Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2022: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
29/04/2022

Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2022: Ζυγός- Τοξότης

Αυτός ο μήνας (αστρολογικά) δεν ξεκινάει από την 1η Μαΐου αλλά από τις 30 Απριλίου! Μα είναι δυνατόν να αφήσω απέξω τριπλή σύνοδο Αφροδίτης-Δία-Ποσειδώνα (που θα την ξαναδούμε στους Ιχθύς από άλλη διάσταση και άλλο χωροχρόνο); Ή να κάνω τα στραβά μάτια στην Νέα Σελήνη/Ηλιακή Έκλειψη της ίδιας μέρας; Για να μην πω για την αναδρομή του Πλούτωνα που ξεκίνησε στις 29/4! Δεν γίνεται παιδιά… ο μήνας ξεκινάει στις 30/4. Τέλος!

Εν συντομία λοιπόν, εκτός από τα παραπάνω, αυτός ο αστρολογικός μπαξές, μάς έχει για τον 5ο μήνα του χρόνου, λίγη βλάστηση ακόμη. Τώρα αν είναι τριαντάφυλλα ή αγριόχορτα για τον καθένα σας, θα φανεί στον απολογισμό!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές Μαΐου 2022:

 • Εκλείψεις/Νέα Σελήνη/Πανσέληνος
 • 30/4 Νέα Σελήνη/Ηλιακή Έκλειψη στις 10° του Ταύρου
 • 16/5 Πανσέληνος/Σεληνιακή Έκλειψη στις 25° του Σκορπιού
 • 30/5 Νέα Σελήνη στις 9° των Διδύμων

Αλλαγή θέσεων Πλανητών

 • 02/5 η Αφροδίτη μπαίνει στον Κριό
 • 11/5 ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στις 5° των Διδύμων
 • 11/5 ο Δίας μπαίνει στον Κριό
 • 21/5 ο Ήλιος μπαίνει στους Διδύμους
 • 23/5 ο Ερμής ανάδρομος εισέρχεται στον Ταύρο
 • 25/5 ο Άρης μπαίνει στον Κριό
 • 28/5 η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο

Οι όψεις του μήνα αναλυτικά περιγράφονται σε άλλο άρθρο του blog, σε γενικές γραμμές όμως θα έλεγα (δεν αναφέρομαι στις εκλείψεις) ότι η παράσταση του μήνα ανήκει στον Κριό (αφορά όλα τα ζώδια παρόλα αυτά), αφού εκεί γίνονται οι βασικές αλλαγές αλλά και συναντήσεις κορυφής. Άρης, Δίας κρατάνε τους πρώτους ρόλους, Ερμής, Αφροδίτη και Πλούτωνας τους δεύτερους…

Η ενέργεια του μήνα εστιάζεται στο κλείσιμο κύκλων, στην αναγνώριση των προβληματικών σημείων (με σκοπό την αλλαγή) και στις νέες αρχές με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Καλή η πολυαστρία και τα χειροφιλήματα όλων στους Ιχθύς τον προηγούμενο μήνα, αλλά τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε τον φανταστικό κόσμο της σκέψης και του υπερπέρατος και να αγγίξουμε Γη!

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια:

Αιγόκερως

Τι να γράψω τώρα εγώ για εσάς του τέλους του 3ου δεκαημέρου;; Περνάτε τη μία και μοναδική μετάλλαξη της ζωής σας, και ειδικά από τέλη Απριλίου αρχίζει και η βαθιά ενδοσκόπηση κι επαναξιολόγηση… Ταυτόχρονα η τριπλή σύνοδος σάς γεμίζει αγκαλίτσες και φιλάκια (ναι, υπάρχουν και αυτά!!), δίνοντας σας ευκαιρίες να υπογράψετε καλές και οικονομικές συμφωνίες, να κάνετε ένα κοντινό ταξίδι που λαχταράτε, να έρθετε πιο κοντά με τα αδέλφια και τους κοντινούς συγγενείς ή να ξεκινήσετε ένα επιθυμητό πρόγραμμα σπουδών. Η σκέψη σας είναι μεθοδική, χωρίς εξάρσεις και σάς οδηγεί εκεί που αγαπάτε.

Εκεί που αγαπάτε επίσης (αυτό αφορά κυρίως 2ο και 3ο δεκαήμερο), σάς ρίχνουν και οι εκλείψεις φως μπας και ξεκαθαρίσετε τι θέλετε και τι δεν θέλετε, προκειμένου να δείτε με άλλα μάτια τις επιθυμίες, τους στόχους σας, τους φίλους ή τις κοινωνικές ομάδες σας. Όλο τον μήνα η Αφροδίτη θα διάγει τον 4ο οίκο σας, ήτοι τον τομέα της οικογενειακής σας στέγης, βάζοντάς σας λίγο πιο επιθετικά, λίγο πιο δραστικά, να ξαναδείτε πώς επιθυμείτε να είστε εκεί μέσα (χωροταξικά ή ψυχολογικά). Κι αυτό γιατί, εσάς του 1ου δεκαημέρου, σάς προετοιμάζει το σύμπαν, καθώς με την έλευση του Δία και αργότερα του Άρη εκεί (από τα μέσα του μήνα αλλά και προς το τέλος του), τα χαδάκια δεν θα είναι γλυκά! Μάλλον θα τσούζουν λίγο!

Υδροχόος

Σε πρώτη ανάγνωση του χάρτη σας, θα έλεγα ότι δεν θα ήθελα να ήμουν Υδροχόος με Ήλιο κοντά στις 10° ή στις 25° του ζωδίου. Σε δεύτερη ανάγνωση όμως σκέφτομαι πως οι δυσκολίες και οι προκλητικές μέρες ή καταστάσεις έχουν πάντα τον λόγο τους! Στον τομέα της οικογένειας λοιπόν εδώ οι προκλήσεις, στο οικογενειακό περιβάλλον (συζυγικό ή γονεϊκό), στο σπίτι ως οίκημα, στη διαμονή στη χώρα (αν μιλάμε για μετανάστευση), εφόσον αναφερόμαστε στην πρώτη έκλειψη στο τέλος του Απριλίου (που έτσι κι αλλιώς μάς επηρεάζει αρκετούς μήνες πριν ή μετά), ενώ αν αναφερόμαστε στη 2η έκλειψη, προσθέτουμε ως bonus έναν τομέα ακόμη… Αυτόν την κοινωνικής μας εικόνας και καταξίωσης καθώς και της καριέρας μας!

Το 1ο δεκαήμερο έχει βοήθεια ένα δυνατό, σταθερό αλλά χωρίς εξωτερίκευση μυαλό καθώς και δωράκια που αφορούν σπουδές, ταξίδια, προσοδοφόρες ή εποικοδομητικές συμφωνίες, αλλά και ζεστές σχέσεις με αδέλφια ή κοντινούς συγγενείς. Οι του 3ου δεκαημέρου έχετε την τύχη να φιλοξενείτε την 3πλή σύνοδο (που ανέφερα στην αρχή του άρθρου) στον οικονομικό σας τομέα, ενέργεια που μπορεί να σας φέρει αφθονία, ευμάρεια, αγάπη (ως αξία) όμως προσέξτε γύρω στις 18 του μήνα για τυχόν εξαπατήσεις.

Ιχθύες

Ε, ας υπάρχει κι ένα ζώδιο που θα έχει να χαίρεται μέσα στον Μάιο… να κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, με την τρίαινα στο χέρι και να σας κοιτάζει αφ’ υψηλού! Όχι, δεν είναι από υπεροψία! Απλώς είναι στην κοσμάρα του! Ειδικά εσείς του 3ου δεκαημέρου (εμού συμπεριλαμβανομένου) ζείτε το τελευταίο πέρασμα της τριπλής συνόδου από τις μοίρες σας…ονειρεύεστε, φαντάζεστε, ονειροπολείτε. Κάποιο ξεκίνημα έχει έρθει στη ζωή σας, που ίσως να μην έχει φανεί ακόμη, αλλά αυτό συνεχίζει να δρα, έστω και ως ενέργεια, μέχρι να αποκαλυφθεί.

Ο Δίας εντός του μήνα θα περάσει στον τομέα των οικονομικών σας, εκεί που η Αφροδίτη θα κάνει περίχαρης βόλτες όλο τον μήνα. Τα πολλά έσοδα συνήθως φέρνουν και πολλά έξοδα, επομένως προσέξτε τα απρόσμενα πέριξ των τελευταίων ημερών του μήνα! Οι εκλείψεις θα περάσουν από εσάς μάλλον ήπια, δίνοντάς σας την ευκαιρία να επαναξιολογήσετε, να προχωρήσετε ή να αφήσετε πίσω σας θέματα σπουδών, συμφωνιών, ταξιδιών και φιλοσοφίας ζωής. Προσοχή στις εντάσεις εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, ειδικά οι γεννημένοι το 1ο δεκαήμερο έως τις 23 του μήνα. Είστε σε φάση Ζεν από τον προηγούμενο μήνα. Κρίμα να χαλάσετε το mood!

Μέσα στον Μάιο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Αιγόκερως, αρχής Β’ δεκαημέρου, για να κάνω ένα restart στα δημιουργικά μου σχέδια. Να βάλω σε ένα κουτάκι ό,τι δεν με εξυπηρετεί και να αρχίσω νέα. Χμ, περιμένατε να πω για ερωτικές σχέσεις; Παιδιά! Για τους Αιγόκερους γράφω, μη μπερδεύεστε!
 • Υδροχόος, τέλους Γ’ δεκαημέρου, για να μπορώ να φάω όσο θέλω (όσο θέλω λέμε!) και να νομίζω ταυτόχρονα ότι διατηρώ τη σιλουέτα μου…
 • Ιχθύς, Α’ δεκαημέρου, να νομίζω πως θα μου έρθουν χρήματα από παντού, να τα έχω χαλάσει πριν φτάσουν στο πορτοφόλι, να έχω ήδη βγάλει εισιτήρια για τις καλοκαιρινές διακοπές (όχι τώρα καλέ, πάνω στις εκλείψεις!) και να πάω για δείπνο με τον Υδροχόο του 3ου δεκαημέρου. Εγώ τουλάχιστον τα έχω πάρει τα κιλάκια μου, τι να μας πει ένα ακόμη γεύμα! Ας είναι καλά ο Δίας όλο το πρώτο 5μηνο του 2022!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα