Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
24/11/2023

Το σημαντικότερο αστρολογικό φαινόμενο του τελευταίου μήνα του χρόνου είναι η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από τις 13 Δεκέμβρη έως τις 2 Γενάρη στα ζώδια του Αιγόκερω και του Τοξότη.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω, αφορά την καριέρα μας, τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας και τον τρόπο που δομούμε και οργανώνουμε τη ζωή μας. Στο ζώδιο του Τοξότη, η οπτική του είναι περισσότερο διευρυμένη και μπορεί να δει τη μεγάλη εικόνα ενώ έχει μεγάλη πίστη και αισιοδοξία. Κατά την αναδρομή του πλανήτη στα ζώδια αυτά, θα δοκιμαστούμε λίγο έως πολύ στα παραπάνω θέματα και θα πρέπει να ξανασκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε κάποιες αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο και πιο σταθερό με τη νέα χρονιά. Στις αρχές του μήνα, πραγματοποιείται μια δύσκολη όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Πλούτωνα  η οποία μπορεί να φέρει μεταμορφωτικές αλλαγές στις προσωπικές μας σχέσεις ενώ, σε συλλογικό επίπεδο, μπορεί να δούμε αλλαγές σε πολιτικές συμμαχίες και μια έμφαση στα οικονομικά των κρατών. Από τις 5 του μήνα που η Αφροδίτη θα περάσει στον Σκορπιό, θα σχηματίζει λιγότερο προκλητικές όψεις και θα διευκολύνει τα οικονομικά και τα αισθηματικά μας θέματα.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να θελήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό κι έξω από τα συνηθισμένα, γεγονός που μπορεί να ξαφνιάσει ή να σοκάρει κάποιους.

Ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Τοξότη όλο τον μήνα και είναι πιθανό να λειτουργήσουμε περισσότερο δογματικά και απόλυτα και να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις προσωπικές μας απόψεις και πεποιθήσεις. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να υποστηρίξουμε θέσεις και σκοπούς που ωφελούν το γενικό καλό και να αποφύγουμε τις ακρότητες και τον φανατισμό. Η νέα σελήνη του μήνα, πραγματοποιείται στις 13 Δεκέμβρη κοντά στις 20 μοίρες του Τοξότη και δημιουργεί ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα, τα οποία θα είναι προτιμότερο να τα διοχετεύσουμε σε κάποιο καλλιτεχνικό ή δημιουργικό έργο και σε φιλανθρωπίες ή σε βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας  και όχι σε φανατισμό, υπερβολικές αντιδράσεις ή αντιπαραθέσεις. Στις 27 Δεκέμβρη έχουμε την πανσέληνο του μήνα κοντά στις 5 μοίρες του Καρκίνου οπότε και θα νιώθουμε έντονα την ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, ενώ θα θέλουμε να βρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα, ειδικά τόσο κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να θελήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό κι έξω από τα συνηθισμένα, γεγονός που μπορεί να ξαφνιάσει ή να σοκάρει κάποιους. Επιπλέον, χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή κατά τις μετακινήσεις μας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες. Σε κοσμικό επίπεδο, η πανσέληνος αυτή τονίζει θέματα πατρίδας, πολέμου και ξεριζωμού.

Καρκίνος

Στην 1 του μήνα, ο Ερμής θα περάσει στον Αιγόκερω και για αρκετές μέρες τη σκέψη σας θα απασχολούν οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες που έχετε και είναι πιθανό να θελήσετε να βάλετε μια τάξη σε αυτές ή να αποκαταστήσετε τον τρόπο που επικοινωνείτε μέσα σε αυτές. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μέρες είναι κατάλληλες για να οργανώσετε τις πελατειακές σας σχέσεις και να τις βάλετε σε νέες βάσεις. Κατά την αναδρομή του Ερμή από τις 12 του Δεκέμβρη, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες και, ίσως, είναι προτιμότερο να ακούσετε τους άλλους και να μιλήσετε όταν ο πλανήτης θα κινείται σε ορθή πορεία με τη νέα χρονιά, αφού θα έχετε πάρει το χρόνο σας για να σκεφτείτε σοβαρά τις επιλογές σας. Όταν ο Ερμής περάσει στον Τοξότη στις 24 του μήνα, πιθανώς να αναθεωρήσετε τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία σας, το πρόγραμμα σωματικής άσκησης και διατροφής που ακολουθείτε και τον χρόνο που αφιερώνετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Επίσης, μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο κάποιο εργασιακό θέμα που σας είχε απασχολήσει στο παρελθόν ή κάποιο θέμα υγείας στο οποίο δεν είχε δοθεί οριστική λύση.

Η Αφροδίτη θα περάσει στον Σκορπιό στις 5 του μήνα και θα ευνοήσει τις ρομαντικές σας σχέσεις ενώ, δεν αποκλείεται, να φέρει μια ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία. Επίσης, είναι καλή εποχή για να τονώσετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και να προβάλετε αυτά που σας κάνουν ιδιαίτερους και μοναδικούς, να ασχοληθείτε με κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο ή απλώς να περάσετε όμορφα στον ελεύθερο χρόνο σας με φίλους ή με τα παιδιά σας, αν είστε γονείς. Στις 30 του μήνα θα περάσει στον Τοξότη και θα φέρει αρμονία και ισορροπία σε θέματα εργασίας και καθημερινότητας, ενώ δεν αποκλείεται να θελήσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την υγεία σας με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στον Τοξότη στις 13 του μήνα θα φέρει κάτι νέο στον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας, στην καθημερινή ρουτίνα σας, στην εργασία σας ή στον τρόπο που προσφέρετε και βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, οι μέρες είναι κατάλληλες για να ενδυναμώσετε τη φυσική σας κατάσταση μέσα από ένα νέο ή βελτιωμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Επιπλέον, ίσως γίνετε περισσότερο μαχητικοί και διεκδικητικοί στο χώρο της δουλειάς ή αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τον τρόπο που αξιοποιείτε το χρόνο σας. Με τον Ήλιο στον Αιγόκερω από τις 22 του Δεκέμβρη, οι σχέσεις σας μπορούν να ανανεωθούν και να μπουν σε νέες βάσεις, καθώς αλλάζει με κάποιο τρόπο και η δική σας στάση απέναντι τους. Η πανσέληνος που γίνεται στο δικό σας ζώδιο στις 27 του μήνα, φωτίζει τα προσωπικά σας σχέδια και τις δικές σας ανάγκες και σας ωθεί να δραστηριοποιηθείτε με νέους τρόπους που θα γεμίσουν τη ζωή σας και θα της δώσουν μεγαλύτερο νόημα. Ίσως να νιώθετε περισσότερο ευσυγκίνητοι ή κυκλοθυμικοί αυτές τις μέρες αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε χαμηλούς τόνους, καθώς έτσι θα μπορέσετε να διασφαλίσετε τα κεκτημένα σας και να πετύχετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Λέων

Με τον Ερμή στον Αιγόκερω από την 1 του μήνα θα έχετε την ευκαιρία να αναλογιστείτε κάποια θέματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν, τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τον χρόνο που αφιερώνετε για να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Ίσως μπορέσετε να μάθετε κάτι καινούργιο σε σχέση με αυτά τα θέματα ή να τα βελτιώσετε με κάποιο τρόπο. Στις 13 Δεκέμβρη, ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω και οι μέρες θα είναι ευνοϊκές για να σκεφτείτε νέους τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορούσατε να προσφέρετε στους γύρω σας πιθανώς με κάποια φιλανθρωπική δράση, ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιες συνεντεύξεις, αν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε εργασία ή να επαναδιαπραγματευτείτε τους όρους που έχετε στην τωρινή σας απασχόληση. Όταν επιστρέψει στον Τοξότη στις 24 του μήνα, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποια από τα πράγματα που σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση είτε αυτά είναι τα χόμπι σας και η δημιουργική σας έκφραση είτε είναι οι σχέσεις σας με τους άλλους είτε είναι η δουλειά σας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές, τις οποίες είναι προτιμότερο να τις σκεφτείτε σοβαρά και να τις θέσετε σε εφαρμογή με τη νέα χρονιά.

Στις 22 του μήνα, ο Ήλιος μπαίνει κι αυτός στο ζώδιο του Αιγόκερω και φωτίζει την καθημερινότητά σας με μια διάθεση ανανέωσης, οπότε είναι καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια καλή συνήθεια η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάθεσή σας, όπως να αφιερώνετε λίγα λεπτά παραπάνω για περπάτημα ή να ελαττώσετε την ποσότητα καφεΐνης ή ζάχαρης. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Σκορπιό από τις 5 του μήνα και θα διαπιστώσετε ότι οι σχέσεις μέσα στο σπίτι και την οικογένεια είναι πιο ήρεμες και αρμονικές ή ότι, τουλάχιστον, οι διαφορές εξομαλύνονται πιο εύκολα. Αν το θέλετε, μπορείτε να περάσετε όμορφες στιγμές στο σπίτι σας ή να δεχθείτε επισκέψεις ή να κάνετε το χώρο σας πιο όμορφο και άνετο με μια αλλαγή στη διακόσμηση. Στις 30 Δεκέμβρη που η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη, είναι πιθανό να έχετε περισσότερο ρομαντική διάθεση, να θελήσετε να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό ή καλλιτεχνικό ή να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας, αν είστε γονείς.

Με τη νέα σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 του μήνα, θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να νιώσετε και πάλι παιδί, να βγάλετε προς τα έξω τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και να προβάλετε όλα όσα σας κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς. Επιπλέον, ίσως προκύψει μια νέα ερωτική σχέση ή ξεκινήσετε κάποιο επιχειρηματικό ή δημιουργικό project. Προς το τέλος του μήνα, με την πανσέληνο που γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου, θα έχετε τη διάθεση να αποτραβηχτείτε λίγο από την ένταση της καθημερινότητας και να ασχοληθείτε με την περισσότερο πνευματική πλευρά του εαυτού σας, να καλλιεργήσετε τη διαίσθησή σας και να καθαρίσετε την ενέργειά σας, ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη εσωτερική γαλήνη και ισορροπία. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν η επαφή με τη φύση και ιδιαίτερα με το νερό ή τα πνευματικά ταξίδια μέσα από την προσευχή και τον διαλογισμό ή ένα ταξίδι σε κάποιο μέρος που θα σας προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση. Από την άλλη, μπορεί να ολοκληρώσετε κάποιο σημαντικό κύκλο ζωής ή να κάνετε κάποιες μυστικές επαφές και να δράσετε στο παρασκήνιο μέχρι να αποφασίσετε να ανακοινώσετε τα σχέδια σας.

Παρθένος

Στην 1 του Δεκέμβρη, ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και οι σκέψεις σας περιστρέφονται γύρω από όσα σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Όταν ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 13 του μήνα, είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές ώστε να νιώθετε καλύτερα μέσα σας και να μπορείτε να εκφράζετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας με τρόπο που να σας γεμίζει, ενώ μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιο δημιουργικό project ή μια ρομαντική σχέση. Στις 24 του μήνα που ο Ερμής θα επιστρέψει στον Τοξότη, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας σε σχέση με τα άτομα της οικογένειάς σας ή τους στενούς σας φίλους που είναι σαν οικογένεια για εσάς και να προσπαθήσετε να εξομαλύνετε τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν μεταξύ σας. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να δείξετε κάποια εγκράτεια με συγγενικά πρόσωπα που πιθανώς σας εκνευρίζουν ή σας κουράζουν αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε λόγω των γιορτών. Η ψυχική σας ηρεμία και υγεία είναι πιο σημαντικές, γι’ αυτό αφήστε και κάτι να πέσει κάτω και μην εμπλακείτε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού και φέρνει χαρά και αρμονία στις σχέσεις σας με αδέλφια, στενούς συγγενείς και γείτονες, ενώ ευνοεί τα μεταφορικά σας μέσα, τις κοντινές μετακινήσεις και κάθε είδους επικοινωνία, καθώς οι μέρες είναι καλές για να μοιραστείτε όμορφες ιδέες και συναισθήματα με τους γύρω σας. Στις 30 του μήνα η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη και είναι πιθανό να θελήσετε να ομορφύνετε το περιβάλλον του σπιτιού σας ή να προσκαλέσετε κόσμο στο σπίτι σας για να διασκεδάσετε, ενώ θα βελτιωθούν και οι σχέσεις σας μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Η νέα σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 του μήνα, είναι πιθανό να φέρει κάτι νέο σε σχέση με το σπίτι και την οικογένεια, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας κάποια βαριά συναισθήματα και παλιές συμπεριφορές που δε σας ωφελούν πια. Είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες συνειδητές επιλογές σε σχέση με τα συγγενικά σας πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες, θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας και θα τονώσουν την ψυχική σας δύναμη.

Ο Ήλιος θα περάσει στον Αιγόκερω στις 22 του μήνα και θα φωτίσει τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας, θα ανανεώσει τις ρομαντικές σας σχέσεις και τον τρόπο που χαίρεστε και διασκεδάζετε και θα τονώσει το γενικότερο αίσθημα χαράς και ικανοποίησης που έχετε. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 27 του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου, φωτίζει το ευρύτερο κοινωνικό σας περιβάλλον, τις σχέσεις μέσα σε ομάδες και παρέες και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχετε. Είναι πιθανό κάποια σχέδια ή φιλίες να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα