Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
30/11/2022

Βασικές Πλανητικές Όψεις Δεκεμβρίου

  • 8 Δεκεμβρίου Πανσέληνος στην 16 Διδύμων (με συμμετοχή Άρη ανάδρομου)
  • 23 Δεκεμβρίου Νέα Σελήνη στην 1 Αιγόκερω

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 3 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας σε στάση για να γυρίσει σε ορθή πορεία
  • 7 Δεκεμβρίου ο Ερμής στον Αιγόκερω
  • 10 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Αιγόκερω
  • 21 Δεκεμβρίου ο Ήλιος στον Αιγόκερω και χειμερινό ηλιοστάσιο
  • 21 Δεκεμβρίου ο Δίας στον Κριό
  • 22 Δεκεμβρίου ο Χείρωνας σε στάση και επιστροφή σε ορθή πορεία στον Κριό
  • 28 Δεκεμβρίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος (μέχρι 20 Ιανουαρίου όπου θα επιστρέψει ξανά σε ορθή πορεία)

Πρωτομηνιά και η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Κρόνο -κατανόηση στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας στις σχέσεις, ιδιαίτερα με μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα-, και ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Ξεκινώντας ο Δεκέμβρης μαζεύουμε τα απόνερα από την αντίθεση Αφροδίτης-Άρη ανάδρομου, σε έναν άξονα που έχει να κάνει με την υπερβολή και τη λεπτομέρεια, την ιδιοτέλεια και την ανιδιοτέλεια, τη μαθητεία και την ανάπτυξη. Επιμένουμε εδώ διότι τα ζητούμενα του άξονα θα τα έχουμε μπροστά μας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Κατόπιν, ο Ποσειδώνας μπαίνει σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία και κάνει τετράγωνο και με την Αφροδίτη -εξιδανίκευση και ρομαντισμός. Είναι μια όψη που δε διαρκεί πολύ, ωστόσο αν δεν πατάμε τα πόδια στη γη μπορεί να φέρει μπέρδεμα, απογοήτευση, λανθασμένη κρίση. Και στις 6 του μήνα, πριν μπει στον Αιγόκερω, το τετράγωνο του Ερμή με το Δία φέρνει αισιοδοξία και θετικότητα, αλλά και αρκετό χάος, όντας στα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων η όψη, ακόμα περισσότερο! Προσοχή στην πανσέληνο, στις 8 με τη συμμετοχή του Άρη, ξεσπάσματα, θυμοί, ατυχήματα. Θέματα που σιγοβράζουν μέσα σας τώρα θα εκτονωθούν…

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις 14 το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, εξαπατητική όψη.

Στις 10 η Αφροδιτούλα τετράγωνο με το Δία, καλή για σχέσεις και χρήματα, κακή για δίαιτα και για σπατάλες. Την επομένη μπαίνει στον Αιγόκερω, θα πάρει τη χαρά πίσω! Το επόμενο δεκαήμερο επίσης αρκετά επιβοηθητικό, εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου, τρίγωνα Ερμή και Αφροδίτης με τον Ουρανό. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις 14 το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, εξαπατητική όψη. 21 του μήνα το χειμερινό ηλιοστάσιο, η μικρότερη μέρα του χρόνου και ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω, από τις πιο δυνατές και ενεργειακά φορτισμένες μέρες του χρόνου. Πριν τα Χριστούγεννα το εξάγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, και στις 27 το εξάγωνο με την Αφροδίτη, το ‘σηκώνουν’ και οι μέρες, άνοιγμα στη φαντασία, την πνευματικότητα, τα υψηλά συναισθήματα, την ευαισθησία, την πίστη, την ανθρωπιά. Άνοιγμα ψυχής. Αδιαμφισβήτητα όχι ιδανικές μέρες για ενέργειες όπου η καθαρή σκέψη και η λογική θα ήταν απαραίτητη, περισσότερο χώρος για διαίσθηση και όνειρο. Στις 28 ο Ερμής σε στάση για να αναδρομήσει (από όπου θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 18 Ιανουαρίου) και κάνει και σύνοδο με την Αφροδίτη.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο πιο επιφυλακτικό, πιο σοβαρό, πιο λιγομίλητο και μετρημένο και πιθανόν η σύνοδος να φέρει μια οικονομική ανάσα ή να ευνοήσει προς αυτή. Τελευταία μέρα του μήνα, του 2022, η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, μοιραίες καταστάσεις, εμμονή, ζήλια, κτητικότητα, καρμικότητα στις σχέσεις. Έτσι με ένταση το κλείσιμο της χρονιάς. Λίγο οι γιορτές, λίγο το χειμερινό ηλιοστάσιο, λίγο η ετοιμότητα για το νέο έτος σε συνδυασμό με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, πάντα, αυτή η στιγμή του χρόνου έχει μια δυναμική και ένα συγκινησιακό υπόβαθρο. Προβληματισμός, αναδρομή για ό,τι περάσαμε τη χρονιά που κλείνει και σκέψεις, ελπίδες για τη χρονιά που έρχεται. “Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά.” ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ζυγός

Πολλά τα δεδομένα για αυτόν το μήνα. Πολλές οι εξελίξεις και τρέχετε από πίσω να τα προλάβετε όλα. Το σπίτι σας και η οικογένεια χρειάζονται την οργάνωση και το χέρι σας στην καθαριότητα, το χέρι στην τσέπη για το καλάθι του νοικοκυριού και των εορτών, το χέρι στον ώμο για να στηρίξετε την πατρική σας οικογένεια. Καλό είναι να οργανωθείτε, θα σας βοηθήσει και ψυχολογικά και πρακτικά να διαχειριστείτε όλα τα μέτωπα αποτελεσματικά. Θα σας βοηθήσει να βάλετε όρια και σε εσάς -ούτως ώστε να πείτε και κάποιο όχι και στους γύρω- και στους άλλους όρια -ώστε να αντικρούσετε παράλογες απαιτήσεις από μέρους σας. Το να θέσετε όρια στην περίπτωση σας θα είναι δημιουργική διαδικασία, παιχνίδι μυαλού -μιας και είστε πολύ της νόησης- σας θωρακίζει, σας ενδυναμώνει, σας δίνει αυτοπεποίθηση. Και τη χρειάζεστε την αυτοπεποίθηση -άσχετα τι δείχνετε στους άλλους. Και σας ενισχύει. Νέοι στόχοι, ή καλύτερα ανεκπλήρωτοι -ακόμα- στόχοι, διεύρυνση, ανάπτυξη, αδέλφια, συγγενείς γενικότερα, ζητούν την προσωπική σας φροντίδα και ενέργεια. Εκτονώστε υπεύθυνα. Εκτονώστε για να εκτονωθείτε.

Η διπλωματία δεν είναι θέσφατο. Η οικογένεια σας χρειάζεται, αλλά και θα ήταν καλό να μετριάζατε τη διάθεση σας, γιατί σίγουρα θα δώσετε παραπάνω από αυτά που σας ζητάνε. Τόσο όσο! Μετά τις 20 Δεκεμβρίου έχετε την δυνατότητα να αφεθείτε στο να “κακομάθετε” τον εαυτό σας και τους άλλους -σύζυγος, συνεργάτης, φίλος. Γίνεστε πιο πληθωρικοί και γενναιόδωροι και στο χρήμα και στο συναίσθημα. Ισχύει κυρίως για τους γεννημένους τις πρώτες μέρες του ζωδίου, ωστόσο η δόνηση της ευμάρειας και αφθονίας αχνοφαίνεται για όλο το ζώδιο. Η προοπτική αλλάζει. Τη νέα χρονιά είστε από τους τυχερούς! Κρατείστε αυτό μόνο! Ονειρευτείτε, χαρείτε. Με νόημα και με συνειδητότητα. Το μάθημα είναι να καταλάβετε τη δυστοκία της προηγούμενης περιόδου σαν βάση για ένα λαμπρό μέλλον. Τα καλύτερα έρχονται και για εσάς τους ίδιους και για όλες τις σχέσεις σας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Σκορπιός

Μετά από όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί, η πανσέληνος φωτίζει μέσα σας μεταφορικά και κυριολεκτικά το κλείσιμο της χρονιάς, κυρίως της τελευταίας, αλλά και μιας περιόδου πολύ έντονης… Τι δεν περάσατε, από τις καραντίνες και έπειτα… Είναι το σημείο που πρέπει να κάνετε pause και να απονείμετε δάφνες στον εαυτό σας και συγχαρητήρια, διότι τα καταφέρατε με τον καλύτερο τρόπο, με τον δικό σας τρόπο. Εντάξει, οι εντάσεις υπάρχουν, είστε άνθρωποι των εντάσεων, σίγουρα δε ζείτε σε μια διαφήμιση με χαμογελαστά πρόσωπα και λευκά χαμόγελα γύρω σας. Είστε όμως εκείνοι που ανοίγουν το δρόμο για τους υπόλοιπους. Και δε θα μείνω στην πανσέληνο στις αρχές του μήνα καν. Για εσάς θα είναι μια ανατροφοδότηση, σε πηγές και συναισθήματα. Τινάζετε τη σκόνη από πάνω σας και συνεχίζετε. Επικοινωνείτε όπως εσείς θέλετε, όπως εσείς είστε. Η συνειδητότητα είναι ισχυρό χαρτί για ότι επιθυμείτε για το νέο έτος. Όλα αυτά τα μήπως και τα ίσως, ήλθε η ώρα να ξεδιαλύνουν μέσα σας και να γίνουν φανταστικοί, υπέροχοι, καταπληκτικοί, προσωπικοί και κοινωνικοί στόχοι. Θα έχετε όλη την εύνοια για να προωθήσετε τα σχέδια σας.

Είστε οι δημιουργοί των καταστάσεων που επιθυμείτε. Βγήκατε νικητές. Οι άνθρωποι γύρω σας έρχονται να σας γνωρίσουν και να σας προσφέρουν τη βοήθειά τους. Τα προσωπικά -οργάνωση καθημερινότητας, άσκηση, διατροφή, κατοικίδια- και τα επαγγελματικά -εργατοώρες, παραγωγικότητα, υπάλληλοι/συνάδελφοι- μπαίνουν στην πρώτη γραμμή των επιθυμιών σας προς βελτίωση. Έπειτα από ένα βαθια διερευνητικό, ψυχολογικό, έντονο διάστημα, τώρα θα βάλετε το -ακόμα καλύτερα τα- business plan προς επίτευξη. Φως στα μικρά και τα μικροπρεπή που σας πάνε πίσω, ξεκαθαρίσματα με οικείους, φίλους και γνωστούς που σας “ρουφάνε” την ενέργεια. Τώρα αρχίζετε να μεταμορφώνεστε, να δίνετε σχήμα στα όνειρά σας και ό,τι κρυφό κρύβετε βαθιά μέσα σας βρίσκει τη θέση του στον ήλιο. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Τοξότης

Γενέθλια με εκρήξεις και εντάσεις. Γενέθλια που προσπαθείτε να συνέλθετε. “Τι έγινε ρε παιδιά;” Ό.τι γίνεται φαίνεται και ό,τι δε φαίνεται μαθαίνεται. Και εσείς οι άνθρωποι της υπερβολής και της αισιοδοξίας, καλείστε να διαχειριστείτε αυτές τις εντάσεις και το θυμό. Αλλά θέλετε να βάλετε σε τάξη και όλα τα μικρά και αδιάφορα μέχρι χθες που σας ταλαιπωρούσαν. Μετά από μια πανσέληνο -κόλαφο έχετε το πεδίο ελεύθερο να το κάνετε. Είτε λόγω άγνοιας, θάρρους ή γενναιότητας πάντως το καταφέρνετε. Κάνετε μια μικρή προσπάθεια για την ανθρωπότητα, μια τεράστια για εσάς να εξισσοροπήσετε τις σχέσεις, ειδικά με συντρόφους, συνεργάτες. Μένετε ή φεύγετε, it’s your call, εσείς αποφασίζετε. Ωστόσο, ισορροπία, εξισορρόπηση, win-win, υπάρχει και αυτή η πλευρά στην επικοινωνία, στην αποτελεσματική επικοινωνία. Ουραγοί και οι Ερμής και η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω, δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα, πρακτικότητα και υπευθυνότητα που τη χρειάζεστε, ό,τι κι αν επιλέξετε.

Έχετε αρκετή δουλειά να κάνετε και είναι ο μήνας των γενεθλίων σας να αποφασίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε. Είστε οι πλέον τυχεροί του ζωδιακού, αλλά την τύχη μας τη δημιουργούμε μόνοι μας. Δε χρειάζεται μόνο αφέλεια και “πάμε, παιδιά”, ούτε φανατισμό και υπερβολή, είστε και οι άνθρωποι της εξέλιξης και της ανάπτυξης, της ελπίδας και του φωτός. Χρειάζεται και η συνειδητότητα άλλα και η πίστη. Θα σας βοηθήσουν οι συνθήκες και οι διελεύσεις και στο τέλος του μήνα να ξεκαθαρίσετε, να πιστέψετε, να επιλέξετε, μεθοδικά και με πρόγραμμα πως θα κινηθείτε. Δε θέλει μόνον “αρετή και τόλμη” θέλει και προετοιμασία, σοβαρότητα και αξιολόγηση. Παραμονές Χριστουγέννων κάνετε reset, έχετε την αχτίδα φωτός μέσα σας, βάζετε το σπόρο, ψυχεί τε και σώματι, για να προωθήσετε τα θέματα σας, -με κεντραρισμένο το μέσα σας και με συναισθηματική απόσταση- και να αλλάξετε ή όχι κατεύθυνση. Την χρονιά που έρχεται περιμένουμε να δούμε πολλά από εσάς! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα