Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτωβρίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/09/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 14 Οκτωβρίου νέα Σελήνη-έκλειψη στην 21 Ζυγού
  • 28 Οκτωβρίου πανσέληνος-έκλειψη στην 5 Σκορπιού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 5 Οκτωβρίου ο Ερμής στον Ζυγό
  • 9 Οκτωβρίου η Αφροδίτη στην Παρθένο
  • 11 Οκτωβρίου ο Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος
  • 12 Οκτωβρίου ο Άρης στον Σκορπιό
  • 22 Οκτωβρίου ο Ερμής στον Σκορπιό

Φθινοπώριασε επιτέλους και μπαίνουμε σε ρυθμούς ροής και αλλαγής. Και δεν αλλάζουμε μόνο τα ρούχα από τις ντουλάπες -να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα σιγά-σιγά!-, μα από ό,τι επιτάσσουν οι εκλείψεις και τα τετράγωνα με τον Πλούτωνα, το… δέρμα μας. Η αλλαγή θέσης του Ερμή τον φέρνει όλο το μήνα μαζί με τον Ήλιο από κοντά με τον νότιο δεσμό στο Ζυγό. Εκεί ήταν και ο Άρης ήδη, τώρα, όντας σε ένα ζώδιο που πρεσβεύει την διαλλακτικότητα και τον πολιτισμό, μαζί με το εξάγωνο, μια αρκετά βοηθητική όψη με την κυβερνήτριά του, φαίνεται ότι έρχεται να κάνει έρωτα και όχι πόλεμο. Not! Άρης είναι και σίδερα μασάει και δε σταματά να μας ενεργοποιεί. Άμεσα ή  έμμεσα. 9 Οκτωβρίου και η Αφροδίτη αδύναμη στην Παρθένο δοκιμάζεται με τον Κρόνο σε αντίθεση ή μάλλον δοκιμάζει το συναίσθημα και το δόσιμο. Έχουμε ανάγκη τα όρια!

Αλλαγές τις οποίες θέλουμε να τις δούμε ή όχι; Διλήμματα, εκπλήξεις και ψευδαισθήσεις είναι το κοκτέιλ της έκλειψης αυτής.

Και  ο χάρτης της έκλειψης ετοιμάζεται με ένα προωθητικό τρίγωνο με τον Κρόνο -για τον άλλο κυβερνήτη του βορείου-, ο οποίος μπαίνει σε ισχυρή θέση, κυβέρνηση, στον Σκορπιό. Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τους δεσμούς από το καλοκαίρι μεταμορφώνει, μεταλλάσσει, ανακυκλώνει όλα τα δεδομένα, πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίες δεν εξυπηρετούν πλέον. Ο νότιος δεσμός σε χιαστί με τον Ποσειδώνα, ενώ η νέα Σελήνη σε χιαστί με τον Ουρανό. Πάντα οι μεγάλοι πλανήτες βοηθούν αλλά τώρα θα έχουμε πιο κραυγαλέα ανατρεπτικές τις αλλαγές. Αλλαγές τις οποίες θέλουμε να τις δούμε ή όχι; Διλλήματα, εκπλήξεις και ψευδαισθήσεις είναι το κοκτέϊλ της έκλειψης αυτής. Σίγουρα αλλαγή των ισορροπιών για όλους. Η δεύτερη έκλειψη της περιόδου σηματοδοτεί και το τέλος άμεσα για τα σταθερά. Κυριολεκτικά η… ουρά του Ταύρου αυτή τη φορά. Ήλιος, Ερμής και Άρης σε αντίθεση με τη Σελήνη φυσικά αλλά και με τον Δία, για να έχουμε όλη την υπερβολή και την επιπολαιότητα μαζί. Ο χειμώνας πλησιάζει. Η Dolores O’Riordan   στο τραγούδι της October, μιλάει για αλλαγές “προχωράω σε κύκλους/ αυτή είναι η εξέλιξή μου/ αυτή είναι η μόνη μου λύση/ βασανιστήριο είναι όλα αυτά που κρατάω μέσα μου”…

Ζυγός

Χρόνια πολλά όμορφοι Ζυγοί! Ο μήνας των γενεθλίων είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικός και σηματοδοτεί για όλους μια… νέα τάξη πραγμάτων. Περισσότερο για εσάς με όλα τα φώτα, κυριολεκτικά και την έκλειψη επάνω σας. Κάθε σας  σκέψη σας μπαίνει δυναμικά στη διαπραγμάτευση με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών, την αλλαγή των συνθηκών. Είναι που το σύμπαν συνωμοτεί για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.  Αφήνετε ανασφάλειες και αναποφασιστικότητα στην άκρη και μέχρι τα μέσα του μήνα μεταμορφώνεστε σε ένα διεκδικητικό πλάσμα. Διεκδικείτε με θάρρος οικονομικές και ηθικές αξίες, αγωνίζεστε για αυτές και βρίσκεστε απέναντι σε όποιον σας τις στερεί. Εντωμεταξύ εσείς συνεχίζετε την… ενδοσκόπηση, τι αξίζω,  αν αξίζω, πόσο αξίζω, αξίζω για τους άλλους,  μια υπερανάλυση, προσοχή μη σας παραλήσει. Φλερτάρετε με την ανεπάρκεια και τη στέρηση συναισθήματος. Επιθυμείτε να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά.

Παράλληλα, και μέχρι αυτή την τόσο σημαντική για εσάς νέα Σελήνη, βλέπετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο. Κάτι καλείστε να αλλάξετε. Βγαίνετε από τη ζώνη ασφαλείας και ιδανικά καλό θα ήταν να το κάνετε συνειδητά, και όχι αναγκαστικά. Αποκτάτε τη δική σας φωνή, το δικό σας λόγο, την ισορροπία μέσα σας, όχι έπειδή σας το λένε ή το υποδεικνύουν οι άλλοι. Θυσιάστε αυτή την τάση σας να παίρνετε, να ζητάτε επιβεβαίωση από τους άλλους και θα διευκολύνετε τη ζωή σας κατά πολύ. Σκεφτείτε ότι οι άλλοι γνωρίζουν ό,τι κι εσείς. Δεν είναι κανείς πιο κατάλληλος να σας δώσει συμβουλές από εσάς τους ίδιους. Αποκλιμάκωση ή κορύφωση του μήνα για εσάς η πανσέληνος; Εσείς θα κρίνετε! Έχετε την ευκαιρία να βγείτε λάδι ή να πνιγείτε σε μια κουταλιά νερό. Το κομμάτι αυτό αφορά και σε πρακτικά, οικονομικά θέματα, οπότε χρειάζεστε δυναμική και πρωτοβουλία -υπάρχει σα συνθήκη, χρησιμοποιείστε τη! Επίσης, υπάρχει εύνοια σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, διαχείριση καταστάσεων. Ωστόσο, ενέχει το φόβο να χάσετε τα ψιλά γράμματα και να φανείτε υπερόπτες, ξερόλες, να πάτε στο άλλο άκρο. Ακόμα κι αν είστε 100% σίγουροι για αυτά που λέτε, χαμηλώστε λίγο τους τόνους. Όλα αυτά που γίνονται τώρα έχουν και συνέχεια!

Σκορπιός

Για εσάς, Σκορπιοί, το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου θα έχετε πολλά να σκέφτεστε, να διαπραγματευτείτε, κυρίως μέσα σας με τον εαυτό σας. Είναι καλή περίοδος για ενδοσκόπηση και θα χρειαστείτε την επιμονή και την δύναμή σας για να… χορέψετε στον χορό που έχετε μπει. Ο Άρης σε σύνοδο με τους δεσμούς εκεί δεικνύει την αποφασιστικότητά σας παρά την εσωτερική ένταση, την οποία φοράτε πάντα. Τώρα είναι η ώρα να την αποχωριστείτε. Το φοβικό περιβάλλον αξίζει τώρα να το διαχειριστείτε με θάρρος και κουράγιο και όχι με επιφυλακτικότητα και κρυψίνοια. Μετά τις 9 του μήνα το σκηνικό αλλάζει. Αποκτάτε ένα ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο, πιο πειθαρχημένο ως προς τις νέες ανάγκες είτε στο χώρο της εργασίας, είτε ενός προσωπικού προγράμματος, το οποίο πρέπει να τηρήσετε, είτε και τα δύο μαζί. Στα καλά νέα της συνθήκης αυτής είναι ότι διαθέτετε τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση, τη θέληση και το κουράγιο να αντιμετωπίσετε ό,τι και όποιον βρεθεί μπροστά σας, αντίθετα στα σχέδιά σας. Εκπληκτικά, όμορφα σας ανταμείβει αυτή η περίοδος  και έχετε μια χρυσή ευκαιρία να την εκμεταλλευτείτε, να ανταμειφθείτε.

Οι αλλαγές που ψυχανεμίζεστε μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή  με τη νέα Σελήνη και αφορούν εργασιακό περιβάλλον, υγεία, κατοικίδια, την προσφορά και την υπηρεσία σας είτε πληρώνεστε για αυτή είτε την δίδετε στον κόσμο ανιδιοτελώς. Θα παράξει έργο. Όχι απλά ξεκαθαρίσματα, αλλά με σκορπίσιο τρόπο, σαν τον φοίνικα που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, αλλαγές ολκής. Έχετε κρατήματα. Ενδυναμώνετε όσο περνάνε οι μέρες καθώς νιώθετε το μυαλό σας πιο δυνατό, αντιληπτική ικανότητα, οξυδέρκεια. Και έτσι είναι. Τα γενέθλιά σας ξεκινάνε στις 23 και ακολουθεί η τελευταία έκλειψη στα σταθερά, η οποία επηρεάζει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο. Παρά τη σιγουριά σας, εκδηλώστε με  ευελιξία, παρά με υπεροψία και στενοκεφαλιά. Δραστηριοποίηση και νεύρα η πανσέληνος και έκλειψη, έχει μόνο στόχο εσάς απέναντί σας και έχει σκοπό να ρίξει και τον τελευταίο προμαχώνα. Καλή απόλαυση!

Τοξότης

Αλλαγές και για εσάς λατρεμένοι Τοξότες! Εξετάζετε τους στόχους και τις προσδοκίες από τη ζωή αυτό το μήνα και κατά πόσο τα έχετε πετύχει. Είναι σημαντικό να δείτε κατά πόσο εξυπηρετούν εσάς, είναι δική σας καθαρά επιθυμία παρά άλλων. Πολλή επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών μέσα σε ομάδες, με φίλους, με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Το καλό είναι ότι αυτή η επικοινωνία μπορεί να φέρει αντικειμενικότητα στις λύσεις που θέλετε να φέρετε. Άλλη μια έκφραση είναι η ευκαιρία που σας δίδεται για ταξιδάκια και εκδρομές με φίλους! Διόλου άσχημα. Ωστόσο, τι θα χρειαστεί να… θυσιάσετε στο κομμάτι σας αυτό της σύνδεσης σας με τα όνειρά σας και την κοινωνικότηα, τη σύνδεσή σας με τον κόσμο; Τι θα χρειαστεί να αλλάξετε στα οικονομικά, στα έσοδα της εργασίας; Εσείς το γνωρίζετε. Βρείτε το θάρρος να το κάνετε. Ανοίγει το μονοπάτι προς την αυτοπραγμάτωσή σας! Μετά τις 9 και μια εύνοια μεγαλύτερη σε θέματα καριέρας και διαπραγματεύσεων στο εργασιακό περιβάλλον. Οι συνεργάτες σας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, αν και με περισσότερη κριτική διάθεση. Προσοχή σε “ερωτικά σενάρια” στη δουλειά, το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει την ηθική σας και να σας παρασύρει σε απολαύσεις χωρίς ουσία. Προσοχή!

Και καθώς η ερχόμενη έκλειψη λαμβάνει χώρα στο κομμάτι της καθημερινότητας, της υγείας και των κατοικιδίων, αλλά κυρίως στον εργασιακό σας χώρο, προσέξτε πόσο η επιπόλαια σας δράση μπορεί να δημιουργήσει ντόμινο αντιδράσεων εκεί και μια μεγαλύτερη πίεση ή περιορισμό στο σπίτι, στην οικογένεια και την ψυχολογία σας. Εσωτερικές εντάσεις και ευερεθιστικότητα σας περιμένουν και η ένταση αυτή κλιμακώνεται με την πανσέληνο στις 28 Οκτωβρίου. Αφορά επίσης σε κρυφές και παρασκηνιακές ενέργειες, οι οποίες κινούνται από χειριστικές δυνάμεις. Είτε από εσάς, είτε με αποδέκτη εσάς. Και με μια παράμετρο ακόμα την υπερβολή. Χρειάζεται τεράστια προσοχή η διαχείριση αυτή και μην επαφίεστε μόνο στην δική σας καλή τύχη, ως παιδιά του Δία! Σημαντικός ο Οκτώβρης, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα