Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
01/10/2022

Ο Οκτώβριος σε τίτλο:

Τακτοποίηση σκέψεων, νοητική ισορροπία, τελική αξιολόγηση του τι πεποιθήσεις κρατάω/τι διαλύω, επαναξιολόγηση του τι έχω/τι με εξυπηρετεί να έχω!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 26/9 Νέα Σελήνη στις 2° του Ζυγού
 • 9/10 Πανσέληνος στην 16° του Κριού
 • 25/10 Νέα Σελήνη/Έκλειψη Ηλίου στις 2° του Σκορπιού

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 2/10 ο Ερμής γυρνάει ορθόδρομος στην Παρθένο
 • 9/10 ο Πλούτωνας γυρνάει ορθόδρομος στον Αιγόκερω
 • 11/10 ο Ερμής περνάει στον Ζυγό
 • 23/10 ο Κρόνος γυρνάει ορθόδρομος στον Υδροχόο
 • 23/10 Καζίμι Ήλιου-Αφροδίτης στις 12:17πμ στις 29°26΄ του Ζυγού
 • 23/10 ο Ήλιος περνάει στον Σκορπιό
 • 23/10 η Αφροδίτη περνάει στον Σκορπιό
 • 28/10 ο Δίας περνάει στους Ιχθύες (ανάδρομος)
 • 29/10 ο Ερμής περνάει στον Σκορπιό
 • 30/10 ο Άρης γυρνάει ανάδρομος στους Διδύμους

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Το τελευταίο και πολύ στενό μαρκάρισμα (εδώ και 2 χρόνια περίπου) του Κρόνου-Ουρανού κορυφώνεται κυρίως το πρώτο 20ήμερο του μήνα, ακολουθούμενο προς τα τέλη από μία έκλειψη στον ίδιο άξονα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Είναι εκεί που όλα είναι πιο έντονα λίγο πριν συμβεί η τελευταία εκκαθάριση! Λίγους μήνες ακόμη υπομονή αγαπημένα μου σταθερά… Από την άλλη, το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, επίσης, κινείται σε αέρινες ενέργειες, ήτοι νοητικές! Τρεις Πλανήτες να ορθοδρομούν μέσα στον Οκτώβριο και πέντε να βρίσκονται σε ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) κάνουν τα μυαλά να παίρνουν φωτιά από τις πολλές σκέψεις, ακολουθώντας τη διαδρομή Ξεκαθάρισμα-Ισορροπία-Εμβάθυνση! Θα είναι τόσο απλό; Όχι! Υπάρχει ένας Ποσειδώνας εκεί που καραδοκεί και θολώνει το νοητικό (κυρίως) τοπίο, εντείνοντας τις ψευδαισθήσεις, τις (αυτ)απάτες, τις αναβολές αλλά και τις απώλειες υλικών. Ένας ακόμη λόγος λοιπόν για μη εφησυχασμό!

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα όμως οι ενέργειες αλλάζουν παντελώς και από εκεί που ήταν όλα γλυκά, αρμονικά και κάπως ισορροπημένα, κάτι αρχίζει να καίγεται, κάτι αρχίζει να στερεύει και κάτι αρχίζει να σκοτεινιάζει… ή μήπως διαλύεται για να λάμψει από την αρχή ξανά;

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια/Εκλείψεις του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Καρκίνος

Οι Δίδυμοι το παίζουν party animals κι εσείς το νου σας μόνο στη δουλειά! Έλεος όμως (αντιγράψτε τους λίγο!). Γι’ αυτό το καλό Σύμπαν θα φροντίσει για εσάς από τις 23 και μετά. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή! Το τέλος Σεπτεμβρίου σάς επιφύλασσε μια Νέα Σελήνη στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας ενώ η Πανσέληνος στις 9/10 γίνεται στον τομέα της καριέρας και του κοινωνικού σας στάτους. Έχετε εστιάσει τη σημασία σας εκεί και προσπαθείτε να ισορροπήσετε μεταξύ οικογένειας και δουλειάς. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι επιτεύξιμο. Μπορεί να έχετε αλλάξει σπίτι ή επαγγελματική έδρα ή να πρέπει να το κάνετε άμεσα, ταυτόχρονα όμως οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί και τώρα καλείστε να αξιολογήσετε τα πεπραγμένα. Πού θα δώσετε βάση ή προτεραιότητα και πού όχι!

Αυτός ο μήνας σάς επιφυλάσσει ευκαιρίες στα εργασιακά σας θέματα, εξού κι έχετε δώσει όλο το βάρος εκεί (καλά κάνετε, αλλά δεν υπάρχει μόνο η δουλειά σε αυτή τη ζωή!). Επικοινωνιακά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα είστε θα έλεγα λαλίστατοι και φροντίζετε για τις διεκπεραιώσεις συμφωνιών και συμβολαίων ενώ από εκεί και πέρα ασχολείστε λίγο περισσότερο με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός σας, βάζοντας τα δυνατά σας να γίνετε πιο διπλωματικοί στον λόγο και στα έργα.

Προχωρώντας ο μήνας, δίνετε ακόμη περισσότερη βαρύτητα σε θέματα οικογένειας ή ακινήτων, ενώ από τις 23/10 και μετά, το κλίμα ελαφρώνει λίγο, ωθώντας σας σε περισσότερο δημιουργικές δραστηριότητες, περισσότερη χαρά, έναρξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας (κλείνοντας ταυτόχρονα προηγούμενους κύκλους), περισσότερη ενασχόληση με τα παιδιά (όσοι έχετε) ή το κυριότερο, οδηγείστε σε νέους ή παλαιούς (αλλά με νέα διάθεση) έρωτες! Όλος ο μήνας προσφέρεται για δημιουργική σκέψη, το μυαλό σας τρέχει, μπορεί να μην κοιμάστε ήσυχα πια, αλλά σίγουρα κάτι ετοιμάζετε και κατευθύνεστε προς νέους δρόμους στη ζωή σας σε ένα ή πολλαπλά πλαίσια.

Στα οικονομικά σας υπάρχει ένας περιορισμός ή δυσκολία σχετικά με χρήματα τρίτων (συζύγων, συνεργατών, δημόσιων φορέων κλπ), κάτι το οποίο θα ενταθεί κατά τον Νοέμβριο, όμως αν πραγματικά ξεφύγετε από το σκληρό καβούκι και το Εγώ, που πολλές φορές γυρνάει εναντίον σας, θα ανακαλύψετε τις ευκαιρίες και τα δωράκια που σας φέρνει το Σύμπαν για τους τελευταίους μήνες του έτους!

Λέων

Θέλω να πιστεύω ότι έχετε ταξιδέψει, (μακριά ή κοντά δεν έχει σημασία), αλλά τουλάχιστον έχετε εκμεταλλευτεί όσες ευκαιρίες σάς δίνει το σύμπαν για να ξεφύγετε από τις ασφυκτικές πιέσεις του Κρόνου-Ουρανού αλλά και όλων των άλλων όψεων/θέσεων που συμβαίνουν 1,5 χρόνο τώρα στον άξονά σας. Θέλω να πιστεύω πως ξεκινάτε νέα σεμινάρια ή νέες συμφωνίες για να ξεφύγει λίγο το μυαλό σας. Θέλω να πιστεύω πως έχουν ζεσταθεί λίγο οι σχέσεις με τα αδέλφια ή τους κοντινούς συγγενείς, καθώς ο τομέας των φίλων και των λοιπών κοινωνικών συναναστροφών έχει τα θέματά του!

Τα χρήματα φαίνεται να έχουν κάνει λίγο φτερά και παρότι μπορεί με τον ανάδρομο Ερμή να γύρισαν πίσω, μάλλον εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν στον προορισμό τους από άλλες υποχρεώσεις. Αν έχετε δική σας εταιρία, τότε κι εκεί οι υποχρεώσεις εμφανίζονται αυξημένες και αν όντως είναι αυξημένες τα περίεργα νέα είναι ότι αυτό δεν τελειώνει, παρά την Άνοιξη του ‘23.

Τα καλά νέα όμως είναι πως γνωρίζετε τις προκλητικές ημέρες μπροστά σας και μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι. Εργασία, νομικές υποθέσεις αλλά και προσωπικές σχέσεις σάς ζορίζουν λίγο παραπάνω, ενώ προς τα τέλη του μήνα αυτό θα ενταθεί, κορυφώνοντάς το τον Νοέμβριο. Κάντε υπομονή και να θυμάστε πως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα και θα ξεκαθαρίσουν σε πολλούς τομείς της ζωής σας.

Οι του 1ου δεκαημέρου δώστε προσοχή στο οικογενειακό σας περιβάλλον γύρω στις 25/10, ενώ οι του 3ου προσέξτε τυχόν απογοητεύσεις από φίλους ή ομάδες. Προσοχή επίσης στςι εξαπατήσεις (ή και στις αυταπάτες) στα οικονομικά που σχετίζονται με χρήματα τρίτων. Οι του 2ου δεκαημέρου, ας ξαναδιαβάσουν όλο το απόσπασμα καθώς σάς αφορά άμεσα. Τώρα λοιπόν καταλαβαίνετε καλύτερα γιατί ανέφερα πως τα ταξίδια ή η παρακολούθηση σεμιναρίων/μαθημάτων θα δώσει διέξοδο στην ήδη πιεσμένη σας ψυχοσύνθεση!

Παρθένος

Να πάτε να κάνετε παρέα με τους Καρκίνους, να μιλάτε όλη μέρα για business! Όμως, τώρα που το ξανακοιτάζω, εσείς το έχετε τερματίσει… Δουλειά για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό! Άντε και λίγη δουλειά ακόμη για τα ενδιάμεσα γεύματα! Ξεκινήστε να μετράτε πόσες όψεις συνεργάζονται για να καταφέρουν να σας εξαντλήσουν. Ο Άρης από τους Διδύμους για επτά συναπτούς μήνες (έως τον Μάρτιο του 2023) θα βρίσκεται στον τομέα της καριέρας σας. Γύρω από εκεί γυρνάνε όλα πια! Προκλήσεις, εντάσεις, απαιτήσεις αλλά και νέες ιδέες, αλλαγές, επαναξιολογήσεις (από τον επόμενο μήνα). Όλο το δυναμικό του Άρη με την καλή και την δύσκολη πλευρά του.

Η Νέα Σελήνη του τέλους Σεπτεμβρίου και η Πανσέληνος στις 9/10 σάς βρίσκει στον τομέα των οικονομικών. Ναι, τα οικονομικά σας φαίνεται να πηγαίνουν καλά αλλά με αντίτιμο την ψυχική σας ένταση ή απαιτήσεις προς λογαριασμούς τρίτων (αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου, μπορεί και να σας έρθουν από λογαριασμούς τρίτων!)

Ο Κρόνος επίσης σάς ζορίζει (του 2ου δεκαημέρου κυρίως) στον τομέα της καθημερινότητάς σας, που αυτό περιλαμβάνει και την εργασία σας. Έχετε την λεπτομέρεια αλλά και την τελειομανία γραμμένη στο κούτελο, έρχεται και αυτή η όψη να σας το ενισχύσει ακόμη περισσότερο! Νιώθετε σαν να έχετε πάντα και παντού υποχρεώσεις, αλλά έχει κι αυτό το αντίτιμό του! Όχι, δεν είναι τα χρήματα… Είναι η σωματική σας εξάντληση, κάτι το οποίο πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως για το προσεχές διάστημα μέχρι την Άνοιξη.

Για το τέλος άφησα κάτι που δεν είναι καθόλου στη φύση σας, αλλά επειδή το Σύμπαν πάντα κάνει πλάκα μαζί μας, είπε να σας δοκιμάσει! Θολή σκέψη και χάος στο μυαλό! (ουπς) Εσείς ειδικά του 3ου δεκαημέρου, προσοχή τις ημέρες πέριξ της 12/10. Κάτι δεν σκέφτεστε σωστά, κάποιος προσπαθεί να σας θολώσει τα νερά, να σας εξαπατήσει ή να σας αποσπάσει την προσοχή. Αποδέκτης αυτής της κατάστασης φαίνεται να είναι ο επαγγελματικός σας χώρος ή κάποια συνεργασία σας. Είστε παιδιά του Ερμή, της λεπτομέρειας, της τάξης και κυρίως της διάκρισης. Δώστε προσοχή και μη χαθείτε σε καταστάσεις που μυρίζουν απάτη. Σας εμπιστεύομαι! Αλλά κι εσείς, εμπιστευτείτε εμένα και προσέξτε την υγεία σας, καθώς το διάστημα μεταξύ των δύο εκλείψεων μπορεί να γίνει δύσκολο τόσο για τη σωματική όσο και για την πνευματική σας κατάσταση!

Μέσα στον Οκτώβριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Καρκίνος, Γ’ δεκαημέρου, να χαλαρώσω επιτέλους στο τέλος του μήνα και να ευχαριστηθώ το κορίτσι μου γιατί όλο παράπονα μού κάνει πως δουλεύω και δεν της δίνω σημασία. Της το κρατάω ως έκπληξη πως θα έρθω μαζί της στα μαθήματα του χορού που τόσο καιρό με παρακαλάει! Χμμ, ας χουχουλιάσω λίγο στο κρεββάτι μου πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 23. Καλά είναι κι εδώ… πού να τρέχω τώρα! (Εντάξει μωρέ, μη φωνάζεις! Θα βγω από το σπίτι! Ωωωω!)
 • Λέων, Α’ δεκαημέρου, να φύγω να εξαφανιστώ! Να πάω ένα ταξίδι μακρινό και να γυρίσω να ξεκινήσω τα νέα μου μαθήματα ξένων γλωσσών. Αφού δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τους φίλους και τον περίγυρό μου εδώ, δεν μπορεί! Άμα μιλήσω σε άλλη γλώσσα, κάτι μπορεί να καταφέρω… Άσε που θα είναι και πιο εύκολα τα ταξίδια μετά! Α! Παρέλειψα μια ελαχιστότατη λεπτομέρεια… Δεν έχω φράγκο! Ουφ…
 • Παρθένος, Α’ δεκαημέρου. Με έχει αφήσει ο Κρόνος πίσω (τον απολαμβάνουν οι του 2ου δεκαημέρου τώρα) κι εγώ απολαμβάνω χρήματα και αποκτήματα που ήρθαν από κληρονομιά. Ας καθίσω λίγο να ξεκουραστώ! Ναι, και μετά χτύπησα στο κομοδίνο και ξύπνησα… 6:30 πμ…χτυπάει και το ξυπνητήρι… Ας σηκωθώ να πάω για δουλειά. Ωραίο το όνειρο, αλλά κράτησε λίγο!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα