Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2022: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
28/04/2022

Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2022: Ζυγός- Τοξότης

Αυτός ο μήνας (αστρολογικά) δεν ξεκινάει από την 1η Μαΐου αλλά από τις 30 Απριλίου! Μα είναι δυνατόν να αφήσω απέξω τριπλή σύνοδο Αφροδίτης-Δία-Ποσειδώνα (που θα την ξαναδούμε στους Ιχθύς από άλλη διάσταση και άλλο χωροχρόνο); Ή να κάνω τα στραβά μάτια στην Νέα Σελήνη/Ηλιακή Έκλειψη της ίδιας μέρας; Για να μην πω για την αναδρομή του Πλούτωνα που ξεκίνησε στις 29/4! Δεν γίνεται παιδιά… ο μήνας ξεκινάει στις 30/4. Τέλος!

Εν συντομία λοιπόν, εκτός από τα παραπάνω, αυτός ο αστρολογικός μπαξές, μάς έχει για τον 5ο μήνα του χρόνου, λίγη βλάστηση ακόμη. Τώρα αν είναι τριαντάφυλλα ή αγριόχορτα για τον καθένα σας, θα φανεί στον απολογισμό!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές Μαΐου 2022:

 • Εκλείψεις/Νέα Σελήνη/Πανσέληνος
 • 30/4 Νέα Σελήνη/Ηλιακή Έκλειψη στις 10° του Ταύρου
 • 16/5 Πανσέληνος/Σεληνιακή Έκλειψη στις 25° του Σκορπιού
 • 30/5 Νέα Σελήνη στις 9° των Διδύμων

Αλλαγή θέσεων Πλανητών

 • 02/5 η Αφροδίτη μπαίνει στον Κριό
 • 11/5 ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στις 5° των Διδύμων
 • 11/5 ο Δίας μπαίνει στον Κριό
 • 21/5 ο Ήλιος μπαίνει στους Διδύμους
 • 23/5 ο Ερμής ανάδρομος εισέρχεται στον Ταύρο
 • 25/5 ο Άρης μπαίνει στον Κριό
 • 28/5 η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο

Οι όψεις του μήνα αναλυτικά περιγράφονται σε άλλο άρθρο του blog, σε γενικές γραμμές όμως θα έλεγα (δεν αναφέρομαι στις εκλείψεις) ότι η παράσταση του μήνα ανήκει στον Κριό (αφορά όλα τα ζώδια παρόλα αυτά), αφού εκεί γίνονται οι βασικές αλλαγές αλλά και συναντήσεις κορυφής. Άρης, Δίας κρατάνε τους πρώτους ρόλους, Ερμής, Αφροδίτη και Πλούτωνας τους δεύτερους…

Η ενέργεια του μήνα εστιάζεται στο κλείσιμο κύκλων, στην αναγνώριση των προβληματικών σημείων (με σκοπό την αλλαγή) και στις νέες αρχές με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Καλή η πολυαστρία και τα χειροφιλήματα όλων στους Ιχθύς τον προηγούμενο μήνα, αλλά τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε τον φανταστικό κόσμο της σκέψης και του υπερπέρατος και να αγγίξουμε Γη!

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια:

Ζυγός

Για εσάς του τελευταίου 10ημέρου και μόνο, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που σας απασχολούν εδώ και καιρό, και θα συνεχίσουν για λίγους μήνες ακόμη! Αυτές αφορούν θέματα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος ή του σπιτιού, που ειδικά τώρα αρχίζουν να γίνονται πιο εσωτερικά, πιο αναγνωριστικά, πιο βαθιά. Μπορεί να νοιώθετε μία πίεση με τα παιδιά σας (όσοι έχετε) ή να έχετε στερηθεί τη χαρά ή τη δημιουργικότητα στη ζωή σας, μπορεί η καθημερινότητά σας να έχει μια ασάφεια ή να νοιώθετε ότι όλα γύρω σας είναι ένα χάος (ακόμη κι αν είναι όμορφο ή γλυκό), όμως εντέλει όλες αυτές οι διεργασίες έχουν απώτερο σκοπό την εξέλιξη κι αυτοβελτίωσή σας! Γενικά (εκτός δεκαημέρων) εσείς οι Ζυγοί θα λάβετε όλη την ενέργεια του μήνα στους τομείς των σχέσεων και συνεργασιών σας, καθώς και των οικονομικών σας.

Σταδιακά ένας-ένας πλανήτης εισέρχεται στον 7ο οίκο σας, δίνοντάς σας ευκαιρίες που θα πρέπει να αρπάξετε. Κι επειδή οι εκλείψεις δεν σας αγγίζουν άμεσα, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε αυτήν την «αστρολογική» ξεκούραση για να ρίξετε φως στα οικονομικά σας θέματα, να τακτοποιήσετε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί, να τα βάλετε σε σειρά, και όλα αυτά με αρωγό τον Ερμή που, από την αναδρομή του στον 9ο οίκο σας (αλλά και τη Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα εκεί), σάς ωθεί να επανεξετάσετε το νόημα και τη φιλοσοφία της ζωής σας και να σκεφτείτε τι νέα κατάσταση θέλετε να εξερευνήσετε (φιλοσοφικά, ταξιδιωτικά, μαθησιακά).

SOS: Εσείς που έχετε γεννηθεί στο τέλος του Γ’ δεκαημέρου, προσέξτε λίγο από 24 έως 28/5 τα θέματα των προσωπικών σας σχέσεων ή συνεργασιών, καθώς θα έχετε μία τάση να ελέγξετε τις καταστάσεις γύρω σας (είτε να το υποστείτε εσείς), ή να διαλύσετε σχέσεις που δεν σάς εξυπηρετούν, ή να πέσετε με τα μούτρα σε ένα νέο έρωτα. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας και ψάξτε πιο βαθιά τα θέματα γύρω σας. Η παρατηρητικότητα και η εμβάθυνση είναι απαραίτητα εργαλεία για εσάς τις συγκεκριμένες ημέρες.

Σκορπιός

Τι να πω για εσάς τώρα; Είστε στο επίκεντρο των γεγονότων, των ευκαιριών αλλά και των αλλαγών αυτό το διάστημα, κυρίως οι γεννημένοι στα μέσα του 3ου δεκαημέρου. Η έκλειψη στα μέσα του μήνα, σάς φέρνει στο προσκήνιο θέματα της προσωπικότητάς σας, του άμεσου περιβάλλοντος, της υγείας σας αλλά και των σχέσεών σας που οφείλετε να διερευνήσετε προκειμένου να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα αφήσετε πίσω μια για πάντα! Η αναδρομή του Ερμή σας ωθεί σε βαθύτερες και πιο ψυχολογικές σκέψεις, ενώ γενικά θα πρέπει να λειτουργήσετε με υπευθυνότητα και ωριμότητα σε ό,τι αφορά και την οικογένεια ή το σπίτι σας. Μπορεί να νιώθετε πίεση εκείνο το διάστημα, όμως να ξέρετε πως η συμπαντική ενέργεια επιβραβεύει τη σύνεση ή ξεκαθαρίζει (με όχι πάντα κομψό τρόπο) την ασυνέπεια και την ευθυνοφοβία.

Μετά τις 22 του μήνα, η ενέργεια γύρω από τις σχέσεις σας θα ενταθεί, δίνοντας σας μερικές τελευταίες ευκαιρίες να βάλετε τα προσωπικά σας θέματα σε τάξη. Οι γεννημένοι αρχές και μέσα 2ου δεκαημέρου επηρεάζεστε πιο ξεκάθαρα στα θέματα των σχέσεων σας από την 1η πανσέληνο της περιόδου, ήτοι στα τέλη του Απριλίου, και μάλιστα ίσως υπάρχει και μια δόση έκπληξης ή μη αναμενόμενου.

Γενικότερα, υπάρχουν θετικές επιβοηθήσεις στην καθημερινότητά σας, σάς δίνονται ευκαιρίες να ασχοληθείτε περισσότερο με τη διατροφή και την υγεία σας, να απολαύσετε με ήρεμους ρυθμούς αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα, ακόμη και την εργασία σας, ενώ προς το τέλος του μήνα οι ρυθμοί αυτοί θα αποκτήσουν ξαφνικά ταχύτητα!

Τοξότης

Θέματα σπιτιού, οικογενειακές καταστάσεις κι τρόπος επικοινωνίας στις σχέσεις και συνεργασίες σας είναι αυτά που σάς κρατούν ξάγρυπνους εσάς, φίλοι Τοξότες, ειδικά του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Εσείς του 3ου δεκαημέρου προσοχή λίγο στα θέματα του σπιτιού σας για τυχόν βλάβες, υδραυλικές διαρροές και γενικότερα απρόσμενα έξοδα. Θέλετε να απολαύσετε την ησυχία σας, αλλά εκείνες οι εντάσεις δεν σάς αφήνουν! Η Αφροδίτη όμως σάς επιφυλάσσει δωράκια για όλο τον μήνα (διατρέχοντας όλες τις μοίρες του ζωδίου σας εντός του Μαΐου) σε θέματα δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας, καλλιτεχνίας, παιδιών αλλά και έρωτα φυσικά!

Αφεθείτε στις απολαύσεις (κάθε είδους) τον Μάιο, είστε από τους τυχερούς του ζωδιακού που οι εκλείψεις δεν σάς αγγίζουν (εκτός κι αν έχετε προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες που γίνονται) ενώ ο Δίας επιφυλάσσει και αυτός ακόμη περισσότερα δώρα στους γεννημένους το 1ο δεκαήμερο (οι υπόλοιποι θα περιμένετε!).

Προς το τέλος του μήνα, ο Άρης θα φροντίσει να δώσει μια πνοή δυναμισμού κι εσωτερικής (αλλά και πρακτικής) φλόγας στα θέματα που ανέφερα πιο πάνω, που ευτυχώς έρχεται παράλληλα με το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον οίκο των καθημερινών σας δραστηριοτήτων. Δράση με σταθερή και βαθιά σκέψη λοιπόν, τι καλύτερο!

Μέσα στον Μάιο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Ζυγός (γυναίκα), αρχής Α’ δεκαημέρου, για να μου φέρει τον Ιππότη με το άλογο, που θα με αρπάξει για να ταξιδέψουμε παρέα, συνεργατικά και άφοβα,
 • Σκορπιός (άντρας), τέλους Γ’ δεκαημέρου, για να απολαύσω επιτέλους έναν έρωτα, με πολλή ένταση και πάθος (άντε και με απολαυστικό φαγητό), ακόμη κι αν στο τέλος φανεί ότι ήταν μόνο στη δική μου φαντασία (η ένδειξη στη ζυγαριά δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας πάντως),
 • Τοξότης, αρχής Α’ δεκαημέρου, να βρω τον παραπάνω Σκορπιό ή την παραπάνω Ζυγίνα, να ζήσουμε τον απόλυτο έρωτα, με το απόλυτο φαγητό, ταξιδεύοντας με έναν ίππο (ή με πολλούς, γιατί όχι) κάνοντας όνειρα για το μέλλον (κι ας μάς μείνουν τα παιδιά μετά από 9 μήνες!).

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα