Μηνιαίες Προβλέψεις Νοεμβρίου 2022: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
30/10/2022

Ο Νοέμβριος σε τίτλο:

Οικονομική στενότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και εσωτερικές εντάσεις μάς πιέζουν προκειμένου να αφήσουμε πίσω ό,τι δεν εξυπηρετεί! Ας πορευτούμε με ροή (και όχι με αντίσταση) στις νέες συνθήκες του περιβάλλοντος…

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

  • 25/10 Νέα Σελήνη στις 2° του Σκορπιού
  •  8/11 Πανσέληνος στην 16° του Ταύρου
  • 24/11 Νέα Σελήνη στις 1° του Τοξότη

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

  • 16/11 η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη
  • 17/11 ο Ερμής περνάει στον Τοξότη
  • 22/11 ο Ήλιος περνάει στον Τοξότη
  • 24/11 ο Δίας γυρνάει ορθόδρομος στις 28° των Ιχθύων

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Από τις αρχές του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023 όπου οι Δεσμοί της Σελήνης διελαύνουν τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού γνωρίζουμε ήδη (κι εμείς οι αστρολόγοι κι εσείς που μάς διαβάζετε ανελλιπώς φυσικά) πως οι ανησυχίες, οι εντάσεις και οι ανασφάλειές μας θα κινούνται γύρω από οικονομικά και ευρύτερα συναισθηματικά θέματα (εννοώντας όχι αποκλειστικά γύρω από συντροφικές σχέσεις). Αυτός ο μήνας λοιπόν είναι ένας από εκείνους που στα συγκεκριμένα θέματα η βαλβίδα έχει σηκωθεί και αρχίζει να σφυρίζει… Κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι να εκτονωθεί, αφού έχει πρώτα συσσωρεύσει και δεν υπάρχει πλέον χώρος για αδράνεια, κουκούλωμα ή έλλειψη συνειδητοποίησης. Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος για επίμονη αγκίστρωση σε ό,τι πλέον δεν λειτουργεί ή εξυπηρετεί τη ροή της ζωής μας!

Τα ζώδια του Σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη περίοδο και ναι, είναι τιμή σας ολόκληρο Σύμπαν να έχει επιλέξει εσάς για την προσωπική του διασκέδαση… Έχει πάρει ποπ κορν και σάς παρακολουθεί καλύτερα και από Netflix! Θέλει να δει στο τέλος αν εκείνα τα ζώδια με τις άγκυρες βαθιά χωμένες στη συνήθεια και τη ρουτίνα θα αντέξουν την πρόκληση της Αλλαγής…θέλει να δει πόσοι θα προτιμήσουν τα ματωμένα χέρια και πόσοι τελικά θα αφήσουν το σκοινί.

Και για να μη νομίζετε πως όλα θα είναι έντονα και προκλητικά συνέχεια, ο μήνας από το 2ο μισό του και μετά χαλαρώνει!

Ελάτε! Με ξέρετε πια… διασκεδάζω κι εγώ με όσα γράφω, και τα κάνω και λίγο πιο θεατρικά και λίγο πιο έντονα, η ουσία όμως είναι πως όταν γνωρίζεις τι (σού) έρχεται μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα. Κι εσείς, αγαπημένα Σταθερά, έχετε λίγους ακόμη μήνες εσωτερικών αλλά και εξωτερικών ανακατατάξεων! Μετά το Σύμπαν θα αλλάξει κανάλι και θα πάει σε άλλο άξονα…κι εκεί, θα αφήσει τα αλμυρά καλαμπόκια και θα πάει στις γλυκιές κρέπες, μιας και θα πάρουν σειρά οι σχέσεις κάθε είδους! Οι ασφάλειες και ανασφάλειες μας, η εκτίμηση και αποτίμηση αυτών καθώς και η ώθηση (βεβιασμένη καμιά φορά) επαναξιολόγησής των αφορά τους πάντες βέβαια, απλώς δεν το βιώνουν όλοι τόσο έντονα όσο εκείνοι που προανέφερα. Και για να μη νομίζετε πως όλα θα είναι έντονα και προκλητικά συνέχεια, ο μήνας από το 2ο μισό του και μετά χαλαρώνει για να δώσει εκείνες τις ανάσες αισιοδοξίας που τόσο βοηθούν!

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί για τον μήνα, πέρα από τα οικονομικά θέματα, είναι η ανάδρομη πορεία του Άρη στους Διδύμους και η μόνιμη σχεδόν όψη τετραγώνου του με τον Ποσειδώνα. Ενάρξεις νέων σχεδίων και κυρίως επαγγελματικών δεν ενδείκνυνται , ενώ θέλουν προσοχή θέματα υγείας (κυρίως πτώση ζωτικής ενέργειας ή/και χειρουργεία), μη καθαρή σκέψη, τάση για εξαπατήσεις, ατυχήματα με μεταφορικά μέσα, διαδικτυακές επιθέσεις, συσσώρευση θυμού καθώς και ασάφεια στην επικοινωνία. Ας δούμε λοιπόν πώς επιδρούν οι 2 εκλείψεις αλλά και οι λοιπές όψεις και αλλαγές πλανητικών θέσεων για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Ζυγός

Είναι που είναι η φύση των δύο εκλείψεων οικονομικού χαρακτήρα γενικώς, πέφτει και για εσάς στους οίκους των οικονομικών σας, ε, τι άλλο να θέλει κανείς από τη ζωή του παρά να δέχεται μία δύσκολη όψη εκεί! Έλα όμως που το γνωρίζετε ήδη γιατί διαβάζετε το σωστό site, άρα είστε προετοιμασμένοι και φροντίζετε για την ορθότερη διαχείρισή τους! Δώστε λίγο παραπάνω βάση και αξιολογήστε τι πραγματικά έχετε ανάγκη ή όχι, διαχειριστείτε το πορτοφόλι σας με φειδώ και αδράξτε την ευκαιρία για να δώσετε (οριστική) λύση σε θέματα κοινής ακίνητης ή κινητής περιουσίας, χρεών ή επενδύσεων. Η ανάγκη για επικοινωνία είναι βαθιά, ο λόγος καθόλου επιφανειακός, με αυξημένη διαίσθηση, ίσως και τάση επιβολής κάποιες φορές, έως περίπου τα μέσα του μήνα.

Μετά η ενέργεια αλλάζει, το κλίμα χαλαρώνει, όμως καμιά φορά μπορεί να περάσει στο άλλο άκρο και η επικοινωνία να γίνει ασαφής. Ένας Ερμής στον Τοξότη στον 3ο σας ηλιακό οίκο μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει, πολύ μπλα μπλά (φιλοσοφημένο και ουχί κουτσομπολίστικο), ενάρξεις (χωρίς τίποτα να τελειώνει), χαρά από το πουθενά (ακόμη και από τα μικρά και χαζά πράγματα), αλλά μη σάς καταπιέσει κανείς, αλίμονο τους!

Οι συναισθηματικές σας σχέσεις από την άλλη περνάνε και αυτές μια κρίση, ακολουθώντας το μοτίβο των οικονομικών, με μία υφέρπουσα τάση για επανάσταση, αλλαγή ή για εντάσεις κάθε είδους (τα μεγάλα πάθη στην ίδια κατηγορία ανήκουν). Η ψυχρότητα και η απόσταση του πρώτου 15ημέρου θα δώσουν τη θέση τους σε μία εντελώς διαφορετική αίσθηση χαλαρότητας, φιλικότητας, αισιοδοξίας κι εξωστρέφειας για το υπόλοιπο του μήνα, με διάθεση για γνώση ή/και διδασκαλία, επαφές με στενούς συγγενείς και έρωτες από τον εκπαιδευτικό χώρο ή το διαδίκτυο.

Η ανάδρομη κίνηση του Άρη για το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον, για εσάς μπορεί να σημαίνει καθυστερήσεις σε έναρξη ανώτερων σπουδών, επαναφορά ή καθυστερήσεις σε νομικά ζητήματα ή μια επαναξιολόγηση του φιλοσοφικού σας πεδίου. Σύμμαχος σε όλα τις προαναφερθείσες προκλήσεις το τελευταίο πέρασμα του Δια στους Ιχθύες όπου για εσάς σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και γενικότερα θετικές εξελίξεις στην εργασία, υγεία και καθημερινότητά σας. Ίσως μια καλή ευκαιρία να αποκτήσετε κι ένα κατοικίδιο! Προσοχή μόνο οι γεννημένοι στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας για τυχόν εξασθένηση υγείας δικής σας ή κάποιου κατοικίδιου, για λανθασμένες διαγνώσεις ή για εξαπατήσεις στον εργασιακό χώρο!

Σκορπιός

Από εκείνη την τετράδα που έγραψα παραπάνω πως έχει την τιμητική της, ε, εσείς έχετε την τιμητική της τιμητικής! Όλα τα φώτα επάνω σας! Οι προβολείς που έχει ανάψει το σύμπαν για να διασκεδάσει είναι στραμμένοι απευθείας σε εσάς. Οι εκλείψεις συμβαίνουν στον άξονα Εγώ και οι Άλλοι, τονίζοντας την ανάγκη να κάνετε κάτι με επίκεντρο τον εαυτό σας… να κάνετε κάτι για εσάς ή προς εσάς, κάνοντας νέες αρχές κάθε είδους, ξεκαθαρίζοντας τι τελικά θέλετε και τι όχι να κρατήσετε για τη συνέχειά σας.

Η σκέψη γίνεται βαθύτερη ψάχνοντας απαντήσεις για τα καίρια ζητήματα της ζωής σας. Ο μαγνητισμός σας αυξάνεται προσελκύοντας νέες γνωριμίες. Τα οικονομικά βάλλονται μεν (για όλους έτσι κι αλλιώς) αλλά για εσάς οι προκλήσεις σχετίζονται με τα οικονομικά άλλων (του συντρόφου, του δημοσίου ή κληρονομιών). Από την άλλη, θέλετε να ξεκαθαρίσετε ό,τι σχετίζεται τον σύντροφό σας (ή τον συνεργάτη σας) όχι μόνο ως με το πρόσωπο αυτό καθ’ αυτό αλλά και με το κοινό σας έργο, ακόμη κι αν αυτό το έργο αφορά το κοινό σας ταμείο. Εξυπηρετεί ή όχι; Θα συνεχίσετε να υπάρχετε με αυτό το πρόσωπο; Εξυπηρετεί την εξέλιξή σας; Τα θέλω σας; Τις ανάγκες σας;

Βασική αρωγή στην τόσο βαθιά διαδικασία η παρουσία του Δία από τους Ιχθύες για το επόμενο δίμηνο, όπου αυξάνει το volume της χαράς, της διάθεσης και της δημιουργικότητας! Θέλετε να βγείτε από την ανελέητη πίεση και να κάνετε νέα πράγματα, θέλετε να αυτοφροντιστείτε, θέλετε να διασκεδάσετε, παρότι κάτι από το οικογενειακό σας περιβάλλον ή πλαίσιο σάς κρατάει δέσμιους και προβληματισμένους. Εκμεταλλευτείτε τις ζεστές ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν τα γκρίζα σύννεφα για να λάβετε ενέργεια, ζεστασιά, χρώματα και φως και αφεθείτε στις αλλαγές και τα δώρα που έρχονται πολλές φορές χωρίς τη θέλησή σας.

Μόνο τον θυμό σας συγκρατείστε και διοχετεύστε την όποια ενέργεια συσσωρεύεται προκειμένου να δημιουργήσετε ή να σχεδιάσετε κάτι νέο, είτε αφορά επαγγελματικά σχέδια, είτε χόμπι και δραστηριότητες. Χαρείτε και τα παιδιά σας, όσοι έχετε και χαλαρώστε μαζί τους μοιραζόμενοι τον αυθορμητισμό και την γνησιότητά τους! Από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά χαλαρώνει ο νούς, αυξάνεται η διάθεση και η κοινωνικότητα (ίσως και ο τραπεζικός λογαριασμός). Προσέχετε μόνο τα άσκεφτα έξοδα αλλά από την άλλη καλοδεχούμενα τα χρήματα αν προέρχονται από πηγές του εξωτερικού, μαθημάτων ή υπηρεσιών φροντίδας που προσφέρετε.

Τοξότης

Εκεί που οι άλλοι απολαμβάνουν την Τοξοτίσια ενέργεια, εσείς κλείνεστε στον εαυτό σας όλο το πρώτο 15ήμερο του μήνα μιμούμενοι τα Σκορπίσια μοτίβα! Απόσυρση, κρυφές συνομιλίες και συναντήσεις, σκέψεις που δεν εκφράζονται (αλλά δημιουργούν), σκέψεις που χαόνονται και χάνουν λίγο από τη δομή τους, κινήσεις υπόγειες, ενώ από την άλλη θέματα υγείας παίρνουν απαντήσεις και όσοι έχετε μικρά ζωάκια ασχολείστε λίγο παραπάνω με αυτά! Η ενέργεια των εκλείψεων εκφράζετε είτε με εσάς να κάνετε όνειρα, να αυξάνεται η διαίσθησή σας, να ασχολείστε με μεταφυσικά θέματα και να ετοιμάζεστε να κάνετε νέες αρχές ή αντίθετα, σάς έχει πάρει από κάτω, βάλλεται η ψυχολογία σας ή και η υγεία σας γενικότερα.

Ειδικά το θέμα της υγείας μπορεί να επιβαρυνθεί και για έναν ακόμη λόγο… η παρουσία του ανάδρομου Άρη γίνεται αισθητή στον οίκο που σχετίζεται με τον σύντροφο ή τους στενούς συνεργάτες σας. Οι απαιτήσεις των άλλων αυξάνονται προς τα εσάς, υπάρχει ένταση που δεν εκφράζεται, κάποιοι ζητούν έντονα την προσοχή σας, γι’ αυτό και η λύση που προτείνεται είναι να θέσετε τα όριά σας, προστατεύοντας τον προσωπικό σας χώρο και ενέργεια. Από την άλλη, μην εκπλαγείτε αν εμφανιστούν σχέσεις από το παρελθόν, ξαναχτυπώντας σας την πόρτα, μόνο σε αυτήν την περίπτωση θυμηθείτε για τα καλά τι σάς έκανε να την κλείσετε την πρώτη φορά!

Ευτυχώς κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του μήνα οι πλανήτες θα αρχίσουν να προοδεύουν σταδιακά προς το δικό σας ζώδιο, χαλαρώνοντας το κλίμα, ανοίγοντας παράθυρα να μπει περισσότερο φως στη ζωή σας και αυξάνοντας την καλή διάθεση. Όσον αφορά την παρουσία του Δία για το επόμενο δίμηνο, αυτή θα λάβει χώρα στον τομέα του σπιτιού σας ή της ακίνητης περιουσίας χαρίζοντας σας δωράκια που σχετίζονται με μετακινήσεις, ανακαινίσεις ή αλλαγές στον προσωπικό σας χώρο.

Πολύ προσοχή όμως στους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας για τυχόν κλοπές και πλημμύρες ή για θέματα υγείας προσώπων του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος. Οι του 3ου δεκαημέρου γενικότερα θα πρέπει να προσέξουν αρκετά για ψευδείς πληροφορίες ή εκούσια παραπλάνηση από άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος ή συνεργάτες… Φαντάζομαι να μην είστε εσείς που λέτε τα ψέματα, ε; Θα το ανακαλύψω εγώ στον χάρτη σας! Το νου σας…

Μέσα στον Νοέμβριο, θα ήθελα να ήμουν:

  • Ζυγός, Β’ δεκαημέρου, να βάλω επιτέλους τα κληρονομικά μου/χρέη μου σε μία τάξη, όχι γιατί καίγομαι να τα τακτοποιήσω δλδ, αλλά να, είναι κι εκείνη η δικηγορίνα που τα έχει αναλάβει (αιθέρια ύπαρξη, τι να λέμε!), και είναι κι εκείνη η φίλη μου η αστρολόγος που μου είπε ότι κοντεύει πάλι ο καιρός που θα έχουν εύνοια τα συναισθηματικά μου…ε, και τι να κάνω κι εγώ ως γνήσιος σχεσάκιας, ωχ συγγνώμη Ζυγός ήθελα να πω…προετοιμάζω το μέλλον μου!
  • Σκορπιός, Β’ δεκαημέρου, να κλείσω οριστικά τη συνεργασία μου με πρόσωπο που δεν ταιριάζουμε πια, να τακτοποιήσουμε τις κοινές μας οικονομικές εκκρεμότητες και να απολαύσω λίγο τον χρόνο μου σκεπτόμενος με τι αγαπώ να ασχοληθώ! Κι εκεί στα μαθήματα ζωγραφικής που ξεκίνησα, τσουπ, μια νεράιδα σχεδιάζει αστρολογικά σύμβολα σε καμβά…Και τι να πάω να της πω για να σπάσω τον πάγο; Ότι ταιριάζουν ο Σκορπιός με τον Καρκίνο;; Πφφφ, ή που θα κοροϊδέψει την ασχετοσύνη μου ή που θα μου μάθει αστρολογία!
  • Τοξότης, Γ’ δεκαημέρου, που ξαφνικά ο συνεργάτης μου μού φόρτωσε νέες δουλειές κι εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να τις αναλάβω αγόγγυστα ή να πάω σε εκείνα τα μαθήματα ζωγραφικής που είχα ξεκινήσει προκειμένου να μπορώ να φτιάχνω πράγματα για το σπίτι μου. Και άντε, πες μου εσύ…με τον Σκορπιό ή τον Ζυγό θα καταλήξω;; Θα πάρω τη φίλη μου τη Νατάσα να τη ρωτήσω!!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα