Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
30/11/2022

Ο Δεκέμβριος σε τίτλο:

Ένταση (εσωτερική κυρίως), αντιπαραθέσεις, ατυχήματα, νοητικός διχασμός, υπερπληροφόρηση, ασθενικότητα, θολή σκέψη, απουσία πρακτικότητας… Κλείνω στόμα και αυτιά, στρέφομαι σε πιο πνευματικές διεξόδους, κάνω οικονομία (χρημάτων και δυνάμεων), προετοιμάζω για λίγο ακόμη τα επόμενα βήματα και αναμένω μία πλούσια (αστρολογικά χρονιά) να ξεκαθαρίσει (επιτέλους) πολλά!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 24/11 Νέα Σελήνη στην 1° του Τοξότη
 • 8/12 Πανσέληνος στην 16° των Διδύμων
 • 23/12 Νέα Σελήνη στην 1° του Αιγόκερω

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 4/12 ο Ποσειδώνας γυρνάει ορθόδρομος στους Ιχθύες
 • 7/12 ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω
 • 10/12 η Αφροδίτη περνάει στον Αιγόκερω
 • 20/12 ο Δίας περνάει στον Κριό
 • 21/12 ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω
 • 29/12 ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στις 24° του Αιγόκερω

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου θέλει να κάνει «καλή» εντύπωση και δεν έχει σκοπό να μάς αφήσει παραπονεμένους…έτσι, για να τον θυμόμαστε! Έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε από το σκληρό τετράγωνο του Κρόνου-Ουρανού μεν, αλλά το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα έχει φροντίσει να μάς κάνει καλή παρέα. Πολλή τοξοτίσια ενέργεια μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, Νέα Σελήνη (τέλους Νοεμβρίου) και Πανσέληνος έγιναν στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, ο Άρης δίνει (σιωπηλό) πόνο από τους Διδύμους και ο Ποσειδώνας καιροφυλακτεί από τους Ιχθύες μη και χάσει τα εύσημα των μεγάλων! Να δώσουμε λίγη σημασία στον «εμένα δεν με παίζει κανείς» (ύπουλο) παραπονιάρη! Τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) δέχονται πλέον τις προκλητικές όψεις και θα κάνουν λίγους μήνες υπομονή ακόμη μέχρι να πάρουν οι πλανήτες τις νέες τους θέσεις. Όσοι ανήκουν σε αυτόν τον σταυρό αντιλαμβάνονται μέχρι και το τελευταίο κύτταρο τους τι σημαίνει ‘μυαλό σούπα-όλα μαζί τυχαίνουν-τίποτα δεν ξεκαθαρίζει’. Τα πράγματα ηρεμούν κάπως από τα μέσα του μήνα και μετά όταν οι προσωπικοί πλανήτες περνάνε στον Αιγόκερω, προετοιμάζοντάς μας για τις γιορτές, αλλά με φειδώ κι επιφύλαξη. Η καλή διάθεση δεν θα λείψει εκείνες τις μέρες, όσο για τα χρήματα..γκουχ γκουχ…ξαφνικά έχασα τη μιλιά μου!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου! Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε αυτό άρθρο του blog.

Κριός

Τώρα αν πω στους Κριούς να κάνουν λίγο υπομονή τις πρώτες μέρες του μήνα, για να μην έχουν θέματα στις επικοινωνίες, σπουδές, μετακινήσεις θα εισακουστώ άραγε; Ξέρω ξέρω… έχετε ψιλοξεσαλώσει το προηγούμενο διάστημα, έχετε καλή διάθεση είτε γιατί ταξιδέψατε, είτε γιατί εξελίξατε κάποια σπουδή, είτε βιώσατε λίγο περισσότερο τον εσωτερικό σας κόσμο. Θα έλεγα να κρατήσετε αυτή τη διάθεση και κυρίως το στόμα κλειστό, καθώς η Πανσέληνος ανεβάζει τις εντάσεις και κάνει τα λόγια μαχαίρια, ιδιαίτερα με συγγενείς του στενού περιβάλλοντος, με άτομα που συναναστρέφεστε συχνά, με άτομα του διαδικτύου ή με άτομα που ετοιμάζεστε να κλείσετε συμφωνίες. Πέριξ της Πανσελήνου να οδηγείτε 10 φορές πιο προσεκτικά και κάντε λίγο ‘ωωωμμμμ’ αν το ιντερνετ ή οι διαδικτυακές επικοινωνίες, ας το πω κομψά, δεν σας δείξουν και το πιο καλό τους πρόσωπο!

Στο πρώτο μέρος του μήνα ευνοούνται περισσότερο επαγγέλματα που σχετίζονται με καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή ενεργειακές θεραπείες, ενώ από το πρώτο δεκαήμερο και μετά ο επαγγελματικός τομέας έρχεται στο προσκήνιο, συνεπικουρούμενος από την είσοδο του ευεργέτη Δία στο ζώδιό σας. Επαγγελματικές ευκαιρίες, συναντήσεις, συζητήσεις θα έχουν την τιμητική τους, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τη θετική ενέργεια που σάς προσφέρεται. Έχετε λίγους μήνες μπροστά σας να αξιοποιήσετε την καλή του διάθεση προς όφελός σας, καθώς το επόμενο πέρασμα θα γίνει μετά από 12 χρόνια!

Ταύρος

Ήδη ο μήνας από τις αρχές του, μην πω από τα τέλη Νοεμβρίου, σάς βρίσκει να ασχολείστε με οικονομικά θέματα, βιώνοντας αυξημένα έξοδα και οικονομικές απαιτήσεις, ειδικά προς τρίτους. Αυτό αφορά κυρίως τους γεννημένους το 2ο δεκαήμερο, καθώς εσείς θα βιώσετε τις πιο προκλητικές όψεις για αυτόν τον μήνα. Υπάρχει μία τάση εξαπάτησης σε οικονομικά ή και προσωπικά θέματα, μία τάση απογοητεύσεων αλλά και μία τάση βιαιότητας (απέναντί σας ή εσείς προς τους άλλους). Ευτυχώς τουλάχιστον ο Κρόνος απομακρύνεται από το δεκαήμερό σας (περνώντας στο 3ο δεκαήμερο), δίνοντας μία ανάσα στις επαγγελματικές πιέσεις.

Όσον αφορά την επικοινωνία, περνάει κι εκείνη τα δύσκολά της τις πρώτες ημέρες του μήνα, αφήνοντας μία χροιά θολούρας, μη δομημένης σκέψης, ψεμάτων, λεκτικής έντασης κι έλλειψης δράσης. Προχωρώντας ο μήνας η ενέργεια θα αλλάξει όπως και η διάθεση. Στο προσκήνιο περνάνε θέματα εκπαίδευσης, φιλοσοφίας ή ταξιδιών. Μπορεί να προκύψουν νέες γνωριμίες σε αυτούς τους χώρους, μπορεί να ξεκινήσουν δικαστικές ενέργειες ή μπορεί να ασχοληθείτε με συγγράμματα, εκδόσεις ή πτυχιακές εργασίες. Ο Δίας έως τις 20/12 σάς παρέχει ευκαιρίες μέσα από τον φιλικό σας κύκλο ενώ μετά θα σας χαρίσει φαντασία αλλά και εσωτερική δύναμη και πνευματική προστασία. Είναι ώρα για διαλογισμό, πνευματικές αναζητήσεις, ταξίδια (στο μυαλό ή στην πράξη), να ζείτε με σύνεση για να απολαύσετε τη διεύρυνση!

Δίδυμοι

Εσείς είστε από τα ζώδια που είστε στα φώτα του ενδιαφέροντος αυτόν τον μήνα, ανεξάρτητα από θετική ή αρνητική χροιά. Το θέμα είναι ότι από τα τέλη Νοεμβρίου δεν πλήττετε, ενώ σίγουρα από τα τέλη Αυγούστου (και για λίγο καιρό ακόμη) ο Άρης από το ζώδιό σας σάς έχει κάνει αεικίνητους χ10. Επομένως προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο καθώς η επερχόμενη Πανσέληνος στις 8/12, αλλά και οι όψεις των πρώτων ημερών του μήνα και πέριξ της 14/12 ανεβάζουν τους ρυθμούς (αλλά και την ποσότητα) της έντασης. Προσοχή και σε θέματα υγείας λόγο υπερκόπωσης! Διάθεση υπάρχει ανεβασμένη, αλλά ανεβασμένες είναι και οι πιθανότητες απογοητεύσεων, μη ξεκάθαρης σκέψης, παραπλάνησης, σύγχυσης ή/και ατυχημάτων. Οι σχέσεις σας αποτελεί για το πρώτο διάστημα του μήνα πλαίσιο που σάς απασχολεί, εντάσεις ή χωρισμοί μπορεί να συμβούν ειδικά για τους Διδύμους του 2ου δεκαημέρου, ενώ αν ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία τότε το υπόλοιπο του μήνα υπόσχεται σαγήνη, ερωτισμό, με λίγο παραπάνω αλατοπίπερο, με ολίγη δόση ζήλιας.

Από τις 10 του μήνα και μετά θα αρχίσουν πλέον να σάς απασχολούν οικονομικά ή περιουσιακά θέματα (με θετικό πρόσημο μάλλον) και ίσως τότε καταφέρετε να διαπραγματευτείτε οικονομικές συμφωνίες με καλύτερους όρους. Στον επαγγελματικό τομέα, έως τις 20 του μήνα δέχεστε τα τελευταία δώρα του Δία σχετικά με προαγωγές, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη ή εύνοια από πρόσωπα κύρους, προτού αλλάξει οίκο και φροντίσει να περάσετε καλά με φίλους ή καλή παρέα το διάστημα των εορτών. Από τις 20/12 μέχρι 16/5/23 είναι το ιδανικό διάστημα να ευεργετηθείτε από τους φιλικούς σας κύκλους αλλά και να συσκεφτείτε με τον εαυτό σας προκειμένου να επαναξιολογήσετε τούς στόχους σας.

Μέσα στον Δεκέμβριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Κριός, Γ’ δεκαημέρου, ε! αφού με πιάνει ο Πλούτωνας να την κάνω τελικά τη στροφή στην καριέρα… ξεκίνησα ήδη μαθήματα αστρολογίας! Νοέμβριο ξεκίνησα, Δεκέμβριο φαντάζομαι θα τελειώσουν… Τι;; Όχι;;
 • Ταύρος, Β’ δεκαημέρου, να φύγω στις γιορτές να πάω σε ένα Ashram στην Ινδία, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα (μόνο για τα απαραίτητα) και γυρνώντας στην Ελλάδα να ξεκινήσω με τον κολλητό μου εκείνο το retreat που πάντα ονειρευόμουν. (Δηλαδή εγώ τώρα πρέπει να βγω από το σπίτι;;)
 • Δίδυμοι, Α’ δεκαημέρου, να πάω σε εκείνο το πάρτυ του ρεβεγιόν που με έχουν καλέσει, να ξεσαλώσω…Χμ! κι άμα πάθω υπερκόπωση από τα συνεχόμενα ξενύχτια; Άσε μωρέ, διάβασα και τις προβλέψεις του μήνα που λέει να προσέχω για να έχω, άλλαξα γνώμη! Θα μείνω σπίτι με το κορίτσι μου. (Έλα, δεν το πιστεύω… άλλαξες γνώμη; Εσύ!!).

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα