Νέα Σελήνη Νοεμβρίου 2023 | Αναταράξεις και Αλλαγές Πορείας

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
08/11/2023

Είναι δύσκολο να δοθεί ένα μόνο επίθετο για να χαρακτηριστεί η Νέα Σελήνη, που γίνεται το πρωί της 13ης Νοεμβρίου 2023.

Ανατρεπτική; Σίγουρα. Σοκαριστική; Επίσης. Ανεξέλεγκτη; Ναι, θα είναι εύκολο να χαθεί ο έλεγχος και καλούμαστε να το έχουμε υπ’ όψιν. 

Ας συστηθούμε μαζί της καλύτερα:

Θα λάβει χώρα στις 20°43′ του Σκορπιού κι έρχεται σε στενή σύνοδο με τον κυβερνήτη της, Άρη, και σε σχεδόν ακριβείας αντίθεση με τον Ουρανό. Η συνθήκη αυτή, εξηγεί από μόνη της το τι την κάνει τόσο εκρηκτική, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Το παρόν διάστημα χαρακτηρίζεται από τις τελευταίες εκλείψεις και τις ενεργοποιήσεις τους, γεγονός που παράγει ανασφάλεια (υλική και συναισθηματική), ενώ η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι περπατάμε σε κινούμενο έδαφος. Περίοδος κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις και ξεκαθαρίζουν πολλά, με την αναγκαιότητα νέων προοπτικών, να εντείνεται και να υπερτερεί. Άλλωστε η ασάφεια και η ανασφάλεια, δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις περιοχές της ζωής μας, τους τομείς εκείνους του ωροσκοπίου που επηρεάζονται, αναζητώντας – κάποιες φορές με δραματικό τρόπο – νέες βάσεις και ασφάλειες.  Αυτοί οι τομείς, διαφορετικοί για τον καθένα ασφαλώς, φαίνεται πως θα έχουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα, με τη Νέα Σελήνη να υπόσχεται καινούργια δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε ότι ως φαινόμενο, πάντα φέρει τον σπόρο της νέας αρχής, μόνο που αυτή τη φορά, οι ενάρξεις και τα νέα δεδομένα που προαναφέρθηκαν, ίσως είναι απρόσμενα και για εμάς τους ίδιους! Ας μη μας φανεί παράξενο λοιπόν, ακόμα και το ενδεχόμενο εμείς οι ίδιοι να θελήσουμε να στρίψουμε το τιμόνι και να αλλάξουμε κατευθύνσεις, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο μας αγχώσει…

Θα είναι καλό να μην λειτουργήσουμε με γνώμονα την ανασφάλεια και σίγουρα όχι σπασμωδικά. 

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, θα παίξουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο οι ανταλλαγές μας, είτε είναι υλικές, είτε είναι συναισθηματικές. Θα επικρατήσει η ανάγκη διεκδίκησης όσων θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε ή αξίζουμε. Είναι σοφό να παρατηρήσουμε και τη συμπεριφορά μας (αλλά και των άλλων) και να αποφύγουμε εγωιστικές προθέσεις και αγενείς ή μη ξεκάθαρες στάσεις. Το πώς αξιολογήσαμε το κάθε τι όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου η επανεκτίμηση πραγμάτων, προσώπων, σχέσεων, συναισθημάτων, αξιών, ήταν βασικό ζητούμενο. Ήρθε η ώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τώρα, όπως και το ταλέντο μας να στεκόμαστε ψύχραιμοι μπροστά στους αιφνιδιασμούς και στις “ηλεκτρικές κενώσεις” που εύκολα θα λαμβάνουν χώρα το επόμενο διάστημα. Θα είναι καλό να μην λειτουργήσουμε με γνώμονα την ανασφάλεια και σίγουρα όχι σπασμωδικά.

Σε κοσμικό επίπεδο, δεν προμηνύεται εύκολη η Νέα Σελήνη. Σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο, όπου κι εκεί, φαίνεται να υπάρχουν δυσάρεστες εξελίξεις και γεγονότα που θα σοκάρουν ακόμα περισσότερο τη κοινή γνώμη, ενώ δεν προβλέπεται άμεσα καμία εξομάλυνση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.  Η φύση της Νέας Σελήνης δυστυχώς προμηνύει έξαρση ατυχημάτων, ειδικά εναέριων, χωρίς να αποκλείονται τα υπόλοιπα αλλά και εκρήξεων – με την ευχή να μην αφορούν σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες. Εκρήξεις πάσης φύσεως θα λάβουν χώρα γι’ αυτό ας είμαστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα, όσο είναι δυνατόν.

*Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) των αρχών του Γ’ δεκαημέρου και όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και πλανήτες κοντά στην 21η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή για τη Νέα Σελήνη, πατώντας εδώ!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα