Μηνιαίες Προβλέψεις Νοεμβρίου 2022: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
30/10/2022

Ο Νοέμβριος σε τίτλο:

Οικονομική στενότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και εσωτερικές εντάσεις μάς πιέζουν προκειμένου να αφήσουμε πίσω ό,τι δεν εξυπηρετεί! Ας πορευτούμε με ροή (και όχι με αντίσταση) στις νέες συνθήκες του περιβάλλοντος…

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

  • 25/10 Νέα Σελήνη στις 2° του Σκορπιού
  •  8/11 Πανσέληνος στην 16° του Ταύρου
  • 24/11 Νέα Σελήνη στις 1° του Τοξότη

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

  • 16/11 η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη
  • 17/11 ο Ερμής περνάει στον Τοξότη
  • 22/11 ο Ήλιος περνάει στον Τοξότη
  • 24/11 ο Δίας γυρνάει ορθόδρομος στις 28° των Ιχθύων

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Από τις αρχές του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023 όπου οι Δεσμοί της Σελήνης διελαύνουν τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού γνωρίζουμε ήδη (κι εμείς οι αστρολόγοι κι εσείς που μάς διαβάζετε ανελλιπώς φυσικά) πως οι ανησυχίες, οι εντάσεις και οι ανασφάλειές μας θα κινούνται γύρω από οικονομικά και ευρύτερα συναισθηματικά θέματα (εννοώντας όχι αποκλειστικά γύρω από συντροφικές σχέσεις). Αυτός ο μήνας λοιπόν είναι ένας από εκείνους που στα συγκεκριμένα θέματα η βαλβίδα έχει σηκωθεί και αρχίζει να σφυρίζει… Κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι να εκτονωθεί, αφού έχει πρώτα συσσωρεύσει και δεν υπάρχει πλέον χώρος για αδράνεια, κουκούλωμα ή έλλειψη συνειδητοποίησης. Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος για επίμονη αγκίστρωση σε ό,τι πλέον δεν λειτουργεί ή εξυπηρετεί τη ροή της ζωής μας!

Τα ζώδια του Σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη περίοδο και ναι, είναι τιμή σας ολόκληρο Σύμπαν να έχει επιλέξει εσάς για την προσωπική του διασκέδαση… Έχει πάρει ποπ κορν και σάς παρακολουθεί καλύτερα και από Netflix! Θέλει να δει στο τέλος αν εκείνα τα ζώδια με τις άγκυρες βαθιά χωμένες στη συνήθεια και τη ρουτίνα θα αντέξουν την πρόκληση της Αλλαγής…θέλει να δει πόσοι θα προτιμήσουν τα ματωμένα χέρια και πόσοι τελικά θα αφήσουν το σκοινί.

Και για να μη νομίζετε πως όλα θα είναι έντονα και προκλητικά συνέχεια, ο μήνας από το 2ο μισό του και μετά χαλαρώνει!

Ελάτε! Με ξέρετε πια… διασκεδάζω κι εγώ με όσα γράφω, και τα κάνω και λίγο πιο θεατρικά και λίγο πιο έντονα, η ουσία όμως είναι πως όταν γνωρίζεις τι (σού) έρχεται μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα. Κι εσείς, αγαπημένα Σταθερά, έχετε λίγους ακόμη μήνες εσωτερικών αλλά και εξωτερικών ανακατατάξεων! Μετά το Σύμπαν θα αλλάξει κανάλι και θα πάει σε άλλο άξονα…κι εκεί, θα αφήσει τα αλμυρά καλαμπόκια και θα πάει στις γλυκιές κρέπες, μιας και θα πάρουν σειρά οι σχέσεις κάθε είδους! Οι ασφάλειες και ανασφάλειες μας, η εκτίμηση και αποτίμηση αυτών καθώς και η ώθηση (βεβιασμένη καμιά φορά) επαναξιολόγησής των αφορά τους πάντες βέβαια, απλώς δεν το βιώνουν όλοι τόσο έντονα όσο εκείνοι που προανέφερα. Και για να μη νομίζετε πως όλα θα είναι έντονα και προκλητικά συνέχεια, ο μήνας από το 2ο μισό του και μετά χαλαρώνει για να δώσει εκείνες τις ανάσες αισιοδοξίας που τόσο βοηθούν!

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί για τον μήνα, πέρα από τα οικονομικά θέματα, είναι η ανάδρομη πορεία του Άρη στους Διδύμους και η μόνιμη σχεδόν όψη τετραγώνου του με τον Ποσειδώνα. Ενάρξεις νέων σχεδίων και κυρίως επαγγελματικών δεν ενδείκνυνται , ενώ θέλουν προσοχή θέματα υγείας (κυρίως πτώση ζωτικής ενέργειας ή/και χειρουργεία), μη καθαρή σκέψη, τάση για εξαπατήσεις, ατυχήματα με μεταφορικά μέσα, διαδικτυακές επιθέσεις, συσσώρευση θυμού καθώς και ασάφεια στην επικοινωνία. Ας δούμε λοιπόν πώς επιδρούν οι 2 εκλείψεις αλλά και οι λοιπές όψεις και αλλαγές πλανητικών θέσεων για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Αιγόκερως

Άντε τώρα εγώ να πείσω τον Αιγόκερω να χαλαρώσει και να αφεθεί στη χαρά, στη δημιουργία και τον έρωτα…Ώρες ώρες πόσο δύσκολη μού φαίνεται η δουλειά μου! τς τς τς! Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής: η έκλειψη συμβαίνει στον άξονα της χαράς, της δημιουργικότητας, των κοινωνικών ομάδων και των φίλων. Εξωστρέφεια ζητάει αυτό…Θα το αντέξετε; Φίλοι σάς καλούν ή σας προσκαλούν σε συναναστροφές, σάς υποστηρίζουν ή ακόμη εσείς οι ίδιοι νιώθετε την ανάγκη να βρεθείτε σε έναν κοινωνικό κύκλο προκειμένου να μιλήσετε και να εκφραστείτε.

Αν έχετε σύντροφο, δείτε αν η σχέση σας σάς ικανοποιεί και αφεθείτε με χαρά, με εκπλήξεις και με θετική διάθεση απέναντί του/της. Αν όχι, κάντε μία αρχή σε ένα επαγγελματικό σχέδιο που θα αποδώσει μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη ή επαναξιολογήστε τους στόχους της ζωής σας σύμφωνα με τις προσωπικές σας επιθυμίες.μΟ φιλικός κύκλος προσφέρεται για νέες γνωριμίες ή ευχάριστες συνευρέσεις, ενώ από την άλλη ευνοούνται για το επόμενο δίμηνο θέματα που σχετίζονται με τις μετακινήσεις, τα σύντομα ταξίδια (επαγγελματικά ή μη), την εκπαίδευση και το διαδίκτυο. Μπορεί να αυξήσετε τις επαφές με άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, να δεχτείτε περισσότερη βοήθεια από αυτούς ή επίσης να προβείτε σε αλλαγή ή αγορά κάποιου μεταφορικού μέσου.

Από την άλλη, στα δύσκολα του μήνα είναι οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις ή μια πιο εντατική (σε σχέση με το παρελθόν) καθημερινότητα, που πιθανώς να σάς ενισχύσει το άγχος ή τις εντάσεις στον χώρο εργασίας. Προσέξτε τα λόγια σας να μην γίνουν αιχμηρά σε ανθρώπους που δεν πρέπει! Από το 2ο μισό του μήνα και μετά, αποσύρεστε λίγο στον εαυτό σας και αρχίζετε να λειτουργείτε πιο παρασκηνιακά και κρυφά. Μπορεί να αυξάνεται η διαίσθησή σας αλλά ζορίζεται η ψυχολογία σας. Οι του 3ου δεκαημέρου καλό θα ήταν να προσέξουν την υγεία τους, τυχόν αλλεργίες, ιώσεις ή ατυχήματα πέριξ της 18ης Νοεμβρίου. Το ίδιο διάστημα επίσης η σκέψη γίνεται ακόμα λιγότερο σαφής και δομημένη, επομένως αφήστε τις σημαντικές αποφάσεις και νοητική εργασία για τον επόμενο μήνα!

Υδροχόος

Άλλο ένα ζώδιο του Σταθερού σταυρού που επηρεάζεται άμεσα από τις πλανητικές όψεις εδώ και πολύ καιρό! Χρησιμοποιείστε την προκλητική ενέργεια των εκλείψεων προκειμένου να κάνετε νέες αρχές ή να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα επαγγελματικά σας θέματα. Θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, μία αλλαγή που ίσως σάς απελευθερώσει από λάθη του παρελθόντος, κάτι που θα αποφέρει περισσότερα χρήματα ή κάτι που θα σάς κάνει να νιώσετε εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας! Θέλετε να νοιώσετε ότι τα καταφέρνετε και ότι αξίζετε κάτι καλύτερο…

Αρωγός σε αυτή βελτίωση το επόμενο δίμηνο είναι ο Δίας που διελαύνει στον τομέα των οικονομικών σας, αποφέροντας περισσότερα έσοδα, ειδικά σε εσάς τους γεννημένους το 3ο δεκαήμερο. Έσοδα που θα μπορούσαν να προέρχονται από οφειλόμενα της εργασίας σας ή εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σας ή απλώς από νέες συνεργασίες. Ο Δίας όμως εκτός από τα πρακτικά δωράκια του σάς αυξάνει την αυτοπεποίθηση και στην πίστη στον εαυτό σας, γι’αυτό και είναι τόσο σημαντικό να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που απλόχερα σάς δίνετε προκειμένου να προχωρήσετε στις αλλαγές που καιρό σκέφτεστε, σχεδιάζετε και θέλετε αλλά δεν τολμάτε!

Είστε εδώ και δύο χρόνια πιεσμένοι από την παρουσία του Κρόνου στον 1ο σας οίκο και ήρθε πλέον η εποχή να αποτινάξετε από πάνω σας ό,τι σάς βαραίνει και σάς μικραίνει. Σε λίγο καιρό, από ό,τι δουλειά έχετε ήδη κάνει θα δρέψετε καρπούς, επομένως, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και ακολουθείστε τη ροή των αλλαγών που συμβαίνει ακριβώς μπροστά σας! Επίσης, θέματα που αφορούν την οικογένειά σας ή ακίνητη περιουσία σάς απασχολούν ωθώντας σας σε ξαφνικές ίσως αλλαγές χώρου ή διακόσμησης, σε ξεκαθάρισμα ιδιοκτησιών ή ακόμη και σε μετακόμιση.

Τέλος, για όσους έχουν παιδιά ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που θα σας απασχολήσουν θέματα που δεν έχετε λύσει μαζί τους, για όσους έχουν χωρίσει μπορεί να επανεμφανιστούν θέματα που είχαν μείνει στη μέση, ενώ για εκείνους που δεν εντάσσονται στις προηγούμενες κατηγορίες κάποιο δημιουργικό σχέδιο ή χόμπι που είχατε αφήσει να σκονιστεί σε ένα από τα αμέτρητα κουτάκια του πανέξυπνου μυαλού σας σάς χτυπάει την πόρτα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Να θυμάστε πως ο θυμός που μπορεί να βράζει μέσα σας μπορεί απλά να είναι από κάτι που δεν τακτοποιήσατε την ώρα που έπρεπε, επομένως, αντί να χάνεστε με όσα συσσωρεύονται, απλά λύστε τα ή αφήστε τα να φύγουν δια παντός! Α! ξέχασα! Το 2ο 15ήμερο του μήνα θα σας βρει παρέα με φίλους να τα πίνετε μιλώντας για στόχους που με πολλή αισιοδοξία αλλά και με ανάλαφρη πια σκέψη θέσατε. Μόνο μην το παρακάνετε με το αλκοόλ! Καραδοκεί και το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα για εσάς του 3ου δεκαημέρου.

Ιχθύες

Είστε που είστε ονειροπαρμένα παιδιά, είστε που είστε χαοτικά, και καθόλου πρακτικά πλάσματα, έχετε και τον Άρη στους Διδύμους να σάς ζορίζει πακέτο με τον Ποσειδώνα στον κεφάλι σας, με μπόνους να είναι και ανάδρομοι βεβαίως βεβαίως! Το περιβάλλον σας βέβαια μπορεί να σας αντέχει, εσείς τον εαυτό σας, δεν είμαι και πολύ σίγουρη! Οι γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο νοιώθουν εδώ και ενάμιση χρόνο έντονες απογοητεύσεις, οι οποίες μέχρι την επόμενη άνοιξη εντείνονται ακόμη περισσότερο. Ο ανάδρομος Άρης από τον τομέα του σπιτιού σάς προκαλεί αναστάτωση και θυμό είτε σε σχέση με θέματα που σχετίζονται με τους γονείς σας, είτε με ακίνητό σας, είτε ακόμη με διλήμματα για το αν θα παραμείνετε στον τόπο κατοικίας σας.

Ταυτόχρονα οι εκλείψεις συμβαίνουν σε τομείς που σχετίζονται με το εξωτερικό, με τις πνευματικές σας αναζητήσεις ή τις σπουδές σας. Αν πραγματικά σκέφτεστε να μετακινηθείτε στο εξωτερικό, τώρα είναι η ευκαιρία. Από την άλλη, αν έχετε αφήσει πίσω σπουδές, συγγραφή, σεμινάρια ή διδασκαλία, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να τα επανεξετάσετε! Το νοητικό πεδίο σας δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του, υπάρχει χάος, ασάφεια, μη δομημένη σκέψη (χμ, ναι, και πότε την είχατε θα ρωτήσω ρητορικώς), υπάρχει απογοήτευση και αφηρημάδα. Το σωματικό σας πεδίο είναι ληθαργικό επίσης, ενώ η ζωτική σας ενέργεια βρίσκεται κάπου θαμμένη στο 5ο υπόγειο. Γι’αυτό και σάς έχω tip!

Εκμεταλλευτείτε το πρώτο μισό του μήνα για μερικές εκ βαθέων αναζητήσεις του νοήματος της ζωής σας, μια περίοδο που οι όψεις είναι επιβοηθητικές στις σκέψεις, και αφεθείτε το επόμενο μισό διάστημα στα επαγγελματικά σας θέματα κι ευκαιρίες (ή και έρωτες) που θα προκύψουν εκεί! Σίγουρα δεν είναι ο καιρός για πρακτικότητα ούτε κάτι σας βοηθάει προς τα εκεί, επομένως απολαύστε τις ενέργειες, τη διαίσθηση, την έμπνευση και ό,τι φέρνει ο Δίας στο επόμενο δίμηνο ως δώρο για εσάς. Χαλαρώστε και αποδεχτείτε το γεγονός πως όψεις είναι, θα περάσουν ενώ εσείς μπορείτε πολύ απλά να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας μέσω μιας δημιουργικής γραφής, μίας μεταφυσικής ασχολίας, μίας αστρολογικής σπουδής, μιας ενασχόλησης με εναλλακτικές θεραπείες ή απλά μέσω της προσευχής. Οι γεννημένοι το 3ο δεκαήμερο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή τις ημέρες πέριξ της 19/11 για θέματα υγείας (υμών ή των γονιών σας), προβλημάτων στο σπίτι, κλοπών και εξαπατήσεων.

Μέσα στον Νοέμβριο, θα ήθελα να ήμουν:

  • Αιγόκερως, Γ’ δεκαημέρου, να λάβω τη θετική όψη Δία-Πλούτωνα (ιδέα δεν έχω τι είναι, η αστρολόγος μου μού είπε ότι είναι καλό λέει και πως θα με βοηθήσει στην προσωπική μου ανάπτυξη λέει…αυτή βλέπει 15 συμβολάκια και βγάζει συμπεράσματα…τι να πω…respect μόνο!) και να σηκωθώ να φύγω με τη φίλη μου για μερικές μέρες μπας και χαλαρώσω από τις εντάσεις του μυαλού μου. Ναι, εγώ ο Αιγόκερως δηλώνω ευθαρσώς ότι θα πάω ταξιδάκι (καλά μη φανταστείτε, θα έχω και το λάπτοπ μαζί! Είπαμε, το τερπνόν μετά του ωφελίμου!)
  • Υδροχόος, Β’ δεκαημέρου, να αφήσω τις εκλείψεις να κάνουν όσα εγώ δεν αποφάσιζα τόσο καιρό, να πάρω ένα μπουκαλάκι κόκκινο γλυκό κρασί, να φωνάξω τους φίλους μου και τα πιω εις υγείαν του νέου, καθαρού, γνήσιου εαυτού μου. Α, και στην παρέα των καλών φίλων μπορεί να είναι κι εκείνο το κορίτσι που καιρό ψάχνει να με βρει, μόνο που εγώ όλο για δουλειά και υποχρεώσεις μιλάω… κι εκείνη, μόνο για αγάπες, έρωτες και άστρα. Αερικό τη λέω, χαζό με λέει!
  • Ιχθύες, Γ’ δεκαημέρου, που έχω ερωτοχτυπηθεί από το καλοκαίρι (Άρης στον 5ο γαρ) αλλά το αγόρι δέχεται τις σκληρές όψεις του Κρόνου, του Ουρανού και των εκλείψεων και δεν μου πολυμιλάει… κι έτσι εγώ το έχω ρίξει στον ύπνο, τον διαλογισμό και τα πνευματικά ταξίδια, κι ετοιμάζομαι να γράψω το πρώτο μου βιβλίο πριν απομακρυνθούν οι αιθέριες ενέργειες από πάνω μου και χαθούν οι εμπνεύσεις! Ωχ… χτύπησε το τηλέφωνο! Έχω πρόσκληση για κόκκινο γλυκό κρασί (σιγά μην αρνηθώ με τόσο Ποσειδώνα να πηγαινοέρχεται πάνω από το κεφάλι μου!!)

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα