Μηνιαίες Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/08/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 15 Σεπτεμβρίου νέα Σελήνη στην 21 Παρθένου
  • 29 Σεπτεμβρίου πανσέληνος στην 6 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 4 Σεπτεμβρίου ο Δίας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 5 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομη
  • 15 Σεπτεμβρίου ο Ερμής σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομος
  • 23 Σεπτεμβρίου ο Ήλιος στον Ζυγό

“Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρια σύρε”, λέει ο λαός. Ο μήνας ξεκινάει με μια αρκετά προκλητική και καρμική όψη του Άρη με τον Κρόνο, που επιζητούν και οι δύο επιβεβαίωση. Το διάστημα θέλει ψυχραιμία και υπομονή, διότι επιφυλάσσει ένταση, θυμό, νεύρα, λόγω περιορισμού στις κινήσεις και αίσθημα ανεπάρκειας. 4 Σεπτεμβρίου και ο Δίας σε στάση και έχουμε όλους τους πλανήτες σε ανάδρομη πορεία -εκτός από τα φώτα και τον Άρη. Όλοι τα έχουμε βάλει με το παρελθόν, υπόλοιπα τα οποία θέλουμε να “πληρώσουμε” και κύκλους να κλείσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω. Και την επομένη επιστρέφει και η Αφροδίτη, κυβερνήτρια του νοτίου, σε ορθή πορεία. Με βοήθεια την πρακτικότητα του Ήλιου στην Παρθένο, να κάνει ανάλυση του καυτού καλοκαιριού που προηγήθηκε. Σε όλα τα επίπεδα, αισθηματικά, οικονομικά, ρεαλιστικά, λειτουργικά!

Θα μας δώσει ενθουσιασμό και μυαλό να βρούμε έξυπνες λύσεις σε προβλήματα…

“Καλό φθινόπωρο” λέμε, να πούμε και στις 15, όπου ο Ερμής σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία, σε συνδυασμό με την νέα Σελήνη. Παρθένο θέλουμε τα φώτα σου! Και την οξύνοια, τη διάκριση και την κοινή λογική, για να αρχίσουν τα πράγματα να ρολάρουν. Διάλειμμα για διαφημίσεις μέχρι τις 23 που θα αλλάξει ο Ήλιος ζώδιο. Αφήνει την κριτική στην άκρη και πιάνει την ισορροπία -ή καλύτερα την εξισορρόπηση. Ψάχνουμε την ομορφιά, τον πολιτισμό, την αρμονία, την κοινωνικότητά μας, τη διπλωματία. Σε αντίθεση στις 29 του μήνα, που φωνάζει για υποκειμενικότητα, ένταση, φωτιά, η πανσέληνος στον Κριό. Με έντονη συμμετοχή του Ουρανού καθώς κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη και χιαστί με τον Άρη. Από το καλοκαίρι, το θέμα σχέσεις δε σταματά, θέλουν δεσμοί και κυβερνήτες των να τα αλλάξουν όλα! Ανανέωση, ανεξαρτητοποίηση, ενθουσιασμός, εκρήξεις, δοκιμασία για την αντοχή και την… ελαστικότητα των σχέσεών μας. Στις 30 κλείνει ο Σεπτέμβρης με ένα τρίγωνο Ερμή, τώρα, Ουρανού, το οποίο μας το χρώσταγε από το τέλος Αυγούστου, λίγο πριν αναδρομήσει. Θα μας δώσει ενθουσιασμό και μυαλό να βρούμε έξυπνες λύσεις σε προβλήματα, να αναζητήσουμε τη φρεσκάδα και στην αντίληψη, για να προωθήσουμε τα θέματά μας. Γείωση και προσγείωση για να ξεκινήσουμε τις βελτιώσεις και τις αλλαγές, τις οποίες επιθυμούμε να κάνουμε στη ζωή μας.

“Και τι έχει ο ήλιος που δεν έχω να σου δώσω…. αυτός τη νύχτα κλείνει εγώ μένω ανοικτός κι αν καταφέρω και τον πάγο σου τον λιώσω κάθε Σεπτέμβρη θα γεμίζουν όλα φως…“ τραγουδάει ο αγαπημένος μας, φυσικά Ζυγός, Φοίβος Δεληβοριάς.

Καρκίνος

Αγαπημένοι οικονόμοι του ζωδιακού, καλό μήνα! Θα ήταν φρόνιμο και αυτό το μήνα να προχωρήσετε σε οικονομικές κινήσεις τις οποίες σκέφτεστε ή επιθυμείτε να κάνετε, έχοντας όλο το καλοκαίρι αξιολογήσει καλά τις συνθήκες. Προσοχή υπογραφές μετά τις 17, προς το τέλος του μήνα! Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι η αυτοπεποίθησή σας ανεβαίνει και ότι καλλιεργείτε την αυτοεκτίμησή σας και ενισχύετε τα ταλέντα σας. Στις 15 του μήνα αυτή θα σας δείξει που θα βάλετε θεμέλια για τη νέα χρονιά. Ξανα-συστήνεστε στον κόσμο, επικοινωνία, όρια στην επικοινωνία, όρια σε φίλους και αδέρφια, στο πιο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Όρια στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε καθημερινά. Φυσικά από αυτή τη μάχη -ουσιαστικά με το μέσα σας- δε θα φύγετε ήρεμοι και χαλαροί, αλλά σας επιφυλάσσει αυτή σας η διαχείριση μεγαλύτερα οφέλη για το επόμενο διάστημα . Εκτονώστε νεύρα και ένταση, είναι το απόλυτα υγιές και ανθρώπινο!

Και περνάμε σε έναν άλλο Καρκίνο μετά τις 17 του μήνα, όπου έρχεται το παρελθόν να αποδείξει ότι συμπεριφορές σας τότε κάτι εξυπηρετούσαν, αλλά τώρα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές. Είστε αρκετά ενεργοποιημένοι και έτοιμοι να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Και διαθέτετε και τα κατάλληλα εργαλεία. Όλη την εσωτερική ένταση, την οποία έχετε μετατρέψει σε δύναμη, και δε χρειάζεται να εκτονώσετε σε απρόβλεπτα και ενίοτε αψυχολόγητα ξεσπάσματα. Εσείς έχετε το μαχαίρι και το καρπούζι. Κλιμακώνεται η ένταση -ή μήπως σας φωτίζει το πού θα ήταν καλό να δράσετε;- και με την πανσέληνο στο τέλος του μήνα. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η ψυχολογία σας σαν τα φεγγάρια που αδειάζουν και γεμίζουν, εσείς είστε το ζώδιο του φεγγαριού και αυτής της συναισθηματικής κλιμάκωσης. Εκτονώστε, εκτονωθείτε, διαχειριστείτε εσείς το συναίσθημά σας και μην το αφήνετε να σας άγει και να σας φέρει. Ενισχύετε έτσι και το χαρακτήρα σας, διότι οι αλλαγές έρχονται! Έρχονται!

Λέων

Με τα φώτα πάνω σας το καλοκαίρι, τώρα δίνετε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική σας εικόνα. Τα θέματα αξιολόγησης συνεχίζουν να σας απασχολούν και το πάτε λίγο πιο βαθιά. “Τι αξίζω;” “Πόσο στοιχίζω;” “Αν αγοράσω αυτό το κόσμημα, αυτό το αυτοκίνητο, αυτό το ρούχο θα ανέβει η αξία μου;” Μπορείτε να το φιλοσοφήσετε και να το αναλύετε με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Ωστόσο, με τόση αναδρομή καλό θα είναι και να μην καταλήξετε και να μην καταφύγετε σε κάποια τεράστια αγορά μόνο και μόνο για επιβεβαίωση. Από τις 5 του μήνα ξεκινάτε να μπαίνετε σε ένα ρου καθημερινότητας, σιγά-σιγά, την οποία τονώνετε με αρκετές στιγμές πολυτέλειας και διασκέδασης. Γιατί έτσι είναι ο Λέοντας που εκτιμάει τον εαυτό του και γιατί μπορείτε! Προσοχή στο τί λέτε και στο πως εκφράζεστε στους γύρω σας, όλο το μήνα. Είναι και η έκφραση και η επικοινωνία σας ένας τρόπος να ανεβάσετε την … “αγοραστική αξία”! Νέο φεγγάρι στις 15 και πάλι για αξίες μιλάει, ηθικές και οικονομικές, για έσοδα και πηγές εσόδων, μολύβι και χαρτί για τον ισολογισμό της χρονιάς, τους οικονομικούς στόχους που επιθυμείτε να εκπληρώσετε μέσα στο δικό σας χρονοδιάγραμμα. Φυσικά η εργασία σας συνδέεται άμεσα με τα έσοδα, και βάζετε και εκεί την κριτική, την αναλυτική, τη ρεαλιστική σας ματιά, με σκοπό να ανέβει η αξία σας. Πόσο πχιά;

Στο τέλος του μήνα μικρά θεματάκια μπαίνουν στο στόχαστρό σας, λεπτομέρειες, θέματα με τα αδέρφια, το μεταφορικό σας μέσο, τον τρόπο που εκφράζεστε,, τις συναλλαγές σας, μετακινήσεις, ταξιδάκια, εκδρομούλες, θέματα σπουδών, μαθήματα, η μάθηση γενικά. Ε, αυτά τα ολίγα με τα οποία ασχολείστε μέχρι το κλείσιμο του μήνα. Σημαντική στιγμή και η πανσέληνος στις 29, η οποία συνδέεται άμεσα με στόχους και επέκταση σε όλα τα επίπεδα, οπότε και με τα … παραπάνω μικρά που σκεφτόσαστε και διαχειρίζεστε ήδη. Επίσης, η τελευταία μέρα του μήνα είναι εξαιρετική για γείωση και νόηση, νόηση και γείωση, να βάλετε έτσι σαν ορόσημο για να καταλήξετε σε αποφάσεις τις οποίες έχετε ανάγκη να πάρετε.

Παρθένος

Χαρούμενα γενέθλια αγαπημένοι Παρθένοι! Να είστε πάντα έξυπνοι, οργανωμένοι και πρακτικοί, δείχνοντας και στους υπόλοιπους τον παρθενίσιο τρόπο. Η ψυχραιμία και η λογική σας -ακόμα και ο Κρόνος απέναντι!- σας έχει βάλει σε μια σειρά και ξεπερνάτε τα εμπόδια, με μικρά, κουραστικά και ενίοτε επίπονα βήματα. Ωστόσο, στο τέλος βγαίνετε νικητές! Ο Σεπτέμβριος, όντας ο μήνας των γενεθλίων σας, σας βοηθά πολύ να ανακάμψετε, να συσσωρεύσετε δυνάμεις, να επουλώσετε πληγές και τραύματα ετών. Συνδέεστε μέσω της προσφοράς και την υπηρεσίας σας προς τους άλλους, γνωστούς και άγνωστους, με μια βαθιά ψυχική σας ανάγκη να αναγεννηθείτε ψυχολογικά και το καταφέρνετε. Εξαιρετικός αυτός ο μήνας, ορόσημο και για εσάς, έχοντας ξεκινήσει ακριβώς μετά από μια πανσέληνο στο ζώδιό σας.

Τώρα, στις 15 με τη νέα Σελήνη και τον κυβερνήτη σας να παίρνει θέση ετοιμότητας και ορθόδρομης πορείας φωτίζεται η προσωπικότητα σας, η φροντίδα για τον εαυτό και το σώμα σας, αλλαγές στο στυλ, οι επιλογές σε ανθρώπους, σχέσεις, συνεργασίες. Το εγώ σε όλες του τις διαστάσεις, από τη μία, και ο συσχετισμός και η επικοινωνία, από την άλλη, διακρίνονται και βάζετε νέα θεμέλια. Εσείς δίνετε αξία, ομορφιά και αρμονία στον κόσμο σας, τον μεταλλάσσετε με κάποιον τρόπο. Έχετε εσείς μεταλλαχθεί από τις δυσκολίες που έχετε περάσει και εκτιμάτε και ποιότητες ή αξίες που δεν έχουν απτά ρεαλιστικό πρόσημο. Αλλά παίζουν ουσιαστικά σημαντικό ρόλο στη ζωή. Λίγο πριν κλείσει ο κύκλος των γενεθλίων σας, γύρω στις 20 του μήνα, προσοχή σε θέματα ασάφειας και σύγχυσης που μπορεί να σας μπερδέψουν με τους άλλους. Τάση να το παίξετε σωτήρας ή ανάγκη να θυσιαστείτε για τον άλλο, θα τονίσουν την ευαισθησία σας. Άλλες σημαντικές ημερομηνίες: 25 και 30 του μήνα, αξιοποιείστε τις για να βρείτε νέους τρόπους επίλυσης σε παλιά προβλήματα, άνοιγμα στον ορίζοντα, είτε κυριολεκτικά με ταξίδια, είτε μεταφορικά μέσω της νόησης. Και κλείνει ο μήνας σας με την πανσέληνο στις 29, βγάζετε πάλι χαρτί και μολύβι, έσοδα, έξοδα, επιθυμίες, ανάγκες, χρήματα από άλλους, κληρονομιές, δάνεια, ρυθμίσεις, όλα τακτικά και οργανωμένα. Αν είστε τόσο τυπικοί για όσο φημίζεστε, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα