Μηνιαίες Προβλέψεις Νοεμβρίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
27/10/2023

 Ο Νοέμβριος είναι ένας ακόμη δυναμικός μήνας, παρά την έλλειψη εκλείψεων.

Τις πρώτες μέρες του μήνα θα βρισκόμαστε υπό την επιρροή της πανσέληνου που πραγματοποιήθηκε στις 28 του Οκτώβρη, η οποία τονίζει κυρίως θέματα οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας και δημιουργεί ιδιαίτερες εντάσεις και ρήξεις στις σχέσεις μας με τους άλλους, λόγω της δύσκολης όψης που σχηματίζουν ο Άρης και ο Ερμής από τον Σκορπιό με τον Δία στον Ταύρο. Ο Πλούτωνας είναι ορθόδρομος και όλο το μήνα θα κινείται στην 28η μοίρα του Αιγόκερω, από όπου θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί όσους έχουν πλανήτες ή σημεία κοντά σε αυτή τη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων, δηλαδή στον Κριό, το Ζυγό, τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Ο Ποσειδώνας, ο Ουρανός και ο Δίας θα συνεχίσουν να κινούνται ανάδρομα όλο το μήνα, ενώ ο Κρόνος θα μπει σε ορθή πορεία στις 5 του Νοέμβρη και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσει μόλις στην 1η μοίρα των Ιχθύων. Επομένως, μπορούμε κι εμείς σιγά σιγά να θέσουμε κάποια υγιή όρια, να αναλάβουμε κάποιες υποχρεώσεις και να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι και προσγειωμένοι, τόσο σε θέματα επαγγελματικά όσο και σε θέματα σχέσεων, λαμβάνοντας υπόψιν και την πνευματική διάσταση των πραγμάτων.

Αρκεί να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο πνευματικά και να αντιμετωπίσουμε τους άλλους με μεγαλύτερη ευαισθησία και συμπόνοια…

Ο μήνας ξεκινάει με μια δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ήλιο και τον Δία, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει υπερβολικές απαιτήσεις, αλαζονεία και αμελή συμπεριφορά και να εκδηλωθεί με τη μορφή συγκρούσεων με τους ανωτέρους ή τον Νόμο. Η Αφροδίτη την πρώτη εβδομάδα του μήνα, κινείται στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου και σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Παρόλ’ αυτά, χρειάζεται από μέρους μας προσοχή, καθώς τα συναισθήματα θα είναι ιδιαίτερα αυθόρμητα, έντονα και ακραία και μπορεί να εκδηλωθούν με τρόπο απόλυτο και εκκεντρικό. Από την άλλη, σχηματίζει και μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα, η οποία θα κορυφωθεί στις 3 του Νοέμβρη και θα μπορούσε να δημιουργήσει λανθασμένη κρίση σε θέματα ερωτικά και οικονομικά, αναποφασιστικότητα και αβεβαιότητα αλλά και ερωτικές ψευδαισθήσεις, απογοητεύσεις και διαψεύσεις. Η εμπλοκή των Δεσμών της Σελήνης δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις αλλά οι θετικές όψεις του Ουρανού τόσο με την Αφροδίτη όσο και με τον Ποσειδώνα, θα μπορούσαν να εκτονώσουν αυτές τις δύσκολες ενέργειες, αρκεί να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο πνευματικά και να αντιμετωπίσουμε τους άλλους με μεγαλύτερη ευαισθησία και συμπόνοια.

Η επιρροή της δύσκολης όψης ανάμεσα στον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη θα τελειώσει στις 8 του μήνα όταν εκείνη θα περάσει στο ζώδιο του Ζυγού και θα βρεθεί, επιτέλους, σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να λειτουργήσει με θετικό τρόπο και να μας χαρίσει τα δώρα της. Στις 8 και 9 του μήνα, σχηματίζει μια διλημματική όψη με τον Κρόνο στους Ιχθύες η οποία, όμως, θα μπορούσε να εκδηλωθεί με θετικό τρόπο λόγω του ότι οι δύο πλανήτες έχουν καλή σχέση μεταξύ τους λόγω των ζωδίων όπου βρίσκονται. Επομένως, αν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αυτή την όψη στη θετική της μορφή, τα ακραία συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή θα μπορούσαν να περιοριστούν, θα μπορούσε να υπάρξει εγκράτεια και νηφαλιότητα στις σχέσεις μας και μια διάθεση για συμβιβασμό και συμφιλίωση.

Συγκρούσεις στο πολιτικό σκηνικό και φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Στις 4 του μήνα, ο Ερμής από τον Σκορπιό σχηματίζει μια δύσκολη όψη με τον Ουρανό και ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα, οπότε είναι πιθανό να υπάρχει μια υπερδιέγερση, διασκόρπιση της ενέργειας και αναστάτωση που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματική αδυναμία, αρνητική διάθεση και απογοήτευση. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, εκείνες τις ημέρες να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις εντάσεις και να προτιμήσουμε ήρεμες πνευματικές διεργασίες. Την ίδια μέρα, πραγματοποιείται και μια δύσκολη όψη ανάμεσα στο Δία και τον Ποσειδώνα, η οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί με συγκρούσεις στο πολιτικό σκηνικό και φαινόμενα κερδοσκοπίας. Τις επόμενες μέρες, ο Ερμής σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, ενέργειες που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν από τη μια με συμπόνοια και κατανόηση στον πόνο των άλλων και από την άλλη με μια τάση να χρησιμοποιήσουμε πονηριά και πανουργία για να υπερισχύσουμε έναντι των άλλων.

Στις 10 του Νοέμβρη, ο Ερμής αλλάζει ζώδιο και περνάει στον Τοξότη, οπότε η σκέψη μας γίνεται πιο ανάλαφρη κι αισιόδοξη, η διάθεση μας περισσότερο φιλοσοφική και πνευματική κι αποζητάμε την ελεύθερη επικοινωνία. Βέβαια, η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Κρόνο δημιουργεί δυσπιστία, επιφυλακτικότητα και ισχυρογνωμοσύνη και μπορεί να περιορίσει την αντιληπτική κι επικοινωνιακή μας ικανότητα. Οι τάσεις αυτές ενισχύονται και από τη δύσκολη όψη που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ουρανό εκείνες τις μέρες, η οποία δημιουργεί επιπλέον εντάσεις και ξαφνικές αναποδιές. Όσο ο Ερμής θα κινείται στο ζώδιο του Τοξότη, δηλαδή από τις 10 μέχρι τις 28 περίπου του μήνα, θα σχηματίζει μια αρμονική όψη με την Αφροδίτη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με θέματα ομορφιάς αλλά και για τους ερωτευμένους.

Μια μέρα με πολύ θυμό, εκδικητικότητα, εκρηκτική συμπεριφορά και βiα.

Στις 18 του μήνα ο Ήλιος συναντάει με απόλυτη ακρίβεια τον Άρη στις 26 μοίρες του Σκορπιού, μια όψη που στην αστρολογία ονομάζουμε καζίμι. Ο Άρης στον Σκορπιό είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δυνατός αλλά εκείνη την ημέρα που θα βρίσκεται στην καρδιά του βασιλιά Ήλιου, όλες του οι ιδιότητες θα μεγεθυνθούν ενώ, αντίθετα, δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά από την απόλυτη σύνοδο, ο Άρης θα είναι αποδυναμωμένος. Επομένως, η 18η του Νοέμβρη είναι μια καλή μέρα για αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες, για να βρούμε την κινητήρια δύναμη πίσω από τις επιθυμίες μας και να οργανώσουμε τα επόμενα μας βήματα ή να συλλάβουμε μια νέα επιχειρηματική ιδέα. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να είναι και μια μέρα με πολύ θυμό, εκδικητικότητα, εκρηκτική συμπεριφορά και βία, αφού κι αυτά είναι χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πλανήτη. Οι δύσκολες αυτές όψεις, δυστυχώς, θα είναι ενεργές και τις επόμενες ημέρες, με δυσκολότερη ίσως την 23η του μήνα, καθώς τότε εμπλέκονται οι ενέργειες του Άρη, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Η νέα σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 13 Νοέμβρη στις 20 μοίρες του Σκορπιού και συμμετέχουν σε αυτή ο Άρης και ο Ουρανός. Σε κοσμικό επίπεδο, είναι πιθανό να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος στρατιωτικών ή πολεμικών επιχειρήσεων, να συμβούν ξαφνικά και βίαια γεγονότα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία ή να υπάρξουν κάποια ατυχήματα. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι πιθανό να νιώθουμε υπερένταση, ψυχολογική πίεση και την ανάγκη να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για να βελτιώσουμε κάποιον σημαντικό τομέα της ζωής μας. Η πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 27 του μήνα κοντά στις 5 μοίρες των Διδύμων με τη συμμετοχή του Άρη και του Κρόνου. Ο κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου είναι ο Ερμής που εκείνη την ημέρα βρίσκεται στις 24 μοίρες του Τοξότη και σχηματίζει δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα. Η ενέργεια αυτής της όψης θα μπορούσε να εκδηλωθεί με έλλειψη πνευματικής διαύγειας, σύγχυση στις επικοινωνίες, μπερδεμένες ιδέες και αντιλήψεις, ειδικά σε θέματα θρησκευτικά, φανατισμό και ανειλικρίνεια.

Αιγόκερως

Στις 5 του μήνα, ο Κρόνος αρχίζει να κινείται σε ορθή πορεία και θα σας βοηθήσει να θέσετε υγιή όρια στις σχέσεις σας με τα αδέλφια, τους κοντινούς συγγενείς και τους γείτονες, κάτι που θα βελτιώσει και θα ενδυναμώσει τους δεσμούς που σας ενώνουν. Επιπλέον, θα μπορέσετε να βάλετε σε νέες βάσεις θέματα επιμόρφωσης και διδασκαλίας, επικοινωνίας και συγγραφής αλλά και καθημερινών μετακινήσεων. Στις 8 του μήνα, η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο και περνάει στο Ζυγό από όπου φέρνει αρμονία και ισορροπία σε θέματα καριέρας και κοινωνικής προβολής, ενώ βελτιώνει τις σχέσεις σας με άτομα εξουσίας ή ανωτέρους. Οι επαγγελματικές σας προσπάθειες θα αναγνωριστούν και μπορεί να γίνετε περισσότερο δημοφιλείς, ενώ μπορεί να κάνετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία στο χώρο της δουλειάς ή σε κάποιον άλλο χώρο όπου η παρουσία σας είναι έντονη και σημαντική.

Στις 10 του μήνα ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να ασχοληθείτε με κάποια θέματα περισσότερο εσωτερικά και κρυφά και να βρείτε τις απαντήσεις σε ό,τι σας απασχολεί χρησιμοποιώντας τη διαίσθηση και το ένστικτό σας. Μετά τις 22 του μήνα που θα περάσει και ο Ήλιος στον Τοξότη, οι ανάγκες αυτές θα γίνουν περισσότερο επιτακτικές, ενώ με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο λίγες μέρες αργότερα είναι πιθανό να ασχοληθείτε περισσότερο πειθαρχημένα με την πνευματική σας υγεία ή με κάποια άσκηση που συνδυάζει σώμα και πνεύμα, όπως είναι η γιόγκα και το Tai Chi. Από την άλλη, ο ύπνος σας μπορεί να γίνει λίγο πιο ανήσυχος και τα όνειρά σας πιο έντονα.

Με τη νέα σελήνη στις 13 του μήνα που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού είναι πιθανό να θελήσετε να ενταχθείτε σε νέες ομάδες ή να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο μέσα από νέες δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι πιθανό να θέσετε νέους μακροπρόθεσμους στόχους και να κάνετε όνειρα και σχέδια που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Η δύσκολη όψη του Ουρανού από τον Ταύρο είναι πιθανό να φέρει κάποια εμπόδια στα νέα ξεκινήματα που θέλετε να κάνετε, πιθανώς μέσα από κάποια ξαφνικά και απρόοπτα γεγονότα που σχετίζονται με κάποια ερωτική σχέση, κάποιο δημιουργικό σας σχέδιο ή κάποιο από τα παιδιά σας, αν είστε γονείς. Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 27 στο ζώδιο των Διδύμων και φέρνει στην επιφάνεια θέματα καθημερινών υποχρεώσεων, εργασίας και υγείας. Οι επόμενες ημέρες θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε κάποιο σημαντικό έργο που έχετε αναλάβει στη δουλειά σας, να απαλλαγείτε από κάποια συνήθεια που δυσκολεύει την καθημερινότητά σας και να ολοκληρώσετε μια θεραπευτική αγωγή. Η δύσκολη όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην επικοινωνία με τα αδέλφια, τους κοντινούς συγγενείς ή τους γείτονες και να θολώσει την κρίση σας σε σχέση με τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε ή με τις πληροφορίες που λαμβάνετε.

Υδροχόος

Ο Κρόνος σταματάει την αναδρομή του και αρχίζει να κινείται σε ορθή πορεία από τις 5 του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων από όπου σας βοηθάει να θέσετε σε πιο σταθερές βάσεις τους τρόπους που εξασφαλίζετε οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια και τα μέσα που χρησιμοποιείτε για να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας αλλά και να προβάλετε τα ταλέντα και τα χαρίσματά σας. Αν σε κάποια από αυτά τα θέματα χρειάζεται να θέσετε υγιή όρια, το επόμενο διάστημα είναι ιδανικό γι’ αυτό. Η Αφροδίτη στις 8 Νοέμβρη περνάει στο ζώδιο του Ζυγού και ευνοεί όλα τα θέματα που αφορούν ανώτερες σπουδές και διδασκαλία, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό, νομικές υποθέσεις και εκδόσεις αλλά και πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να προβάλλετε τον εαυτό σας και να κάνετε δημόσιες σχέσεις, ενώ η στάση σας απέναντι στη ζωή θα γίνει πιο αισιόδοξη και φιλελεύθερη.

Ο Ερμής θα περάσει στον Τοξότη στις 10 του μήνα και είναι πιθανό να σας απασχολήσουν θέματα που αφορούν τους φίλους και τις ομάδες στις οποίες ανήκετε, τον τρόπο που προβάλλεστε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις σχέσεις σας στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Επιπλέον, θα θελήσετε να μελετήσετε τα σχέδια που έχετε για το μέλλον σας και, ίσως, αποφασίσετε να κάνετε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη τους. Σε αυτό θα βοηθήσουν ο Ήλιος και ο Άρης που θα μπουν κι αυτοί στον Τοξότη μετά τις 22 του μήνα και θα σας κάνουν περισσότερο μαχητικούς και προσηλωμένους στους στόχους σας.

Στις 13 του μήνα πραγματοποιείται η νέα σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού και είναι πιθανό να φέρει για εσάς νέες ευκαιρίες για να προάγετε την καριέρα σας ή για να κάνετε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω σας και η κοινωνική σας εικόνα ίσως μπει κάτω από το μικροσκόπιο. Με τη συμμετοχή του Άρη σε αυτή τη νέα σελήνη θα έχετε την ενέργεια και τη δυναμική να προωθήσετε τα επαγγελματικά και κοινωνικά σας σχέδια και θα πρέπει να το κάνετε, αν θέλετε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη, η δύσκολη όψη του Ουρανού από τον Ταύρο μπορεί να φέρει κάποια εμπόδια στα σχέδια που κάνετε μέσα από κάποια απρόοπτα γεγονότα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

Η πανσέληνος στις 27 του μήνα γίνεται στο ζώδιο των Διδύμων και θα φωτίσει τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και τον τρόπο με τον οποίο την εκφράζετε. Είναι πιθανό να ολοκληρώσετε κάποιο δημιουργικό έργο, καλλιτεχνικό ή επιχειρηματικό, ή να κλείσει ένα σημαντικό κεφάλαιο για κάποιο από τα παιδιά σας, αν είστε γονείς. Από την άλλη, η πανσέληνος μπορεί να αφορά μια ερωτική σας σχέση, η οποία είτε κλείνει τον κύκλο της είτε αλλάζει μορφή με κάποιο τρόπο. Η δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Ποσειδώνα είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια σύγχυση και θολή κρίση σε θέματα που αφορούν την οικονομική και συναισθηματική σας ασφάλεια, την αυτοεκτίμησή σας αλλά και τους τρόπους που αξιοποιείτε τα ταλέντα σας.

Ιχθύες

Ο Κρόνος θα κινείται σε ορθή πορεία από τις 5 του μήνα στο δικό σας ζώδιο και θα σας βοηθήσει να ενδυναμώσετε την προσωπικότητά σας, να θέσετε ρεαλιστικούς προσωπικούς στόχους και να βάλετε υγιή όρια στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Ζυγού στις 8 του μήνα και θα ευνοήσει τις οικονομικές συμφωνίες που έχετε με το σύντροφο ή το συνεργάτη και θα σας βοηθήσει να πάρετε κάποια οικονομική ενίσχυση ή ένα δάνειο ή να απαλλαγείτε από κάποιο χρέος. Από την άλλη, θα σας βοηθήσει να βρείτε εσωτερική γαλήνη και ισορροπία, ενώ θα κάνει πιο όμορφες και γλυκές τις ερωτικές σας επαφές. Στις 10 του μήνα ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και οι σκέψεις σας θα επικεντρωθούν σε θέματα καριέρας και κοινωνικής προβολής. Είναι πιθανό να αναζητήσετε τρόπους για να βελτιώσετε αυτούς τους τομείς και να προβάλλετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και στους ανωτέρους σας. Σε αυτό θα βοηθήσει η είσοδος του Ήλιου και του Άρη στον Τοξότη μετά τις 22 του μήνα που θα φέρουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και τη δυνατότητα να κάνετε τις κατάλληλες γνωριμίες, την κατάλληλη στιγμή.

Η νέα σελήνη στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Σκορπιού θα τονώσει τις πνευματικές και διανοητικές σας ικανότητες και θα ευνοήσει θέματα ανώτερων σπουδών και διδασκαλίας και άλλες πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Είναι πιθανό να θελήσετε να οργανώσετε ένα μακρινό ταξίδι ή να κάνετε το πρώτο βήμα για να τακτοποιήσετε κάποιο νομικό ζήτημα ή να ξεκινήσετε κάποιο νέο κύκλο σπουδών. Η δύσκολη όψη του Ουρανού από τον Ταύρο είναι πιθανό να βάλει κάποια εμπόδια σε αυτά τα σχέδια σας, ίσως λόγω κάποιων απρόοπτων και ξαφνικών γεγονότων που αφορούν τα αδέλφια, τους κοντινούς συγγενείς ή τους γείτονες, τις καθημερινές μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο.

Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων στις 27 του μήνα και τονίζει τα θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι. Είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε μια μετακόμιση ή να ανανεώσετε το σπίτι σας με μια ανακαίνιση ή να αλλάξει με κάποιο τρόπο η δομή της οικογένειάς σας. Η δύσκολη όψη που σχηματίζει ο Ποσειδώνας με τον Ερμή είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια σύγχυση στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας και τον προβάλλετε στον περίγυρο και να θολώσει την κρίση σας σε σχέση με τους προσωπικούς σας στόχους.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα