη στις 23/12/2022

ASTROTEAM GUEST
14/12/2022

Όπως κάθε φορά που έχουμε Νέα Σελήνη έχουμε ένα νέο κύκλο για να δραστηριοποιηθούμε. Το σύμπαν μας προσφέρει την ευκαιρία για να γεννηθεί και να μεγαλώσει μια νέα ιδέα, μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα, μια σημαντική σχέση, να βάλουμε ένα νέο στόχο και εκφράζεται σαν μια γέννηση.

Φυσικά οφείλουμε να πράξουμε με τον καλύτερο τρόπο, για να πάρουμε τους καρπούς από τον κόπο μας, μόλις το φεγγάρι ολοκληρωθεί, δηλαδή στη πανσέληνο. Τα δύο ουράνια σώματα, ο Ήλιος και η Σελήνη (τα δύο ουράνια φώτα), όταν ευθυγραμμίζονται στο ίδιο ζώδιο τότε έχουμε μια νέα ζωή. Ο Ήλιος συμβολίζει το αρσενικό πρότυπο και η Σελήνη το θηλυκό. Στη Νέα Σελήνη μπορούμε να σπείρουμε ένα μικρό ¨σποράκι¨ για να αναπτυχθεί και να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, για να έχει μεγαλύτερη τύχη. Στη νέα Σελήνη είναι ωφέλιμο να ¨καθαρίζουμε¨ το μυαλό μας και τη ψυχή μας από κάθε αρνητικότητα.

Σε αυτή τη Νέα Σελήνη που είναι προάγγελος των Χριστουγέννων, μπορούμε να διώξουμε τα αρνητικά συναισθήματα με προσευχή, με μετάνοια, για να είμαστε έτοιμη να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, με θετική ενέργεια. Στις 23/12/2022 το νέο φεγγάρι γίνεται στην 2η μοίρα του Αιγόκερω ( 01ο33΄) για την Ελλάδα και ο ωροσκόπος είναι στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων. Η μοίρα του ωροσκόπου είναι μοίρα ψυχής και δείχνει την αρχική μας πνευματική αποστολή και όχι την παραπλάνηση που έχουμε δεχτεί. Η συμμετοχή του Δία μιλάει για τη νέα ηθική τάξη πραγμάτων και με την κόντρα όψη με τη Σελήνη μας δηλώνει πως αυτό έχει μεγάλη δυσκολία, για να πετύχει.

Επηρεάζονται ιδιαίτερα τα παρορμητικά ζώδια των πρώτων ημερών δηλαδή, οι Κριοί που έχουν γεννηθεί 21-25/3, οι Καρκίνοι 21-25/06, οι Ζυγοί 23-27/9, οι Αιγόκεροι από 23-27/12 και όλοι όσοι έχουν πλανήτες και τον ωροσκόπο τους σε αυτά τα ζώδια και οι Τοξότες και οι Δίδυμοι των τελευταίων δύο ημερών.

Μηνύματα της Νέας Σελήνης

  • Ευθύνη προσωπική και κυβερνητική.
  • Απογοήτευση από τα κοινωνικά γεγονότα.
  • Η αξιοπρέπεια είναι σε αναζήτηση.
  • Συναισθηματική δέσμευση και επισημοποίηση.
  • Συνειδητοποίηση της θέσης μας στην κοινωνία.
  • Νέα εσωτερική δύναμη που πρέπει να καλλιεργήσουμε την υπομονή, γιατί δεν θα λείπουν οι δοκιμασίες.
  • Συμφωνίες σοβαρές έχουν τύχη και οι επαγγελματικές μας επιδιώξεις, θα πρέπει να είναι με μεθοδικότητα και στρατηγική.

Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια:

Κριός

Οι Κριοί θα έχετε επαγγελματικές ανησυχίες και αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να διορθώσετε τις συνθήκες και τις σχέσεις, με άτομα που έχουν ανώτερη θέση από σας. Καλό είναι να εξετάσετε καλύτερα τις νέες επαγγελματικές προτάσεις. Να αποφύγετε παρορμητικές κινήσεις και να περιμένετε τον Άρη (που είναι ο κυβερνήτης σας), να έχει ορθή πορεία αν θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική δράση, δηλαδή μετά τις 12/01. Η καριέρα και η κοινωνική σας καταξίωση θα είναι κυρίαρχη ανάγκη σας. Ο Δίας υπόσχεται τύχη και επέκταση.

Ταύρος

Νέες συνεργασίες σταθεροποιούνται και οι επαγγελματικές σας επιδιώξεις θα έχουν επιτυχία. Οι στόχοι σας πρέπει να έχουν οργάνωση και άτομα με θέσεις εξουσίας και γνώσεις σας ευεργετούν. Το εξωτερικό και τα ταξίδια ανοίγουν νέους ορίζοντες για την ανάπτυξή σας. Οι νέες γνώσεις σας βοηθούν για να εξελιχθείτε και να αναπτύξετε το μορφωτικό σας επίπεδο. Να χρησιμοποιήσετε τα βασικά χαρακτηριστικά που έχετε σαν προσωπικότητες, όπως είναι ο ορθολογισμός και η αντικειμενική σκέψη.

Δίδυμοι

Η Νέα Σελήνη φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλειες οικονομικές και συναισθηματικές. Θα αναζητάτε αληθινά συναισθήματα και σταθερές σχέσεις που θα μπορούν να σας στηρίξουν. Οι οικονομικές υποχρεώσεις σας δημιουργούν νευρικότητα και αυτό που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση. Θα έχετε επαφές με άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν και θα σας προσφέρουν νέες προοπτικές.

Καρκίνος

Οι εκπρόσωποι του 1ου δεκαημέρου πολύ πιθανόν να επισημοποιήσετε τη σχέση σας και να ανακαλύψετε την πραγματική αξία που έχουν τα άτομα που είναι στο περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα θετικό το διάστημα να διορθώσετε τις σχέσεις με άτομα που στο παρελθόν είχαν περάσει κρίση και να κάνετε μια νέα αρχή. Να προσπαθήσετε να μειώσετε το υπερβολικό άγχος. Η ανάγκη για ασφάλεια κορυφώνεται (γιατί είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου σας) και καλό είναι να οργανωθείτε και με ψυχραιμία να αντιμετωπίσετε τις νέες συνθήκες.

Λέων

Η Νέα Σελήνη γίνεται στον οίκο της καθημερινότητας και δείχνει πως θα έρθουν νέες συνθήκες στην καθημερινή σας εργασία. Είναι πολύ πιθανό να αποφασίσετε να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους συνεργάτες σας ή ακόμα να έχετε νέους συνεργάτες και να οργανώσετε με νέο τρόπο τη δουλειά σας, καλό είναι να ακούσετε τις απόψεις των συνεργατών σας (να μην τις υποτιμήσετε). Με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό μπορείτε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα ταλέντα σας, αποφεύγοντας εγωιστικές συμπεριφορές.

Παρθένος

Νέο φεγγάρι, νέα ζωή στον αισθηματικό σας τομέα και πολύ πιθανό να αποφασίσετε μια πιο σοβαρή δέσμευση. Τα δημιουργικά σας ταλέντα θα βγουν στην επιφάνεια και όλα θα έχουν οργάνωση και επαγγελματισμό. Η οικονομική σας άνοδο είναι αυτό που θα σας ενδιαφέρει και η δημιουργία οικογένειας. Οι γονείς του ζωδίου θα έχουν ευχάριστα νέα από τα παιδιά τους.

Ζυγός

Στον οίκο της οικογένειας έρχεται η Νέα Σελήνη για σας και οι γιορτινές μέρες σας δημιουργούν πολύ ευχάριστη διάθεση. Θα είστε ιδιαίτερα προστατευτικοί και δοτικοί με τα άτομα της οικογένειας και θα πάρετε την αγάπη που σας αξίζει. Προσοχή στις υπερβολικές αγορές και στον παρορμητικό τρόπο που εκφράζεστε. Από τον σύντροφο επίσης μπορείτε να περιμένετε υποστήριξη, σε ηθικό και πρακτικό επίπεδο.

Σκορπιός

Στην επικοινωνία έρχεται η Νέα Σελήνη να προσφέρει ένα νέο τρόπο που σκέφτεστε και επικοινωνείτε. Απομακρύνει το συνηθισμένο καχύποπτο τρόπο που σκέφτεστε και αποκτάτε περισσότερο ρεαλισμό στην επικοινωνία σας. Θα είναι πολύ βοηθητικό για τις στενές σχέσεις που έχετε με συνεργάτες, αδέλφια και με το στενό σας περιβάλλον. Θα έχετε την ευκαιρία να εξηγήσετε τις προθέσεις σας και να φτιάξετε τις σχέσεις, που στο παρελθόν υπήρχαν παρεξηγήσεις.

Τοξότης

Η Νέα Σελήνη έρχεται μέσα στο πορτοφόλι σας, για να τονίσει την ανάγκη σας για οικονομική άνοδο. Πολύ πιθανό να βρείτε ένα νέο τρόπο να πετύχετε περισσότερα κέρδη. Ο κυβερνήτης σας ο Δίας συμμετέχει σε αυτή την επιθυμία και σας προσφέρει συμπαράσταση σε όλα τα επίπεδα. Στην προσωπική σας ζωή υπάρχει πρόοδο και στην καριέρα σας έρχεται τύχη και επέκταση.

Αιγόκερως

Μια Νέα Σελήνη στο ζώδιό σας προσφέρει τη δυνατότητα μιας νέας εξέλιξης στην προσωπική σας ζωή και στην καριέρα σας. Πολύ πιθανό να αποκτήσετε νέες επαγγελματικές συνεργασίες και να βελτιώσετε τον τρόπο που εργάζεστε, μέσα από νέες προτάσεις και νέες γνώσεις που θα είναι πολύ βοηθητικές. Θα απαλλαγείτε από οικονομικές οφειλές ή θα βάλετε ένα νέο ρεαλιστικό τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις.

Υδροχόος

Μια Νέα αρχή γίνεται όταν κάτι άλλο σταματάει ή κλείνει ο κύκλος του. Έτσι και εσείς οι Υδροχόοι θα κλείσετε υποθέσεις που υπάρχουν από το παρελθόν σας, γιατί μόνο έτσι θα έχετε πρόοδο στο μέλλον. Θα υπάρχουν κάποιες αποκαλύψεις που θα σας δημιουργήσουν συναισθηματική φόρτιση, όμως θα βρείτε τη δύναμη να τα αντιμετωπίσετε και να πάρετε σοβαρές αποφάσεις, για την προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Είναι μέρες γιορτινές και η πνευματική προσέγγιση είναι η θεραπεία σε κάθε πληγωμένο συναίσθημα.

Ιχθύες

Η Νέα Σελήνη γίνεται στο φιλικό σας κύκλο και από εκεί θα υπάρχουν σημαντικές αποκαλύψεις και θα αντιμετωπίσετε τα φιλικά σας πρόσωπα με ρεαλιστικό τρόπο. Αν είστε σε αναζήτηση εργασίας μπορείτε να απευθυνθείτε στους φίλους και θα έχετε τη βοήθειά τους. Αν νιώθετε την ανάγκη για κοινωνική προσφορά καλό είναι να συμμετέχετε και να βοηθήσετε.

Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή και τα παιδιά όλου του κόσμου, θέλουν αγάπη και προστασία!

 

Από την Ιωάννα Κατσιμάρδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα