Μηνιαίες Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
28/08/2023

Ο μήνας ξεκινάει κάτω από την έντονη επιρροή της πανσελήνου που έγινε την τελευταία μέρα του Αυγούστου κοντά στις 7 μοίρες των Ιχθύων, με τη συμμετοχή του Κρόνου από το ίδιο ζώδιο. Ο Ήλιος από την Παρθένο ενδιαφέρεται για τα πρακτικά ζητήματα της ζωής, ενώ η Σελήνη και ο Κρόνος από τους Ιχθύες μας ζητάνε να αναπτύξουμε μεγαλύτερη συνειδητότητα και πνευματικότητα. Ίσως ο πιο εύκολος και ταυτόχρονα ο πιο δύσκολος τρόπος για να πετύχουμε αυτή την ισορροπία είναι να αφεθούμε, να ησυχάσουμε το μυαλό μας και να ακούσουμε την καρδιά μας. Στις 3 Σεπτέμβρη η Αφροδίτη μπαίνει σε στάση στις 12 μοίρες του Λέοντα και 2 μέρες αργότερα ξεκινάει την ορθή πορεία της, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ότι τα θέματα ερωτικής και οικονομικής φύσης που μας απασχόλησαν αυτό το καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Φυσικά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η Αφροδίτη κινούταν ανάδρομα στον Λέοντα πριν από 8 χρόνια και έτσι είναι πιθανό να διαπιστώσουμε ότι μας απασχολούν και πάλι θέματα παρόμοιας φύσης ή να χρειαστεί να κλείσουμε τώρα θέματα που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015.

Είναι πιθανό να προκύψουν και κάποιες ευκαιρίες από κει που δεν το περιμένουμε!

Την ίδια ημέρα ο Δίας μπαίνει και αυτός σε στάση στις 15 μοίρες του Ταύρου κι ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος. Η αναδρομή του θα κρατήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα φτάσει μέχρι τις 5 μοίρες του Ταύρου. Όλο αυτό το διάστημα είναι πιθανό να προκύψουν σε παγκόσμιο επίπεδο δυσκολίες ή καθυστερήσεις σε σχέση με την οικονομία, τη δικαιοσύνη και να δοκιμαστεί η αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Από την άλλη, όμως, είναι ευκαιρία για εσωτερική ανάπτυξη κι επέκταση, ειδικά αν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις εκείνες που θα μας ξεβολέψουν και θα μας πιέσουν να μετακινηθούμε από παγιωμένες καταστάσεις και αντιλήψεις. Επιπλέον, είναι πιθανό να προκύψουν και κάποιες ευκαιρίες από κει που δεν το περιμένουμε, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε παρόντες και σε εγρήγορση για να τις αναγνωρίσουμε και να τις αξιοποιήσουμε.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο ανάδρομος Ερμής από τις 15 μοίρες της Παρθένου σχηματίζει μια πολύ ευνοϊκή όψη με τον Δία στον Ταύρο η οποία ενισχύει τη δημιουργική νόηση, φέρνει μεγάλο πλούτο ιδεών κι ευνοεί τις επιχειρηματικές και επιστημονικές δραστηριότητες. Η όψη αυτή θα επαναληφθεί και στις 25 του μήνα, καθώς ο Ερμής θα κινείται ορθόδρομα αυτή τη φορά και θα περάσει ξανά από τις ίδιες μοίρες του ζωδίου, οπότε θα δώσει ώθηση σε αυτά που θα σχεδιάσουμε στη διάρκεια της αναδρομής του. Στις 6 του μήνα και ενώ ο Ερμής κινείται ακόμα ανάδρομα, συναντάει με απόλυτη ακρίβεια τον Ήλιο στις 13 μοίρες της Παρθένου. Η όψη αυτή στην αστρολογία ονομάζεται καζίμι και σημαίνει ότι ο Ερμής βρίσκεται στην καρδιά του βασιλιά και απολαμβάνει τα δώρα του στο μέγιστο βαθμό. Κατά συνέπεια, υπάρχει εξαιρετική διαύγεια σκέψης, υψηλή αντίληψη, γρήγορη κατανόηση και πολλές ευκαιρίες για νοητική δημιουργία.

Ευνοείται οτιδήποτε απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και προσοχή στις λεπτομέρειες!

Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε μπαίνει σε στάση και ξεκινάει την ορθή πορεία του 2 μέρες αργότερα από τις 8 μοίρες της Παρθένου. Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι το τέλος του μήνα, θα εξομαλυνθούν θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων, υπογραφών συμβολαίων κι εμπορίου. Επιπλέον, ευνοείται οτιδήποτε απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και προσοχή στις λεπτομέρειες. Στις 17 του μήνα, η Αφροδίτη θα συναντήσει για άλλη μια φορά το Δία με δύσκολη όψη, με τη διαφορά ότι τώρα εκείνη είναι ορθόδρομη ενώ εκείνος ανάδρομος. Παρ’ όλη τη δυσκολία, η όψη αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά σε θέματα οικονομικά κι αισθηματικά, αρκεί να προσέξουμε τις υπερβολές και την τάση για ματαιόδοξη και αμελή συμπεριφορά. Ο Κρόνος αλλά και όλοι οι εξωκρόνιοι πλανήτες, δηλαδή ο Ουρανός, ο Χείρωνας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, θα συνεχίσουν να κινούνται ανάδρομα όλο το μήνα και η ενέργειά μας θα πρέπει και πάλι να στραφεί προς τα μέσα, ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις εσωτερικές μας ανησυχίες και να βρούμε διαφορετικές διεξόδους στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ο Άρης συνεχίζει το ταξίδι του στο Ζυγό και την πρώτη μέρα του μήνα σχηματίζει με ακρίβεια μια διλημματική όψη με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, η οποία αφορά τους φόβους και τις αναστολές μας αλλά και τα όρια της δράσης μας και όσα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε προκειμένου φτάσουμε στο στόχο μας. Την ίδια μέρα, συναντά τον Ποσειδώνα στις 26 μοίρες των Ιχθύων με σύνοδο από αντισκιά. Η ιδιαιτερότητα αυτής της όψης έχει να κάνει με θέματα που δεν γίνονται αντιληπτά με την πρώτη ματιά και είναι πιθανό να υπάρξει σύγχυση, θολή εικόνα και αυταπάτες σε σχέση με πρόσωπα και καταστάσεις. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, σχηματίζει δύσκολη όψη με τη Σελήνη και δημιουργεί συναισθηματικές εντάσεις, φιλονικίες, οξυθυμία και αδιαλλαξία. Τέλος, στις 20 του μήνα, καθώς ο Άρης πλησιάζει τις 15 μοίρες του Ζυγού, σχηματίζει άλλη μια διλημματική όψη, αυτή τη φορά με τον Δία από τον Ταύρο, η οποία αφορά την παρόρμηση για δράση και τη δημιουργική δραστηριότητα.

θα υπάρχει μια τάση για επαναστατική και παράτολμη συμπεριφορά σε σχέση με τα ερωτικά και τα οικονομικά μας.

Η Αφροδίτη και ο Άρης, οι αιώνιοι εραστές του ζωδιακού, θα φλερτάρουν όλο το μήνα με μια ευνοϊκή όψη αλλά δε θα καταφέρουν να σμίξουν αυτή τη φορά, καθώς εκείνη κινείται λίγο πιο γρήγορα και φαίνεται να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από εκείνον. Παρόλ’ αυτά, θα υπάρξουν ευκαιρίες για σχέσεις, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από έντονο πόθο και πάθος. Στις 20 του μήνα, σχηματίζεται με ακρίβεια μια ιδιαίτερα ευνοϊκή όψη ανάμεσα στον Ήλιο από την Παρθένο και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Η όψη αυτή δίνει μεγάλη σωματική και νοητική ενέργεια και θα μπορούσε να εκφραστεί με γεγονότα που θα έχουν τεράστια μεταμορφωτική και μεταλλακτική δύναμη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο. Από την άλλη, με αυτή την όψη είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις σε σχέση με τις εξουσίες και να υπάρξουν απαιτήσεις για αναμορφωτικές αλλαγές σε αυτές. Ο μήνας κλείνει με την Αφροδίτη από τον Λέοντα να συναντά για τελευταία φορά τον Ουρανό από τον Ταύρο με μια προκλητική όψη και με αυτό τον τρόπο μας δίνουν μια τελευταία ευκαιρία να κλείσουμε θέματα οικονομικής κι αισθηματικής φύσης που μας απασχόλησαν ολόκληρο σχεδόν το καλοκαίρι. Βέβαια, θα υπάρχει μια τάση για επαναστατική και παράτολμη συμπεριφορά σε σχέση με τα ερωτικά και τα οικονομικά μας αλλά καλό θα είναι να μην πάρουμε σημαντικές αποφάσεις μέσα στο μήνα.

Όσον αφορά τα φεγγάρια αυτού του μήνα, η νέα σελήνη πραγματοποιείται στις 15 Σεπτέμβρη κοντά στις 22 μοίρες της Παρθένου και συμμετέχει σε αυτή ο Ουρανός με ευνοϊκή όψη. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα ξεκινήματα και οι καινούργιες ιδέες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και αυθεντικότητα και θα πρέπει να οργανωθούν με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και προσοχή στις λεπτομέρειες. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να προκύψουν ξαφνικά γυρίσματα και ανατροπές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις τρέχουσες συνθήκες και περιστάσεις της ζωής μας. Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 29 Σεπτέμβρη στις 6 μοίρες του Κριού και συμμετέχουν σε αυτή η Αφροδίτη και ο Ουρανός με δύσκολες όψεις. Οι συνθήκες αυτές θα μπορούσαν να φέρουν στο φως τα προβλήματα που πιθανώς να υπάρχουν στις σχέσεις μας και να μας ζητήσουν να τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και καθαρότητα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που έχουμε ανάγκη εμείς και αυτά που ζητάνε οι άλλοι από εμάς.

Ζυγός

Οι πρώτες ημέρες του μήνα επηρεάζονται από την πανσέληνο που έγινε στο ζώδιο των Ιχθύων στις 31 Αυγούστου και αφορά για εσάς τη λύση ή την ολοκλήρωση κάποιων θεμάτων σε σχέση με την καθημερινή ρουτίνα κι εργασία, κάποιο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής αλλά και κάποιο θεραπευτικό σχήμα που πιθανώς να ξεκινήσατε τον προηγούμενο μήνα. Ο Άρης θα κινείται όλο το μήνα στο δικό σας ζώδιο κι αυτό θα σας δώσει ιδιαίτερη ενέργεια και μαχητικότητα για να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε, να κάνετε καινούργια ξεκινήματα και να ανταπεξέλθετε στις οποιεσδήποτε δυσκολίες προκύψουν. Από την άλλη, είναι πιθανό να γίνετε λίγο περισσότερο ανταγωνιστικοί από ότι συνήθως κι αυτό να δημιουργήσει κάποιες εντάσεις με τους γύρω σας. Επίσης, χρειάζεται προσοχή σε μικροατυχήματα (καψίματα, κοψίματα, χτυπήματα) λόγω βιασύνης ή απροσεξίας. Η Αφροδίτη γυρίζει σε ορθή πορεία τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και όλο το μήνα θα βρίσκεται σε ευνοϊκή γωνία με τον Άρη, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ την κοινωνική σας ζωή, τις σχέσεις σας με άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινές ιδέες αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Επιπλέον, είναι πιθανό να προκύψει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον με κάποιο πρόσωπο το οποίο μέχρι πρόσφατα βλέπατε φιλικά.

Ο Δίας θα κινείται ανάδρομα από το δεύτερο μισό του μήνα στον τομέα που αφορά για εσάς έσοδα από τρίτες πηγές (εφορίες, τράπεζες, κληρονομιές, ασφάλειες, αποζημιώσεις, επιδόματα κτλ.), οικονομικά χρέη και τα χρήματα που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη σας. Με κάποιο τρόπο θα εμφανιστούν ευκαιρίες από κει που δεν το περιμένετε για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση αλλά κι εσείς με τη σειρά σας θα πρέπει να τολμήσετε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τους τρόπους που ωφελείστε από αυτούς τους τομείς ώστε, μακροπρόθεσμα να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. Με τον Ερμή και τον Ήλιο να κινούνται στο ζώδιο πριν από το δικό σας είναι πιθανό να θελήσετε να περάσετε περισσότερο χρόνο μόνοι σας και να ασχοληθείτε με την πνευματική και ψυχολογική διάσταση των πραγμάτων. Επιπλέον, είναι πιθανό να έρθουν στο προσκήνιο φοβίες, άγχη και ανασφάλειες που θα πρέπει να διαχειριστείτε με εποικοδομητικό τρόπο και όχι με τάσεις φυγής ή αποφυγής. Κοντά στις 6 του μήνα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα όνειρα που βλέπετε και στις ξαφνικές ιδέες που μπορεί να έχετε όταν είστε μόνοι ή ηρεμείτε με διαλογισμό ή άλλες τεχνικές.

Η νέα σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου τονίζει την ανάγκη σας για περισσότερο προσωπικό χρόνο και ενδοσκόπηση. Επιπλέον, ενισχύεται η φαντασία, η πνευματικότητα και η διαίσθηση και είναι καλή περίοδος αν θέλετε να ξεκινήσετε διαλογισμό, εναλλακτικές θεραπείες ή ψυχανάλυση. Τέλος, μπορεί να κάνετε κάποιες μυστικές επαφές ή να ξεκινήσετε κάποια κρυφή σχέση ή άλλη δραστηριότητα που, πιθανώς, να αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα. Η πανσέληνος που γίνεται στον Κριό θα φωτίσει τα θέματα που αφορούν τις σημαντικές σας σχέσεις και συνεργασίες και θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε το συναισθηματικό τοπίο για να μπορέσετε να κλείσετε κάποιους κύκλους και να ανοίξετε καινούργιους στο μέλλον.

Σκορπιός

Η πανσέληνος του προηγούμενου μήνα στους Ιχθύες είναι ενεργή τις πρώτες μέρες του μήνα και είναι πιθανό να δώσει λύσεις ή να ολοκληρώσει θέματα που αφορούν τα παιδιά σας, κάποιο επιχειρηματικό σας σχέδιο, μια δημιουργική απασχόληση ή μια ερωτική σχέση. Ο Άρης θα βρίσκεται όλο το μήνα στο ζώδιο πριν από το δικό σας κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει έντονο παρασκήνιο για πράγματα που δε γνωρίζετε ή που δε θέλετε να αποκαλύψετε ακόμα. Είναι πιθανό να θελήσετε να αφοσιωθείτε σε κάποια πνευματική δραστηριότητα, ενώ τα όνειρά σας θα είναι ιδιαίτερα έντονα και ο ύπνος σας λίγο άστατος. Σε γυναικεία ωροσκόπια, ειδικότερα, η θέση αυτή του Άρη μπορεί να δείχνει μια κρυφή ερωτική σχέση. Η Αφροδίτη αρχίζει να κινείται σε ορθή πορεία από τις αρχές του μήνα κι αυτό θα βοηθήσει θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας αλλά και τις σχέσεις με τους ανωτέρους και τα πρόσωπα εξουσίας να βελτιωθούν αρκετά, έπειτα από τα ξεκαθαρίσματα και τις επαναξιολογήσεις που κάνατε το προηγούμενο διάστημα.

Ο Δίας θα κινείται ανάδρομα για πολύ καιρό στον τομέα που αφορά για εσάς τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες και θα σας φέρει ιδιαίτερα αξιόλογες ευκαιρίες από κει που δεν το περιμένετε. Κι εσείς από την πλευρά σας, όμως, θα πρέπει να τολμήσετε να αφήσετε πίσω σας αντιλήψεις και πρότυπα που πλέον δε βοηθούν την εξέλιξή σας και να είστε ανοιχτοί σε επαφές με ανθρώπους έξω από τα συνηθισμένα σας. Ο Ερμής θα ολοκληρώσει την αναδρομή του στα μέσα του μήνα και θα αρχίσει να ευνοεί τα θέματα που αφορούν για εσάς επαφές με φίλους, ομάδες στις οποίες ανήκετε αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Τις ημέρες κοντά στις 6 του μήνα είναι πιθανό να βιώσετε κάποια σημαντική συνειδητοποίηση σε σχέση με τους σκοπούς και τους στόχους σας ή να παρουσιαστεί μια καλή ευκαιρία ή ένα ευχάριστο γεγονός σε σχέση με κάποιο φιλικό σας πρόσωπο.

Η νέα σελήνη του μήνα γίνεται στο ζώδιο της Παρθένου κι, επομένως, είναι πιθανό να θελήσετε να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, να ενταχθείτε σε μια νέα ομάδα που διακρίνεται από αγωνιστικό πνεύμα και βρίσκεται έξω από τα συνηθισμένα σας ή να θέσετε νέους και πρωτοποριακούς μακροπρόθεσμους στόχους. Με την πανσέληνο στο ζώδιο του Κριού τονίζονται τα θέματα της καθημερινής ρουτίνας, της εργασίας, της υγείας και του τρόπου που φροντίζεται το σώμα σας μέσα από τη διατροφή και την άσκηση. Επομένως, προς το τέλος αυτού του μήνα και στις αρχές του επόμενου, είναι πιθανό να ολοκληρώσετε κάποια επαγγελματική υποχρέωση, να βρείτε απαντήσεις σε κάποιο θέμα υγείας που σας απασχολεί ή να κάνετε κάποιες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες.

Τοξότης

Η πανσέληνος που έγινε στο τέλος του προηγούμενου μήνα τονίζει για εσάς τα θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, το σπίτι, την πατρίδα και τις ρίζες. Είναι πιθανό να ολοκληρώσετε θέματα αγοραπωλησίας ή ανακαίνισης σπιτιού ή μια μετακόμιση ή να υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις σε σχέση με κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο. Ο Άρης θα κινείται όλο το μήνα στο ζώδιο του Ζυγού και θα στρέψει τη δράση σας στις φιλικές ομάδες στις οποίες ανήκετε. Ίσως αποφασίσετε να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα σε αυτές και να αναλάβετε ηγετικό ρόλο, αν και είναι πιθανό να ενοχλήσετε κάποιους και να εμπλακείτε σε διαφωνίες και κόντρες. Επιπλέον, θα θελήσετε να εστιάστε στους μακροπρόθεσμους στόχους σας και να ακολουθήσετε ένα πιο πειθαρχημένο σχέδιο για την υλοποίησή τους. Η Αφροδίτη ξεκινά την ορθή πορεία της στις αρχές του μήνα και σιγά σιγά θα δείτε ότι θέματα που αφορούν νομικές υποθέσεις, ανώτερες σπουδές, ταξίδια και το εξωτερικό γενικότερα, θα ξεκαθαρίσουν και θα μπορέσετε να δείτε την πραγματική αξία που έχουν στη ζωή σας.

Ο Δίας θα κινείται ανάδρομα για πολύ καιρό στον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά την καθημερινή ρουτίνα, την εργασία, την υγεία και τον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας μέσα από την άσκηση και τη διατροφή. Είναι πιθανό να σας φέρει κάποιες αναπάντεχες ευκαιρίες για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και να εξελίξετε την εργασία σας, αρκεί να είστε δεκτικοί σε αλλαγές και πρόθυμοι να εγκαταλείψετε παρωχημένες αντιλήψεις και πρότυπα που δεν βοηθούν πια την εξέλιξή σας. Ο Ερμής επηρεάζει εδώ και αρκετό καιρό θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας κι έχει φέρει αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές. Από το δεύτερο μισό του μήνα, όμως, που θα ξεκινήσει την ορθή πορεία του θα μπορέσετε να δείτε εξελίξεις σε αυτά που προετοιμάζατε το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, κοντά στις 6 του μήνα που θα συναντηθεί με τον Ήλιο, είναι πιθανό να σας δοθεί μια σημαντική ευκαιρία ή να συλλάβετε μια λαμπρή ιδέα που θα μπορούσε να ωφελήσει με κάποιο τρόπο την καριέρα ή τη δημόσια εικόνα σας.

Η νέα σελήνη που γίνεται στα μέσα του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου είναι πιθανό να δώσει μια ώθηση στην καριέρα σας ή να σας βοηθήσει να κάνετε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να προβληθείτε στον κοινωνικό σας περίγυρο, να βελτιώσετε την εικόνα σας και να ενισχύσετε τη φήμη σας. Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού και φωτίζει τον τομέα που αφορά τα παιδιά σας, τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, τις δημιουργικές ενασχολήσεις σας, το φλερτ, τον έρωτα και τη χαρά της ζωής, γενικότερα. Είναι πιθανό να προκύψουν κάποια ξαφνικά γεγονότα τα οποία θα σας βοηθήσουν να δείτε πρόσωπα και καταστάσεις πιο καθαρά και να συνειδητοποιήσετε τι από αυτά είναι σημαντικό και τι όχι.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα