Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτωβρίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/09/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 14 Οκτωβρίου νέα Σελήνη-έκλειψη στην 21 Ζυγού
  • 28 Οκτωβρίου πανσέληνος-έκλειψη στην 5 Σκορπιού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 5 Οκτωβρίου ο Ερμής στον Ζυγό
  • 9 Οκτωβρίου η Αφροδίτη στην Παρθένο
  • 11 Οκτωβρίου ο Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος
  • 12 Οκτωβρίου ο Άρης στον Σκορπιό
  • 22 Οκτωβρίου ο Ερμής στον Σκορπιό

Φθινοπώριασε επιτέλους και μπαίνουμε σε ρυθμούς ροής και αλλαγής. Και δεν αλλάζουμε μόνο τα ρούχα από τις ντουλάπες -να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα σιγά-σιγά!-, μα από ό,τι επιτάσσουν οι εκλείψεις και τα τετράγωνα με τον Πλούτωνα, το… δέρμα μας. Η αλλαγή θέσης του Ερμή τον φέρνει όλο το μήνα μαζί με τον Ήλιο από κοντά με τον νότιο δεσμό στο Ζυγό. Εκεί ήταν και ο Άρης ήδη, τώρα, όντας σε ένα ζώδιο που πρεσβεύει την διαλλακτικότητα και τον πολιτισμό, μαζί με το εξάγωνο, μια αρκετά βοηθητική όψη με την κυβερνήτριά του, φαίνεται ότι έρχεται να κάνει έρωτα και όχι πόλεμο. Not! Άρης είναι και σίδερα μασάει και δε σταματά να μας ενεργοποιεί. Άμεσα ή  έμμεσα. 9 Οκτωβρίου και η Αφροδίτη αδύναμη στην Παρθένο δοκιμάζεται με τον Κρόνο σε αντίθεση ή μάλλον δοκιμάζει το συναίσθημα και το δόσιμο. Έχουμε ανάγκη τα όρια!

Αλλαγές τις οποίες θέλουμε να τις δούμε ή όχι; Διλήμματα, εκπλήξεις και ψευδαισθήσεις είναι το κοκτέιλ της έκλειψης αυτής.

Και  ο χάρτης της έκλειψης ετοιμάζεται με ένα προωθητικό τρίγωνο με τον Κρόνο -για τον άλλο κυβερνήτη του βορείου-, ο οποίος μπαίνει σε ισχυρή θέση, κυβέρνηση, στον Σκορπιό. Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τους δεσμούς από το καλοκαίρι μεταμορφώνει, μεταλλάσσει, ανακυκλώνει όλα τα δεδομένα, πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίες δεν εξυπηρετούν πλέον. Ο νότιος δεσμός σε χιαστί με τον Ποσειδώνα, ενώ η νέα Σελήνη σε χιαστί με τον Ουρανό. Πάντα οι μεγάλοι πλανήτες βοηθούν αλλά τώρα θα έχουμε πιο κραυγαλέα ανατρεπτικές τις αλλαγές. Αλλαγές τις οποίες θέλουμε να τις δούμε ή όχι; Διλήμματα, εκπλήξεις και ψευδαισθήσεις είναι το κοκτέϊλ της έκλειψης αυτής. Σίγουρα αλλαγή των ισορροπιών για όλους. Η δεύτερη έκλειψη της περιόδου σηματοδοτεί και το τέλος άμεσα για τα σταθερά. Κυριολεκτικά η… ουρά του Ταύρου αυτή τη φορά. Ήλιος, Ερμής και Άρης σε αντίθεση με τη Σελήνη φυσικά αλλά και με τον Δία, για να έχουμε όλη την υπερβολή και την επιπολαιότητα μαζί. Ο χειμώνας πλησιάζει. Η Dolores O’Riordan στο τραγούδι της October, μιλάει για αλλαγές “προχωράω σε κύκλους/ αυτή είναι η εξέλιξή μου/ αυτή είναι η μόνη μου λύση/ βασανιστήριο είναι όλα αυτά που κρατάω μέσα μου”…

Αιγόκερως

Πολλή δουλειά για εσάς και ο Οκτώβριος, με πολλά γεγονότα να λαμβάνουν χώρα μέσα στο εργασιακό περιβάλλον και αφορούν τη δουλειά, εξίσου και την οικογένεια,  άμεσα  και έμμεσα. Στην περίπτωση της δεδομένης στιγμής και συνθήκης συνδέονται με τρία σημαντικά στοιχεία. Πρώτον της δικαιοσύνης, του να έρθουν τα πράγματα σε μια ισορροπία,  δεύτερον της αλλαγής, και  τρίτον της ενσωμάτωσης και της προσεταιριστικότητας άλλων στην κοινωνική σας ζωή. Ιδέες και ενεργοποίηση στη δουλειά, εκεί που αισθάνεσθε ισχυροί και… στα νερά σας.   Οικονομικά και κοινά οικονομικά μπαίνουν και αυτά σε πιο πρακτική βάση μετά τις 9 του μήνα και κατά κάποιο τρόπο το απολαμβάνετε. Μεθοδικοί και πραγματιστές όπως είστε, έχετε ήδη βάλει τον επόμενο στόχο προς επίτευξη να τρέχει, και σε πρακτική βάση. Ωστόσο, δημιουργικότητα και απόλαυση πάνε μαζί. Ισχυρό ταρακούνημα  η έκλειψη στις 14 του Οκτωβρίου σε βαθύτερο επίπεδο αλλά και στο πως σας βλέπουν οι άλλοι. Επάγγελμα, καριέρα, πιστότητα, φήμη. Φυσικά δεν περιμένετε να το κάνουν οι άλλοι, σας έχετε ήδη περάσει από “κόσκινο” και είστε προετοιμασμένοι να δείτε την αλήθεια κατάματα. Η έκλειψη αυτή έχει σκοπό να σας εξισορροπήσει με την ψυχολογία σας και τις επιθυμίες, όχι μόνο πρέπει και μη.

Και σιγά-σιγά, με την ερχόμενη έκλειψη στις 28,  ο προβολέας πέφτει σε ό,τι έχετε έρθει να βιώσετε σε αυτή τη ζωή και μπαίνουν και πιο μη-μετρήσιμοι στόχοι, όνειρα για τον εαυτό σας, για σύνδεση με φίλους και ομάδες, κοινότητες, για έναν έρωτα, για παιδιά, για ανεμελιά και αγάπη. Οτιδήποτε συνδέεται με το δικό σας προσωπικό φως. Έχετε μάθει από τη ζωή ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα με πρόγραμμα και μέθοδο. Κι έτσι είναι. Και σε όλα σας βοηθά η στοχοπροσήλωση και η δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας. Εξαιρετική μέρα για να βγείτε εκτός πλαισίου και να περάσετε καλά και να πάρετε εμπειρία τελείως διαφορετική, είτε σε επίπεδο προσωπικό, είτε φιλικό, είτε ερωτικό η τελευταία μέρα του μήνα. Τολμήστε και ρισκάρετε να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε!

Υδροχόος

Εξαιρετικά σημαντικός ο Οκτώβριος και για εσάς λατρεμένοι Υδροχόοι! Ο δρόμος στρώνεται από την αρχή του μήνα και είναι διάχυτος ο ηλεκτρισμός και η ένταση σε εσωτερικό, ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο βγαίνει μέσω μιας οικονομικής διαχείρισης. Έχετε την εύνοια να αναζητήσετε πηγές εσόδων στήριξης ή να στηρίξετε εσείς τους άλλους με μια διάθεση να πάρετε το πάνω χέρι. Σίγουρα έλκετε χρήματα μέσω υπογείων δυνάμεων, συνειδητά ή υποσυνείδητα. Γύρω στις 9 του μήνα, ωστόσο, προσοχή, διότι αυτός ο χειρισμός μπορεί να σας φέρει απέναντι σε αισθήματα ανοχής και αυτό-λύπησης. Ήδη υπάρχει  μυαλό, ιδέες, όλο το νοητικό κομμάτι στην διεύρυνση, στην επέκταση, στην επικοινωνία, τη διαπραγμάτευση, τη γνώση. Εσείς αποφασίζετε, φυσικά, πως θα… παίξετε μπάλα. Μέσω των σπουδών, των ταξιδιών  ή  αποφασίζοντας να πάρετε εμπειρία από διαφορετικά πεδία -νομικών, φιλοσοφίας, θεωρητικής γνώσης. Και φτάνουμε στις 12 Οκτώβρη με ένα πολύ δυνατό εγώ να θέλει να εκφραστεί με κάθε τρόπο.

Μια νέα επαγγελματική ιδέα, ένα πρότζεκτ, η προσωπική σας φλόγα και φιλοδοξία και ανάγκη για διάκριση βγαίνει μπροστά και σας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε. Όχι αμαχητί και όχι χωρίς προκλήσεις. Όλο αυτό για να συνοδέψει την έκλειψη στο δικό σας κομμάτι που αφορά στο νόημα της ζωής και ένα νέο φεγγάρι εκεί. Όλος ο μήνας και όσο προχωράει μιλάει για αντιμετώπιση, αναμέτρηση. Τομή για να πάτε παρακάτω. Υπάρχει μια κλιμάκωση με την πανσέληνο στις 28, την οποία θα αισθάνεσθε σαν τα νερά του ποταμού που φουσκώνουν, να μαζεύει και να μαζεύει, κυρίως από τις 22 και έπειτα. Και έπειτα κάθαρση, χείμαρρος, λάσπη, τι; Οικογένεια, ρίζες, γονείς, ακίνητη περιουσία, ο βασικός σας κορμός βάλλεται και εσείς σαν τραγικός ήρωας επιζητάτε τη λύση. Απαντήσεις σε διλήμματα τα οποία θέτετε στον εαυτό σας. Όχι εσείς τα επιλέγετε και δε σας τα βάζει… η ζωή. Έχετε στηρίγματα για να τα καταφέρετε. Έχετε δύναμη και θα τα καταφέρετε! 31 του μήνα διαφαίνεται μια γείωση με τρόπο εκτός πλαισίου, ξαφνικό και ανατρεπτικό. Είναι και ο Οκτώβρης προτεινόμενος να είναι ο μήνας σας!

Ιχθύες

Ο Οκτώβριος είναι αρκετά προκλητικός και για εσάς, Ψαράκια! Δοκιμασία νεύρων, τεστ αντοχής, για να μετρήσετε τις δυνάμεις σας και να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας και τους γύρω. Είτε αποφασίσετε να πάτε κορυφή, είτε η στάση σας σημαίνει παραίτηση γενικότερα. Καλό σφίξιμο στα δόντια και γερό στομάχι. Τι θα θυσιάσετε και τι θα αλλάξετε το γνωρίζετε. Ο Οκτώβρης αυτός θα σας δείξει τη διαχείριση που οφείλετε να κάνετε,  σημαντική εκκίνηση για την υπόλοιπη ζωή σας! Άσσος στο μανίκι μετά τις 9 του μήνα η εύνοια της Αφροδίτης στις σχέσεις σας με τους άλλους,  ωστόσο, κρατείστε μικρό καλάθι. Και εκείνη μιλάει για στέρηση και πάγωμα του συναισθήματος, για κριτική και ανάλυση, πολλά πρέπει και μη, τα οποία είναι καλό να βάλετε για να προστατεύσετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες.  Και προετοιμασία για το νέο φεγγάρι και έχετε κι άλλο στήριγμα, εξαιρετικά δυνατός ο Άρης στο Σκορπιό. Ασπίδα προστασίας και επίδειξη ισχύος σε όποιον… “φτηνά σας αγοράζει!”

Με τόσο σημαντικές αλλαγές να συμβαίνουν μέσα σας, ρύθμιση φόρων και κοινών οικονομικών, θέματα του παρελθόντος, κληρονομικά, τα χρήματα του συντρόφου. Κλείσιμο καταστάσεων, χωρίς αναβλητικότητα.  Όλα αυτά τώρα τα βγάζετε από το συρτάρι και τα αντιμετωπίσετε. Ένα-ένα και όλα μαζί. Οφείλετε στον εαυτό σας να κάνετε μια υπέρβαση. Να κάνετε το φόβο ασπίδα. Να πειθαρχήσετε και να οργανωθείτε γαι να αντιμετωπίσετε αποφασισμένοι τα εμπόδια προς την τελική επίτευξη. Μετά τις 22 υπάρχει βελτίωση και παρακολουθείτε άλλο έργο. Νιώθετε ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί από μόνο του, αν εσείς δεν επιστρατεύσετε όλη τη προσοχή και τη σοβαρότητα σας στο πως σκέπτεσθε και στο πως αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις Γενικότερα είναι ένας μήνας όπου η οργάνωση και τα κουτάκια θα σας βοηθήσουν πολύ στο να τα βγάλετε πέρα. Το να πείτε λιγότερα λέει περισσότερα σε αυτή την περίπτωση. Και όλα αυτά με γνώμονα το άνοιγμα του δικού σας ορίζοντα και την εξέλιξή σας. “Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, πως σου μοιάζει, πως σου μοιάζει”!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα