Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
30/11/2022

Βασικές Πλανητικές Όψεις Δεκεμβρίου

  • 8 Δεκεμβρίου Πανσέληνος στην 16 Διδύμων (με συμμετοχή Άρη ανάδρομου)
  • 23 Δεκεμβρίου Νέα Σελήνη στην 1 Αιγόκερω

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 3 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας σε στάση για να γυρίσει σε ορθή πορεία
  • 7 Δεκεμβρίου ο Ερμής στον Αιγόκερω
  • 10 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Αιγόκερω
  • 21 Δεκεμβρίου ο Ήλιος στον Αιγόκερω και χειμερινό ηλιοστάσιο
  • 21 Δεκεμβρίου ο Δίας στον Κριό
  • 22 Δεκεμβρίου ο Χείρωνας σε στάση και επιστροφή σε ορθή πορεία στον Κριό
  • 28 Δεκεμβρίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος (μέχρι 20 Ιανουαρίου όπου θα επιστρέψει ξανά σε ορθή πορεία)

Πρωτομηνιά και η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Κρόνο -κατανόηση στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας στις σχέσεις, ιδιαίτερα με μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα-, και ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Ξεκινώντας ο Δεκέμβρης μαζεύουμε τα απόνερα από την αντίθεση Αφροδίτης-Άρη ανάδρομου, σε έναν άξονα που έχει να κάνει με την υπερβολή και τη λεπτομέρεια, την ιδιοτέλεια και την ανιδιοτέλεια, τη μαθητεία και την ανάπτυξη. Επιμένουμε εδώ διότι τα ζητούμενα του άξονα θα τα έχουμε μπροστά μας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Κατόπιν, ο Ποσειδώνας μπαίνει σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία και κάνει τετράγωνο και με την Αφροδίτη -εξιδανίκευση και ρομαντισμός. Είναι μια όψη που δε διαρκεί πολύ, ωστόσο αν δεν πατάμε τα πόδια στη γη μπορεί να φέρει μπέρδεμα, απογοήτευση, λανθασμένη κρίση. Και στις 6 του μήνα, πριν μπει στον Αιγόκερω, το τετράγωνο του Ερμή με το Δία φέρνει αισιοδοξία και θετικότητα, αλλά και αρκετό χάος, όντας στα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων η όψη, ακόμα περισσότερο! Προσοχή στην πανσέληνο, στις 8 με τη συμμετοχή του Άρη, ξεσπάσματα, θυμοί, ατυχήματα. Θέματα που σιγοβράζουν μέσα σας τώρα θα εκτονωθούν…

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις 14 το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, εξαπατητική όψη.

Στις 10 η Αφροδιτούλα τετράγωνο με το Δία, καλή για σχέσεις και χρήματα, κακή για δίαιτα και για σπατάλες. Την επομένη μπαίνει στον Αιγόκερω, θα πάρει τη χαρά πίσω! Το επόμενο δεκαήμερο επίσης αρκετά επιβοηθητικό, εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου, τρίγωνα Ερμή και Αφροδίτης με τον Ουρανό. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις 14 το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, εξαπατητική όψη. 21 του μήνα το χειμερινό ηλιοστάσιο, η μικρότερη μέρα του χρόνου και ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω, από τις πιο δυνατές και ενεργειακά φορτισμένες μέρες του χρόνου. Πριν τα Χριστούγεννα το εξάγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, και στις 27 το εξάγωνο με την Αφροδίτη, το ‘σηκώνουν’ και οι μέρες, άνοιγμα στη φαντασία, την πνευματικότητα, τα υψηλά συναισθήματα, την ευαισθησία, την πίστη, την ανθρωπιά. Άνοιγμα ψυχής. Αδιαμφισβήτητα όχι ιδανικές μέρες για ενέργειες όπου η καθαρή σκέψη και η λογική θα ήταν απαραίτητη, περισσότερο χώρος για διαίσθηση και όνειρο. Στις 28 ο Ερμής σε στάση για να αναδρομήσει (από όπου θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 18 Ιανουαρίου) και κάνει και σύνοδο με την Αφροδίτη.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο πιο επιφυλακτικό, πιο σοβαρό, πιο λιγομίλητο και μετρημένο και πιθανόν η σύνοδος να φέρει μια οικονομική ανάσα ή να ευνοήσει προς αυτή. Τελευταία μέρα του μήνα, του 2022, η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, μοιραίες καταστάσεις, εμμονή, ζήλια, κτητικότητα, καρμικότητα στις σχέσεις. Έτσι με ένταση το κλείσιμο της χρονιάς. Λίγο οι γιορτές, λίγο το χειμερινό ηλιοστάσιο, λίγο η ετοιμότητα για το νέο έτος σε συνδυασμό με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, πάντα, αυτή η στιγμή του χρόνου έχει μια δυναμική και ένα συγκινησιακό υπόβαθρο. Προβληματισμός, αναδρομή για ό,τι περάσαμε τη χρονιά που κλείνει και σκέψεις, ελπίδες για τη χρονιά που έρχεται. “Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά.” ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Αιγόκερως

Το μεγαλύτερο μέρος του Δεκέμβρη κλείνετε εκκρεμότητες, κύκλους. Η μεθοδικότητα και η εργασιομανία θα σας βοηθήσουν πολύ και για να περάσετε όσο το δυνατόν πιο… αλώβητα το πρώτο μέρος του μήνα αλλά και για να προωθήσετε τα θέματά σας, να τακτοποιήσετε μικρά κια καθημερινά, να προχωρήσετε παρακάτω. Είναι πολύ σημαντικό να ρίξετε βάρος στην οργάνωση της καθημερινότητας, όχι μόνο για την τάξη και την οργάνωση αυτή καθαυτή, περισσότερο να σας βάλουν σε τροχιά δράσης. Προσοχή σε πονοκεφάλους και μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις μέρες γύρω από την πανσέληνο. Λέξεις κλειδιά: άσκηση, εξάσκηση, διατροφή, υγεία, υπηρεσία και προσφορά στο σύνολο. Εκτός, όμως από το κλείσιμο εκκρεμοτήτων, αλλάζει ο τρόπος που σκέπτεστε, ή καλύτερα γίνεται η επικοινωνία πιο συμβατή με τη σκέψη. Ακόμα και οι μετακινήσεις, ταξιδάκια και ταξιδάρες μπαίνουν στο πλάνο.

Όλα θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Και είστε και μπορείτε να το καταφέρετε. Και εσείς κάνετε στοχοθέτηση ενόψιν της χρονιάς που έρχεται. Κάνετε τα ραντεβού σας, ξεκαθαρίζετε συναισθήματα και σχέσεις, μετράτε τα λόγια σας, εκφράζετε τις επιθυμίες σας, διαπραγματεύεστε, γοητεύετε τους άλλους με το προσωπικό σας στυλ. Με το χειμερινό ηλιοστάσιο ξεκινάνε τα γενέθλιά σας, έχετε την εύνοια του Δία να ξεκινήσει η ανάπτυξη, αλλά και τη νέα σελήνη να σας δώσει την απαραίτητη ώθηση. Κάνετε ενεργειακά και κυριολεκτικά reset και go. Κάνετε την καλύτερη επένδυση, σε εσάς τους ίδιους και περνάτε και καλά. Φροντίζετε και περιποιείστε τον εαυτό σας. Και ψυχολογικά, αν αισθάνεσθε έτσι, είναι τώρα η ώρα να βρείτε συμβούλους, ανθρώπους, επαγγελματίες ή μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στα θέματα προς επίτευξη. Θα σας βοηθήσουν στην αξιολόγηση. Επιπλέον, θα νιώσετε πιο εύπλαστοι, πιο συνδεδεμένοι, πιο “ανθρώπινοι” και ευαίσθητοι σε ένα κομμάτι προς τους άλλους και κυρίως, προς τον εαυτόσας τον ίδιο. Έχετε τη βάση, την ουσία. Έχετε κάνει πολλή δουλειά, αν μη τι άλλο. Τώρα έχετε και εύνοια! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Υδροχόος

Έχουμε και λέμε, φάσεις, αντιφάσεις και προφάσεις! Πολλά τα θέματα τα οποία σας ‘σκάνε’, σας καίνε, σας προβληματίζουν. Και κρατάτε μικρό καλάθι και δεν ξέρετε και πως να τα επικοινωνήσετε. Βαθιά και εσωτερικά τα θέματα και δεν γνωρίζετε εσείς πως να συνδεθείτε με τον εαυτό για να σας πάει στη σύνδεση με το σύνολο. Είναι σημαντική η επαφή σε αυτή τη φάση για να βρείτε την ειρήνη μέσα σας και τούμπαλιν. Ξεκινάει ο μήνας με χαμηλά τις δονήσεις, λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας, αμφιβολίας και αβεβαιότητας. Σας φωτίζει, ωστόσο, έναν προσωπικό δρόμο και σας καλεί να μπείτε στα παπούτσια του “εγώ” και να αφήσετε στην άκρη τα παπούτσια τα ευκολοφόρετα και άνετα -για εσάς- του “εμείς”. Και τα δύο σημεία του άξονα τραβάνε το σκοινί και το θέμα δεν είναι ποιο θα κερδίσει, αλλά να βρείτε τον τρόπο να βγείτε κερδισμένοι, πιο ‘πλούσιοι’ από τη διαδικασία.

Αφήνετε την αποστασιοποίηση στην άκρη, πιάνετε την αγάπη και την αποδοχή. Φως και σκοτάδι. Σιωπή και επικοινωνία. Προσωπική και κοινωνική ζωή. Όνειρα και αυτοπραγμάτωση. Καλείστε από το βάθος, την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα, κάτι λέει όλη αυτή η κινητικότητα στο μέσα σας. Μετά τις 20 του μήνα θα δείτε την ανάπτυξη, τη μεγαλύτερη εικόνα. Θα προκύψει η επιθυμία να διευρύνετε τον ορίζοντα, να βάλετε μεγάλους στόχους. Εκεί πάλι ίσως αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας ως προς την αυτάρκεια και την επάρκεια στην επίτευξη. Ο Δίας σας δίνει την εύνοιά του στο να ονειρεύεστε μεγάλα πράγματα. Η χρονιά που έρχεται θα είναι εξαιρετικά μεταλλακτική. Αυτή τη στιγμή διευρύνετε την πληροφορία για να την επικοινωνήσετε με αποτέλεσμα. Είστε κοινωνοί της όλης κατάστασης. Κλείνετε τα δικά σας τα ενδότερα, τα προσωπικά και προχωράτε, κάτω από το ουράνιο τόξο… Με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ιχθύες

“Ένα σπίτι καίγεται, παίρνει η ζωή μου φωτιά”, λέει το λαϊκό άσμα! Εστία και εργασία γίνονται πεδίο μάχης. Η πανσέληνος δυναμιτίζει τον βασικό σας άξονα. Σας καλεί να προωθήσετε εξελίξεις που σκέφτεστε πολύ το τελευταίο τετράμηνο. Ποιο είναι το διακύβευμα; Λογική και ευαισθησία σε αυτά που σκέφτεστε και σε αυτά που νιώθετε. Είναι όλα μαζί. Δεν είναι κινητικότητα, είναι εγκεφαλική δραστηριότητα, είναι ανάλυση δυνάμεων και ανασχηματισμός. Το χρειάζεστε. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Με τόσο Ποσειδώνα που έχετε φάει, ευκαιρία να ταρακουνηθείτε από την φαντασία και το παραμύθι. Ερμής και Αφροδίτη στρώνουν το μονοπάτι των στόχων με ελπίδα και προσδοκία φουλ! Επικοινωνείτε τους προβληματισμούς σας με φίλους και ομάδες. Βάζετε τον πήχη ψηλά. Η επαφή με τον κόσμο γίνεται άνοιγμα ορίζοντα.

Γενικότερα υπάρχει ανάγκη για εξωστρέφεια, αλλά τι; Εναλλακτικότητα, μέλλον, όνειρα. Δεν είναι μόνο σκέψεις, αρχίζουν να σχηματοποιούνται και θα το δείτε απτά και από το τέλος της χρονιάς. Το πέρασμα του Δία στον Κριό σας προσδίδει την πραγμάτωση για όλα αυτά που αξιώνετε. Υπάρχει δυναμική για να αγγίξετε και να αποκτήσετε ό,τι ονειρευόσασταν. Συνειδητοποίηση μαζί με πατάω γερά στα πόδια μου. Όσοι πήρατε το μάθημα της παρελθούσας κατάστασης, έχετε τα προσόντα να προχωρήσετε. Όσοι δεν δουλέψατε τόσο με τον εαυτό σας, έχετε μέσα στο μήνα μια ακόμα ευκαιρία προς την αυτοπραγμάτωση! Αυτό το κλείσιμο του έτους συμπίπτει και με το κλείσιμο του κύκλου μιας δωδεκαετίας. Δεν είναι τυχαίο. Όρθωμα, ανάστημα, τι κεφάλαιο έχω αποκτήσει, τι αποθεματικό, τι πηγές χρειάζομαι να πάω παρακάτω; Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, όμως φέρνουν την ασφάλεια, την ηρεμία, την καλοπέραση και τη βολή. Στο τέλος του μήνα σπείρετε κυριολεκτικά ή μεταφορικά ό,τι σκέφτεστε και επιθυμείτε. Γόνιμο το διάστημα, υψηλή η απόδοση και παραγωγική η χρονιά που ξεκινάει. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα