Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτωβρίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
29/09/2023

Και αυτόν το μήνα, οι μεγάλοι πλανήτες θα κινούνται ανάδρομα, μια συνθήκη που ευνοεί την εσωτερική αναζήτηση και την προσωπική ενδυνάμωση που πηγάζει από μέσα μας και όχι από το εξωτερικό περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας.

Από τους πλανήτες αυτούς, εξαίρεση αποτελεί ο Πλούτωνας ο οποίος θα αρχίσει να κινείται σε ορθή πορεία από τις 12 του μήνα και θα βρίσκεται κοντά στην 27η μοίρα του Αιγόκερω. Στη μοίρα αυτή, ο Πλούτωνας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σκληρός και βίαιος, ιδιαίτερα σε θέματα επίδειξης δύναμης κι επιβολής της εξουσίας στους πιο αδύναμους ενώ, ταυτόχρονα, θα φέρει στην επιφάνεια αυτά που κρύβουν οι εξουσίες και το κατεστημένο κάθε μορφής και θα διαλύσει ότι είναι σαθρό και ψεύτικο. Σε προσωπικό επίπεδο, θα φέρει αποκαλύψεις στον τομέα του ωροσκοπίου μας που καταλαμβάνει το ζώδιο του Αιγόκερω και θα βγάλει στην επιφάνεια ένταση και καταπιεσμένα συναισθήματα που πρέπει να εκφράσουμε για να έρθουμε πιο κοντά στην αλήθεια μας. Τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα βρισκόμαστε υπό την επιρροή της πανσέληνου που πραγματοποιήθηκε στις 29 του προηγούμενου μήνα κοντά στις 6 μοίρες του Ζυγού. Λόγω της συμμετοχής της Αφροδίτης και του Ουρανού με δύσκολες όψεις, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στις σχέσεις μας και να χρειαστεί να κοιτάξουμε κατάματα θέματα που αποφεύγαμε το προηγούμενο διάστημα.

Στις 5 του Οκτώβρη, ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Ζυγού και θα υπάρχει σε όλους μας πιο έντονο το αίσθημα του δικαίου και μια διάθεση να βρούμε τη χρυσή τομή…

Ο Ερμής κινείται πολύ γρήγορα αυτό το μήνα και σχηματίζει πολλές όψεις. Ο μήνας ξεκινάει με τη συνάντηση Ερμή και Ουρανού σε μια βοηθητική όψη, η οποία θα μπορούσε να τονίσει την οξύνοια, την εφευρετικότητα, τη διορατικότητα και τη διαίσθησή μας. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή, καθώς η εμπλοκή του Άρη από το ζώδιο του Ζυγού, εκτός από την ξαφνική πραγματοποίηση κάποιων ιδεών, είναι πιθανό να δημιουργήσει εντάσεις και νευρικότητα αλλά και μια τάση για ατυχήματα. Με τη δύσκολη όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 2 του μήνα είναι πιθανό να έχουμε λανθασμένη θεώρηση των πραγμάτων, μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και μπερδεμένες ιδέες, ενώ μπορεί να υπάρχει και μια τάση για ψέμματα κι εξαπάτηση. Την επόμενη μέρα, ο Ερμής σχηματίζει μια βοηθητική όψη με τον Πλούτωνα οπότε η κριτική μας ικανότητα θα είναι οξεία και διαπεραστική και θα θέλουμε να μελετήσουμε τα πράγματα σε βάθος αλλά δεν αποκλείεται η ενέργεια της όψης αυτής να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους που θα θελήσουν να χειραγωγήσουν τις μάζες. Στις 5 του Οκτώβρη, ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Ζυγού και θα υπάρχει σε όλους μας πιο έντονο το αίσθημα του δικαίου και μια διάθεση να βρούμε τη χρυσή τομή, να ισορροπήσουμε τις καταστάσεις και να χρησιμοποιήσουμε διπλωματία κι έξυπνα επιχειρήματα προκειμένου να πείσουμε τους άλλους γι’ αυτά που θέλουμε. Βέβαια, η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Κρόνο δημιουργεί δυσπιστία, επιφυλακτικότητα, ίσως και ισχυρογνωμοσύνη, συμπεριφορές που όμως θα ξεπεραστούν αφού οι δύο πλανήτες αποχωρίζονται πολύ γρήγορα.

Στις 19 του μήνα ο Ήλιος κι ο Ερμής συναντούνται με απόλυτη ακρίβεια κοντά στις 25 μοίρες του Ζυγού, οπότε εκείνες τις ημέρες ευνοούνται οι πνευματικές κι επαγγελματικές δραστηριότητες, η νοητική δημιουργία και η υπογραφή συμβολαίων ή η αποδοχή κάποιας συμφωνίας. Τις επόμενες μέρες ο Ήλιος και ο Ερμής συναντάνε τον Πλούτωνα με μια δύσκολη όψη η οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί με ιδιαίτερη ένταση και δυναμισμό, οξυθυμία, υπερεκτίμηση του εαυτού και έπαρση. Στις 22 του μήνα ο Ερμής περνάει στον Σκορπιό και η ενέργεια αλλάζει για μια ακόμη φορά, με τη διαίσθηση, τις βαθιές αναζητήσεις, τη μυστικοπάθεια και την καχυποψία να έχουν τον πρώτο λόγο. Η συνάντησή του με τον Κρόνο με μια ευνοϊκή όψη θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε με οργανωτικότητα, μεθοδικότητα και προσήλωση στη λεπτομέρεια. Τέλος, στις 29 του μήνα ο Ερμής συναντάει με ακρίβεια τον Άρη στον Σκορπιό και μαζί κάνουν μια προκλητική όψη με τον Δία από τον Ταύρο. Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό συνδυασμό που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αποφασιστικότητα και δυνατότητες επιτυχίας σε ότι κάνουμε, αρκεί να είμαστε έντιμοι και να αποφεύγουμε τις υπερβολές και τις ανούσιες φιλονικίες.

Ίσως αυτές τις ημέρες να έχουμε την τάση να βλέπουμε μόνο τα ελαττώματα στις σχέσεις μας και να ψάχνουμε τρόπους να τις βελτιώσουμε.

Η Αφροδίτη και ο Άρης θα βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους σχεδόν όλο το μήνα κι αυτό θα λειτουργεί ιδιαίτερα ευνοϊκά σε θέματα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Όσον αφορά τις σχέσεις μας, με την εμπλοκή του Ποσειδώνα όλο το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, είναι πιθανό να εξιδανικεύσουμε πρόσωπα και καταστάσεις και να βιώσουμε κάποιες απογοητεύσεις. Μετά τις 10 του μήνα, όμως, που θα περάσει η επιρροή του θα είναι πιο εύκολο να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε, ενώ είναι πιθανό να ξεκινήσουν κάποιες νέες ερωτικές σχέσεις οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα. Στις 9 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο της Παρθένου, μια θέση από την οποία αρέσκεται να ασκεί έντονη κριτική, να επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες και να βλέπει ακόμα και την παραμικρή ατέλεια. Ίσως αυτές τις ημέρες να έχουμε την τάση να βλέπουμε μόνο τα ελαττώματα στις σχέσεις μας και να ψάχνουμε τρόπους να τις βελτιώσουμε ή να έχουμε υπερβολικές προσδοκίες και να απογοητευόμαστε. Το αίσθημα του ανικανοποίητου εντείνεται από τη δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Κρόνο από το ζώδιο των Ιχθύων και είναι πιθανό να βιώσουμε κάποιες συναισθηματικές αναστολές ή ψυχρότητα.

Οι μέρες αυτές θα είναι καλές για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε κάποιο δύσκολο έργο.

Στις 22 του μήνα, η Αφροδίτη σχηματίζει μια θετική όψη με τον Δία κι αυτό θα βοηθήσει τις σχέσεις μας να είναι πιο αρμονικές κι ευχάριστες, αν και η εμπλοκή του Πλούτωνα είναι πιθανό να δημιουργήσει υπερβολικά έντονα συναισθηματικές κι ερωτικές εκφράσεις. Επιπλέον, χρειάζεται να δείξουμε εγκράτεια και σε οικονομικά θέματα και να αποφύγουμε τα μεγάλα ρίσκα. Τις τελευταίες μέρες του μήνα, η Αφροδίτη θα σχηματίσει μια αρμονική όψη με τον Ουρανό, η οποία είναι πιθανό να φέρει ξαφνικούς έρωτες και διάθεση για ερωτικές περιπέτειες. Όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην απογοητευτούμε, καθώς η δύσκολη όψη που κάνει η Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα μιλάει για ψευδαισθήσεις και διαψεύσεις ή επιθυμίες που δύσκολα πραγματοποιούνται. Τις πρώτες μέρες του μήνα, ο Άρης θα βρίσκεται πολύ κοντά στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, μια συνθήκη που διαταράσσει σχέσεις και συνεργασίες και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη διακοπή τους. Καθώς πλησιάζει τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού και κοντά στις 8 του μήνα θα σχηματίσει μια δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα, η οποία χαρακτηρίζεται από διάθεση επιβολής, σκληρότητα και βία. Στις 12 του μήνα, ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού όπου είναι πολύ δυνατός, αποφασιστικός και αφοσιωμένος στο στόχο του, αν και προτιμάει να κινείται σιωπηλά. Ειδικότερα, χάρη στην ευνοϊκή όψη του Κρόνου από τους Ιχθύες, οι αντοχές του Άρη θα είναι μεγάλες και θα μπορεί να υπερπηδά κάθε εμπόδιο. Επομένως, οι μέρες αυτές θα είναι καλές για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε κάποιο δύσκολο έργο αλλά και να προβάλουμε σθεναρή αντίσταση απέναντι σε καταπιεστικές συμπεριφορές που προέρχονται από άλλους.

Δύο μέρες αργότερα, στις 14 του μήνα, πραγματοποιείται στις 21 μοίρες του Ζυγού η νέα σελήνη που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη, αφού ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται πολύ κοντά στο Νότιο Δεσμό. Η δύσκολη όψη του Πλούτωνα με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους Δεσμούς μας ζητάει να αντιμετωπίσουμε επιτέλους τα θέματα που αποφεύγουμε εδώ και καιρό και να προχωρήσουμε σε μεταμορφωτικές αλλαγές σε όλες τις σχέσεις μας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Επιπλέον, η συμμετοχή του Ουρανού υπόσχεται κάποιον δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο για να διαχειριστούμε τις δύσκολες ενέργειες σε σχέσεις και συνεργασίες. Την ίδια μέρα κορυφώνεται και η αντίθεση του Ερμή με τον Χείρωνα, μια όψη που δίνει φωνή στον πόνο και τη δυστυχία που βιώνουμε σαν ανθρωπότητα. Τέλος, στις 28 του μήνα, κορυφώνεται η δύσκολη όψη του Άρη από τον Σκορπιό με τον Δία από τον Ταύρο. Η όψη αυτή ευνοεί κάθε είδος δημιουργικής δραστηριότητας αλλά χρειάζεται προσοχή στις βεβιασμένες κινήσεις και αποφάσεις, όπως και στις υπερβολές.

Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί καθώς αυτές τις ημέρες υπάρχει μια τάση για εξιδανίκευση αλλά και εξαπάτηση.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η πανσέληνος του μήνα στο ζώδιο του Ταύρου κοντά στις 5 μοίρες, η οποία είναι και σεληνιακή έκλειψη, αφού ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται πολύ κοντά στο Βόρειο και το Νότιο Δεσμό, αντίστοιχα. Με αυτήν, κλείνει ο κύκλος των εκλείψεων στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού που μας απασχόλησαν τους τελευταίους 18 μήνες, περίπου, και τη σκυτάλη για τους επόμενους 18 μήνες παίρνουν τα ζώδια του Κριού και του Ζυγού. Κατά συνέπεια, η ενέργεια θα μεταφερθεί από την ανάγκη για οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια στην ανάγκη να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες των άλλων αλλά χωρίς να είμαστε υπερβολικά υποχωρητικοί ή συγκαταβατικοί. Η δύσκολη όψη του Πλούτωνα προς τους Δεσμούς αλλά και ο Ήλιος, ο Ερμής και ο Άρης στον Σκορπιό, ζητάνε βαθιές αλλαγές και φέρνουν στην επιφάνεια τις αλήθειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Όπως όλες οι πανσέληνοι έτσι και αυτή θα κορυφώσει ή θα ολοκληρώσει θέματα του τομέα που καταλαμβάνει το ζώδιο του Ταύρου στο χάρτη μας. Επιπλέον, η Αφροδίτη που κυβερνά αυτή την πανσέληνο δέχεται μια δύσκολη όψη από τον Ποσειδώνα, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί καθώς αυτές τις ημέρες υπάρχει μια τάση για εξιδανίκευση αλλά και εξαπάτηση.

Στο σύνολό του ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος μας προσφέρει ευκαιρίες για κάθαρση και ανανέωση, αρκεί κι εμείς να λειτουργήσουμε με εντιμότητα, απλότητα, ταπεινότητα και καλοσύνη.

Καρκίνος

Από τις 5 του μήνα, ο Ήλιος, ο Ερμής και ο Άρης θα βρίσκονται στο ζώδιο του Ζυγού και θα ενεργοποιήσουν θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια. Είναι πιθανό να θελήσετε να ανανεώσετε το χώρο του σπιτιού με μια ανακαίνιση ή να δείτε εξελίξεις σε κάποια οικογενειακά θέματα που είχαν μείνει στάσιμα. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 του Οκτώβρη, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο της Παρθένου και θα διαπιστώσετε ότι οι επαφές που έχετε με τους γύρω σας είναι πιο ευχάριστες και ότι είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσετε και να μοιραστείτε πληροφορίες και γνώσεις. Επιπλέον, είναι μια καλή εποχή για να ξεκινήσετε κάποιο σεμινάριο ή ένα κύκλο μαθημάτων, να κάνετε κάποια κοντινά ταξίδια και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες.

Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Σκορπιού στις 12 του μήνα θα ενεργοποιήσει τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματική δράση αλλά και την ανάγκη σας να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε. Είναι μια καλή περίοδος για να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας ή να τα στηρίξετε και να τα ενθαρρύνετε σε κάποια προσπάθειά τους. Αν το θέμα “παιδιά” δε σας αφορά, τότε δεν αποκλείεται να προκύψει και κάποια ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία ή φλερτ, ειδικά μετά τις 24 που θα βρίσκονται στον Σκορπιό και ο Ήλιος με τον Ερμή. Η νέα σελήνη κι έκλειψη που γίνεται στις 14 του μήνα είναι πιθανό να φέρει κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού με μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση ή με μια αλλαγή στη δομή της οικογένειάς σας. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορέσετε να βρείτε τις σωστές ισορροπίες στις σχέσεις με τα άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και να βάλετε κάποια υγιή όρια. Η πανσέληνος στις 28 του Οκτώβρη θα φωτίσει τον τομέα των κοινωνικών σας επαφών, των ομάδων στις οποίες ανήκετε και των μακροπρόθεσμων στόχων που έχετε και είναι πιθανό να φέρει κάποια κορύφωση ή ολοκλήρωση στα θέματα αυτά. Καθώς η πανσέληνος είναι ταυτόχρονα κι έκλειψη, ίσως να έχει έρθει ο καιρός για να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές σε αυτούς τους τομείς που θα σας ανανεώσουν και θα βελτιώσουν την ενέργεια γύρω σας.

Λέων

Από τις 5 του μήνα, ο Άρης, ο Ερμής και ο Ήλιος θα βρίσκονται στο ζώδιο του Ζυγού και θα ενεργοποιήσουν τα θέματα που αφορούν τις σπουδές ή την επιμόρφωσή σας, τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους, τις μετακινήσεις και τα κοντινά ταξίδια αλλά και τις σχέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο της Παρθένου στις 9 του μήνα και θα ευνοήσει τα οικονομικά σας σχέδια και θα σας ενθαρρύνει να προβάλετε τα ταλέντα σας, ενώ θα τονώσει και την αυτοεκτίμησή σας. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα πολλά έξοδα κι εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν για να κερδίσετε χρήματα. Μετά τις 12 του μήνα που ο Άρης θα περάσει στον Σκορπιό θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού και να αγοράσετε ή να πουλήσετε κάποιο ακίνητο, ενώ μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστείτε την οικογενειακή σας γαλήνη με κάποιο τρόπο.

Με τη νέα σελήνη και έκλειψη στις 14 του Οκτώβρη θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε σημαντικές αλλαγές και κάποια νέα αρχή σε θέματα σπουδών, επικοινωνίας και μετακινήσεων. Το επόμενο διάστημα είναι ιδανικό για να δραστηριοποιηθείτε νοητικά, να συλλάβετε καινούργιες ιδέες και να τις θέσετε σε εφαρμογή με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων. Η πανσέληνος και σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 28 θα φωτίσει θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνα αλλά και τη σχέση σας με πρόσωπα εξουσίας ή με κάποιον γονιό. Είναι καλή περίοδος για να κάνετε κάποιες αλλαγές που θα φέρουν βαθύτερο νόημα στη ζωή σας και μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, ειδικά αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την παρούσα κατάσταση.

Παρθένος

Η συνάντηση του Άρη, του Ήλιου και του Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού μετά τις 5 του μήνα θα ενεργοποιήσει θέματα που αφορούν την οικονομική και συναισθηματική σας ασφάλεια και τον τρόπο που προβάλετε τα ταλέντα σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Στις 9 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο σας και θα βελτιώσει την εικόνα που προβάλετε προς τα έξω αλλά και τις σχέσεις σας με τους άλλους, καθώς θα γίνετε περισσότερο ελκυστικοί και αγαπητοί. Ίσως θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην εμφάνισή σας ή να ομορφύνετε με κάποιο τρόπο το άμεσο περιβάλλον σας. Μετά τις 12 του μήνα που ο Άρης θα περάσει στον Σκορπιό θα βελτιώσει τις επικοινωνιακές σας ικανότητες και θα σας βοηθήσει να κάνετε νέες γνωριμίες ενώ είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε κάποια κοντινά ταξίδια, να μάθετε κάτι καινούργιο ή να ασχοληθείτε με τη συγγραφή και τη διδασκαλία, ειδικά όταν περάσουν στο Σκορπιό ο Ήλιος κι ο Ερμής μετά τις 24. Από την άλλη, ίσως προκύψουν κάποιες εντάσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες αλλά θα μπορέσετε να βρείτε μια συμβιβαστική λύση αφού θα υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές.

Η νέα σελήνη και ηλιακή έκλειψη που γίνεται στις 14 του Οκτώβρη θα τονίσει θέματα οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας και θα σας ωθήσει να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές που πιθανώς αφορούν και το σύντροφο ή τον συνεργάτη σας, οι οποίες θα βελτιώσουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και αξιολογείτε το χρήμα και ό,τι είναι σημαντικό για εσάς. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 28, θα φωτίσει θέματα που αφορούν ανώτερη μόρφωση, επαφές με ανθρώπους από ξένες χώρες ή ταξίδια, νομικές υποθέσεις και πνευματικές αναζητήσεις. Καθώς η πανσέληνος αυτή είναι ταυτόχρονα και σεληνιακή έκλειψη, οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να εγκαταλείψετε παλιές συνήθειες και πρακτικές που σας κρατούσαν πίσω και σας περιόριζαν με κάποιο τρόπο.

 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα