Μηνιαίες Προβλέψεις Νοεμβρίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
27/10/2023

 Ο Νοέμβριος είναι ένας ακόμη δυναμικός μήνας, παρά την έλλειψη εκλείψεων.

Τις πρώτες μέρες του μήνα θα βρισκόμαστε υπό την επιρροή της πανσέληνου που πραγματοποιήθηκε στις 28 του Οκτώβρη, η οποία τονίζει κυρίως θέματα οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας και δημιουργεί ιδιαίτερες εντάσεις και ρήξεις στις σχέσεις μας με τους άλλους, λόγω της δύσκολης όψης που σχηματίζουν ο Άρης και ο Ερμής από τον Σκορπιό με τον Δία στον Ταύρο. Ο Πλούτωνας είναι ορθόδρομος και όλο το μήνα θα κινείται στην 28η μοίρα του Αιγόκερω, από όπου θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί όσους έχουν πλανήτες ή σημεία κοντά σε αυτή τη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων, δηλαδή στον Κριό, το Ζυγό, τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Ο Ποσειδώνας, ο Ουρανός και ο Δίας θα συνεχίσουν να κινούνται ανάδρομα όλο το μήνα, ενώ ο Κρόνος θα μπει σε ορθή πορεία στις 5 του Νοέμβρη και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσει μόλις στην 1η μοίρα των Ιχθύων. Επομένως, μπορούμε κι εμείς σιγά σιγά να θέσουμε κάποια υγιή όρια, να αναλάβουμε κάποιες υποχρεώσεις και να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι και προσγειωμένοι, τόσο σε θέματα επαγγελματικά όσο και σε θέματα σχέσεων, λαμβάνοντας υπόψιν και την πνευματική διάσταση των πραγμάτων.

Αρκεί να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο πνευματικά και να αντιμετωπίσουμε τους άλλους με μεγαλύτερη ευαισθησία και συμπόνοια…

Ο μήνας ξεκινάει με μια δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ήλιο και τον Δία, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει υπερβολικές απαιτήσεις, αλαζονεία και αμελή συμπεριφορά και να εκδηλωθεί με τη μορφή συγκρούσεων με τους ανωτέρους ή τον Νόμο. Η Αφροδίτη την πρώτη εβδομάδα του μήνα, κινείται στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου και σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Παρόλ’ αυτά, χρειάζεται από μέρους μας προσοχή, καθώς τα συναισθήματα θα είναι ιδιαίτερα αυθόρμητα, έντονα και ακραία και μπορεί να εκδηλωθούν με τρόπο απόλυτο και εκκεντρικό. Από την άλλη, σχηματίζει και μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα, η οποία θα κορυφωθεί στις 3 του Νοέμβρη και θα μπορούσε να δημιουργήσει λανθασμένη κρίση σε θέματα ερωτικά και οικονομικά, αναποφασιστικότητα και αβεβαιότητα αλλά και ερωτικές ψευδαισθήσεις, απογοητεύσεις και διαψεύσεις. Η εμπλοκή των Δεσμών της Σελήνης δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις αλλά οι θετικές όψεις του Ουρανού τόσο με την Αφροδίτη όσο και με τον Ποσειδώνα, θα μπορούσαν να εκτονώσουν αυτές τις δύσκολες ενέργειες, αρκεί να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο πνευματικά και να αντιμετωπίσουμε τους άλλους με μεγαλύτερη ευαισθησία και συμπόνοια.

Η επιρροή της δύσκολης όψης ανάμεσα στον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη θα τελειώσει στις 8 του μήνα όταν εκείνη θα περάσει στο ζώδιο του Ζυγού και θα βρεθεί, επιτέλους, σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να λειτουργήσει με θετικό τρόπο και να μας χαρίσει τα δώρα της. Στις 8 και 9 του μήνα, σχηματίζει μια διλημματική όψη με τον Κρόνο στους Ιχθύες η οποία, όμως, θα μπορούσε να εκδηλωθεί με θετικό τρόπο λόγω του ότι οι δύο πλανήτες έχουν καλή σχέση μεταξύ τους λόγω των ζωδίων όπου βρίσκονται. Επομένως, αν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αυτή την όψη στη θετική της μορφή, τα ακραία συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή θα μπορούσαν να περιοριστούν, θα μπορούσε να υπάρξει εγκράτεια και νηφαλιότητα στις σχέσεις μας και μια διάθεση για συμβιβασμό και συμφιλίωση.

Συγκρούσεις στο πολιτικό σκηνικό και φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Στις 4 του μήνα, ο Ερμής από τον Σκορπιό σχηματίζει μια δύσκολη όψη με τον Ουρανό και ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα, οπότε είναι πιθανό να υπάρχει μια υπερδιέγερση, διασκόρπιση της ενέργειας και αναστάτωση που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματική αδυναμία, αρνητική διάθεση και απογοήτευση. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, εκείνες τις ημέρες να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις εντάσεις και να προτιμήσουμε ήρεμες πνευματικές διεργασίες. Την ίδια μέρα, πραγματοποιείται και μια δύσκολη όψη ανάμεσα στο Δία και τον Ποσειδώνα, η οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί με συγκρούσεις στο πολιτικό σκηνικό και φαινόμενα κερδοσκοπίας. Τις επόμενες μέρες, ο Ερμής σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, ενέργειες που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν από τη μια με συμπόνοια και κατανόηση στον πόνο των άλλων και από την άλλη με μια τάση να χρησιμοποιήσουμε πονηριά και πανουργία για να υπερισχύσουμε έναντι των άλλων.

Στις 10 του Νοέμβρη, ο Ερμής αλλάζει ζώδιο και περνάει στον Τοξότη, οπότε η σκέψη μας γίνεται πιο ανάλαφρη κι αισιόδοξη, η διάθεση μας περισσότερο φιλοσοφική και πνευματική κι αποζητάμε την ελεύθερη επικοινωνία. Βέβαια, η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Κρόνο δημιουργεί δυσπιστία, επιφυλακτικότητα και ισχυρογνωμοσύνη και μπορεί να περιορίσει την αντιληπτική κι επικοινωνιακή μας ικανότητα. Οι τάσεις αυτές ενισχύονται και από τη δύσκολη όψη που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ουρανό εκείνες τις μέρες, η οποία δημιουργεί επιπλέον εντάσεις και ξαφνικές αναποδιές. Όσο ο Ερμής θα κινείται στο ζώδιο του Τοξότη, δηλαδή από τις 10 μέχρι τις 28 περίπου του μήνα, θα σχηματίζει μια αρμονική όψη με την Αφροδίτη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με θέματα ομορφιάς αλλά και για τους ερωτευμένους.

Μια μέρα με πολύ θυμό, εκδικητικότητα, εκρηκτική συμπεριφορά και βiα.

Στις 18 του μήνα ο Ήλιος συναντάει με απόλυτη ακρίβεια τον Άρη στις 26 μοίρες του Σκορπιού, μια όψη που στην αστρολογία ονομάζουμε καζίμι. Ο Άρης στον Σκορπιό είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δυνατός αλλά εκείνη την ημέρα που θα βρίσκεται στην καρδιά του βασιλιά Ήλιου, όλες του οι ιδιότητες θα μεγεθυνθούν ενώ, αντίθετα, δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά από την απόλυτη σύνοδο, ο Άρης θα είναι αποδυναμωμένος. Επομένως, η 18η του Νοέμβρη είναι μια καλή μέρα για αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες, για να βρούμε την κινητήρια δύναμη πίσω από τις επιθυμίες μας και να οργανώσουμε τα επόμενα μας βήματα ή να συλλάβουμε μια νέα επιχειρηματική ιδέα. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να είναι και μια μέρα με πολύ θυμό, εκδικητικότητα, εκρηκτική συμπεριφορά και βία, αφού κι αυτά είναι χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πλανήτη. Οι δύσκολες αυτές όψεις, δυστυχώς, θα είναι ενεργές και τις επόμενες ημέρες, με δυσκολότερη ίσως την 23η του μήνα, καθώς τότε εμπλέκονται οι ενέργειες του Άρη, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Η νέα σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 13 Νοέμβρη στις 20 μοίρες του Σκορπιού και συμμετέχουν σε αυτή ο Άρης και ο Ουρανός. Σε κοσμικό επίπεδο, είναι πιθανό να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος στρατιωτικών ή πολεμικών επιχειρήσεων, να συμβούν ξαφνικά και βίαια γεγονότα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία ή να υπάρξουν κάποια ατυχήματα. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι πιθανό να νιώθουμε υπερένταση, ψυχολογική πίεση και την ανάγκη να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για να βελτιώσουμε κάποιον σημαντικό τομέα της ζωής μας. Η πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 27 του μήνα κοντά στις 5 μοίρες των Διδύμων με τη συμμετοχή του Άρη και του Κρόνου. Ο κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου είναι ο Ερμής που εκείνη την ημέρα βρίσκεται στις 24 μοίρες του Τοξότη και σχηματίζει δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα. Η ενέργεια αυτής της όψης θα μπορούσε να εκδηλωθεί με έλλειψη πνευματικής διαύγειας, σύγχυση στις επικοινωνίες, μπερδεμένες ιδέες και αντιλήψεις, ειδικά σε θέματα θρησκευτικά, φανατισμό και ανειλικρίνεια.

Ζυγός

Ο Κρόνος ξεκινά την ορθή πορεία του στους Ιχθύες στις 5 του μήνα, οπότε είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι αρχίζουν να υπάρχουν κάποιες εξελίξεις σε θέματα εργασίας και καθημερινών υποχρεώσεων που σας δυσκόλεψαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ νιώθετε ότι υπάρχει κάποια συνοχή στην καθημερινότητά σας και μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλατε το προηγούμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να βάλετε υγιή όρια ανάμεσα στις ώρες που αφιερώνετε στην εργασία ή τις άλλες υποχρεώσεις σας και στο χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας και στη φροντίδα του. Η Αφροδίτη μπαίνει στο δικό σας ζώδιο στις 8 του μήνα κι αυτό σας κάνει περισσότερο ελκυστικούς, κοινωνικούς, ευχάριστους κι ευπροσήγορους. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να βελτιώσετε τόσο την εξωτερική σας εμφάνιση με μια ανανέωση στην γκαρνταρόμπα σας ή στο στυλ των μαλλιών σας, όσο και το άμεσο περιβάλλον σας με μια ανακαίνιση ή μια αλλαγή στη διακόσμηση.

Ο Ερμής θα περάσει στις 10 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη κι αυτό θα διευκολύνει τον τρόπο που εκφράζεστε κι επικοινωνείτε, τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τις σχέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Το επόμενο διάστημα θα έχετε μεγάλες ιδέες και πολλά σχέδια για το μέλλον, ενώ ευνοούνται ιδιαίτερα τα θέματα σπουδών και διδασκαλίας, η συγγραφή, οι εμπορικές συναλλαγές και τα κοντινά ταξίδια, ειδικά μετά τις 22 του μήνα που θα περάσει και ο Ήλιος και αργότερα ο Άρης στον Τοξότη. Η νέα σελήνη στις 13 του μήνα στον Σκορπιό είναι πιθανό να φέρει νέες ευκαιρίες και καινούργια ξεκινήματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση αλλά και να προβάλλετε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Λόγω της συμμετοχής του Άρη θα πρέπει να αναλάβετε δράση και να κυνηγήσετε αυτά που θέλετε είτε αφορούν τα οικονομικά σας είτε όσα αποτελούν για εσάς πηγή ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Ο Ουρανός από τον Ταύρο είναι πιθανό να προβάλλει κάποια αντίσταση στα σχέδια σας λόγω εμπλοκής με τα οικονομικά του συντρόφου ή του συνεργάτη ή λόγω κάποιων δικών σας ανασφαλειών.

Στις 27 Νοεμβρίου με την πανσέληνο του μήνα που πραγματοποιείται στους Διδύμους είναι πιθανό να ολοκληρώσετε κάποιο κύκλο σπουδών ή διδασκαλίας, μια νομική υπόθεση ή ένα θέμα που σχετίζεται με το εξωτερικό. Οι μέρες κοντά στην πανσέληνο είναι, επίσης, ευνοϊκές για να διευρύνετε με κάποιο τρόπο τη σκέψη σας και να βρείτε νέο νόημα στη ζωή μέσα από περισσότερο πνευματικές ή φιλοσοφικές ενασχολήσεις. Παρόλ’ αυτά χρειάζεται προσοχή, καθώς η δύσκολη όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα μπορεί να θολώσει τη σκέψη σας και να δυσκολέψει το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Σκορπιός

Ο Κρόνος αρχίζει να κινείται σε ορθή πορεία από τις 5 του μήνα και σας βοηθάει να δομήσετε τη δημιουργικότητά σας πάνω σε ένα πνευματικό υπόβαθρο το οποίο θα σας δίνει χαρά και ικανοποίηση αλλά θα έχει και διάρκεια. Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε υγιή όρια σε μια ερωτική σχέση, στα ρίσκα που παίρνετε ή στο χρόνο που αφιερώνετε σε κάποιο χόμπι ή άλλη δημιουργική απασχόληση. Η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Ζυγού στις 8 του μήνα και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την αρμονία και την ισορροπία μέσα σας, να ασχοληθείτε με τη μεταφυσική ή άλλες πνευματικές διεργασίες και να τονώσετε τη διαίσθησή σας. Επίσης, τις ημέρες αυτές ο ύπνος σας θα είναι πιο ήρεμος ενώ θα απολαμβάνετε το χρόνο που περνάτε μόνοι σας ή, αν είστε με παρέα, σίγουρα θα θελήσετε να απομονωθείτε και να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στις 10 του μήνα, ο Ερμής αλλάζει κι αυτός ζώδιο και περνάει στον Τοξότη, οπότε θα σκέφτεστε περισσότερο τα οικονομικά σας και τα αποκτήματά σας και, ίσως, αναζητήσετε τρόπους για να βελτιώσετε την κατάστασή σας. Επιπλέον, είναι πιθανό να σας απασχολήσει ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείτε τα ταλέντα και τα χαρίσματά σας και να προσπαθήσετε να τα εκμεταλλευτείτε με έναν περισσότερο δημιουργικό τρόπο, κάτι που ευνοείται ακόμα περισσότερο μετά τις 22 του μήνα που θα περάσουν στον Τοξότη ο Ήλιος και ο Άρης. Η νέα σελήνη στις 13 του Νοέμβρη πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο και σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε μια δυναμική επανεκκίνηση και να αλλάξετε ό,τι δε σας εκφράζει πια στον εαυτό σας, στις σχέσεις σας ή στο περιβάλλον που κινείστε. Η συμμετοχή του Άρη θα σας δώσει την ενέργεια και τη δυναμική για να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε και να βάλετε σε εφαρμογή τα προσωπικά σας σχέδια. Η δύσκολη όψη του Ουρανού από τον Ταύρο θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιες ανατροπές και ξαφνικές δυσκολίες από πλευράς του συντρόφου, του συνεργάτη ή κάποιου άσπονδου φίλου.

Με την πανσέληνο στις 27 του μήνα στο ζώδιο των Διδύμων, μπορείτε να ολοκληρώσετε κάποια οικονομικά θέματα που προέρχονται από τρίτες πηγές, όπως δάνεια, διατροφές, ασφάλειες, κληρονομιές ή επενδύσεις και να κάνετε χώρο για κάτι καινούργιο. Από την άλλη, είναι πιθανό να νιώσετε την ανάγκη να ανασύρετε κάποιο παλιό τραύμα ή να βιώσετε μια μεταμορφωτική εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή σας. Η δύσκολη όψη του Ερμή με το Ποσειδώνα είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια σύγχυση και λανθασμένη κρίση σε σχέση με κάποιο δημιουργικό σας σχέδιο ή με κάποιο από τα παιδιά σας, αν είστε γονείς. Επομένως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε περισσότερο τη φαντασία και τη διαίσθησή σας και λιγότερο τη στείρα λογική για να βγείτε από αυτή τη δύσκολη θέση.

Τοξότης

Ο Κρόνος γυρνάει σε ορθή πορεία στις 5 του μήνα και είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι κάποια θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι σας μπαίνουν σε νέες βάσεις. Επίσης, είναι καλή περίοδος για να θέσετε υγιή όρια μέσα στο χώρο του σπιτιού ή με τα άτομα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, κάτι που θα βελτιώσει και θα ενδυναμώσει τις σχέσεις σας σε βάθος χρόνου. Στις 8 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Ζυγού και θα βελτιώσει τις φιλίες σας και τις κοινωνικές σας επαφές, τις σχέσεις μέσα στις ομάδες στις οποίες μπορεί να ανήκετε, ενώ θα διαπιστώσετε ότι οι άλλοι είναι περισσότερο γενναιόδωροι απέναντί σας και πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Είναι, επίσης, μια πολύ καλή περίοδος για να μοιραστείτε τα ταλέντα σας, να κάνετε σχέδια για το μέλλον και να βρείτε συμμάχους που θα σας φέρουν πιο κοντά στους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Στις 10 του μήνα ο Ερμής θα περάσει στο δικό σας ζώδιο και η σκέψη σας θα περιστρέφετε γύρω από τις ατομικές σας ανάγκες και τα προσωπικά σας σχέδια, ενώ θα γίνετε περισσότερο επικοινωνιακοί και εξωστρεφείς με όσα είναι σημαντικά για εσάς. Επιπλέον, με την είσοδο του Ήλιου στις 22 του μήνα και αργότερα του Άρη στο δικό σας ζώδιο, η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί και θα νιώσετε δυνατοί και ικανοί να ξεπεράσετε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί στο δρόμο σας προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας. Από την άλλη, ο Άρης εκεί μπορεί να σας κάνει κάπως εύθικτους κι επιθετικούς με τους άλλους γι’ αυτό κινηθείτε με ψυχραιμία.

Η νέα σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού στις 13 του μήνα, δημιουργεί μια ανάγκη για ενδοσκόπηση και εσωτερική αναζήτηση και, ίσως, για έναν απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς λίγο πριν τα γενέθλιά σας. Θα θελήσετε να απομονωθείτε για λίγο και να περάσετε περισσότερο χρόνο μόνοι σας, ενώ είναι πιθανό να κάνετε κάποια μυστικά σχέδια ή κρυφές επαφές που θα αποκαλύψετε αργότερα. Η δύσκολη όψη του Ουρανού από τον Ταύρο μπορεί να φέρει κάποια εμπόδια στα νέα ξεκινήματα που προετοιμάζετε, ίσως μέσα από κάποια απρόοπτα γεγονότα που αφορούν τη δουλειά, την υγεία ή τα κατοικίδια σας. Η πανσέληνος στις 27 του μήνα στο ζώδιο των Διδύμων σας προκαλεί να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και αυτά που ζητάνε οι άλλοι από εσάς. Είναι πιθανό μια σημαντική σχέση ή συνεργασία να κλείσει τον κύκλο της ή να αλλάξει μορφή με κάποιο τρόπο. Η δύσκολη όψη του Ποσειδώνα με τον Ερμή εκείνες τις ημέρες είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια σύγχυση σε σχέση με το οικογενειακό σας περιβάλλον, να δυσκολέψει την επικοινωνία μέσα στο χώρο του σπιτιού ή να θολώσει την κρίση σας για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα