Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
30/11/2022

Ο Δεκέμβριος σε τίτλο:

Ένταση (εσωτερική κυρίως), αντιπαραθέσεις, ατυχήματα, νοητικός διχασμός, υπερπληροφόρηση, ασθενικότητα, θολή σκέψη, απουσία πρακτικότητας… Κλείνω στόμα και αυτιά, στρέφομαι σε πιο πνευματικές διεξόδους, κάνω οικονομία (χρημάτων και δυνάμεων), προετοιμάζω για λίγο ακόμη τα επόμενα βήματα και αναμένω μία πλούσια (αστρολογικά χρονιά) να ξεκαθαρίσει (επιτέλους) πολλά!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 24/11 Νέα Σελήνη στην 1° του Τοξότη
 • 8/12 Πανσέληνος στην 16° των Διδύμων
 • 23/12 Νέα Σελήνη στην 1° του Αιγόκερω

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 4/12 ο Ποσειδώνας γυρνάει ορθόδρομος στους Ιχθύες
 • 7/12 ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω
 • 10/12 η Αφροδίτη περνάει στον Αιγόκερω
 • 20/12 ο Δίας περνάει στον Κριό
 • 21/12 ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω
 • 29/12 ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στις 24° του Αιγόκερω

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου θέλει να κάνει «καλή» εντύπωση και δεν έχει σκοπό να μάς αφήσει παραπονεμένους…έτσι, για να τον θυμόμαστε! Έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε από το σκληρό τετράγωνο του Κρόνου-Ουρανού μεν, αλλά το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα έχει φροντίσει να μάς κάνει καλή παρέα. Πολλή τοξοτίσια ενέργεια μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, Νέα Σελήνη (τέλους Νοεμβρίου) και Πανσέληνος έγιναν στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, ο Άρης δίνει (σιωπηλό) πόνο από τους Διδύμους και ο Ποσειδώνας καιροφυλακτεί από τους Ιχθύες μη και χάσει τα εύσημα των μεγάλων! Να δώσουμε λίγη σημασία στον «εμένα δεν με παίζει κανείς» (ύπουλο) παραπονιάρη! Τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) δέχονται πλέον τις προκλητικές όψεις και θα κάνουν λίγους μήνες υπομονή ακόμη μέχρι να πάρουν οι πλανήτες τις νέες τους θέσεις. Όσοι ανήκουν σε αυτόν τον σταυρό αντιλαμβάνονται μέχρι και το τελευταίο κύτταρο τους τι σημαίνει ‘μυαλό σούπα-όλα μαζί τυχαίνουν-τίποτα δεν ξεκαθαρίζει’. Τα πράγματα ηρεμούν κάπως από τα μέσα του μήνα και μετά όταν οι προσωπικοί πλανήτες περνάνε στον Αιγόκερω, προετοιμάζοντάς μας για τις γιορτές, αλλά με φειδώ κι επιφύλαξη. Η καλή διάθεση δεν θα λείψει εκείνες τις μέρες, όσο για τα χρήματα..γκουχ γκουχ…ξαφνικά έχασα τη μιλιά μου!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου! Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε αυτό άρθρο του blog.

Καρκίνος

Ένα θα πω! Άρης στους Διδύμους από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, και ανάδρομος όλο τον Δεκέμβριο… Αν έχετε καταφέρει να κοιμηθείτε καλά αυτό το διάστημα ή αν έχετε ήσυχο ύπνο χωρίς όνειρα, εμένα να μού γράψετε! (Αρθρογράφος με ωροσκόπο Καρκίνο εδώ!) Και δεν μας έφτανε ο Άρης, έχουμε και Ερμή, Αφροδίτη και Ήλιο απέναντι στον Τοξότη το πρώτο μισό του μήνα να κάνει (τετράγωνα) ματάκια με τον Ποσειδώνα…Έλεος όμως! (Ναι, σάς καταλαβαίνω απόλυτα).

Στα εργασιακά αλλά και στα απλά καθημερινά θέματα υπάρχει λίγο θολούρα να το πω; λίγη ψεματούρα να το πω; Σύγχυση; Προσδοκίες που δεν ευοδώνονται; Ναι, υπάρχουν! Κάντε υπομονή και κάποια στιγμή αυτή η ομίχλη θα απομακρυνθεί, ενώ μετά τα μέσα του μήνα η παρουσία των προσωπικών πλανητών στον Αιγόκερω καθώς και η επόμενη Νέα Σελήνη εκεί θα σας φέρει ευκαιρίες ή ενάρξεις για συνεργασίες ή προσωπικές σχέσεις, προσφορά από τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, αλλά και διεκπεραίωση τυχόν νομικών ζητημάτων, ειδικά εκείνων που έχουν μείνει καιρό σε εκκρεμότητα. Αν έχετε έγγραφα προς υπογραφή, φροντίστε να το κάνετε πριν την αναδρομή του Ερμή τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Στα επαγγελματικά θέματα που ανέφερα παραπάνω ότι περνάτε δύσκολες στιγμές, από τις 20 του μήνα και μετά θα αρχίσετε να νοιώθετε πιο αισιόδοξα και σίγουρα για το επόμενο 5μηνο είναι must να χρησιμοποιήσετε ό,τι ευκαιρίες σάς προκύψουν, προκειμένου να αναδειχθείτε κοινωνικά, να εξελιχθείτε εργασιακά ή να απολαύσετε τους καρπούς των προσπάθειών σας.

Άφησα για το τέλος εσάς τους πιο ταλαιπωρημένους Καρκίνους του τελευταίου δεκαημέρου (ειδικά τους γεννημένους 18-19-20/7), όπου ό,τι ήταν να σπάσει το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού το έσπασε (απομακρύνεται η όψη πλέον), όμως σάς έχει αφήσει ‘εκκρεμότητα’ το να δείξετε σύνεση και υπευθυνότητα σε οικονομικά θέματα (ειδικά αυτά που μοιράζεστε με άλλους, ακόμη κι αν οι άλλοι είναι το Δημόσιο) ή/και παράλληλα να κλείσετε οριστικά τους κύκλους που σχετίζονται με τον γάμο σας, τις μακροχρόνιες σχέσεις σας ή τις επαγγελματικές συνεργασίες σας. Από τον Μάρτιο και μετά αλλάζουν πολλά για εσάς, επομένως δείτε τις όψεις αυτών των τελευταίων μηνών ως μια ευκαιρία να ολοκληρώσετε οριστικά τα θέματα που σάς ταλαιπωρούν!

Λέων

Φςςςςς… έτσι κάνει η βαλβίδα της εκτόνωσης στις χύτρες, έτσι κάνετε κι εσείς μετά την απομάκρυνση του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού, (και μεταξύ τους και με τους δεσμούς της Σελήνης). Οι πλανητικές θέσεις για εσάς αυτόν τον μήνα σάς προσφέρουν στιγμές ψυχολογικής ανάτασης όλο τον Δεκέμβριο, και εννοείται πως το χρειάζεστε επιτέλους! Δεν είναι βέβαια όλες οι μέρες «γιούχου γιούχου, εδώ η τρελή χαρά» αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για καλοπέραση. Προσοχή χρειάζονται οι πρώτες ημέρες του μήνα (και οι τελευταίες του προηγούμενου) καθώς μπορεί να υπάρχουν εντάσεις με παιδιά, απογοητεύσεις, διχασμοί ή και ψέματα από φίλους. Αν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε με δημιουργικά ή επιχειρηματικά σχέδια ή ακόμη αν σας προκύψει ένα νέο φλερτ, να είστε πολύ προσεκτικοί στις πλάνες ή στις μεγάλες προσδοκίες χωρίς αντίκρυσμα τελικά.

Από τις 10 του μήνα και μετά ευνοούνται περισσότερο καθημερινά θέματα εργασίας ή θα ασχοληθείτε πιο σοβαρά με θέματα υγείας και προσωπικής σας ευεξίας. Μία αύξηση μισθού ή ένα μικρό bonus μπορεί και να σάς έρθει ως γιορτινό δωράκι, ενώ μεγαλύτερη ακόμη εύνοια έχουν οι γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου, όπου διεκπεραιώνουν με επιτυχία οικονομικές εκκρεμότητες προς τρίτους ή δέχονται οικονομικά δώρα από τρίτους. Αν δεν ασχολείστε με τα οικονομικά σας το πρώτο 20ήμερο του μήνα, σίγουρα θα ασχολείστε με το πώς να ανασυντάξετε τον εσωτερικό σας κόσμο, να βελτιώσετε την ψυχολογία σας ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να προβείτε σε εντονότερες ερωτικές περιπτύξεις! Από την άλλη, οι του τελευταίου δεκαημέρου του ζωδίου μπαίνετε σε μια διαδικασία να αποφασίσετε οριστικά και με υπευθυνότητα πώς θα χειριστείτε τις επαγγελματικές σας συνεργασίες ή τις προσωπικές σας σχέσεις.

Από τις 20 του μήνα και μετά μάλλον θα το ρίξετε έξω στα ποτά και στα ξενύχτια και καλά θα κάνετε (χωρίς να κλείσουν τα καλύτερα τα σπίτια… πω πω, τα υποσχόλια προδίδουν την ηλικία μου!), θα πρότεινα όμως, αφού ξεσαλώσετε και χαλαρώσετε από τις εντάσεις της χρονιάς που φεύγει, να χρησιμοποιήσετε την εύνοια του Δία μέχρι και τον Μάιο, προκειμένου να διδαχθείτε κάτι σημαντικό, να ταξιδέψετε κάπου μακρινά ή να φιλοσοφήσετε τη ζωή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πια νόημα όσα σάς συμβαίνουν ή όσα αποφασίζετε.

Παρθένος

Πλούσιος ο δικός σας ο μήνας… πλούσιος σε εντάσεις, εξαπατήσεις και προκλήσεις από παντού! Κι επειδή όσοι με διαβάζετε, ξέρετε ότι μαύρα κι άραχνα δεν τα γράφω ποτέ, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια μου ως ομπρέλα πρόληψης παρά ως στίχους μοιρολογιού! Τα φεγγάρια του μήνα (τέλους Νοεμβρίου, αρχών Δεκεμβρίου) σάς βρίσκουν στον άξονα καριέρας/οικείας. Μπορεί για τις πρώτες ημέρες του μήνα να περνάτε ωραίες οικογενειακές στιγμές, ή απλά μία περίοδο που σάς αρέσει να περνάτε χρόνο στο σπίτι σας, γενικά όμως οι εντάσεις στον εργασιακό χώρο δεν θα λείψουν, ούτε οι απαιτήσεις από όλους τους άλλους προς εσάς (ή και από τον εαυτό σας προς εσάς!)

Προσοχή στον εργασιακό χώρο για γκρίνιες εντάσεις αλλά και παραπλανήσεις σε όσα σας λένε ή τάζουν. Αν κάποιος συνεργάτης σάς φουσκώσει τα μυαλά, κρατήστε μικρό καλάθι, το ίδιο ισχύει και για τη σχέση σας. Χρησιμοποιήστε το έξυπνο μυαλό σας και τη λογική σας προκειμένου να ανταπεξέρθετε στις δύσκολες ημέρες του Δεκεμβρίου. Ειδικά οι του 3ου δεκαημέρου του ζωδίου να αναμένετε αύξηση των καθημερινών ή εργασιακών σας υποχρεώσεων, γι’ αυτό φροντίστε να μην γίνει αυτό αφορμή για εξασθένιση της υγείας σας. Προτείνω να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας, τη φυσική σας κατάσταση ή ακόμη να διοχετεύσετε τη έμφυτη διάθεσή σας για προσφορά αποκτώντας ένα κατοικίδιο. Μετά τις 10/12 αποσυμφορίζεται λίγο η ενέργεια, είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας, να λάβετε ευχάριστα νέα από αυτά ή να ασχοληθείτε με τα δικά σας δημιουργικά πλάνα και σχέδια υποδεχόμενοι και τα σφηνάκια Αλήθειας και Αλλαγής από τα τρίγωνα του Ουρανού!

Από τις 20/12 και μετά ο Δίας στο 8ο ηλιακό σας σπίτι, φροντίζει να ευεργετηθούν τα οικονομικά σας για μερικούς μήνες στη σειρά, να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες προς τρίτους, να ξεχάσετε για λίγο φόβους και ανασφάλειες ή στην τέλεια έκφανση της διέλευσης να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ενέργεια. Καλά τα κουτάκια, η έντονη καθημερινότητα και οι σχολαστικές διεκπεραιώσεις, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα σε αυτή τη ζωή που αξίζουν την προσοχή σας, ειδικά όταν το Σύμπαν δίνει δωράκια με τη μορφή Αη Βασίλη ξεκινώντας από τον τελευταίο μήνα της χρονιάς.

Μέσα στον Δεκέμβριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Καρκίνος, Α’ δεκαημέρου, να μείνω σπίτι να κοιμάμαι μέχρι τις 12/1/23 όπου γυρνάει ορθόδρομος ο Άρης. Δεν θα κλαίω, δεν θα αρρωστήσω, δεν θα με στενοχωρήσει κανείς! Θα κάνω ωωωμμμ, θα φτιάχνω ενεργειακά πλέγματα (δεν είμαι μόνο Αστρολόγος παιδιά, εντάξει;;) και μην τολμήσει κανείς να διακόψει το 7ο chakra μου. Αφού δεν με θέλει η δράση… παραδίδομαι. Restart ξανά τον Γενάρη. Α μα πια, με βαρέθηκα!
 • Λέων, Β’ και Γ’ δεκαημέρου… θα αλλάξω δουλειά, καθημερινότητα, σύντροφο και ψυχολόγο. Μπορεί και χώρα, αλλά πρέπει ο Δίας να φτάσει στο δεκαήμερό μου από τέλη Φεβρουαρίου και μετά! Δεν με πιστεύετε; Θα το βγάλω και story (εντάξει, δεν θα αλλάξω και ΟΛΕΣ τις συνήθειές μου!
 • Παρθένος, Α’ δεκαημέρου, να μού έρθει επιτέλους εκείνη η επιστροφή φόρου που περιμένω, να τα πάρω και να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση με εναλλακτικές θεραπείες! Καυγάδες στη δουλειά μού προέβλεψε η φίλη μου; Ευκαιρία να απεγκλωβιστώ μια και καλή! Κι αν ο Κρόνος με ζορίσει, χαλάλι, για καλό θα είναι στο τέλος! (Ψάχνετε το αστείο του κειμένου ε;; Το ότι θα πάρω επιστροφή φόρου στα χέρια μου δεν σας κάνει;;)

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα