Μηνιαίες Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/08/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 15 Σεπτεμβρίου νέα Σελήνη στην 21 Παρθένου
  • 29 Σεπτεμβρίου πανσέληνος στην 6 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 4 Σεπτεμβρίου ο Δίας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 5 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομη
  • 15 Σεπτεμβρίου ο Ερμής σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομος
  • 23 Σεπτεμβρίου ο Ήλιος στον Ζυγό

“Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρια σύρε”, λέει ο λαός. Ο μήνας ξεκινάει με μια αρκετά προκλητική και καρμική όψη του Άρη με τον Κρόνο, που επιζητούν και οι δύο επιβεβαίωση. Το διάστημα θέλει ψυχραιμία και υπομονή, διότι επιφυλάσσει ένταση, θυμό, νεύρα, λόγω περιορισμού στις κινήσεις και αίσθημα ανεπάρκειας. 4 Σεπτεμβρίου και ο Δίας σε στάση και έχουμε όλους τους πλανήτες σε ανάδρομη πορεία -εκτός από τα φώτα και τον Άρη. Όλοι τα έχουμε βάλει με το παρελθόν, υπόλοιπα τα οποία θέλουμε να “πληρώσουμε” και κύκλους να κλείσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω. Και την επομένη επιστρέφει και η Αφροδίτη, κυβερνήτρια του νοτίου, σε ορθή πορεία. Με βοήθεια την πρακτικότητα του Ήλιου στην Παρθένο, να κάνει ανάλυση του καυτού καλοκαιριού που προηγήθηκε. Σε όλα τα επίπεδα, αισθηματικά, οικονομικά, ρεαλιστικά, λειτουργικά!

Θα μας δώσει ενθουσιασμό και μυαλό να βρούμε έξυπνες λύσεις σε προβλήματα…

“Καλό φθινόπωρο” λέμε, να πούμε και στις 15, όπου ο Ερμής σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία, σε συνδυασμό με την νέα Σελήνη. Παρθένο θέλουμε τα φώτα σου! Και την οξύνοια, τη διάκριση και την κοινή λογική, για να αρχίσουν τα πράγματα να ρολάρουν. Διάλειμμα για διαφημίσεις μέχρι τις 23 που θα αλλάξει ο Ήλιος ζώδιο. Αφήνει την κριτική στην άκρη και πιάνει την ισορροπία -ή καλύτερα την εξισορρόπηση. Ψάχνουμε την ομορφιά, τον πολιτισμό, την αρμονία, την κοινωνικότητά μας, τη διπλωματία. Σε αντίθεση στις 29 του μήνα, που φωνάζει για υποκειμενικότητα, ένταση, φωτιά, η πανσέληνος στον Κριό. Με έντονη συμμετοχή του Ουρανού καθώς κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη και χιαστί με τον Άρη. Από το καλοκαίρι, το θέμα σχέσεις δε σταματά, θέλουν δεσμοί και κυβερνήτες των να τα αλλάξουν όλα! Ανανέωση, ανεξαρτητοποίηση, ενθουσιασμός, εκρήξεις, δοκιμασία για την αντοχή και την… ελαστικότητα των σχέσεών μας. Στις 30 κλείνει ο Σεπτέμβρης με ένα τρίγωνο Ερμή, τώρα, Ουρανού, το οποίο μας το χρώσταγε από το τέλος Αυγούστου, λίγο πριν αναδρομήσει. Θα μας δώσει ενθουσιασμό και μυαλό να βρούμε έξυπνες λύσεις σε προβλήματα, να αναζητήσουμε τη φρεσκάδα και στην αντίληψη, για να προωθήσουμε τα θέματά μας. Γείωση και προσγείωση για να ξεκινήσουμε τις βελτιώσεις και τις αλλαγές, τις οποίες επιθυμούμε να κάνουμε στη ζωή μας.

“Και τι έχει ο ήλιος που δεν έχω να σου δώσω…. αυτός τη νύχτα κλείνει εγώ μένω ανοικτός κι αν καταφέρω και τον πάγο σου τον λιώσω κάθε Σεπτέμβρη θα γεμίζουν όλα φως…“ τραγουδάει ο αγαπημένος μας, φυσικά Ζυγός, Φοίβος Δεληβοριάς.

Κριός

Καθότι οι πλέον βιαστικοί και ανυπόμονοι του ζωδιακού, ο μήνας αυτός θα μιλήσει αρκετά μέσα σας. Χρειάζεται να βάλετε ένα φρένο, κάπου ώπα, την αρχή του μήνα και απλά να μην κάνετε τίποτα. Βασικά να μην δεσμευτείτε σε μια ουσιαστική και σημαντική απόφαση, διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αναθεωρήσετε. Και μετά από ένα τόσο πολυεπίπεδα δυνατό καλοκαίρι, είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, εξαιρετικά σημαντικό για να φιλτράρετε την πληροφορία, να καθαρίσετε τη σκόνη από πάνω σας, να ανασυνταχθείτε, για να ξεκινήσετε τη νέα… σχολική χρονιά. Προετοιμασία ουσιαστικά, για να δείτε πως θα κινηθείτε. Το νέο φεγγάρι στα μέσα του μήνα σας ενεργοποιεί σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητάς σας και της ρουτίνας, θέματα υγείας, άθλησης, διατροφής, εξάσκησης ικανοτήτων, είτε γιατί “πρέπει”, είτε γιατί έτσι θέλετε. Μια νέα αρχή εκεί λοιπόν, ένα σποράκι να φυτέψετε, καθώς έχετε πολύ ανάγκη τη δράση, και όχι μόνο να την εκτονώνετε με εντάσεις και νεύρα στους δικούς σας ανθρώπους.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν μαγικά. Θα δείτε ότι είναι ένας μήνας όπου πρέπει να επιμείνετε παραπάνω, μέσα σας και συνειδητά, όχι φωναχτά και ξεροκέφαλα. Είναι ένας μήνας που θα δοκιμαστεί η αντοχή και η επιμονή σας. Μια προετοιμασία για τον επόμενο ενάμιση χρόνο που έρχεται και θα είστε υπό την επήρεια των εκλείψεων. Ο Άρης απέναντί σας εδώ και καιρό επιθυμεί να εκφράσει τον εγωισμό και τον ανταγωνισμό σας. Με την είσοδο και του Ήλιου στο Ζυγό θα τονιστεί ακόμα περισσότερο η δικιά σας δράση ιδωμένη μέσα από ένα πλαίσιο συντροφικότητας, συνεργασίας, συμβιβασμού. Εκεί χρειάζεται να διανύσετε το extra mile και να μετατρέψετε σε θετική όλη την προσωπική σας δύναμη και ένταση. Πλησιάζοντας τον Οκτώβρη και την περίοδο των εκλείψεων, φαίνεται σαν να είναι όλοι και όλα εναντίον σας. Δε θα λείψουν οι ανατροπές και οι αψυχολόγητες κινήσεις. Προσοχή, προσοχή, ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας και οικονομικής ασφάλειας. Η πανσέληνος πάνω σας εγγυάται μόνο για συναισθηματικά πάνω-κάτω και υποκειμενικότητα. Πιο γειωμένη η κρίση σας στις 30 του μήνα.

Ταύρος

Αν και ο Σεπτέμβρης υπόσχεται για εσάς να είναι πιο ανάλαφρος και δημιουργικός, πιο στα μέτρα σας, τα ταρακουνήματα των τελευταίων χρόνων δεν σας αφήνουν να το απολαύσετε. Ας ξεκινήσουμε με την ψυχολογία σας και την ηρεμία μες την οικογένεια. Χαίρεστε την οικογενειακή θαλπωρή και κατά κάποιον τρόπο ότι έχετε κερδίσει κάποια πλεονεκτήματα, εξωστρέφεια, κάποιες μικρές … “πολυτέλειες” για τον εαυτό σας, συναισθήματα πληρότητας και ασφάλειας. Ίσως σκέφτεστε αν σας χρώσταγε η ζωή ή αν χρωστάγατε εσείς στον εαυτό σας. Τώρα το εκτιμάτε. Διαφυλάξτε αυτό το συναίσθημα όλο τον μήνα. Παράλληλα μια τάση για υπερανάλυση στα αισθηματικά και ανάγκη να ασχοληθείτε με θέματα υγείας τα οποία είχατε αφήσει πίσω. Τακτικοί έλεγχοι και τσεκ-απ τα οποία ήρθε η ώρα να τα κάνετε. Και για εσάς το παρελθόν σας χτυπάει την πόρτα, ξανασκέφτεστε παλιές καταστάσεις και την αντίδρασή σας σε αυτές.

Θυσίες και όρια στις φιλίες, επαγγελματική μετάλλαξη – επέκταση στην καριέρα, απελευθέρωση από κανόνες και νόμους που δεν βοηθούν πλέον. 15 του μήνα και νέο φεγγάρι για να γειωθείτε και να συνδεθείτε περισσότερο με τη δημιουργικότητα και το μικρό παιδί που κρύβετε μέσα σας, ή με τα παιδιά σας. Έρωτας, διασκέδαση, παιχνίδι, νέα σποράκια να φυτέψετε για τη χρονιά που έρχεται. Τα σκεφτήκατε αρκετά, τα έχετε ανάγκη, μόνο αυτά μιλούν στην ολοκλήρωσή σας. Και φυσικά τίποτα δε θα γίνει αν βγάλετε την προσωπική σας ενέργεια και προσπάθεια από το πλάνο. Προχωρώντας ο μήνας φωτίζει περισσότερο και τα σημεία όπου πρέπει να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια, να δώσετε βαρύτητα, να εστιάσετε, για να αισθανθείτε καλά ψυχή τε και σώματι. Εξισορρόπηση, αρμονία, ασφάλεια, μέσα από τη φροντίδα σώματος και πνεύματος. Χωρίς να λείπει η υπεραισιοδοξία ενίοτε! Πανσέληνος μέσα σας σε έναν οίκο βαθιά συναισθηματικό, ξύπνημα φόβων και κρυφών επιθυμιών. Και να το φεγγάρι με κάποιο τρόπο σας τα ενεργοποιεί για να κάνετε το κλείσιμο, για να προχωρήσετε σε αλλαγές!

Δίδυμοι

Αρκετά προκλητικός ο Σεπτέμβριος και για εσάς, ωστόσο έχετε σημαντικά ατού σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια! Την προσαρμοστικότητά και την αεικινησία σας. Και την εξυπνάδα σας, η οποία σαν ένστικτο σας βοηθά να προσπεράσετε τις κακοτοπιές. Έτσι ανταπεξέρχεστε πιο γρήγορα στο στίβο μάχης. Επίσης, το ότι ανταπεξέρχεστε δε σημαίνει ότι δε ζορίζεστε και δε δυσκολεύεστε! Ήρθε το τίμημα του χρόνου να βάλετε μόνοι σας τα όρια, να αναλάβετε τις ευθύνες, και θα το δείτε το έργο από αυτό το μήνα να εκτυλίσσεται κανονικά. Κάνετε άλματα σε εμβάθυνση στην ουσία, στο να ξεπεράσετε τη λεπτομέρεια και την υπερανάλυση και να δείτε ολόκληρη την εικόνα. Εμπόδια σας βάζει μόνο ο εαυτός σας! Αυτός ο άλλος! Και για αυτόν το μήνα σημαντική η επικοινωνία, και την προσεγγίζετε με μια παιδικότητα. Ανάλαφροι και ανέμελοι όντας, -και είστε διάσημοι για αυτό-, τώρα συνειδητά κάνετε μια αναβάθμιση συναισθηματική. Εκτιμάτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό και δεν τα βάζετε όλα υπό το πρίσμα της ανατομής και της διαλογής.

Μέχρι τις 15 του μήνα σας απασχολούν τα αξιακά ζητήματα και διερωτάστε μέσα σας για όλα αυτά τα μυστήρια της ζωής και ενισχύετε την ψυχολογία σας. Κρατάτε μια σκεπτικιστική διάθεση για τα πράγματα. Με συναισθηματισμό και αναπόληση, παρατηρείτε για να αγκαλιάσετε το παρελθόν και όχι να το ξορκίσετε σαν κάτι κακό, αλλά σαν υγιή πλέον βάση για να χτίσετε το μέλλον σας. Είναι σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια στο πως θα αντιμετωπίσετε τη ζωή και τι θα κάνετε, πολλώ δε μάλλον αυτή η στιγμή για να την αξιοποιήσετε. Τροχιά σε κίνηση με τη νέα Σελήνη στις 15 και με τον κυβερνήτη σας σε ορθή πορεία. Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα γεμίζετε περισσότερη χαρά και δημιουργικότητα. Με ενθουσιασμό προσεγγίζετε τη ζωή και με νόημα. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Τέλος του μήνα και η πανσέληνος φωτίζει στόχους, αποτελέσματα της δουλειάς σας και όσα έχετε έλθει να βιώσετε σε αυτή τη ζωή. Όχι μόνο λόγια του …αέρα. Γειωμένα! Αυτός ο Σεπτέμβρης αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξή σας

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα