Μηνιαίες Προβλέψεις Νοεμβρίου 2022: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
29/10/2022

Βασικές Πλανητικές Όψεις Νοεμβρίου

  • 8 Νοεμβρίου Πανσέληνος στη 16 μοίρα στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού
  • 24 Νοεμβρίου Νέα Σελήνη στην 1 μοίρα Τοξότη

Αλλαγή Θέσης/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 16 Νοεμβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη
  • 17 Νοεμβρίου ο Ερμής στον Τοξότη
  • 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος στον Τοξότη
  • 23 Νοεμβρίου ο Δίας σε στάση και στις 25 επιστρέφει σε ευθεία πορεία

Εκρηκτικός και ανατρεπτικός ο Νοέμβριος. Η Αφροδίτη -η ”γλυκούλα”…στο Σκορπιό, προκλητική, ακραία, δύσκολη και βαθιά συναισθηματική!- κάνει ποδαρικό στο μήνα, στις 3, με σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Σχέσεις και οικονομικά από το παρελθόν έρχονται να επαναπροσδιοριστούν, και με την έκλειψη να αλλάξουν άρδην. Γενικότερα η Αφροδίτη είναι η σταρ του μήνα, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία μέρα που να μην κάνει όψεις με κάποιον πλανήτη. Έτσι έχουμε, 6 Νοεμβρίου Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Ουρανό ανάδρομο για να μας προσφέρουν έκπληξη αλλά και ενθουσιασμό. Σημειωτέον στη μοίρα στης έκλειψης, εκεί θα βρίσκεται ο Ουρανός όλο το μήνα!!! 7 Νοεμβρίου τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, δυσκολία, απομάκρυνση, συναισθηματικό πάγωμα. 8 είναι η πανσέληνος, η έκλειψη, με τη συμμετοχή της Αφροδίτης, καλούμαστε να αξιολογήσουμε, να κρίνουμε την ποιότητα των ανθρώπων, των σχέσεων, συνδέσεων και διασυνδέσεων, προσωπικών, συναισθηματικών, πνευματικών, υλικών.

Αναστοχασμός, αναστροφή, αναστήλωση, ανασύνταξη. Χωρίς ανασφάλεια, ευχαριστώ!

9 Νοεμβρίου σύνοδος Ήλιου-Ερμή στον Σκορπιό και στις 10 τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα στα νερά, ιδιαίτερα καλλιτεχνική αλλά και “ομιχλώδης”. 12 Νοεμβρίου τρίγωνο Ερμή-Ποσειδώνα, καθόλου πρακτικό, ωστόσο επιβοηθητικό σε πνευματικά, θεραπευτικά θέματα και υπέροχα δημιουργικό σε καλλιτεχνικά. 13 εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα, ένταση με το πρόσημο της βαθύτερης σύνδεσης και εξέλιξης των σχέσεων. 14 τρίγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, 15 τρίγωνο Ερμή-Δία και εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα. Στις 16 Νοεμβρίου έχουμε την είσοδο της Αφροδίτης στον Τοξότη καθώς και ένα ωραίο τρίγωνο Ερμή-Δία, στις 17 ακολουθεί και ο Ερμής στον Τοξότη. Από τις 19 έως τις 24 έχουμε στενή σχέση Ερμή-Αφροδίτης. 20 του μήνα τρίγωνο Ήλιου-Δία και τετράγωνο ανάδρομου Άρη με τον Ποσειδώνα (επίσης ανάδρομο), καθώς και στις 28. Αποδιοργάνωση, διατάραξη, ανησυχία, τουλάχιστον. Αναστεναγμός, ναι, εκτόνωση με νόημα! Αναστοχασμός, αναστροφή, αναστήλωση, ανασύνταξη. Χωρίς ανασφάλεια, ευχαριστώ!

Στις 22 κάνει και ο Ήλιος είσοδο στον Τοξότη, στις 23 ο Δίας σε στάση για να επιστρέψει σε ευθεία πορεία στις 25. 22 Νοεμβρίου και ο Ήλιος στον Τοξότη, αλληλούια! 24 Νοεμβρίου και Νέα Σελήνη στην πρώτη μοίρα του Τοξότη. 30 του μηνός εξάγωνο Ερμή-Κρόνου, βλέπουμε τι περάσαμε…, συνειδητοποίηση, αίσθηση της μοναξιάς αλλά και ανάγκη να βάλουμε “το τρένο στη ράγα”. Για αρχή, η αίσθηση και μόνο βοηθά, κι ας μην έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα. Όλο και καλύτερα, όλο και καλύτερα, όλο και καλύτερα!

Καρκίνος

Άλλος για τη βάρκα μας! Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη και συνάμα έκλειψη αρχές του μήνα στον πέμπτο οίκο της χαράς, των διακοπών, του έρωτα και του φλερτ σας εκτονώνει ευχάριστα. Γίνεστε συνδετικός κρίκος με τα παιδιά σας και με τη χαρά της ζωής. Ναι, όλα αλλάζουν, για όλους, και για εσάς, ωστόσο για εσάς η φάση είναι χαρά και ευτυχία και διασκέδαση. Αποφασίζετε ότι έτσι αξίζει κάποιος να ζει τη ζωή και τη ζείτε και μπράβο σας. Σχέσεις, παιδιά, προσωπικό έργο και δημιουργικότητα. Αλλάζετε τον τρόπο που περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας, που δικτυώνεστε, που κοινωνικοποιείστε. Είναι πολύ σημαντικό ότι για εσάς η έκλειψη έχει να κάνει με δημιουργία και διασκέδαση.

Αχ! Πόσο σας είχε λείψει! Αλλά και πόσο σας αξίζει. Ανοίγετε τα φτερά σας και παίρνετε και την οικογένεια σας μαζί. Το διάστημα σας καλεί να είστε ο εαυτός σας, αλλά και να κάνετε δουλειά μαζί του, να σας γνωρίσετε καλύτερα. Η συναισθηματική νοημοσύνη και η διαίσθηση, ποιότητες τις οποίες διαθέτετε από γεννησιμιού, δουλεύουν στο φουλ. Εμπιστευθείτε τις. Επίσης, είναι η στιγμή να βγάλετε ό,τι συναισθηματικά υπόλοιπα, στις σχέσεις σας με τους άλλους. Να τα εκφράσετε και να ξεκαθαρίσουν. Πικρίες, εντάσεις, πάθη ανεκπλήρωτα, όσο βαθιά κι αν έχουν κρυφτεί, είναι η ώρα να βγουν στην επιφάνεια. Ο Ουρανός απέναντι σας προκαλεί να βγείτε από τα συνηθισμένα και να κυνηγήσετε το απρόβλεπτο, το εκκεντρικό, το περίεργο.

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες για εμβάθυνση συναισθηματική με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, αλλά και για ανεμελιά. Κυρίως, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε όλη τη συναισθηματική κλίμακα, να ανακαλύψετε τι αισθάνεστε. Μετά τα μέσα του μήνα βάζετε όλο το feedback το συναισθηματικό σε λειτουργία, για να βάλετε τις βάσεις για μια πιο όμορφη, παραγωγική, γόνιμη, αποδοτική καθημερινότητα. Η αισιοδοξία αναλαμβάνει δράση και καταφέρνετε να φέρετε την αλλαγή και την επέκταση, σε όποιον τομέα επιθυμείτε.

Λέων

Είστε από τους βασικούς κυματοθραύστες των εκλείψεων, ιδιαίτερα εσείς του δεύτερου δεκαημέρου! Με τη συμμετοχή του Ερμή και της Αφροδίτης στο Σκορπιό, στον οίκο της ψυχολογίας, είστε έτοιμοι για βαθιά ενδοσκόπηση -είτε με τη βοήθεια επαγγελματία, είτε όχι. Επιθυμείτε να εξετάσετε προσωπική και οικογενειακή ζωή, τι βίον διάγετε!, να κάνετε σχέδια, να τα αξιολογήσετε, κατά πόσο καλύπτουν τις επιθυμίες σας. Είστε έτοιμοι να ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου της επικοινωνίας, με τον Ουρανό απέναντι, δεν ξέρετε τί θα βρείτε μπροστά σας. Να είστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα.

Μπορεί το παρελθόν να σας δώσει τη σύνδεση με το παρόν και μια απάντηση την οποία αναζητάτε στην παρούσα στιγμή. Σημειώστε ότι η επικοινωνία θα μπορούσε να είναι και με τον εαυτό σας, το ημερολόγιό σας. Σίγουρα έχει πολλά να σας δώσει. Η ευαισθησία σας και οι κεραίες σας να είναι ανοιχτές να λάβουν όλες τις ενέργειες που συμβαίνουν γύρω σας, όχι μόνον αυτά που εσείς θέλετε να δείτε. Ο μήνας αυτός σας δείχνει μια διάστασή σας με λιγότερο ενθουσιασμό -δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό με εσάς- και περισσότερο ‘κλείσιμο’. Γονείς, οικογένεια, εργασία, καριέρα, θέματα αισθητικής και πρακτικότητας στο σπίτι, συναισθήματα και επικοινωνία.

Προσοχή σε εντάσεις και ψυχοσωματικά, ωστόσο, έτσι είναι, “αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν τρως”. Τα μαθήματα του Κρόνου σας έκαναν πιο σοφούς. Σκεφτείτε οτι τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα σε σχέση με πριν από ένα, δυο,… χρόνια. Η αρχή του μήνα και η έκλειψη, βεβαίως, βεβαίως, θα είναι ένα κομμάτι δύσπεπτο, αλλά θα το περάσετε και θα προχωρήσετε σε αλλαγές, και θα αγκαλιάσετε πάλι τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία και χαρά. Είναι ένα εξαιρετικό διάστημα πρόκλησης και ανταγωνισμού, με τον ίδιο σας τον εαυτό, θα έλεγα, δουλέψτε με τον εαυτό σας, κάτι σας αναβοσβήνει σε εκείνο το κομμάτι της εμβάθυνσης, δεν τα κάνετε όλα τέλεια, -ναι! όχι;- ακούστε, επικοινωνήστε, κατανοήστε τους κοντινούς και αγαπημένους σας ανθρώπους. Κανείς δεν ξεπερνά τη δύναμή σας, τη ρωμαλέα φύση σας και τον συναισθηματικό σας πλούτο.

Παρθένος

Για εσάς θα έλεγα ότι το Νοέμβριο ουσιαστικά ξεκινάει το…σχολικό έτος. Και γιατί αποφασίζετε να ξεκινήσετε κάποια μαθήματα, επιμόρφωση -βέβαια, τι άλλο μένει να μάθετε; εσείς γνωρίζετε τα πάντα! Και γιατί αλλάζετε τη ματιά σας στον κόσμο, πως βλέπετε, πως επικοινωνείτε, πως αντιλαμβάνεστε, πως εκφράζεστε. Για εσάς είναι η επικοινωνία και η αντίληψη πιο σημαντικό, είναι η βάση για να πιάσετε και έπειτα να προχωρήσετε σε πλέον ανάπτυξη ή και αλλαγή.

Μετακινήσεις, ταξίδια, αγορές, πωλήσεις σε μεταφορικό μέσο, τηλέφωνα -πάντα-, αδέρφια, συγγενείς, θέματα με το νόμο, χαρτιά, έγγραφα προς διεκπεραίωση, σίγουρα θα έχετε πολλά πράγματα στα οποία θα χρειαστεί να βάλετε ενέργεια, υπογραφές και φτερά στα πόδια. Εξαιρετικά! Περισσότερη προσοχή μετά την έκλειψη με τον Ποσειδώνα που δε βοηθά στην καθαρή σκέψη -μέχρι τις 12, 13 μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις, αλλά και 20, 28 Νοεμβρίου. Ο ανάδρομος Άρης σας πάει τα μπρος-πίσω στα επαγγελματικά, σε καριέρα και στάτους. Αναμοχλεύσεις και ξεκαθαρίσματα τα οποία θέλετε να κάνετε, τα έχετε κάνει μέσα σας, τώρα ήρθε η ώρα να τα εκφράσετε και στους…έξω σας.

Μετά τις 16 θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα, θα το δείτε και στο πορτοφόλι σας, χρήματα από το σπίτι, από ακίνητα, από την οικογένεια. Έπειτα από τόση ενέργεια που βάλατε, λογικό είναι να αποδίδει. Φτιάχνετε τη φωλίτσα σας για να… ξεχειμωνιάσετε, βάζετε πολλή αγάπη και ομορφιά στο σπίτι, γιατί απλά έχετε την ανάγκη να αράξετε και να το απολαύσετε, είτε αυτό σημαίνει απλά στρώνω τα χαλιά, είτε βάζω τα χριστουγεννιάτικα. Οι των τελευταίων, τελευταίων ημερών έχετε λαμβάνειν τα δώρα του Δία στο θέμα σχέσεων και συνεργασιών, στο θέμα εγώ και οι άλλοι. Αν μπορέσετε αφήστε λίγο το άγχος και τη λογική, -μάλλον την εκλογίκευση των καταστάσεων- και προσφέρετε στον εαυτό σας το δώρο της απλότητας -χωρίς μιζέρια- και της ανεμελιάς. Ακολουθήστε την καρδιά σας, όπου σας πάει!

 

Από τη Δήμητρα Νατσιούλη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα